andris 8 Μαρτίου 2013 #1 Share 8 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα σε όλουςΠρίν 2 μέρες αποφάσισα να φυτέψω στο ενυδρείο μου μερικά φυτά μπασ και ομορφύνει λίγο....μέχρι τώρα όλα καλά...αλλα ξαφνικά τα ψάρια (σκαλάρια) τρελάθηκαν και άρχισαν να τσιμπάνε και να ξεριζώνουν όλα τα φυτά...τά χω ξαναφυτέψει δευτερη φορά και αυτη τη στιγμη που γράφω τα μισά επιπλέουν στην επιφάνεια.... :bigemo_harabe_net-86: :bigemo_harabe_net-86:Τί έπαθαν ξαφνικά????????Τί να κάνω???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Μαρτίου 2013 #2 Share 8 Μαρτίου 2013 (edited) Φίλε μου, με ποιο τρόπο φύτεψες τα φυτά? Γιατί αν τα φύτεψες με το χέρι το πιο πιθανό είναι ότι δε θα τα φύτεψες βαθιά για να μπορέσουν να στερεωθούν σωστά.. Επίσης τι χαλίκι έχεις (κοκκομετρία) ?? Έγινε επεξεργασία 8 Μαρτίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 9 Μαρτίου 2013 #3 Share 9 Μαρτίου 2013 Βγαλε τα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andris 9 Μαρτίου 2013 Author #4 Share 9 Μαρτίου 2013 Άστα...πονεμένες ιστορίες...δεν έχω μεγάλο πάχος υποστρώματος...είχα πάρει απο πετ σοπ 10 κιλά μαυρο χαλίκι 2-3 χιλιοστα διάμετρο...και του λέω άααν δεν μου φτάσει θα μου φέρεις κι άλλο??? ναι μου λεει έχω παραγγείλει....ε δεν μου φτασε και ποτέ δεν μού φερε...επαγγελματίες σου λέει μετά.πάντα φταίει ένας πετσοπας!!!! Είμαι στα όρια να το ξεστήσω και να το ξαναστήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Μαρτίου 2013 #5 Share 9 Μαρτίου 2013 Για τι ύψος βυθού μιλάμε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andris 9 Μαρτίου 2013 Author #6 Share 9 Μαρτίου 2013 5 εκατοστά έιναι μπροστα που έχω τραβήξει το πολύ χαλίκι..πίσω κοντά στη πλάτη μπορεί να φτάνει και τα 2 εκατοστά...επίσης μου δωσε μαύρο για να μή φαίνονται οι ακαθαρσίες αλλα είναι χειρότερο...εεεεεμ δεν ήξερα τότε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 9 Μαρτίου 2013 #7 Share 9 Μαρτίου 2013 (edited) Είναι πολύ λεπτό το πάχος του βυθού φίλε μου, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φυτά να μη μπορούν να φυτευθούν/στερεωθούν σωστά και να μην μπορέσουν μετέπειτα να αναπτύξουν σωστά το ριζικό τους σύστημα... επίσης να ξέρεις ότι καθώς πλησιάζουμε στην πλάτη του ενυδρείου εκεί ο βυθός θα πρέπει να έχει πιο μεγάλο πάχος και συνεπώς πιο μικρό στο μπροστινό μέρος του ενυδρείου, και αυτό κυρίως για λόγους αισθητικής και για να δίνεται η αίσθηση του βάθους στον παρατηρητή.. Εν συνόψει θα χρειαστείς δηλαδή περισσότερο χαλίκι Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
andris 9 Μαρτίου 2013 Author #8 Share 9 Μαρτίου 2013 θα ξηλώσω όλο το υπόστρωμα και θα βάλω νέο και μπόλικο...έχω πάρει και μια ρίζα....τωρα που μαθα 2 πράγματα να το στησω όμορφα...τι υπόστρωμα προτείνετε και πόσο είναι το σωστό πάχος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 9 Μαρτίου 2013 #9 Share 9 Μαρτίου 2013 Σίγουρα πάνω από 5 εκ Και όπως σου είπαν μεγαλύτερος ύψος δώσε στην πλάτη και όχι μπροστά! Δίνει μεγαλύτερη αίσθηση του βάθους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαρτίου 2013 #10 Share 11 Μαρτίου 2013 Αν θες υποστρωμα θα βαλεις 2-3εκ και απο πανω 4-5εκ ψιλοκοκο χαλικακι με ιδανικη κοκομετρια 1-2mm.Με λιγα λογια να εχεις συνολικο παχος βυθου 6-7εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Μαρτίου 2013 #11 Share 11 Μαρτίου 2013 Αν θες υποστρωμα θα βαλεις 2-3εκ και απο πανω 4-5εκ ψιλοκοκο χαλικακι με ιδανικη κοκομετρια 1-2mm.Με λιγα λογια να εχεις συνολικο παχος βυθου 6-7εκ. :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 12 Μαρτίου 2013 #12 Share 12 Μαρτίου 2013 (edited) Αν θες υποστρωμα θα βαλεις 2-3εκ και απο πανω 4-5εκ ψιλοκοκο χαλικακι με ιδανικη κοκομετρια 1-2mm.Με λιγα λογια να εχεις συνολικο παχος βυθου 6-7εκ. Ακόμα και μέχρι 12 εκατοστά να το φτάσεις φίλε μου μια χαρά θα είσαι, έτσι το έχω κάνει κι εγώ , έχουνε πολύ καλύτερη ανάπτυξη τα ριζικά συστήματα των φυτών σε τέτοιο πάχος υποστρώματος-χαλικιού και επίσης βοηθιέται το κυρίως σώμα των φυτών και των φυλλωμάτων να απλωθούν καλύτερα (πχ για τους Εχινόδορους). Βέβαια είναι καθαρά θέμα προσωπικών επιλογών και εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις και ύψος στο ενυδρείο για να κάνεις κάτι τέτοιο! Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Μαρτίου 2013 #13 Share 12 Μαρτίου 2013 Ακόμα και μέχρι 12 εκατοστά να το φτάσεις φίλε μου μια χαρά θα είσαι, έτσι το έχω κάνει κι εγώ , έχουνε πολύ καλύτερη ανάπτυξη τα ριζικά συστήματα των φυτών σε τέτοιο πάχος υποστρώματος-χαλικιού και επίσης βοηθιέται το κυρίως σώμα των φυτών και των φυλλωμάτων να απλωθούν καλύτερα (πχ για τους Εχινόδορους). Βέβαια είναι καθαρά θέμα προσωπικών επιλογών και εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις και ύψος στο ενυδρείο για να κάνεις κάτι τέτοιο! Πανο,ετσι χανεις πολυ απο την στηλη του νερου,οπως επεισης και χρηματα.Τα 7 εκ συνολο ειναι μια χαρα και ολα τα φυτα μπορουν να αναπτυχθουν μ επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 13 Μαρτίου 2013 #14 Share 13 Μαρτίου 2013 Πανο,ετσι χανεις πολυ απο την στηλη του νερου,οπως επεισης και χρηματα.Τα 7 εκ συνολο ειναι μια χαρα και ολα τα φυτα μπορουν να αναπτυχθουν μ επιτυχια. Καλά ναι, βέβαια εγώ είχα κάνει άλλο στήσιμο και δεν έβαλα σε όλη την έκταση του ενυδρείου μου υπόστρωμα, μια σακούλα υπόστρωμα μαζεύτηκε σε επιφάνεια περίπου 60x25 γι αυτό και ψήλωσε πολύ ο βυθός εκεί... πάντως χρήματα δεν έχασα διότι 3 σακούλες χαλίκια και 1 υπόστρωμα έπρεπε να πάρω για τα λίτρα μου και τόσες πήρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος