giannisss 10 Ιουνίου 2013 Author #376 Share 10 Ιουνίου 2013 (edited) ποτε πιστευεις οτι μπορω Παναη ?? γιατι δεν μου αρεσει !!! ειναι ... πρασινο !! δεν ξερω... ασε που δεν ξερω τι εχει αλλα την μια ανοιγει εντελως την αλλη σχεδον ολο .... το θαβει και η αμμος εκει που το εχω .... Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2013 - giannisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 10 Ιουνίου 2013 Author #377 Share 10 Ιουνίου 2013 φιλοι μου πριν τρεις μερες πηρα δυο κλοουν και το ενα ηταν αρρωστο και ψωφισε ... σημερα πηρα αλλο ενα αλλα ειναι μικρο και το ενοχλει και το αλλο ocellaris και το blue tang .... φαινεται ζωηρο ακομα και οταν το πειραζουν απλα το πειραζουν ασχημα ... το ocellaris το μεγαλο το βουτηξε και το εκανε βολτες .... πηρα το κλοουνακι και το εβαλα σε μια γεννηστρα στο ενυδρειο ...σαμπ δεν εχω οποτε δεν μπορω να το βαλλω εκει ειτε να βγαλω τα αλλα ψαρια στο σαμπ .... παρολη την πιεση ... μεγαλη πιεση !! το κλοουνακι το βλεπω ζωηρο ... αυτο ειναι το θετικο ... το αρνητικο ειναι οτι τους ερηξα να φανε και αυτο κανει βολτες χωρις να τρωει .... ισως ειναι η πρωτη μερα ... πειτε καμια συμβουλη γιατι δεν θελω να το χασω .... !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Ιουνίου 2013 #378 Share 10 Ιουνίου 2013 Κλεισε τα φωτα βαλτο μεσα και αυριο που θα τα ανοιξεις θα ειναι ολα πιο ηρεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 10 Ιουνίου 2013 Author #379 Share 10 Ιουνίου 2013 Κλεισε τα φωτα βαλτο μεσα και αυριο που θα τα ανοιξεις θα ειναι ολα πιο ηρεμα ζωη σε λογου μας πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι σε εμενα ... την μια παιρνω αρρωστο την αλλη μικρο και μου το χτυπανε ... τι να πω ... !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 10 Ιουνίου 2013 Author #380 Share 10 Ιουνίου 2013 λοιπον θα ηθελα να σας αναφερω αναλυτικα τα βηματα που ακολουθω στην προσαρμογη των ψαριων γιατι σε λιγο θα εχω χαλασει μια περιουσια σε κλοουν .... τα αγοραζω , χρειαζομαι κανα 20 λεπτο να παω σπιτι ... τα βαζω μεσα σε ενα μπολ με τον νερο τους , ( στο δωματιο κλεινω πατζουρια φωτα κτλ ) στο μπολ εχω μια αεραντλια και προσθετω χειροκινητα σιγα σιγα νερο ανα 2-3 λεπτα ετσι ωστε να εχω προσθεσει μετα απο μιση ωρα 2 φορες τον ογκο του νερου που ειχε στην αρχη το νερο ( πχ 1/3 νερο παλιο 2/3 νερο απο το ενυδρειο μου ) .... οταν φθασει τοσο το νερο στο μπωλ ριχνω το ψαρακι στο ενυδρειο που εχει την ιδια θερμοκρασια με του μπωλ ..... μετα απο κανενα 5 λεπτο αναβω τα φωτα .... οοολη αυτη η διαδικασια που ειναι λαθος ?? να αυξησω την μιση ωρα ?? στο θεμα επιθετικοτητας απο τα αλλα πως να αντιμετωπισω την κατασταση ?? συνηθως ειναι πρωι οταν βαζω καινουργια ψαρια , εαν αφησω σβηστα τα φωτα για μια μερα δεν θα εχουν θεμα τα κοραλλια ? αν οχι το βαζω και σβηνω τα φωτα ?? μια συμβουλη γιατι εχω στενοχωρηθει πολυ , εκτος απο λεφτα χαμενα ειναι κριμα να ψοφάνε ετσι τα ζωντανα και κριμα να στενοχωριεμαι εγω ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Ιουνίου 2013 #381 Share 10 Ιουνίου 2013 Αυτο ηταν φυσιολογικο μετα απο τοσο ξυλο. Ετρογε στο μαγαζι που το πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 10 Ιουνίου 2013 Author #382 Share 10 Ιουνίου 2013 οχι ... το πρωτο που ειχα παρει δεν το κοιταξα καθολου στην υγεια του ( μην φωνάξετε λαθος μου μεγαλο λαθος μου ! ) μετα το επομενο πηγα και το πηρα σημερα και κοιταξα απλα να ειναι κινητικο ... να σου πω την αληθεια νρεπομουν να ζητησω να το ταισει γιατι θεωρητικα ειναι φιλικο το μαγαζι μονο απο εκει ψωνιζω και γιαυτο ... ασε που εαν ζητησω να μου ταΐσουν το ocellaris των 12 ευρώ ( οχι και λιγα !! και οχι απο Ευρωπη ! ) τι να πουν και οι αλλοι που δινουν περισσοτερα για αλλα ψαρια ... οπως και να εχει αν αυτο ειναι το θεμα θα ζηταω να μου το ταισουν ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Ιουνίου 2013 #383 Share 10 Ιουνίου 2013 Αυτος που πληρωνει εχει τον πρωτο και τελευταιο λογο δεν κοιταμε εαν τα 12ευρω ειναι λιγα, σαφως οσο ποιο πανω στα χρηματα τοσο ποιο πολλες οι ερωτησεις σαφως δενφταιει μονο αυτο εφαγε και ξυλο μαζι με το στρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 10 Ιουνίου 2013 #384 Share 10 Ιουνίου 2013 Γιάννη μην στεναχωριέσαι!Εγώ προσαρμογή κάνω τουλάχιστον μια ώρα,με την σακούλα μέσα στο main και τα φώτα κανονικότατα ανοιχτά!Ανά 5 λεπτά στέλνω 5 ml. Νεράκι σταγονομετρικά μέσα στην σακούλα και τίποτε άλλο.Πρέπει να προσέχεις τι ψάρια παίρνεις και πιο πολύ το μέγαθος τους!Τώρα π.χ. Πρέπει αν βάλεις κλόουν,να τον βάλεις μεγαλύτερο από τον προυπάρχον στο ενυδρείο.Επίσης ΠΑΝΤΑ να ζητάς να ταΐσουν το ψάρι πριν το πάρεις....ΠΑΝΤΑ όμως!Για να αποφύγεις τις πρώτες φάπες,ρίξε το ψάρι στο ενυδρείο ενώ ταΐζεις τα υπόλοιπα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 11 Ιουνίου 2013 Author #385 Share 11 Ιουνίου 2013 (edited) Αυτος που πληρωνει εχει τον πρωτο και τελευταιο λογο δεν κοιταμε εαν τα 12ευρω ειναι λιγα, σαφως οσο ποιο πανω στα χρηματα τοσο ποιο πολλες οι ερωτησεις σαφως δενφταιει μονο αυτο εφαγε και ξυλο μαζι με το στρες... για το ξυλο δεν κατηγορω το δευτερο ψαρακι που δεν εζησε ....το πρωτο βεβαια ηταν σαφως καλυτερα μιας και δεν το πειραζε κανεις και παρολαυτα ψωφισε μαλλον επειδη ηταν αρρωστο .... το δευτερο ηταν μια χαρα απλα ισως απο το στρες να μην εφαγε .... Γιάννη μην στεναχωριέσαι!Εγώ προσαρμογή κάνω τουλάχιστον μια ώρα,με την σακούλα μέσα στο main και τα φώτα κανονικότατα ανοιχτά!Ανά 5 λεπτά στέλνω 5 ml. Νεράκι σταγονομετρικά μέσα στην σακούλα και τίποτε άλλο.Πρέπει να προσέχεις τι ψάρια παίρνεις και πιο πολύ το μέγαθος τους!Τώρα π.χ. Πρέπει αν βάλεις κλόουν,να τον βάλεις μεγαλύτερο από τον προυπάρχον στο ενυδρείο.Επίσης ΠΑΝΤΑ να ζητάς να ταΐσουν το ψάρι πριν το πάρεις....ΠΑΝΤΑ όμως!Για να αποφύγεις τις πρώτες φάπες,ρίξε το ψάρι στο ενυδρείο ενώ ταΐζεις τα υπόλοιπα... ειναι δυσκολο ρε Κωστα μου να βρω μεγαλυτερο κλοουν μιας και το υπαρχον ειναι αρκετα μεγαλο ...τουλαχιστον στα μαγαζια σπανια βρισκω .... σημερα θα παω να παρω ενα κλοουνακι απο καποιο αλλο μαγαζι μπας και φταιει η παρτιδα , αυτη την φορα λεω να δοκιμασω απο καμια μεγαλη αλυσιδα καταστηματων που ειδα προσφατα κατι ωραια κλοουν.... θα προσπαθησω να το παρω οσο ποιο μεγαλο γινεται και ο θεος βοηθος ... φυσικα βεβαια θα ζητησω να το ταισουν ,,,, οπως ειπε και ο Νικος αυτος που πληρωνει ειναι αυτος που εχει τον πρωτο και τον τελευταιο λογο ... θα εφαρμοσω το ριξιμο με το ταισμα .... ελπιζω να μην μου το περασουν για τροφη βεβαια αντε να δουμε !! Έγινε επεξεργασία 11 Ιουνίου 2013 - giannisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 11 Ιουνίου 2013 Author #386 Share 11 Ιουνίου 2013 λοιπον πηρα κλοουν και αν και σνομπαρα παλαιοτερα αυτες τις αλυσιδες τουλαχιστον κλοουνακι δεν εχω δει ποιο ομορφο ... ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που εχω ... δεν εχουν γινει διαμαχες μεχρι στιγμης ακομα αν και δεν το πολυδεχοντε τα αλλα ... το βλεπεις ειναι συνεχεια μαζι τους αλλα δεν ειναι ακομα ενταγμενο στην ομαδα .... επισης απογοητευτικα απο το μαγαζι που μεχρι στιγμης ψωνιζα ... χθες μιλησα με τον υπευθυνο και πανω στην συζητηση του οτι μου ψωφισαν και τα δυο κλοουν μου ειπε 11 ευρω κανουν τα κλοουν και εγω του ειπα οτι το πληρωσα 12 .... η απαντηση ηταν ααα ναι εχω κανει λαθος στο excel .... δεν ειναι το 1 ευρω ουτε η εκπτωση που και καλα υποσχεται οτι κανει στα μελη του az ( ενημερωτικα ολες τις αλλες φορες μου κανει ενα 20 % ) περα απο αυτο ηθελα να πω το παράπονο και να πω οτι στα 9 ευρω αγορασα ενα ψαρακι υγειεστατο ψαρακι απο το Pet City το οποιο ειναι εξαιρετικο ... αυτα !! κατι αλλο ... στο μαγαζι τους ειπα να το ταισουν και μου ειπαν οι ανθρωποι κανενα προβλημα και τους εριξαν τροφη ... μια χαρα εφαγε .... οταν το εβαλα στο ενυδρειο και παραλληλα εριχνα τροφη δεν εφαγε κατι ... ελπιζω να μην εχει θεμα εεε ?? απλα ηταν στρεσαρισμενο να φανταστω ? τωρα κανει βολτουλες με τα αλλα .... ευχαριστω πολυ ολους που με βοηθησαν για τις συμβουλες τους ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 11 Ιουνίου 2013 #387 Share 11 Ιουνίου 2013 Μεγεια το ψαρακι γιαννη,ελπιζω ολα να πανε καλα! Μην ανησυχεις που δεν τρωει,εαν ειναι υγειες και προσαρμοστει,σε μερικες ωρες-μερες θα φαει. Για τα καταστηματα δεν χρειαζεται να στεναχωριεσαι,βλεπεις ποια σου κανουν σαν ανθρωποι και τιμες και πας εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 11 Ιουνίου 2013 Author #388 Share 11 Ιουνίου 2013 και εγω το ελπιζω !! ειναι πανεμορφο ! απο υγεια αλλο τιποτα .... δεν πολυ αγχονομαι το ειδα και να τρωει οποτε μια χαρα !! οσο για το μαγαζι ... απο εδω και περα θα σκεφτομαι τι συμφερει εμενα και το ενυδρειο μου και τελος ... λεφτα παραπανω μονο και μονο επειδη ο αλλος ειναι φιλος δεν ξανα δινω ... γιατι στο τελος απο οτι φαινεται απλα λεφτα εχω δωσει παραπανω ... ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 11 Ιουνίου 2013 #389 Share 11 Ιουνίου 2013 Μπράβο που με άκουσες και πήρες μεγαλύτερο!Αν έτρωγε στο μαγαζί,αύριο θα φάει σίγουρα κάτι,και με τις μέρες θα φάει κανονικά σαν τρελό!Το ότι είναι ξένο σώμα ακόμα είναι άκρως φυσιολογικό οπότε μην αγχώνεσαι!Όλα καλά λοιπόν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 11 Ιουνίου 2013 Author #390 Share 11 Ιουνίου 2013 Kωστα τηρησα κατα γραμμα τις οδηγιες σου .... το νεο κλοουν ειναι διπλασιο απο το παλιο (περιπου) και ειναι δυσκολο να του πανε κοντρα ακομα και το μικροσκοπικο blue tang μου που ειναι μικροτερο απο το κλοουν .... στο μαγαζι εφαγε σαν τρελο !! επισης ξερω οτι ειναι καιρο στο μαγαζι μιας και εχει να κανει καιρο παραγγελια ζωντανων , επισης μου το ειπε και το παιδι στο μαγαζι οτι τρωει κανονικα πριν το ταισει .... φιλαρακι και εγω πιστευω οτι θα στρωσει με τον καιρο ... ήδη ειναι πολυ καλυτερα απο το πρωι !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 11 Ιουνίου 2013 #391 Share 11 Ιουνίου 2013 (edited) Ναι ρε μην μασάς μια χαρά θα τα πάει!Αν επιτρέπετε κιόλας,από ποιο petcity πήρες την κλοουνίνα σου γιάννη;(την έκανα γκομενίτσα λόγω μεγέθους!) Έγινε επεξεργασία 11 Ιουνίου 2013 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 11 Ιουνίου 2013 Author #392 Share 11 Ιουνίου 2013 καλα την εκανες ! και πληροφοριακα την αποκαλω Σοφια ... απο της Γλυφαδας ... αυτο το καινουργιο στην παραλιακη δεν ειχε και με αναγκασε να παω Γλυφαδα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 13 Ιουνίου 2013 Author #393 Share 13 Ιουνίου 2013 λοιπον αφου περασαν 2 μερες παρατηρω οτι το μικρο κλοουν καθεται κατω στην αμμο και ενω ειναι ζωηρο , σχεδον ολη την ημερα καθεται κατω και κολυμπαει ... οταν πηγαινουν τα αλλα κοντα του ειναι μια χαρα παιζει και λοιπα αλλα δεν φευγει απο την θεση του .... λετε να εχει κατι ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Ιουνίου 2013 #394 Share 13 Ιουνίου 2013 φοβισμενο ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 13 Ιουνίου 2013 Author #395 Share 13 Ιουνίου 2013 θα δω τι μπορω να κανω αλλα δεν φαινεται να το πειραζει καποιο .... κατι αλλο απο wrasse υπαρχει καποιο μικρο μη επιθετικο να μην τρωει κοραλλια και γαριδες ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Ιουνίου 2013 #396 Share 13 Ιουνίου 2013 Gramma loreto fish Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Ιουνίου 2013 #397 Share 13 Ιουνίου 2013 Bicolor blenny τρομερος εργατης Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 13 Ιουνίου 2013 Author #398 Share 13 Ιουνίου 2013 το δευτερο αν και εργατης δεν το παω ... βασικα να πω την αληθεια δεν θα με χαλαγε αλλα ως ψαρι τρωει χωρο , νομιζω οτι δεν αξιζει να φαει κανεις χωρο για αυτο .... το πρωτο ομορφο ζωντανο ... αν και μου θυμιζει bicolor Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 13 Ιουνίου 2013 Author #399 Share 13 Ιουνίου 2013 (edited) ειναι καποιο απο αυτα που να τηρει αυτες τις προδιαφραφες ?? ( reef safe - ειρηνικο ) ποιο η ποια ειναι καλα λετε ?? Έγινε επεξεργασία 13 Ιουνίου 2013 - giannisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 13 Ιουνίου 2013 Author #400 Share 13 Ιουνίου 2013 ααα και επειδη ειδα και μια φωτο που μου αρεσει ( ξερω δεν μπορω να βαλλω αυτο το ψαρι στο ενυδρειο μου ) και επειδη ειναι πραγματικα απιστευτο !! .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts