ebenos 4 Ιουνίου 2013 #301 Share 4 Ιουνίου 2013 Για ποιο λόγο σκέπτεσαι να σταματήσεις την χρήση των υλικών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 4 Ιουνίου 2013 Author #302 Share 4 Ιουνίου 2013 Δεν θέλω να πρέπει να αλλάξω κάθε 20 ημέρες αντιφωσφορο και άνθρακα , κάποιες φορές δεν προλαβαίνω και μένει και για μήνα , θέλω να το κάνω λιγο ποιο απλό στην συντήρηση του , δεν είπα φυσικά οτι δεν είναι αλλα ακόμα παραπάνω δεν θα με χάλαγε , επίσης ένα διάστημα που έκλεισε το φίλτρο Τρεις μέρες ( δεν το ήξερα ) δεν μου ανέβασε ούτε νιτρικά ούτε τίποτα ... Από θέμα τάισμα είμαι πολύ ψειρας !! Δεν ταιζω πολύ ... Ποιά είναι η γνώμη σου ?? Επίσης υπάρχει περίπτωση τα κοράλλια να αφήσουν κάνα χημικό στο νερο και χωρίς άνθρακα να έχουν θέμα τα lps ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 4 Ιουνίου 2013 #303 Share 4 Ιουνίου 2013 20 λίτρα κάθε εβδομάδα σε 100 λίτρα πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο. 10 λίτρα την εβδομάδα, ή 20 λίτρα ανα 2 βδομάδες είναι καλύτρερα. Μόνο απο θέμα τσέπης το λέω. Αν το αντέχει η τσέπη σου το 20 λίτρα ανα βδομάδα είναι καλύτερο. Το αντιφώς θα το αλλάζεις ανα 1,5 - 2 μήνες και τον άνθρακα ανα 15ημερο. Τεστάκια δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα εφόσον στρώθηκε! Κάθε βδομάδα αν θες απλά για να ξέρεις που βρίσκεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Ιουνίου 2013 Author #304 Share 5 Ιουνίου 2013 20 λίτρα κάθε εβδομάδα σε 100 λίτρα πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο. 10 λίτρα την εβδομάδα, ή 20 λίτρα ανα 2 βδομάδες είναι καλύτρερα. Μόνο απο θέμα τσέπης το λέω. Αν το αντέχει η τσέπη σου το 20 λίτρα ανα βδομάδα είναι καλύτερο. Το αντιφώς θα το αλλάζεις ανα 1,5 - 2 μήνες και τον άνθρακα ανα 15ημερο. Τεστάκια δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα εφόσον στρώθηκε! Κάθε βδομάδα αν θες απλά για να ξέρεις που βρίσκεσαι. δεν με ενοχλει στο οικονομικο να κανω 20 λιτρα τον μηνα , το αντιφως δεν το ηξερα οτι κραταει τοσο , μου το ειχε πει ο καταστηματαρχης που ειχα ρωτησει οταν πρωτοξεκινουσα αλλα νομιζα οτι ηταν απλα ενα ακομα λαθος του και γιαυτο φροντιζα να αλλαζω καθε 20 μερες ... απο ανθρακα η αναπληρωση νερου δεν μπορει να κανει την δουλεια του ?? επισης μια ποιο μεγαλη ποσοτητα ανθρακα (απο την συνηστωμενη )θα εκανε ζημια στο ενυδρειο και αν οχι με την διπλασια ποσοτητα δεν θα μπορουσαν οι 15 μερες να γινουν 30 με την τριπλασια 45 κτλ ? απο οτι εχω καταλαβει χωρις να ειμαι σιγουρος , ο ανθρακας μαζευει τα χημικα απο το νερο , η ποσοτητα που βαζουμε δεν ειναι αναλογη για την διαρκεια που θα μαζευει τα χημικα ?? απο τεστακια καθε βδομαδα κανω, απλα το ειπα εφοσον εκανα το τεστ με το να βγαλω τον αντιφοσφωρο και τον ανθρακα για να ελεγχω καθημερινα σε ενδεχομενη αποτομη διακυμανση των τιμων ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Ιουνίου 2013 #305 Share 5 Ιουνίου 2013 δεν με ενοχλει στο οικονομικο να κανω 20 λιτρα τον μηνα , το αντιφως δεν το ηξερα οτι κραταει τοσο , μου το ειχε πει ο καταστηματαρχης που ειχα ρωτησει οταν πρωτοξεκινουσα αλλα νομιζα οτι ηταν απλα ενα ακομα λαθος του και γιαυτο φροντιζα να αλλαζω καθε 20 μερες ... απο ανθρακα η αναπληρωση νερου δεν μπορει να κανει την δουλεια του ?? επισης μια ποιο μεγαλη ποσοτητα ανθρακα (απο την συνηστωμενη )θα εκανε ζημια στο ενυδρειο και αν οχι με την διπλασια ποσοτητα δεν θα μπορουσαν οι 15 μερες να γινουν 30 με την τριπλασια 45 κτλ ? απο οτι εχω καταλαβει χωρις να ειμαι σιγουρος , ο ανθρακας μαζευει τα χημικα απο το νερο , η ποσοτητα που βαζουμε δεν ειναι αναλογη για την διαρκεια που θα μαζευει τα χημικα ?? απο τεστακια καθε βδομαδα κανω, απλα το ειπα εφοσον εκανα το τεστ με το να βγαλω τον αντιφοσφωρο και τον ανθρακα για να ελεγχω καθημερινα σε ενδεχομενη αποτομη διακυμανση των τιμων ... 20 λίτρα το μήνα είναι λίγο. Όπως σου είπα κάνε αν θες 10 ανα βδομάδα ή 10 ανα 2 βδομάδες. Το αντιφώς μέσα σε 20 μέρες αν είναι σιδήρου δεν προλαβαίνει να μαζέψει φωσφορικά. Άνθρακα θα βάζεις σύμφωνα με την δοσολογία ανα λίτρα. Μαζεύει πράγματα τα οποία δεν μπορεί να αφαιρέσει το σκίμμερ. Έχει να κάνει καθαρά με θέματα του νερού. Αν έχεις βρει ένα μπούσουλα μην τον αλλάζεις. Αν βλέπεις ότι πάει καλά έτσι δεν χρειάζεται να τα βγάλεις. Τα λεφτά που θα χαλάσεις σε τεστάκια κάθε 3 και λίγο μέσα σε ένα χρόνο, θα μπορούσες να πάρεις άνθρακα και αντιφώς για 5 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Ιουνίου 2013 #306 Share 5 Ιουνίου 2013 Δεν θέλω να πρέπει να αλλάξω κάθε 20 ημέρες αντιφωσφορο και άνθρακα , κάποιες φορές δεν προλαβαίνω και μένει και για μήνα , θέλω να το κάνω λιγο ποιο απλό στην συντήρηση του , δεν είπα φυσικά οτι δεν είναι αλλα ακόμα παραπάνω δεν θα με χάλαγε , επίσης ένα διάστημα που έκλεισε το φίλτρο Τρεις μέρες ( δεν το ήξερα ) δεν μου ανέβασε ούτε νιτρικά ούτε τίποτα ... Από θέμα τάισμα είμαι πολύ ψειρας !! Δεν ταιζω πολύ ... Ποιά είναι η γνώμη σου ?? Επίσης υπάρχει περίπτωση τα κοράλλια να αφήσουν κάνα χημικό στο νερο και χωρίς άνθρακα να έχουν θέμα τα lps ? δεν με ενοχλει στο οικονομικο να κανω 20 λιτρα τον μηνα , το αντιφως δεν το ηξερα οτι κραταει τοσο , μου το ειχε πει ο καταστηματαρχης που ειχα ρωτησει οταν πρωτοξεκινουσα αλλα νομιζα οτι ηταν απλα ενα ακομα λαθος του και γιαυτο φροντιζα να αλλαζω καθε 20 μερες ... απο ανθρακα η αναπληρωση νερου δεν μπορει να κανει την δουλεια του ?? επισης μια ποιο μεγαλη ποσοτητα ανθρακα (απο την συνηστωμενη )θα εκανε ζημια στο ενυδρειο και αν οχι με την διπλασια ποσοτητα δεν θα μπορουσαν οι 15 μερες να γινουν 30 με την τριπλασια 45 κτλ ? απο οτι εχω καταλαβει χωρις να ειμαι σιγουρος , ο ανθρακας μαζευει τα χημικα απο το νερο , η ποσοτητα που βαζουμε δεν ειναι αναλογη για την διαρκεια που θα μαζευει τα χημικα ?? απο τεστακια καθε βδομαδα κανω, απλα το ειπα εφοσον εκανα το τεστ με το να βγαλω τον αντιφοσφωρο και τον ανθρακα για να ελεγχω καθημερινα σε ενδεχομενη αποτομη διακυμανση των τιμων ... Αν χρησιμοποιείς αντιφοσφορο σιδήρου απαιτεί από μόνος του ένα χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει να δουλεύει! Αν εσύ τον αλλάζεις κάθε 20 μέρες δεν έχει προλάβει να αποδώσει γιαυτο και συνίσταται η αλλαγή του περίπου κάθε 1,5 με 2 μήνες! Σε αντίθεση περίπτωση ο αλουμινίου ξεκιναει να αποδίδει αμέσως και τον κρατάμε για 4-5 μέρες το πολύ μέσα στο ενυδρείο! Ο άνθρακας συμβάλει όπως λες και στην απορρόφηση τις τοξικότητας που παράγουν τα κοράλλια και ειδικά σε εσένα που έχεις και μαλακά που παράγουν περισσότερες τοξίνες αποτι τα σκληρά εγώ θα πρότεινα να τον κρατήσεις! Ένας μέσος άνθρακας τις αγοράς μπορεί να κρατήσει στο ενυδρείο μας και για ένα μήνα, φυσικά όσο πιο συχνά τον αλλάζεις ακόμα το καλύτερο! Οι ποσότητες που θα χρησιμοποιείς θα πρέπει να είναι αυστηρά αυτές που προτείνει η εταιρία γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να σου στεγνώσουν απότομα το ενυδρείο μιας που δεν απορρόφα μόνο τοξίνες αλλά και θρεπτικά! Εν ολίγης η προσωπική μου γνώμη είναι να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς! Φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι φίλοι μας που δεν τα χρησιμοποιούν καθόλου αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τύπος του στοκαρίσματος που υπάρχει μέσα στο ενυδρείο και δεύτερων το πόσο καλά γνωρίζουμε το ενυδρεία μας και τις δυνατότητες του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Ιουνίου 2013 Author #307 Share 5 Ιουνίου 2013 (edited) 20 λίτρα το μήνα είναι λίγο.ηθελα να πω 20 λιτρα την εβδομαδα δεν με ενοχλει να κανω Όπως σου είπα κάνε αν θες 10 ανα βδομάδα ή 10 ανα 2 βδομάδες. Το αντιφώς μέσα σε 20 μέρες αν είναι σιδήρου δεν προλαβαίνει να μαζέψει φωσφορικά. Άνθρακα θα βάζεις σύμφωνα με την δοσολογία ανα λίτρα. Μαζεύει πράγματα τα οποία δεν μπορεί να αφαιρέσει το σκίμμερ. Έχει να κάνει καθαρά με θέματα του νερού. Αν έχεις βρει ένα μπούσουλα μην τον αλλάζεις. Αν βλέπεις ότι πάει καλά έτσι δεν χρειάζεται να τα βγάλεις. Τα λεφτά που θα χαλάσεις σε τεστάκια κάθε 3 και λίγο μέσα σε ένα χρόνο, θα μπορούσες να πάρεις άνθρακα και αντιφώς για 5 χρόνια. Αν χρησιμοποιείς αντιφοσφορο σιδήρου απαιτεί από μόνος του ένα χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει να δουλεύει! Αν εσύ τον αλλάζεις κάθε 20 μέρες δεν έχει προλάβει να αποδώσει γιαυτο και συνίσταται η αλλαγή του περίπου κάθε 1,5 με 2 μήνες! Σε αντίθεση περίπτωση ο αλουμινίου ξεκιναει να αποδίδει αμέσως και τον κρατάμε για 4-5 μέρες το πολύ μέσα στο ενυδρείο! Αλουμινιου πχ ειναι της seachem ?? Ο άνθρακας συμβάλει όπως λες και στην απορρόφηση τις τοξικότητας που παράγουν τα κοράλλια και ειδικά σε εσένα που έχεις και μαλακά που παράγουν περισσότερες τοξίνες αποτι τα σκληρά εγώ θα πρότεινα να τον κρατήσεις! Ένας μέσος άνθρακας τις αγοράς μπορεί να κρατήσει στο ενυδρείο μας και για ένα μήνα, φυσικά όσο πιο συχνά τον αλλάζεις ακόμα το καλύτερο! Οι ποσότητες που θα χρησιμοποιείς θα πρέπει να είναι αυστηρά αυτές που προτείνει η εταιρία γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να σου στεγνώσουν απότομα το ενυδρείο μιας που δεν απορρόφα μόνο τοξίνες αλλά και θρεπτικά! Εν ολίγης η προσωπική μου γνώμη είναι να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς! Φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι φίλοι μας που δεν τα χρησιμοποιούν καθόλου αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τύπος του στοκαρίσματος που υπάρχει μέσα στο ενυδρείο και δεύτερων το πόσο καλά γνωρίζουμε το ενυδρεία μας και τις δυνατότητες του! Καταρχας σας ευχαριστω πολυ και τις πληρεστερες απαντησεις που θα μπορουσατε να μου δώσετε ο αντιφωσφορος που χρησιμοποιω ειναι αυτος και λογικα ειναι σιδηρου , σε αυτο να βαζω μεγαλυτερες ποσοτητες ? .... απο ανθρακα χρησιμοποιω αυτον αυτος θα αντεχε ενα μηνα ? μετα τον μηνα παυει να λειτουργει η κανει περισσοτερο κακο απο καλο ?? οποτε θα αφηνω τον αντιφοσφωρο 2 μηνες θα αλλαζω στον μηνα τον ανθρακα και θα κανω αλλαγες 20 λιτρα στις δυο βδομαδες ... εαν δω οτι κατι δεν παει καλα απλα θα μειωσω τις μερες που θα κραταω τον ανθρακα ... για πειτε μου τωρα το μ****α με τα χημικα που βγαζουν μπορει να κανουν ζημια στα σκληρα η σε αλλα μ****α ? Έγινε επεξεργασία 5 Ιουνίου 2013 - giannisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Ιουνίου 2013 #308 Share 5 Ιουνίου 2013 Και τα 2 καλά είναι. Μόλις σου τελειώσουν δοκίμασε της waterwaves για οικονομία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ψάξε να δεις τι λέει η εταιρεία τους όσον αφορά την δοσολογία και την διάρκεια ζωής τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Ιουνίου 2013 Author #309 Share 5 Ιουνίου 2013 Δεν βρισκω της waterwaves στο μαγαζι γι'αυτο δεν παιρνω , θα ψαχτω παντως , ευχαριστω για την συμβουλη γιατι η οικονομια στις μερες μας ειναι σημαντικο πραγμα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 5 Ιουνίου 2013 #310 Share 5 Ιουνίου 2013 Δεν βρισκω της waterwaves στο μαγαζι γι'αυτο δεν παιρνω , θα ψαχτω παντως , ευχαριστω για την συμβουλη γιατι η οικονομια στις μερες μας ειναι σημαντικο πραγμα ! Γιατί τα έχει μόνο στο δικό της μαγαζί,ο άνθρακας που βάζεις είναι καλός αλλά πανακριβος.Ο αντιφώσφωρος αν είναι σκούρο καφέ είναι σιδήρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Ιουνίου 2013 Author #311 Share 5 Ιουνίου 2013 Γιατί τα έχει μόνο στο δικό της μαγαζί,ο άνθρακας που βάζεις είναι καλός αλλά πανακριβος.Ο αντιφώσφωρος αν είναι σκούρο καφέ είναι σιδήρου χαιρομαι που υπαρχουν και ποιο φθηνες λυσεις ... εγω προσωπικα εβρισκα τον αντιφοσφωρο πανακριβο ( λογω αλλαγης καθε 20 μερες χρειαζομουν αρκετο ! ) απο ανθρακα εσεις τι θα προτιμουσατε waterwaves η seachem ?? (περα του οικονομικου ? ... σε διαρκεια ενος μηνα ποιος θα αντεχε καλυτερα ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Ιουνίου 2013 #312 Share 5 Ιουνίου 2013 χαιρομαι που υπαρχουν και ποιο φθηνες λυσεις ... εγω προσωπικα εβρισκα τον αντιφοσφωρο πανακριβο ( λογω αλλαγης καθε 20 μερες χρειαζομουν αρκετο ! ) απο ανθρακα εσεις τι θα προτιμουσατε waterwaves η seachem ?? (περα του οικονομικου ? ... σε διαρκεια ενος μηνα ποιος θα αντεχε καλυτερα ? ) Αυτό στην πράξη θα το δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Ιουνίου 2013 Author #313 Share 5 Ιουνίου 2013 ρωτησα απλα για να ακουσω αποψεις στο πως δουλεψε στα δικα σας συστηματα (εαν τα εχετε δοκιμασει και τα δυο ) βεβαια καθε συστημα και διαφορετικο αλλα μια ιδεα την παιρνεις .... θα δω εαν μπορεσω να παραγγειλω απο το μαγαζι γιατι μου πεφτει λιγο μακρια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Ιουνίου 2013 #314 Share 5 Ιουνίου 2013 (edited) Ο αντιφοσφορος που χρησιμοποιείς είναι ένας από τους καλύτερους της αγοράς και είναι σιδήρου! Τον ίδιο χρησιμοποιώ και εγώ! Προσωπικά η ρουτίνα αλλαγής μου είναι κάθε 30 μέρες αλλά έτσι και αλλιώς έχω μη μετρίσιμα φωσφορικά και καθόλου αλγες! Εσύ μπορείς να τον κρατάς μέχρι 2 μήνες ώστε να του δίνεις χρόνο να αποδίδει! Στα λίτρα σου χρειάζονται 30 γραμμάρια, αυτό σημαίνει ότι η συσκευασία θα σε βγάλει ένα χρόνο! Όσον αφορά τον άνθρακα είναι καλός αλλά ακριβός όπως λένε και τα παιδιά! Σε αυτή την περίπτωση ομως δεν δίνουμε τόσο βάση στην ποιότητα μιας που και ο χειρότερος της αγοράς κάνει την δουλεία του! Ξαναλέω ότι όσο πιο συχνά τον αλλάζεις τόσο το καλύτερο! Έγινε επεξεργασία 5 Ιουνίου 2013 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Ιουνίου 2013 Author #315 Share 5 Ιουνίου 2013 Κατάλαβα φίλε Εβενε ( όνομα ? ) , αντιφωσφορο θα κρατήσω τον ίδιο , οο άνθρακας είναι όντως ακριβός και αν όντως και ο φθηνότερος μου κάνει δουλειά δεν υπάρχει λόγος να παίρνω αυτός .... Επειδή εν έχω την δυνατότητα να πηγαίνω στην Waterwaves ένας φθηνός άνθρακας σε ένα μαγαζί θα μου κάνει δουλειά ??επίσης έχω ένα μεγάλο δοχείο ( 5 λίτρα ) με παλιό άνθρακα, αχρησιμοποίητος αλλα σίγουρα δύο χρόνων , είπες οτι και ο φθηνότερος θα κάνει δουλειά αυτός θα κάνει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Ιουνίου 2013 #316 Share 5 Ιουνίου 2013 Κατάλαβα φίλε Εβενε ( όνομα ? ) , αντιφωσφορο θα κρατήσω τον ίδιο , οο άνθρακας είναι όντως ακριβός και αν όντως και ο φθηνότερος μου κάνει δουλειά δεν υπάρχει λόγος να παίρνω αυτός .... Επειδή εν έχω την δυνατότητα να πηγαίνω στην Waterwaves ένας φθηνός άνθρακας σε ένα μαγαζί θα μου κάνει δουλειά ??επίσης έχω ένα μεγάλο δοχείο ( 5 λίτρα ) με παλιό άνθρακα, αχρησιμοποίητος αλλα σίγουρα δύο χρόνων , είπες οτι και ο φθηνότερος θα κάνει δουλειά αυτός θα κάνει ? Κανένα πρόβλημα! Ο άνθρακας δεν χαλάει αρκεί να είναι για ενυδρειακη χρήση! Καλό ξέπλυμα με νερό όσμωσης και τρεχτον! Νίκος αγαπητέ, Νίκος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 5 Ιουνίου 2013 #317 Share 5 Ιουνίου 2013 Αν χρησιμοποιείς αντιφοσφορο σιδήρου απαιτεί από μόνος του ένα χρονικό διάστημα για να ξεκινήσει να δουλεύει! Αν εσύ τον αλλάζεις κάθε 20 μέρες δεν έχει προλάβει να αποδώσει γιαυτο και συνίσταται η αλλαγή του περίπου κάθε 1,5 με 2 μήνες! Σε αντίθεση περίπτωση ο αλουμινίου ξεκιναει να αποδίδει αμέσως και τον κρατάμε για 4-5 μέρες το πολύ μέσα στο ενυδρείο! Ο άνθρακας συμβάλει όπως λες και στην απορρόφηση τις τοξικότητας που παράγουν τα κοράλλια και ειδικά σε εσένα που έχεις και μαλακά που παράγουν περισσότερες τοξίνες αποτι τα σκληρά εγώ θα πρότεινα να τον κρατήσεις! Ένας μέσος άνθρακας τις αγοράς μπορεί να κρατήσει στο ενυδρείο μας και για ένα μήνα, φυσικά όσο πιο συχνά τον αλλάζεις ακόμα το καλύτερο! +1000 Οι ποσότητες που θα χρησιμοποιείς θα πρέπει να είναι αυστηρά αυτές που προτείνει η εταιρία γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να σου στεγνώσουν απότομα το ενυδρείο μιας που δεν απορρόφα μόνο τοξίνες αλλά και θρεπτικά! Εν ολίγης η προσωπική μου γνώμη είναι να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς! Φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι φίλοι μας που δεν τα χρησιμοποιούν καθόλου αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τύπος του στοκαρίσματος που υπάρχει μέσα στο ενυδρείο και δεύτερων το πόσο καλά γνωρίζουμε το ενυδρεία μας και τις δυνατότητες του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 5 Ιουνίου 2013 Author #318 Share 5 Ιουνίου 2013 Φιλε μου Νικο με γλυτωσες απο πολυ ταλαιπωρια !! Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες ... τελικα οσο ζεις μαθαινεις !! ειδικα οσο αναφορα το θαλασσινο .... θα τηρω απο εδω και περα αυτες τις ρουτινες και οτι νεοτερο εδω ειμαστε !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Ιουνίου 2013 #319 Share 5 Ιουνίου 2013 Κανένα πρόβλημα! Ο άνθρακας δεν χαλάει αρκεί να είναι για ενυδρειακη χρήση! Καλό ξέπλυμα με νερό όσμωσης και τρεχτον! Νίκος αγαπητέ, Νίκος! Γιατι,το νερο βρυσης θα τον πειραξει; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Ιουνίου 2013 #320 Share 5 Ιουνίου 2013 Γιατι,το νερο βρυσης θα τον πειραξει; Με το νερό βρύσης τον αχριστεύεις πριν την ώρα κάνοντας τον να τραβάει το χλώριο της βρύσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Ιουνίου 2013 #321 Share 5 Ιουνίου 2013 Φιλε μου Νικο με γλυτωσες απο πολυ ταλαιπωρια !! Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες ... τελικα οσο ζεις μαθαινεις !! ειδικα οσο αναφορα το θαλασσινο .... θα τηρω απο εδω και περα αυτες τις ρουτινες και οτι νεοτερο εδω ειμαστε !! Γι’αυτο είμαστε εδώ! Ο ένας να βοηθαει τον άλλο όσο μπορεί και να χαιρόμαστε την ζωή μας παρέα με τους αγαπημένους μας φίλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Ιουνίου 2013 #322 Share 5 Ιουνίου 2013 Γιατι,το νερο βρυσης θα τον πειραξει; Με το νερό βρύσης τον αχριστεύεις πριν την ώρα κάνοντας τον να τραβάει το χλώριο της βρύσης. Δεν είναι απαραίτητο αυτό που λες Παναγιώτη! Φυσικά μπορεί το νερό της βρύσης να τον αποδυναμώσει αλλά απειροελάχιστα! Σκέψου λίγο τι κάνουμε σε ένα ενυδρείο γλυκού νερού οπού δεν έχουμε την δυνατότητα όσμωσης! Από την στιγμή όμως που την έχουμε καλό θα του κάνει να τον ξεπλύνουμε με καθαρό νεράκι! Καλο θα του κανει, κακο οχι! Εντάξει Στρατό μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Ιουνίου 2013 #323 Share 5 Ιουνίου 2013 Συμφωνώ ότι δεν τον αχρηστεύεις, απλά τον αποδυναμώνεις λίγο αν σκεφτείς ότι για να τον ξεπλύνεις με βρύσης θα χαλάσεις κάμποσα λίτρα. Μην ξεχνάμε ότι τα θαλασσινά που τρέχουν με βρύσης δεν έχουν χλώριο. Βάζουν αντιχλώριο. Αφού έχουμε την δυνατοτητα λοιπόν να τον ξεπλύνουμε με όσμωσης, γιατί να μην το κάνουμε? Όλα αυτά που γράφω είναι απο την μικρή εμπειρία μου με τα αλάτια. Θα ήθελα να ακούσω όμως και τις δικές σας απόψεις επι του θέματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 6 Ιουνίου 2013 #324 Share 6 Ιουνίου 2013 Εγώ πάντως με νερό βρύσης τον ξεπλένω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 6 Ιουνίου 2013 #325 Share 6 Ιουνίου 2013 Me too!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts