Jump to content

Κιχλίδες, Νέος Με Rio 125

panos78

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα , σκέφτομαι να ασχοληθώ με κιχλίδες σε ένα καινούριο rio 125, δεν γνωρίζω άμμο, πέτρες και νέρο που χρειάζονται αυτά τα ψάρια, όποιος ''Αφρικανός'' μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα Πάνο , για το μέγεθος του ενυδρείου σου, προτείνω να ρίξεις μια ματιά εδώ πρώτα. :)

dpap Ευχαριστώ πολύ, όταν λέμε χαρέμι? για πόσα ψάρια μιλάμε ? και τι συνδυασμός? 1 Αρσενικό 3 θυληκά ας πούμε ?

dpap Ευχαριστώ πολύ, όταν λέμε χαρέμι? για πόσα ψάρια μιλάμε ? και τι συνδυασμός? 1 Αρσενικό 3 θυληκά ας πούμε ?

Ακριβώς έτσι.

Πολύ ωραία, είμαστε σε καλό δρόμο. Μπόλι από το 60λιτρο που έχω με tiger bsrbs μπορώ να βάλω ?

Μια χαρά μπορείς !

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για όλα, εντός της εβδομάδας ξεκινάει το project Africa!!! θα ενημερώσω με φωτό και τα σχετικά.

Καλή αρχή, αλλά πες μας και τι ψαράκια θα διαλέξεις. :)

Καλώς ήρθες και από μένα ότι χρειαστείς εδώ ειμαστε και περιμενουμε!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, Τα ψαράκια που σκέφτομαι είναι

Tropheus Kiriza Gold

λόγω χρώματος και μόνο, δεν ξέρω αν το μέγεθος τους κάνει για 125 λιτρα!

Δυστυχώς δεν κάνει Πάνο , προσανατολίσου σε ένα είδος που μπορείς να κρατήσεις στα λίτρα σου. :)

Οκ, οπότε θα διαλέξω ένα απο την λίστα στο σχετικό topic περί κιχλίδων.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη, το PH το φτιάχνουμε με υγρό ?

Στο 60 λιτρο με τα τιγράκια έχω νερό βρύσης + αντιχλώριο + bionitrivec και το ph είναι 7,2 σταθερά.

Μπορείς το ph να το ανεβάσεις με άμμο - αραγωνιτη και πέτρες ασβεστοληθηκες

Και πως το διατηρείς ?

διατηρείται μόνο του, αφού θα έχεις μέσα άμμο - αραγωνιτη και πέτρες ασβεστολιθικές, είμαι πολύ περίεργος τελικά τι ψαράκια θα βάλεις μέσα, διότι διαθέτω το ίδιο ενυδρείο και πάντα ήθελα να πάω προς Αφρική πλευρά........

Ευχαριστώ, δεν ξέρω Κώστα, θα δούμε, μάλλον ότι θα μου κάτσει καλύτερα στο μάτι.

Αρχικά θα κάνω το στύσιμο μετά το στρώσιμο και τέλος τα ψαράκια αφού θα έχω καταλήξει σε 2-3 είδη.

Καλώς ήρθες φίλε στην Αφρική!!!! :bigemo_harabe_net-64: θα πρότεινα να κοιτάξεις τις κιχλίδες της λίμνης Τανγκανίκα και πιό

συγκεκριμένα νομίζω στα λίτρα αυτά που διαθέτεις (125 ltr) μπορείς να κάνεις ενυδρείο με ένα είδος μόνο απ τα κάτοθι ψαράκια

Neolamprologus Multifasciatus

Neolamprologus Brevis

Neolamprologus Similis

Neolamprologus Signatus

Neolamprologus Ocellatus

Καλημερα και καλως ηρθες αφρικη!!!Σκεψου λιγο και για malawi(!) κατι σε mbuna!!!Saulosi(χαρεμακι) ας πουμε η καποια αλλη σχετικα μικροσωμη κιχλιδα που θα ειναι "ανετη" στα λιτρα σου!!!Θα χαρεις και γεννες και γενικα ωραιες συμπερηφορες!!(σου μιλαω εκ πειρας) :icon_dance:

Καλημερα και καλως ηρθες αφρικη!!!Σκεψου λιγο και για malawi(!) κατι σε mbuna!!!Saulosi(χαρεμακι) ας πουμε η καποια αλλη σχετικα μικροσωμη κιχλιδα που θα ειναι "ανετη" στα λιτρα σου!!!Θα χαρεις και γεννες και γενικα ωραιες συμπερηφορες!!(σου μιλαω εκ πειρας) :icon_dance:

Θεωρώ τα 81 εκ. μήκος του RIO 125 πολύ λίγα για ένα είδος όπως τα saulosi που κατ εμέ πρέπει να μπαίνουν τουλάχιστον σε 1 μέτρο ενυδρείο (RIO 180)

και αυστηρά species μάλιστα 4-6 ψαράκια σε μορφή χαρεμιού...τα mbuna θέλουν αρκετή πέτρα μέσα για να κρύβονται και κάποιο ελεύθερο χώρο για τα mating rituals

αυτά όλα δεν νομίζω ότι μπορούν να αποδωθούν σε τόσο λίγα λίτρα...Με εκτίμηση πάντα και χωρίς παρεξήγηση καλέ μου φίλε :bigemo_harabe_net-64:

Ετσι οπως τα λες ειναι!!!Μακαρι να ειχαμε χωρο(βασικα)και χρημα να καναμε 2 μετρα ενυδρειο αλλα.....................!!Εγω παραθετω την δικια μου εμπειρια με τα saulosi που τα ειχα με μεγαλη επιτυχια σε 100 λιτρα με 70cm!!!!!Για χαρεμι μιλαω παντα ετσι?Να μην παρεξηγηθω!!!!!!Και οταν λεω επιτυχια εννοω γεννες συμπεριφορες κ.τ.λ. γιατι πιστευω αυτο ειναι το νοημα ετσι?????!!!Δεν προτεινα (ας πουμε) red zebra που ειχα,γιατι δεν την παλευαν με τιποτα!!!!Παντα εμπειρικα ΚΑΙ φιλικα!!!!! :thumbup:

Ετσι οπως τα λες ειναι!!!Μακαρι να ειχαμε χωρο(βασικα)και χρημα να καναμε 2 μετρα ενυδρειο αλλα.....................!!Εγω παραθετω την δικια μου εμπειρια με τα saulosi που τα ειχα με μεγαλη επιτυχια σε 100 λιτρα με 70cm!!!!!Για χαρεμι μιλαω παντα ετσι?Να μην παρεξηγηθω!!!!!!Και οταν λεω επιτυχια εννοω γεννες συμπεριφορες κ.τ.λ. γιατι πιστευω αυτο ειναι το νοημα ετσι?????!!!Δεν προτεινα (ας πουμε) red zebra που ειχα,γιατι δεν την παλευαν με τιποτα!!!!Παντα εμπειρικα ΚΑΙ φιλικα!!!!! :thumbup:

Καμία παρεξήγηση φίλε μου!! ίσα ίσα προσπαθούμε να πάμε μπροστά το χόμπυ μας και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο όσο γίνεται!

ας ακούσουμε όσο περισσότερες γνώμες μπορούμε και απ τους υπόλοιπους Αφρικανόφιλους και σίγουρα κάτι καλό θα βγεί για τον φίλο μας που στήνει τώρα το ενυδρείο του :thumbup:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82922

Καλώς ήρθες φίλε μου στην μαύρη ήπειρο.

Ρίξε μια ματιά στο λινκ γιατί μιλάει για ένα ίδιο ενυδρείο με το δικό σου που ειπώθηκαν αρκετά καλές προτάσεις. Ότι ξεχωρίσεις το συζητάμε εκτενέστερα.

Υ.Γ. Προσωπική μου άποψη είναι να μην προχωρήσεις σε Malawi. :)

ταγκανικα νομιζω εισαι οτι πρεπει !

για μαλαουι θεωρω και εγω πως εισαι λιγος!

Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Φίλε boner η ιδέα του mbuna μου αρέσει και σαν τοπίο και σαν ψάρια, λες ?

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνω καλό στρώσιμο γιατί μέχρι να αποφασίσω θα έχουν περάσει 2-3 μήνες χα χα χα!!!

Φίλε Στάθη, κανένα είδος σε malawi δεν μου κάνει για τα λίτρα μου ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...