filfilip 9 Μαρτίου 2013 #1 Share 9 Μαρτίου 2013 Παιδιά καλημέρα! Μου έφερε δώρο η κοπέλα μου αυτό το φυτό αλλά δεν ξέρει ποιο είναι. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να μου πείτε τις ιδιαιτερότητές του καθώς και το όνομά του! Ευχαριστώ και πάλι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 9 Μαρτίου 2013 #2 Share 9 Μαρτίου 2013 (edited) Καλησπέρα φίλε Φίλιππε! Κατά 75% πιστεύω ότι είναι Ludwigia Repens, ή το είδος που παραμένει πράσινο το πάνω μέρος των φύλλων του ή αυτό που κοκκινίζει ολόκληρο (Ludwigia Repens Rubin) Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 9 Μαρτίου 2013 #3 Share 9 Μαρτίου 2013 Μιας που εσύ το έχεις μπροστά σου και μπορείς να το διακρίνεις καλύτερα, δες με ποιο σου μοιάζει από αυτά http://www.tropica.com/en/plants/plant-list-a-z.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 9 Μαρτίου 2013 Author #4 Share 9 Μαρτίου 2013 Πάνο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!!! Αυτό πρέπει να είναι από ότι είδα στο site της Tropica. Από ότι βλέπω έχει απαιτήσεις σε ισχυρό φωτισμό για να κοκκινίσουν τα φύλλα της (0.5 Watt ανά λίτρο) και είμαι ακριβώς τόσο! Λέτε να χρειαστώ κανένα CO2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 9 Μαρτίου 2013 #5 Share 9 Μαρτίου 2013 (edited) έχω την εντύπωση πως το συγκεκριμένο φυτό ναι, χρειάζεται.. Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandar 18 Μαρτίου 2013 #6 Share 18 Μαρτίου 2013 To φυτό σου είναι είδος Ludwigia και απόσο μπορώ να καταλάβω πρέπει να είναι η Ludwigia Mullerti. Σε δυνατό φωτισμό και μετά από καιρό μέσα στο ενυδρείο σου, τα φύλλα της θα γίνουν λίγο πιο πλατιά και πορτοκαλοροζ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 27 Οκτωβρίου 2013 #7 Share 27 Οκτωβρίου 2013 Φιλε απο ικεα ειναι το φυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 29 Οκτωβρίου 2013 #8 Share 29 Οκτωβρίου 2013 Αυτα μου θυμιζουν moss σαν τι σας μοιαζουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2013 #9 Share 29 Οκτωβρίου 2013 Με μοςς αλλα μαλλον δεν κανουν για ενυδρειο,απο βουνο τα πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 29 Οκτωβρίου 2013 #10 Share 29 Οκτωβρίου 2013 ναι.... διαβασα πως το moss που πουλαν για ενυδρειαλη χρηση μεγαλωνει εξω απο νερο , και μετα το βαζουν μεσα.....παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2013 #11 Share 29 Οκτωβρίου 2013 Οχι παντα και αυτη ειναι υδροβια μοςς,αυτη που μαζεψες εσυ δεν ειναι υδροβια οπωτε θα χαλασει αν την βαλεις εντος νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 29 Οκτωβρίου 2013 #12 Share 29 Οκτωβρίου 2013 χαρηκα και γω.......θα την πεταξω μεσα σε κουβα μηπως και ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2013 #13 Share 29 Οκτωβρίου 2013 Πετα τη αλλα να ξερεις οτι θα χαλασει μεσα στο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 29 Οκτωβρίου 2013 #14 Share 29 Οκτωβρίου 2013 οκ...ευχαριστω για την βοηθεια παντως :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 29 Οκτωβρίου 2013 #15 Share 29 Οκτωβρίου 2013 η πρώτη είναι κάποιο είδος Brachythecium δήσκολα να τα ξεχωρίσεις μόνο απο φώτογραφία. η δεύτερη είναι Tortula ruralis (star moss) και έχει μεγάλες ομοιότητες με την ενυδρειακη star moss την Hyophila involuta και τα δυο δεν κάνουν για ενυδρείο αλλα κανουν μια χαρά για παλουταριουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Νοεμβρίου 2013 #16 Share 4 Νοεμβρίου 2013 η πρώτη είναι κάποιο είδος Brachythecium δήσκολα να τα ξεχωρίσεις μόνο απο φώτογραφία. η δεύτερη είναι Tortula ruralis (star moss) και έχει μεγάλες ομοιότητες με την ενυδρειακη star moss την Hyophila involuta και τα δυο δεν κάνουν για ενυδρείο αλλα κανουν μια χαρά για παλουταριουμ είδες?? ιδέες σου δίνει ο φίλος μας για το project σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 5 Νοεμβρίου 2013 #17 Share 5 Νοεμβρίου 2013 ρε παιδια τις εχω βουτηγμενες στο νερο εδω και μια βδομαδα και ειναι μια χαρα λες και τις εχω εξω τι παιζει ή προσαρμοζονται στο νερο ή εχουν τρελη αντοχη..... :bigemo_harabe_net-65: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Νοεμβρίου 2013 #18 Share 6 Νοεμβρίου 2013 Έχουν μεγάλες αντοχές κάτω από το νερό έως και μήνες, απλά δεν θα σου αναπτύσσονται, ή θα σου αναπτυχθούν λίγο διαφορετικά στην αρχή και μετά θα μένουν στάσιμες, το έχω δοκιμάσει και εγώ με πολλές μοος και πάντοτε το ίδιο αποτέλεσμα. Αν δεν σε πειράζει που δεν αναπτύσσονται τότε μπορείς να της βάλεις στο ενυδρείο σου έως ότου χαλάσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 6 Νοεμβρίου 2013 #19 Share 6 Νοεμβρίου 2013 θα τις προσπαθησω λιγο και βλεπουμε.....αν δεν χαλαει σημαινει οτι μπορει και να αναπτυχθει μαλλον.....θα κανω και εγω καμια προσπαθεια .τις προσπαθησες μς λιπασματα κτλ.....????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Νοεμβρίου 2013 #20 Share 7 Νοεμβρίου 2013 εγώ της κράτησα 4 μήνες με νορμάλ λίπασμα που έριχνα για όλα τα φυτά μετά της έβγαλα γιατί είχαν γεμίσει κλαδοφόρα πάντως ανάπτυξη δεν είχα απλά επιβίωναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος