jimmis1974 28 Σεπτεμβρίου 2013 #76 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) δεν χρειαζεται αν βγαλεις τον βραχο να κατσεις να τον νεκρωσεις και ολη η διαδικασια να σου παρει πολλες μερες. Μπορεις να κανεις το εξης : θα εχεις εναν γουβα με ξυδι και θα βγαζεις ενα ενα τα κοματια βραχου και θα τα κρατας μεσα στο ξυδι για ενα με δυο λεπτα , τα αφηνεις για 15 λεπτα να στεγνωσουν και μετα ξεπλυμα καλο με νερο ενυδρειου. Πολυ καλο ξεπλυμα , η καλυτερα να φτιαξεις ενα ενυδρειακι μικρο να τον βαλεις μεσα και να τον αφησεις κανα δυωρο να ξερασει το ξυδι. Μετα παλι στο ενυδρειο ο βραχος. Οχι παραπανω απο δυο λεπτα στο ξυδι γιατ θα σου καταστραφει ΟΛΗ η κοραλινη , ναι μεν θα ασπρισει ο βραχος αλλα οχι πολυ. Δεν θα μηνει ουτε δειγμα απταισια πανω στον βραχο , το ξυδι τις πνιγει και τις σκοτωνει 100% (φυσικα και αλλους οργανισμους , γιαυτο επιμενω ΠΟΛΥ καλο ξεπλυμα) Καθαρισμα οτι εξοπλισμο εχεις στο ενυδρειο , και καλος ελενχος στον αραγωνιτη μην εχει πεταχτει και καμια απο κει . Τελος !!! Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2013 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 28 Σεπτεμβρίου 2013 Author #77 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 αυτες στον αραγωνιτη τι τις κανω? ξυδι κανονικο του εμποριου?σκετο η με νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 28 Σεπτεμβρίου 2013 #78 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 αυτες στον αραγωνιτη με ενεση ξυδι, κανονικο ξυδακι χυμα , ΣΧΕΤΟ οχι αραιωμενο στο γουβα που θα βουτηξεις το βραχακι , καλα θα βαλεις τοσο οσο να χωρα το κοματι βραχου μεσα ολο Για καλυτερο αποτελεσμα καλο θα ηταν να ειναι λιγο βραστο το ξυδι , να καει λιγο . Το ειχε κανει παλια τον τροπο αυτο φιλος μου και δεν εμεινε τιποτα , δεν ξαναειδε απταισια , γιατι με το βαπτισμα σε ξυδι θα εισχωρησει μεσα στις τρυπες του βραχου που ειναι οι φωλιες τους και θα τις σκοτωσει πληρως !! Απλα θελει μετα καλο ξεπλυμα τα κοματια με νερο ενυδρειου να φυγει το ξυδι , κανε πριν μια καλη αλλαγη νερου και κρατα αυτο που θα βγαλεις να το εχεις για ξεπλυμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Σεπτεμβρίου 2013 #79 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε jimmi κατα την προσωπικη μου εμπειρια με ενεσεις ξυδιου δεν καταφερα τιποτα ποτε. Απλα διαλυοντουσαν και απο αυτα τα κομματια-υπολειματα δημιουργουνταν νεες aptaisia. Βεβαια καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο και οτι δεν δουλεψε σε εμενα μπορει σε καποιον αλλο να κανει θαυματα η' και το αντιθετο. Ακριβως με αυτον το τροπο μαλιστα,ζεστο ξυδι χωρις καθολου νερο. Γενικοτερα με το θεμα ξυδι,αυτος ο φιλος σου ποσο καιρο μετα το dip σε ξυδι λειτουργησε το ενυδρειο? Σε ρωταω γιατι συνηθως τα αποτελεσματα με ενεσεις(με οποιοδηποτε υγρο) η' ντιπαρισματα του βραχου εχουν παντα προσωρινα αποτελεσματα. Προσωπικα παντα προτιμουσα το νεκρωμα του,γιατι παρα το οτι θα παρει μερικες ημερες παραπανω σου δινει και το χρονικο περιθωριο για να δεις και τι γινεται στο υπολοιπο ενυδρειο μεσα σε αυτο το διαστημα(οσον αφορα στις aptaisia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 28 Σεπτεμβρίου 2013 #80 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 το ενυδρειο ηταν σε λειτουργια , εβαλε τον βραχο σε σχετο ξυδι και μετα απο λιγες ωρες και ξεπλυμα καλο τον ξαναβαλε στο ενυδρειο , κανενα προβλημα δεν διμιουργιθηκε σε ζωντανα , ουτε τιποτα περιεργο δεν ειδε. Απταισιες εξαφανιστικα ΟΛΕΣ , το ενυδρειο του ηταν 180 fish only. πανε περιπου 2 χρονια απο αυτην την ιστορια. Απλα το μονο μειονεκτημα με την μεθοδο αυτη ειναι αν εχεις reef , γιατι αν υπαρχει βραχος με απταισιες και πανω εχει κοραλι φυσικα δεν μπορεις να κανεις κατι τετοιο , εννοειτε. Νταξει κα να νεκρωθει τελειως ο βραχος παλι εχει αποτελεσμα δεν λεω , απλα και ο τροπος σε γνωστο μου λειτουργισε με 100% επιτυχια . Οι ενεσεις οι σχετες το ξερω , ναι μεν κανουν στην αρχη δουλεια αλλα δεν τις εξαφανιζουν οριστικος . Οτι θελει ας κανει , οτι του ειναι το πιο ευκολο. Απλα εθεσα μια εμπειρια που ειχα επι του θεματος και ειδα αποτελεσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Σεπτεμβρίου 2013 #81 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 Και πολυ καλα εκανες φιλε jimmis και σε ευχαριστουμε που τη μοιραστηκες μαζι μας. Γι'αυτο ειμαστε εδω να μοιραζομαστε και να συζηταμε τις αποψεις-εμπειριες μας! Προσωπικα σε ρωτησα περισσοτερο γιατι με ενδιεφερε το κομματι του ποσο μονιμα εξαφανιστηκαν με αυτη τη μεθοδο. Αν μετα απο 2 χρονια δεν εβγαλε καμια τοτε ειχε επιτυχια αναμφιβολα. Νομιζω πως αν ειναι μεγαλος ο βραχος θα θες και αρκετα χρηματα να ξοδεψεις ωστε να γεμισεις π.χ 30-40 λιτρα με σκετο ξυδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 28 Σεπτεμβρίου 2013 #82 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) οχι φιλε mad23 τοσο πολυ , θυμαμαι ειχε εναν γουβα καινουργιο σφουγγαρισματος , και εβαλε λιγο πιο πανω απο την μεση , αν σκεφτεις οτι ειναι περιπου 12 κιλος ο γουβας , εεεε καπου 8 λιτρα , στο περιπου κει. τα κοματια δεν ηταν τεραστια , χωραγαν , αλλωστε ενα ενα θα τα βαλεις οχι ολα μαζι , το κρατησαμε καθε κοματι 2 με 3 λεπτα μεσα στο γουβα και μετα εξω , περναμε μετα το αλλο και ου το καθε ξης , και τα φησαμε τα κοματια για λιγη ωρα (20 με 30 λεπτα) σχετα στο πατομα , και μετα μπανιο με νερο ενυδρειου πολλες φορες να πλυθει το ξυδι και μετα ενυδρειο. Ολα ηταν μια χαρα μετα , και μετρησεις που καναμε δεν ειδαμε τιποτα το περιεργο !! Βεβαια μετα εριχνε βακτηρια microbacter7 να δωσει βιολογια ξανα στον βραχο, νταξει αυτο δεν ειναι τιποτα. πριν 2 περιπου χρονια εγινε η φαση , τωρα λιγο πριν το καλοκαιρι το δυελισε το ενυδρειο , οποτε σιγουρα 1,5 χρονο περιπου το ειχε μετα το καθαρισμα, σε αυτο το διαστημα ουτε ιχνος απταισιας !!!!!!!!!!!!!!!! Απλα ελενχο στα κοματια καλα πριν το βαπτισμα μην ειναι πανω κανα σαλιγκαρακι η κατι αλλο ζωντανο που το θελουμε. παλια εγω που ειχα βγαλει βραχο για καθαρισμα αλγης μου ειχε μηνει μεσα σε μια τρυπα στον βραχο ενας γιατρος , και μολις εβγαλα το κοματι εκτος νερου ενυδρειου ... φλουπ πηδηξε στο πατωμα Έγινε επεξεργασία 28 Σεπτεμβρίου 2013 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 28 Σεπτεμβρίου 2013 Author #83 Share 28 Σεπτεμβρίου 2013 εμενα ο βραχος ειναι φτιαγμενος μεγαλη στοιβα με δετα!!! αλλα ειναι και ευκαιρια να αλαξω σχεδιο στον βραχο,κοψιμο κοματια και μπλουμ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 16 Οκτωβρίου 2013 #84 Share 16 Οκτωβρίου 2013 (edited) Και εγώ μέχρι να πετύχω αυτό που θα τις τρώει τρία πέρασαν από το ενυδρείο.... ευτυχώς το τρίτο τις ξεπάστρεψε και δεν έχω ούτε μια για δείγμα. Τώρα το έδωσα δανικό αλλού σε φίλο που έχει πρόβλημα..... προβλέπω να μετακομίζει από ενυδρείο σε ενυδρείο μέχρι να σκάσει !!! χαχαχαχα προς φιλε Αιolos αλλα και προς τους υπολοιπους φιλους . Οπως ειχα πει στο post 33 (σελιδα 2 ) ειχα παρει 19 Σεπτεβριου τον κυριο αυτον: http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+30+2562&pcatid=2562 Στο ενυδρειο που μπηκε (του αδελφου μου) η κατασταση ειχε ξεγυγει δραματικα με τις απταισιες , λιγο πολυ ειχα μετρησει (χωρις υπερβολη) περιπου 180 με 200 απταισιες, και ποσες αλλες ηταν στα πισω μερη του βραχου που δεν μετρησα !!! 19 Σεπτεβριου μπηκε το ψαρι , παρολο που μου ειπατε οτι μπορει να μην πετυχει το συγκεκριμενο..................... λοιπον : τις δυο πρωτες βδομαδες το ψαρι δεν ειχε αγγιξει τιποτα που αρχισα να απογοητευομαι απο τον κυριο , και αρχισα τα σχεδια τωρα κοντα για βγαλσιμο βραχου και τα σχετικα . Λοιπον ειχα περιπου 2 βδομαδες απο σημερα να επισκευτο το ενυδρειο του αδελφου μου , πηγα πριν λιγο και εμεινα με το στομα ανοιχτο .... μην το πω αλλιως ... εμεινα μ.........ς Δεν υπηρχε ΟΥΤΕ μια απταισια στο ενυδρειο !!!!! κοιταξα απο δω , κοιταξα απο κει .... πισω ... παντου δεν μπορεσα να βρω μια !!! εστω να πω οτι υπαρχει ακομη μια !!! Απιστευτο !!!!!!!!! Τις κατασπαραξε ο κυριος !!!!! Ακομη και κατι τεραστιες που ηταν εξαφανιστικαν !!!!!! Ευγε το αγορι μου , εκανε τρομερη δουλεια !!!!!! και το καλο ειναι οτι τρωει και κανονικη τροφη φυλαρακι !!! μαλλον τελικα το ψαρακι ειναι απιθανο, πραγματικα δεν εχω λογια για το συγκεκριμενο !!! Έγινε επεξεργασία 16 Οκτωβρίου 2013 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 16 Οκτωβρίου 2013 #85 Share 16 Οκτωβρίου 2013 άμα σου κάτσει αυτό το ψάρι είναι ότι καλύτερο για αυτή τη δουλειά και πολύ ανθεκτικό σε σχέση με την πεταλούδα... αλλά δεν φτάνει την ομορφιά της !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 16 Οκτωβρίου 2013 #86 Share 16 Οκτωβρίου 2013 οντος μαλλον μου κατσε για τα καλα !!! να πω την αληθεια δεν το περιμενα ετσι οπως το ειδα τις δυο πρωτες βδομαδες που δεν ειχε αγγιξει τιποτα. νταξει αλλη χαρη το chelmon , αλλα αν ειναι να το χασω δεν το ρισκαρω , ειχα παρει πριν χρονια και το εχασα. τουλαχιστον αυτο τρωει φυλαρακι οποτε δεν θα εχει προβλημα πεινας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Οκτωβρίου 2013 #87 Share 16 Οκτωβρίου 2013 Και μενα ενας φιλος που ειχε απταισιες αντιμετωπισε ακριβως την ιδια κατασταση. Τις 2 εβδομαδες δεν πειραζαν τιποτα (Απλα τζιμπαγαν πιθανον κωπηποδα απο τον βραχο). Μετα ομως....τον καραφλιασαν (απο απταισιες) τον βραχο. Εκτος απο καποια σημεια με τρυπες οπου δεν ειχαν προσβαση. -Επισης και του φιλου μου τρωνε pellets + φυλαρακια. Στα κατα: Εμφανιζουν οταν μεγαλωσουν λιγακι επιθετικη συμπεριφορα προς σαλιγκαρια,λαγους, και επισης του κουρεψαν μια xenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Οκτωβρίου 2013 #88 Share 16 Οκτωβρίου 2013 Και μενα ενας φιλος που ειχε απταισιες αντιμετωπισε ακριβως την ιδια κατασταση. Τις 2 εβδομαδες δεν πειραζαν τιποτα (Απλα τζιμπαγαν πιθανον κωπηποδα απο τον βραχο). Μετα ομως....τον καραφλιασαν (απο απταισιες) τον βραχο. Εκτος απο καποια σημεια με τρυπες οπου δεν ειχαν προσβαση. -Επισης και του φιλου μου τρωνε pellets + φυλαρακια. Στα κατα: Εμφανιζουν οταν μεγαλωσουν λιγακι επιθετικη συμπεριφορα προς σαλιγκαρια,λαγους, και επισης του κουρεψαν μια xenia!κακο που του κανανε :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Οκτωβρίου 2013 #89 Share 17 Οκτωβρίου 2013 Μπραβο φιλε jimmis,ευχαριστα νεα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 8 Νοεμβρίου 2014 #90 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Παιδια επανερχομε στο θεμα γιατι εχω παλι σοβαρο προβλημα , ειδικα στο ενα ενυδρειο οι απταιζιες εχουν καλυψει το 100% του βραχου , δεν βλεπεις βραχο καθολου !! ελεγα για πεταλουδα rostratus αλλα με τοσες απταιζιες ουτε σε χιλια χρονια δεν θα τις τελειωσει .... εχω απελπιστει , και σκεφτομαι πια την πιο εσχατη λυση γιατι δεν με περνει για κατι αλλο , και θελω την γνωμη σας αν θα πιασει 100% να απαλαγω τελειως με δαυτες ... βγαλσιμο ΟΛΟΣ ο βραχος εξω και βουτιμα τα κοματια ενα ενα σε ξυδι μεσα , που σημενει νεκρομα τελειως και καταστροφη βιλογιας του βραχου .... και πιστευω ολοκληρωτικος θανατος στις απταιζιες ... στοισιμο ολα απο την αρχη !! θα χω αποτελεσμα ως προς τις απταιζιες ετσι ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 8 Νοεμβρίου 2014 #91 Share 8 Νοεμβρίου 2014 οι μονη λυση αυτη ειναι αλλα θελει ο βραχος να μεινει καιρο εξω απο το νερο και καλο πλησυμο αφου πρωτα κανεις αυτο που ειπες με ξυδι και καυτο νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 8 Νοεμβρίου 2014 #92 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Παιδια επανερχομε στο θεμα γιατι εχω παλι σοβαρο προβλημα , ειδικα στο ενα ενυδρειο οι απταιζιες εχουν καλυψει το 100% του βραχου , δεν βλεπεις βραχο καθολου !! ελεγα για πεταλουδα rostratus αλλα με τοσες απταιζιες ουτε σε χιλια χρονια δεν θα τις τελειωσει .... εχω απελπιστει , και σκεφτομαι πια την πιο εσχατη λυση γιατι δεν με περνει για κατι αλλο , και θελω την γνωμη σας αν θα πιασει 100% να απαλαγω τελειως με δαυτες ... βγαλσιμο ΟΛΟΣ ο βραχος εξω και βουτιμα τα κοματια ενα ενα σε ξυδι μεσα , που σημενει νεκρομα τελειως και καταστροφη βιλογιας του βραχου .... και πιστευω ολοκληρωτικος θανατος στις απταιζιες ... στοισιμο ολα απο την αρχη !! θα χω αποτελεσμα ως προς τις απταιζιες ετσι ???? Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις με τα ζωντανά; Αν έχεις μέσα,βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 8 Νοεμβρίου 2014 #93 Share 8 Νοεμβρίου 2014 τα ζωντανα θα μεινουν στο ενυδρειο, εχω σκεφτει να τον κανω μισο μισο τον βραχο γιατι εχω φτιαξει δυο νησιδες με βραχο , βγαζω πρωτα την μια και την καταστρεφω με ξυδια , καυτα νερα και οτι αλλο ειναι , την αφηνω να ξεραθει καμια δυο μερες και την βαζω μετα σε μικρο ενυδρειο με νερο να ξερασει οτι εχει απο λιγο καιρο στο κυριο ενυδρειο και περνω για καταστροφη το αλλο συμπλεγμα βραχου. πιστευω σαν σκεψη καλη ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 8 Νοεμβρίου 2014 #94 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Δεν θα κανεις και πολλα ετσι πρεπει να αδειαστει όλο το ενυδρειο να καθαριστεί μαζι και όλος ο εξοπλισμός αλλιως δεν έκανες τίποτα το restart ειναι γενικό και οχι μόνο στο βραχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 9 Νοεμβρίου 2014 #95 Share 9 Νοεμβρίου 2014 εννοειτε και θα καθαριστει και ολος ο εξοπλισμος , εδω θα βγαλω και ενα στρωμα αραγωνιτη πανω πανω για πλυσιμο ! θελω να πιστευω οτι θα χω αποτελεσμα φυσικα εννοειτε βακτηρια μετα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 9 Νοεμβρίου 2014 #96 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Εγω στην θεση σου θα εβαζα τον βραχο σε καυτο νερο (Βρασιμο), στον αραγονιτη το ιδιο, και στον εξοπλισμο πλυσιμο με γλυκο νερο, και εξω στον ηλιο να ξεραθει εντελος. Μετα ξαναξεκινας το νεο σου ενυδρειο. Αλιως αν δεν ηθελα να μπω σε τετοια διαδικασια, πλυσιμο βραχων και βουρτσισμα γερο και ξανα μεσα στο ενυδρειο. Μετα μερικες γαριδες απταισιας μεσα. Με αυτο τον τροπο μολις θα ξαναεμφανιστουν οι απταισιες, η γαριδες θα ορμησουν πανω τους. (Ουσιαστικα διευκολυνεις την δουλεια των γαρίδων με αυτο τον τροπο, αλλα δεν απαλάσεσαι απο τις απταισιες που θα εχει στο sump και σε κρυφα σημεια.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 9 Νοεμβρίου 2014 #97 Share 9 Νοεμβρίου 2014 θα μπω στην διαδικασια αυτην , το θεμα ειναι μπορω να τις σκοτωσω και με καυτο νερο μονο , δηλαδη να αδησω τον βραχο να βρασει κανα 10λεπτο ?? Να μη χρησιμοποιησω ξυδι . θα προτιμησω την διαδικασια με restart , γιατι ναι μεν καλα τα ζωντανα αλλα εχουν και το ρισκο τους , αν οχι να μην τις φανε .. στο να αντεξουν .... η οτι αλλο.... Και δεν ειναι το θεμα τωρα να βαλω ζωντανο να τις φαει , επερνα πελαδουδα rostratus , αυτο ειναι το πιο ευκολο .... το θεμα ειναι οτι ειναι δασος ο βραχος απο απταιζιες και ειναι και μεγαλες σε μεγεθος οι περισσοτερες. Θα βαζε και φωτο , αλλα οχι γιατι το θεαμα δεν ειναι οτι καλυτερο και θα τα ακουσω που τις αφησα να ξεφυγουν !! οποτε μπορω μονο με βρασιμο να τις ξεκανω ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 9 Νοεμβρίου 2014 #98 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Σιγα που θα τα ακουσεις. Ο καθε ενας εχει το ενυδρειο του και το κανει οτι γουσταρει. Μπορει εσυ να θες να το εχεις φουλ στα καβουρια, εγω φουλ στις απταισιες, ή φουλ στις γαριδες. Μπορει να μην εχω χρονο αυτη την περιοδο και να γεμηζει αλγη το τζαμι και να μην εχω κουραγιο να το καθαρισω. Anyway...ξεφυγα λιγο.... Ναι με τον βρασμο πιστευω οτι θα τις σκοτωσεις. Οπως ειπες ενα 10 λεπτο σε βραστο νερο θα ειναι οτι πρεπει. Βασικα μην σου πω και 15 λεπτο. Ομως βραστό νερο. (Απο κατσαρολα 100 βαθμους που να βράζει) Λογικα δεν θα μεινει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2014 #99 Share 9 Νοεμβρίου 2014 θα μπω στην διαδικασια αυτην , το θεμα ειναι μπορω να τις σκοτωσω και με καυτο νερο μονο , δηλαδη να αδησω τον βραχο να βρασει κανα 10λεπτο ?? Να μη χρησιμοποιησω ξυδι . θα προτιμησω την διαδικασια με restart , γιατι ναι μεν καλα τα ζωντανα αλλα εχουν και το ρισκο τους , αν οχι να μην τις φανε .. στο να αντεξουν .... η οτι αλλο.... Και δεν ειναι το θεμα τωρα να βαλω ζωντανο να τις φαει , επερνα πελαδουδα rostratus , αυτο ειναι το πιο ευκολο .... το θεμα ειναι οτι ειναι δασος ο βραχος απο απταιζιες και ειναι και μεγαλες σε μεγεθος οι περισσοτερες. Θα βαζε και φωτο , αλλα οχι γιατι το θεαμα δεν ειναι οτι καλυτερο και θα τα ακουσω που τις αφησα να ξεφυγουν !! οποτε μπορω μονο με βρασιμο να τις ξεκανω ??? Δεν μπορω να καταλαβω ΓΙΑΤΙ να τα ακουσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2014 #100 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Δυστηχος 9 στα 10 ενυδρεια εχουν θεμα με δαυτες και ολοι μα ολοι προσπαθουν να τις εξαφανισουν,οι τροποι ειναι δυο βρασιμο βραχος καλο πλησιμο στεγνωμα καμια βδομαδα και μετα μεσα.η τοποθετηση bergia οτα τα βρεις και τελειωνεις με δαυτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος