myrsine 8 Μαρτίου 2013 #1 Share 8 Μαρτίου 2013 Γεια σας! Εδώ και πάρα πολύ καιρό ο μονομάχος μου είναι συνέχεια κοντά στο θερμοστάτη (στην κορυφή). Η θερμοκρασία που τον έχω είναι στους 27 βαθμούς (σε 20λιτρο ενυδρείο). Κάνει βόλτες στο υπόλοιπο ενυδρείο μόνο όταν έχω ανοιχτή τη λάμπα και φυσικά όταν τον ταΐζω. Είναι φυσιολογικό ή υπάρχει πρόβλημα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Μαρτίου 2013 #2 Share 8 Μαρτίου 2013 Τη θερμοκρασία εγώ θα την έριχνα ένα βαθμό. Μήπως έχει μεγάλη ροή το φίλτρο σου και αυτή η θέση που έχει βρει είναι η πιο ήρεμη ; Αν δεν παρατηρείς κάτι άλλο στο ψαράκι, εγώ θα έλεγα ότι η συμπεριφορά του είναι φυσιολογικότατη. Όταν σβήνουν τα φώτα, θέλει και αυτός την ησυχία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Μαρτίου 2013 #3 Share 8 Μαρτίου 2013 Αν το ψαράκι φαίνετε φυσιολογικό χωρίς κάποια σημάδια αδιαθεσίας τσεκάρισε λίγο την ροη του φίλτρου σου όπως σου λέει και ο Δημήτρης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Μαρτίου 2013 #4 Share 8 Μαρτίου 2013 Συμφωνώ κι εγώ με τα λεγόμενα των παιδιών Κι εμένα συχνά ο μονομάχος μου κολυμπάει και τη βρίσκει στο θερμοστάτη, χώνεται από πίσω του μιας και τον έχω τοποθετημένο στη γωνία των τζαμιών, αλλά δεν παραμένει εκεί για πάρα πολλή ώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 8 Μαρτίου 2013 Author #5 Share 8 Μαρτίου 2013 (edited) Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εχω δυο φίλτρα με ροή αλλά το ένα ταράζει ελάχιστα την επιφάνεια του νερού και το άλλο είναι αρκετά βυθισμένο (σχεδόν αγγίζει τον βυθό). Το ακροφυσιο του εχει κατέυθυνση προς τα κάτω . ΥΓ: Εχω δυο φίλτρα γιατί το ενυδρείο είναι μικρό και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος αμμωνίας. Έγινε επεξεργασία 8 Μαρτίου 2013 - myrsine Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 8 Μαρτίου 2013 #6 Share 8 Μαρτίου 2013 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εχω δυο φίλτρα με ροή αλλά το ένα ταράζει ελάχιστα την επιφάνεια του νερού και το άλλο είναι αρκετά βυθισμένο (σχεδόν αγγίζει τον βυθό). Το ακροφυσιο του εχει κατέυθυνση προς τα κάτω . ΥΓ: Εχω δυο φίλτρα γιατί το ενυδρείο είναι μικρό και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος αμμωνίας. Την απάντηση μάλλον τις έδωσες μόνη σου! Το ένα φίλτρο ταράζει την επιφάνεια,το άλλο στον βυθό,που θα πάει να ξεκουραστεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 8 Μαρτίου 2013 Author #7 Share 8 Μαρτίου 2013 Είναι πρόβλημα παρότι το δεύτερο "χτυπάει" προς τα κάτω; Θα το σταματήσω για λίγο να δω αν θα αλλάξει συμπεριφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Μαρτίου 2013 #8 Share 8 Μαρτίου 2013 Είναι πρόβλημα παρότι το δεύτερο "χτυπάει" προς τα κάτω; Θα το σταματήσω για λίγο να δω αν θα αλλάξει συμπεριφορά. Το ιδανικό που μπορείς να πετύχεις είναι ελαφρά ανατάραξη της επιφάνειας για αποφυγή βιοφίλμ, άλλα όχι τέτοια ώστε να μην μπορεί το ψάρι να ανεβαίνει για ανάσες. Κάνε τη δοκιμή και ενημέρωσέ μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2013 #9 Share 9 Μαρτίου 2013 Πολλα φιλτρα για μικρο ενυδρειο και ψαρι που θελει μικρη ροη.. Γιατι σου ανεβαζει αμμωνια με τ ενα φιλτρο?Αυτο δεν ειναι καθολου λογικο να γινετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 11 Μαρτίου 2013 Author #10 Share 11 Μαρτίου 2013 rastafarian δεν είχα ποτέ πρόβλημα αμμωνίας . προληπτικά εχω και 2ο φίλτρο το οποιο σταματησα για λίγο αλλά ο ψαρής μου δεν άλλαξε συνήθειες. με το φως κάνει βολτες οπως και πριν και στο σκοταδι παει στον θερμοστατη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #11 Share 11 Μαρτίου 2013 rastafarian δεν είχα ποτέ πρόβλημα αμμωνίας . προληπτικά εχω και 2ο φίλτρο το οποιο σταματησα για λίγο αλλά ο ψαρής μου δεν άλλαξε συνήθειες. με το φως κάνει βολτες οπως και πριν και στο σκοταδι παει στον θερμοστατη. Για πόσο το σταμάτησες ; Δώσε του λίγο χρόνο να προσαρμοστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαρτίου 2013 #12 Share 11 Μαρτίου 2013 Αν δεν εχεις προβλημα αμμωνιας δεν καταλαβαινω τον λογο υπαρξης δευτερου φιλτρου σετοσο μικρο ενυδρεο και με μονομαχο μεσα που θελει πολυ μικρη ροη... Ασε το ενα φιλτρο γιατι ετσι ταλαιπορεις τζαμπα το ψαρακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 11 Μαρτίου 2013 Author #13 Share 11 Μαρτίου 2013 Για πόσο το σταμάτησες ; Δώσε του λίγο χρόνο να προσαρμοστεί. Δυο ωρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #14 Share 11 Μαρτίου 2013 Δυο ωρες Δεν αρκεί. Άσε το ένα φίλτρο (αυτό που κρατάει την περισσότερη βιολογία) 2-3 ημέρες μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 11 Μαρτίου 2013 Author #15 Share 11 Μαρτίου 2013 Δεν αρκεί. Άσε το ένα φίλτρο (αυτό που κρατάει την περισσότερη βιολογία) 2-3 ημέρες μόνο του. Το σκεφτηκα αλλα νομιζα οτι θα χασω τη βιολογια απο το φιλτρο σε τοσο μεγαλο διαστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαρτίου 2013 #16 Share 11 Μαρτίου 2013 (edited) Αφου βιολογια εχει το αλλο σου φιλτρο,τι σε πειραζει αν χασεις την βιολογια απο αυτο που θα κλεισεις? Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 11 Μαρτίου 2013 Author #17 Share 11 Μαρτίου 2013 Ειναι με σφουγγαρι μονο. Και τα δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #18 Share 11 Μαρτίου 2013 Ειναι με σφουγγαρι μονο. Και τα δυο Λαθάκι ! Γιατί δεν βάζεις siporax mini ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvaskom 12 Μαρτίου 2013 #19 Share 12 Μαρτίου 2013 Λαθάκι ! Γιατί δεν βάζεις siporax mini ; καλημερα παιδες !!!!!!απο την μικρη εμπειρια μου εως μηδαμινη θα ελεγα προτεινω οτι αφου εχει αμμωνια το πιο πιθανο να ειναι αστρωτα τα φιλτρα....τι βιολογια να εχει μονο με σφουγγαρια????ουτε siporax ουτε μακαρονι???κατι .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 12 Μαρτίου 2013 #20 Share 12 Μαρτίου 2013 καλημερα παιδες !!!!!!απο την μικρη εμπειρια μου εως μηδαμινη θα ελεγα προτεινω οτι αφου εχει αμμωνια το πιο πιθανο να ειναι αστρωτα τα φιλτρα....τι βιολογια να εχει μονο με σφουγγαρια????ουτε siporax ουτε μακαρονι???κατι .... Δεν είχε μέχρι στιγμής αμμωνία από ότι έχει πει η φίλη. Όπως λες Σάββα, τα φίλτρα μόνο με σφουγγάρι δεν θα κάνουν δουλειά. Χρειάζεται οπωσδήποτε βιολογικό υλικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Μαρτίου 2013 #21 Share 12 Μαρτίου 2013 Βαλε λιγη ποσοστητα siporax η eheim substract pro μεσα στο φιλτρο και σταματα το αλλο.Ειναι πολλα τα φιλτρα για μονομαχοενυδρειο,το ψαρακι ταλαιπορειτε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 12 Μαρτίου 2013 #22 Share 12 Μαρτίου 2013 γιατί τα σφουγγάρια δεν κρατάν βιολογία; για 1 μονομάχο νομίζω μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 12 Μαρτίου 2013 #23 Share 12 Μαρτίου 2013 γιατί τα σφουγγάρια δεν κρατάν βιολογία; για 1 μονομάχο νομίζω μια χαρά Κρατάνε κάποια βιολογία αλλά όχι αρκετή και αυτή μετά απο καιρό. Σκέψου οτι με το που πάει να το καθαρίσει η περισσότερη βιολογία χάθηκε. Η καλύτερη λύση είναι το βιολογικό υλικό για να είναι ήρεμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myrsine 12 Μαρτίου 2013 Author #24 Share 12 Μαρτίου 2013 Σας ευχαριστώ! Θα βάλω siporax. Απλά πιστευα οτι με δυο φίλτρα με σφουγγάρι ισοδυναμούν με ενα φιλτρο που εχει siporax Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Μαρτίου 2013 #25 Share 12 Μαρτίου 2013 Σας ευχαριστώ! Θα βάλω siporax. Απλά πιστευα οτι με δυο φίλτρα με σφουγγάρι ισοδυναμούν με ενα φιλτρο που εχει siporax Οχι δεν ισοδυναμουν με siporax,ισαι ισα στην δικη σου περιπτωση εκανε κακο και στο ψαρακι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος