Jump to content

120 Lt Wanna Be Reef

giannisss

Recommended Posts

Τι τον θες τον ριάκτορα απο τώρα?

Και επίσης υπάρχουν ριάκτορες για χίλια δυο χημικα.

Τι σε έκανε να θες ριάκτορα?

Γιαννη μου συμφωνω σε ολα οσα λες και μου δινεις την ευκαιρια να πω τα εξης...

Το ολο θεμα ξεκινησε γιατι τον τελευταιο καιρο παρατηρηθηκαν αρκετα ποσταρισμα τα οποια η' δεν ηταν εγκυρα η' ειχαν καποιες ατελειες

και ηθελαν διορθωσεις.

Εσυ σαν νεος στο χομπυ(το ιδιο ηθελα και εγω οταν ξεκιναγα το χομπυ και αν ισχυε θα ειχα γλυτωσει αρκετα χρηματα και στεναχωριες) δεν θελεις να παιρνεις οσο το δυνατον καλυτερες,τεκμηριωμενες και εγκυρες πληροφοριες?

Το θεμα ειναι να υπαρχει μια ισορροπια...ουτε ο νεος χομπυστας να φοβαται να κανει μια ερωτηση η' να παρει μια θεση-μηπως τον αποπαρει καποιος-αλλα και ουτε το παλιο μελος να φοβαται να κανει μια παρατηρηση-διορθωση σε εναν νεο ο οποιος αυτα που γραφει δεν ειναι ακριβως ετσι η' δεν ισχυουν-υπο τον φοβο να μην παρεξηγηθει η' φυγει-

Δεν ειναι κακο να κανουμε λαθος...ολοι εχουμε κανει και θα κανουμε λαθη.

Ολοι εχουμε να μαθουμε κατι απο τον αλλο αλλα σε αρκετα θεματα ειναι πολυ λογικο ενας ανθρωπος ο οποιος ειναι

10 η' 20 χρονια στο χομπυ να εχει δει περισσοτερα απο καποιον που ειναι μολις μερικους μηνες.Νομιζω πως αυτο ειναι κατανοητο.

Ουτε ομως και αυτος που ειναι παραπανω καιρο στο χομπυ τα ξερει ολα η' ειναι ολα σωστα αυτα που θα πει.

Ξερεις ποσα εμπειρα μελη εχουν σταματησει να γραφουν και να δινουν συμβουλες επειδη οταν ελεγαν κατι σε καποιον εκεινος το επαιρνε στραβα?

Επισης πολλα νεα μελη εχουν σταματησει να γραφουν επειδη επαιρναν την καθε συμβουλη σαν παρατηρηση-υποδειξη.

Ολοι μπορουμε να παρουμε κατι απο τον αλλο αρκει να ειμαστε ανοιχτοι για συζητηση,μια διορθωση η' διαφωνια.Να μην την παιρνουμε

προσωπικα,ειρωνικα η' σαν επιθεση.Δεν γεννηθηκε κανεις με ενυδρειο...ολοι μαθαμε,διαβασαμε μιλησαμε με καποιον...αυτα ομως θελουν καποιο

χρονο,δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη.

Ειναι και η φυση του γραπτου λογου τετοια που γινονται ευκολα παρεξηγησεις.

Κανεις απο τα παλια μελη αλλα και τους συντονιστες δεν εχει κανενα απολυτως κερδος με το να δωσει μια συμβουλη-κανει παρατηρηση γιαννη μου.

Η κυριαρχη σκεψη ειναι να γλυτωσει ο καθε νεος χομπυστας λαθη που εκανε εκεινος και εχασε σε χρημα και διαθεση.

Δεν υπαρχουν μεταλια,τιμητικες πλακετες η' παρασημα.

Ο ενας να σεβεται την αποψη του αλλου,να γινονται ολα με καλη προθεση και τα πανεμορφα ενυδρεια θα γινονται ολο

και πιο πολλα :bigemo_harabe_net-64:

Α και μεγεια τα κλοουνακια γιαννη! :)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !! :D

Να τα χαιρεσαι!

edit

οντως γιατι θες ριακτορα?

:bigemo_harabe_net-122::bowdown::bowdown::bigemo_harabe_net-145:

Ριάκτορας.Phosban 150....googlαρέ το και καθάρισες......

Αλλά γιατί τον θες;

αααα βασικα σκεφτομουν να παρω ριακτορα επειδη δεν θελω να φοβαμαι για τα νιτρικα και τα φωσφορικα ... αν και πρεπει απο οτι καταλαβαινω να εχω δυο εεε ??

οχι πως εχω θεμα με τα νιτρικα και τα φωσφορικά ... απλα γενικα ρωτησα τι ριακτορας ειναι αναγκαιος για ενα reef .... ασβεστιου πχ ?? :bigemo_harabe_net-134:

Έγινε επεξεργασία - giannisss

Χαζες ερωτησεις χωρις καποιο στοχο κανω απο οτι καταλαβαινω ... απλα δεν θελω να εχω προβληματα ... :umm:

ισως επρεπε να ρωτησω εαν χρειαζομαι ριακτορα .....

Υ.Γ Κωστα τι γινεται με τον ελεγχτη εχουμε κανα νεοτερο ???? :usd::usd:

Έγινε επεξεργασία - giannisss

οκ ... περιμενω !! :bigemo_harabe_net-134: παιδια εχει δοκιμασει κανεις κανα μεσογειακο ζωντανο στο ενυδρειο του ??

οκ ... περιμενω !! :bigemo_harabe_net-134: παιδια εχει δοκιμασει κανεις κανα μεσογειακο ζωντανο στο ενυδρειο του ??

Δεν θα στο συνιστούσα γιάννη, ακόμα και αν μετά απο εμπειρίες είναι reef safe.

Εκτος απο το ότι είναι παράνομο να πάρεις μεσογειακά είδη στο ενυδρέιο σου, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκαλέσουν και τι μπορεί να φέρουν.

το ειναι παρανομο το ξερω... περα απο αυτο ειναι λιγο χαζομαρα , να τους μεταπουλησεις να καταλαβω οτι απαγορευεται αλλα να τους μαζεψεις .... !!

ενας σπειρογραφος πχ τη ζημια μπορει να κανει ?

το ειναι παρανομο το ξερω... περα απο αυτο ειναι λιγο χαζομαρα , να τους μεταπουλησεις να καταλαβω οτι απαγορευεται αλλα να τους μαζεψεις .... !!

ενας σπειρογραφος πχ τη ζημια μπορει να κανει ?

Γιάννη ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει μαζί του ή τι μπορεί να προκαλέσει κάποιος ζωντανός οργανισμός ακόμα και αν δεν πειράξει τίποτα.

Το μόνο που θα έβαζα μέσα στο ενυδρείο μου απο τις θάλασσες μας είναι βράχος ο οποίος έχει νεκρωθεί(πορώδης εννοείται) και αυτός όχι για να στηρίξει βιολογία, αλλά για να κολλήσω κανένα φραγκακι.

οκ Παναγιωτη !! :D

για πειτε μου τωρα μια euphylia με ποιο κοραλλι μπορει να ακουμπαει ?? με καποια αλλη euphylia μπορει ??

ααα και σε θεματα φωτισμου θελουν πολυ ?? ταισμα ??

πολλες ερωτησεις ! αγνοια πληρης για αυτα το κοραλλια απλα επειδη σκεφτομαι να το γεμισω γιαυτο ρωταω .......για να μην κουραζεστε εαν θελετε απλα δωστε μου καποιο λινκ να διαβασω ...

Η εφίλια καλό είναι να μην ακουμπάει με τίποτα.

Ούτε με άλλη εφίλια(άλλου είδους).

Θέλουν τάσμα μια στο τόσο όταν θα ανοίγουν πολύποδες(συνήθως βράδυ)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71008&hl=euphyllia

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69691&hl=euphyllia

Η εφίλια καλό είναι να μην ακουμπάει με τίποτα.

Ούτε με άλλη εφίλια(άλλου είδους).

Θέλουν τάσμα μια στο τόσο όταν θα ανοίγουν πολύποδες(συνήθως βράδυ)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71008&hl=euphyllia

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69691&hl=euphyllia

Ξέχασες την Glabrescens,που κατ.ά την γνώμη μου είναι και η πιο όμορφη! :D

Ξέχασες την Glabrescens,που κατ.ά την γνώμη μου είναι και η πιο όμορφη! :D

Αφού δεν την έχει η βιβλιογραφία.

Άμα την είχε θα την έβαζα! ;)

λοιπον αυριο σας εχω φωτογραφια με την εφυλια που μου εδωσε ο φιλος Νικος ! (niknik) και τον ευχαριστω πααααρα πολυ !! πανεμορφο κοραλλι και μεγαλο !!!

επισης ελπιζω να ερθει συντομα ο ελεγκτης γιατι εφθασε παλι 30 το ενυδρειο τωρα που εφυγα για τοσες ωρες και δεν ειναι δουλεια αυτη !!! αφηστε που εκλεισε το star polyp και εχω παρει ενα αγχος μην μου χαλασε ... !! πφφ ηταν περιεργα κλειστος .... φαινοντουσαν λιγο καφε τα πλοκαμια του ..... πφφφ και για λιγο ελειψα γ@μωτο !!! ελπιζω να ειναι ολα καλα και απλα να τον πειραξε καποιος ερημιτης και να εκλεισε .... !!! τοσα εχει περασει μην χαλασει τωρα ... !!

DSC_0561_zps5dbd5c74.jpg?t=1370784824

DSC_0566_zps4587956a.jpg?t=1370784880

κοιταξτε !!!

ερωτηση τα πλοκαμια της πρεπει να βγαινουν ποιο εξω ?? πως σας φαινεται ?? ειναι καλα η να της αλλαξω σημειο ??

Καλά φαίνεται!

Με τον καιρό θα συνηθίσει το περιβάλλον!

Αναβάθμισε τον φωτισμό σου καλύτερα μιας και βάζεις lps sps.

Καλά φαίνεται!

Με τον καιρό θα συνηθίσει το περιβάλλον!

Αναβάθμισε τον φωτισμό σου καλύτερα μιας και βάζεις lps sps.

:D^_^ .... δυσκολοι καιροι για αναβαθμισεις ακομα .... ασε που σε ενδεχομενη αναβαθμιση ενυδρειου θα εχω παρει το φωτιστικο και δεν θα εχω τι να το κανω ....

ωραιος γιανναρε....φτου φτου με την εφυλια!!Εχω ενα παθος με αυτες......

ευχαριστω !!!! οντως ειναι κουκλα !! να ειναι καλα ο Νικος !!

και εγω εχω !! ^_^^_^

Μεγεια την εφυλια γιαννη!

Να την χαρεις,ωραιο ζωντανο :bigemo_harabe_net-64:

ευχαριστω Μιχαλη !! :D:D

ααα δες και αυτο να μου πεις τι ειναι

DSC_0515_zpsaedba927.jpg?t=1369910934

μεγειες-μεγιες.οι εφυλιες μου αρεσουν και εμενα πολυ αλλα δυστυχως δεν μπορεσα να κρατησω αυτο το ειδος στο ενυδρειο μου.

Μεγειά το κοράλλι φιλαράκι!Δύο πράγματα να προσέξεις μόνο!Κυκλοφορία "χάδι" και αρκετό φως!Δώστης αυτά τα δύο και δεν θα πιστεύεις για πότε τα δύο-τρία κεφάλια θα γίνουν πέντε!Μπορείς και με μια λαβίδα να της δίνεις πέλετ που ταΐζεις τα ψαράκια σου...η δικιά μου γουστάρει φοβερά τα omega one pelets,και έχει γίνει και ΚΤΗΝΟΣ!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

μεγειες-μεγιες.οι εφυλιες μου αρεσουν και εμενα πολυ αλλα δυστυχως δεν μπορεσα να κρατησω αυτο το ειδος στο ενυδρειο μου.

Ευχαριστω Κωστα !!!!!! ειναι πολυ ομορφες οι ατιμες !!! αντε να δουμε πως θα παει και σε εμενα ....! :D:D

Aν εννοείς το σαλιγκάρι είναι tectus.

thank you !! ;)

Μεγειά το κοράλλι φιλαράκι!Δύο πράγματα να προσέξεις μόνο!Κυκλοφορία "χάδι" και αρκετό φως!Δώστης αυτά τα δύο και δεν θα πιστεύεις για πότε τα δύο-τρία κεφάλια θα γίνουν πέντε!Μπορείς και με μια λαβίδα να της δίνεις πέλετ που ταΐζεις τα ψαράκια σου...η δικιά μου γουστάρει φοβερά τα omega one pelets,και έχει γίνει και ΚΤΗΝΟΣ!

Ευχαριστω Κωσταρα μου ! και εγω κτηνος θελω να γινει ..!! :wub: απο κυκλοφορια εκει που την εβαλα ειναι χαδι ... απο φως ... μμμ ...θα δουμε αν εχει θεμα θα την παω αλλου ...μεχρι τωρα καλα παντως..... :DB)

Θα σας ενημερωσω συντομα για το επομενο update που μαλλον θα ειναι μια bubble ανεμωνη για τα κλοουνακια .... ;):D:D

επισης θα ψαξω μπας και δωσω τον star polup .... :closedeyes:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...