Jump to content

120 Lt Wanna Be Reef

giannisss

Recommended Posts

δεν θα μου φαει καμια γαριδα εεε ?? :)

+ ποσο καιρο κανει να ζωντανεψει ενας νεκρος βραχος ... βρηκα κατι ωραια κομματια βραχου νεκρου μπορω να βγαλω ενα ποσοστο βραχου ζωντανου και να βαλω τον νεκρο ??

δεν θα μου φαει καμια γαριδα εεε ?? :)

οχι με τιποτα

+ ποσο καιρο κανει να ζωντανεψει ενας νεκρος βραχος ... βρηκα κατι ωραια κομματια βραχου νεκρου μπορω να βγαλω ενα ποσοστο βραχου ζωντανου και να βαλω τον νεκρο ??

για ποιο λογο θα το κανεις αυτο?

ειναι καποιο απο αυτα που να τηρει αυτες τις προδιαφραφες ?? ( reef safe - ειρηνικο )

checkerboard_wrasse_ip_halichoeres-_hort

3050_orig.jpg

9-08-02_yellow_clown_goby_3SM.jpg

ποιο η ποια ειναι καλα λετε ??

Κανένα από τα 3 δυστυχώς....

Το πρώτο (Halichoeres hortulanus)τσακίζει τα περισσότερα ασπόνδυλα και μεγαλώνει αρκετά για τα λίτρα σου...

Το δεύτερο θέλει αρκετή εμπειρία οπως σχεδόν ολα τα anthias με βασικότερο θέμα την δυσκολία διατροφής αλλα επισης μεγαλώνει και αρκετά κάτι που κάνει απαγορευτικό την κράτηση ενος αρσενικού και μερικών θηλυκών..

Το τρίτο τρώει πολύποδες απο αρκετά ειδη sps κοραλλιών με αδυναμία στις acro....

για ποιο λογο θα το κανεις αυτο?

ο βραχος που εχω ειναι πολυυ μικρα κομματακια που ενω τα εχω στερεωσει δεν ξερω εαν θα ειναι για παντα τοσο στιβαρα , αυτος ειναι και ο λογος που το ελεγα ... σκεφτομουν να παρω μεγαλα μονοκοματα κομματια βραχου περιπου 5-6 κιλα να αφησω μεσα 5-6 κιλα βραχου ζωντανου τα ποιο μεγαλα κομματια και τα υπολοιπα κομματακια να τα δωσω σε ενα φιλο.....

Κανένα από τα 3 δυστυχώς....

Το πρώτο (Halichoeres hortulanus)τσακίζει τα περισσότερα ασπόνδυλα και μεγαλώνει αρκετά για τα λίτρα σου...

Το δεύτερο θέλει αρκετή εμπειρία οπως σχεδόν ολα τα anthias με βασικότερο θέμα την δυσκολία διατροφής αλλα επισης μεγαλώνει και αρκετά κάτι που κάνει απαγορευτικό την κράτηση ενος αρσενικού και μερικών θηλυκών..

Το τρίτο τρώει πολύποδες απο αρκετά ειδη sps κοραλλιών με αδυναμία στις acro....

σε ευχαριστω για την απαντηση !

τα wrasse τα φοβάμαι και λατρευω τις γαριδες οποτε δεν θα ρισκαρω ...

οσο για το δευτερο το ξερω με την διατροφη ειναι δυσκολα , σκεφτομουν να βρω ενα ψαρι που ηδη να τρωει η να επαιρνα 1 και να του εριχνα τα παντα απο τροφη μπας και φαει .... δεν θελω χαρεμι ομως αν αυτο ειναι απαραιτητο παω πασο ... ενα αρσενικο σκεφτομουν ....

για το τριτο οκ !

εχετε να προτεινεται κατι απο wrasse που να ειναι .....παααρα πολυ ηρεμο και να μην πειραζει??

To Gobiodon Okinawe το εχω κανα χρονο και ποτε δεν πειραξε τιποτα..ετυχε θα μου πειτε... Παντα προστατευεται αναμεσα στα κλαδια απο τα SpS αλλα ποτε δεν εχει τσιμπησει τιποτα..Τρωει κανονικα flakes και pellets

To Gobiodon Okinawe το εχω κανα χρονο και ποτε δεν πειραξε τιποτα..ετυχε θα μου πειτε... Παντα προστατευεται αναμεσα στα κλαδια απο τα SpS αλλα ποτε δεν εχει τσιμπησει τιποτα..Τρωει κανονικα flakes και pellets

ισως δοκιμασω στο μελλον εξαλλου δεν εχω εχω και sps και αν βαλλω βλεπουμε αναλογα τον χαρακτηρα ...

:bigemo_harabe_net-64:

λοιπον σημερα μου εδωσε ενας φιλος καμια 15αρια κιλα νεκρου βραχου .... ισως αυριο χαλαρα πρωι πρωι κατσουμε με τα παιδια τον βρασουμε ( ειναι πολλα χρονια εξω και τον εχει απο φιλο φιλου και δεν το ρισκαρω) και φτιαξω με αυτον εναν δεξι νησακι γιατι το τωρινο δεν λεει και πολλα ...

επισης πηρα απο την θαλασσα εναν ερημιτη και μερικα σαλιγκαρια για να δω συμπεριφορες .... θα δείξει ...

• 2 weeks later...

εχει κανεις να προτεινει τροφες για κοραλια ?? μεσα εχω 3 μ****α 1 lps και 1σκληρο .... σιγουρα θα μπουν και αλλα απλα γενικα τι πρεπει να ταιζω ?

αααα και θελω και κατι αλλο ... θελω να μου πειτε αποψεις για hang on refugium ... βλεπω πολλα παιδια τον τελευταιο καιρο να ψαχνουν , αξιζει ?? ειναι σοβαρη η δουλεια που κανει ?? εαν ναι για να μην κρεμεται τιποτα μπορω να το βαλλω μεσα στο ενυδρειο ως κουτι ?? ( εχω ενα ημιφωτισμενο χωρο για να εμπαινε ) αλλιως θα μπορουσα να εβαζα chaeto στο main ?

Χαέτο στο κυρίως και κουτί μέσα ξέχνα τα.....κρέμα ένα ωραιότατο refugium από πίσω και τέλος...κάνει πολυυυυ δουλειά!θα πάθεις ζηιά αν δεις στο δικό μου πόσο ζωοπλανγκτόν και φυτοπλανγκτόν παράγει....μην πω για τα νιτρικά και τα φωσφορικά....τέρμα κάτω με την μακροάλγη.....εγώ θα σου πρότεινα και καουλέρπα αντί για χαέτο...πολύ πιο γρήγορη ανάπτυξη!

εχω ενα θεματακι με τα νιτρικα και απλα γενικα θελω να το λυσω μια και καλη ...

αυτο στο κυριως γιατι το λες ??

εαν βαλλω κρεμαστο refugium σκεφτομαι οτι πρεπει να κανω και αλλες πατεντες και ειναι στο σαλονι το ενυδρειο .... :bigemo_harabe_net-127:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...