Jump to content

Recommended Posts

καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 60λ και εχω μεσα 6 νεον τετρα τι αλλο θα μπορουσα να βαλλω? ακουω προτασεις

Ευχαριστω

• Like 1

κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου ποσο καιρο τρεχει τι φιλτρανση του εχεις εχεις φυτα μετρησεις κανεις!!!!αν βαλεις αλλα 6 νεον και μεγαλωσεις το κοπαδι και δεις και διαφορα στη συμπεριφορα τους

Έγινε επεξεργασία - polyagkistro

καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 60λ και εχω μεσα 6 νεον τετρα τι αλλο θα μπορουσα να βαλλω? ακουω προτασεις

Ευχαριστω

κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου ποσο καιρο τρεχει τι φιλτρανση του εχεις εχεις φυτα μετρησεις κανεις!!!!αν βαλεις αλλα 6 νεον και μεγαλωσεις το κοπαδι και δεις και διαφορα στη συμπεριφορα τους

Επέτρεψέ μου φίλε Σπύρο να διαφωνήσω..... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37877

Φίλε danosss, δε συνίσταται να μεγαλώσεις το κοπάδι εξ' αιτίας των λίτρων που έχεις και επίσης σου συνιστώ να αποφύγεις να προσθέσεις επιπλέον ψάρια...

είναι καλύτερα να φαίνεται "άδειο" παρά να ζορίζονται / στριμώχνονται τα ψαράκια.... ελπίζω να διάβασες το προφίλ των ψαριών που σου επισύναψα για να δεις που βασίζονται τα λεγόμενά μου :)

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Υπερβολικό δεν είναι. :) Τα προφίλ είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας από μέλη αυτού του φόρουμ και από άλλες πηγές.

Τα ενυδρεία με λίγα λίτρα δεν έχουν την ίδια ρυθμιστική ικανότητα με τα μεγάλα. Θέλει πειθαρχία στις ρουτίνες και προσοχή στις κινήσεις.

Υπερβολικό δεν είναι. :) Τα προφίλ είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας από μέλη αυτού του φόρουμ και από άλλες πηγές.

Τα ενυδρεία με λίγα λίτρα δεν έχουν την ίδια ρυθμιστική ικανότητα με τα μεγάλα. Θέλει πειθαρχία στις ρουτίνες και προσοχή στις κινήσεις.

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Δημήτρη.Όσο ποιο μικρό είναι το ενυδρείο (και υπάρχουν αρκετά ψάρια μέσα ) τόσο ποιο λεπτές

είναι οι ισορροπίες και οι συνθήκες.

Παίδες, πιστεύω ότι είναι λίγο "εκτός θέματος" αυτό σχετικά με τα μικρά ενυδρεία, φυσικά εννοείται ότι ισχύει στο 100% ότι σε ένα μικρό ενυδρείο σπάνε πιο εύκολα οι ισορροπίες σε αντίθεση με ένα μεγαλύτερο (το έχω βιώσει κι εγώ μιας και έχω 2 ενυδρεία ένα μεγάλο κι ένα μονομαχοενυδρείο)! Το θέμα μας όμως είναι ότι από τη στιγμή που ένα ψάρι λέει ότι έχει κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις, αυτό ισχύει και δε χωράνε αμφισβητήσεις τύπου υπερβολικό, παράλογο κλπ και επιπλέον κουβέντα...

δηλαδη ενα ενυδρειο 60 λ με 6 νεον ειναι ετοιμο?Να με τρελανετε θελετε ρε παιδια

δηλαδη ενα ενυδρειο 60 λ με 6 νεον ειναι ετοιμο?Να με τρελανετε θελετε ρε παιδια

Από τη στιγμή που σύμφωνα με το προφίλ των Neon Tetra και των Cardinal Tetra χρειάζεται ένα κοπάδι 8 με 10 ατόμων το ελάχιστο (και όχι λιγότερα ψάρια για να νοιώθουν ασφάλεια και να μη στρεσσάρονται) σε 80 λίτρα καθαρά ή από 100 καθαρά λίτρα το λιγότερο, όχι δεν είναι έτοιμο το ενυδρείο σου ....και δε νομίζω να στο είπε κάποιος από εμάς αυτό, είναι απλά η δική σου εξήγηση!

Αν σου αρέσουν τα Neon θα πρέπει να πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι το μοναδικό κοπάδι για τη μεσαία ζώνη κολύμβησης του ενυδρείου σου...

Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να τα αποχωρηστείς.... Υπάρχουν τόσα και τόσα ψαράκια να επιλέξεις που να ταιριάζουν στα λίτρα σου (ψάξε εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=272)

φιλε Δανο τα λιτρα απο οτι καταλαβες ειναι λιγα ... κατα την γνωμη μου 6 ψαρια δεν ειναι σωστο να υπαρχουν , καλο ειναι να αυξανες τον αριθμο ... παρολαυτα τα λιτρα σου δεν το επιτρεπουν ,,,, !!! για το καλο των ζωντανων μην βαλεις αλλα ,,, προτιμοτερο ειναι να τα πας πισω και να βρεις αλλα ψαρακια τα οποια κανουν για τα λιτρα σου ....

Φιλε danosss εχω και εγω νεον τετρα σε 160 λιτρα όμως.

Οσα ειπαν τα παιδια παραπανω ισχυει στο 100% και ειμαι σιγουρος πως θελουν να βοηθησουν και οχι να τρελανουν.

Αν θες τη γνωμη μου παντως, εγω θα εδινα τα νεον και θα εβαζα μεσα γαριδες που για τα λιτρα που εχεις θα ειναι οτι πρεπει...

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Φιλε danosss εχω και εγω νεον τετρα σε 160 λιτρα όμως.

Οσα ειπαν τα παιδια παραπανω ισχυει στο 100% και ειμαι σιγουρος πως θελουν να βοηθησουν και οχι να τρελανουν.

Αν θες τη γνωμη μου παντως, εγω θα εδινα τα νεον και θα εβαζα μεσα γαριδες που για τα λιτρα που εχεις θα ειναι οτι πρεπει...

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Σύμφωνοι, αλλά έπρεπε να του αναφέρεις ότι οι γαρίδες χρειάζονται καλά στρωμένο βυθό, σε χρήση πάνω από 2 μήνες για να μην έχει απώλειες.. :)

φιλε Δανο τα λιτρα απο οτι καταλαβες ειναι λιγα ... κατα την γνωμη μου 6 ψαρια δεν ειναι σωστο να υπαρχουν , καλο ειναι να αυξανες τον αριθμο ... παρολαυτα τα λιτρα σου δεν το επιτρεπουν ,,,, !!! για το καλο των ζωντανων μην βαλεις αλλα ,,, προτιμοτερο ειναι να τα πας πισω και να βρεις αλλα ψαρακια τα οποια κανουν για τα λιτρα σου ....

Εδώ και σε μένα όταν είχα 10 cardinal tetra σε 125λιτρο κοινωνικό με μπόλικες κρυφώνες και πυκνοφυτεμένο, ήταν τόσο στρεσσαρισμένα σε σημείο που δεν τρώγανε κιόλας...

Ε λοιπόν όταν τα έδωσα σε ένα παλικάρι που είχε μόνο neon στο ενυδρείο του και προστέθηκαν σε κοπάδι 20 ατόμων βρήκαν τη ζωντάνια τους! :thumbup:

Αν εγώ είχα θέμα με 10 άτομα και ήμουν μέσα σε όλες τις συνθήκες του άρθρου, σκέψου με 6 και σε λιγότερα λίτρα τι θα επικρατεί...

το ξερω φιλε μου ειχα ακριβως τις ιδιες συνθηκες με τα δικα σου αλλα σε 120 λιτρα και παρολαυτα το μετανιωσα .... ειναι κριμα τα ζοριζοντε τα ψαρια !! και σιγουρα με εναν σωστο αριθμο σε επαρκη λιτρα η εικονα θα τον ανταμείψει μιας και θα βλεπει ωραιες συμπεριφορες !!

ganiasss εσυ δεν ειχες 4 νεον σε ενα 19λιτρο?τοτε δεν τα σκεφτοσουν?

Έγινε επεξεργασία - danosss

giannisss φιλε δανο ... θα παρω την απαντηση σου σαν φιλικη και οχι ως επιθεση ... οχι φιλε μου ...ειχα 8! .... ο καθενας κανει καποια λαθη ... και δυστηχως πολλες φορες ειναι εις βαρος των ζώων που δεν μας φταινε σε τιποτα ... εκτος αυτου επρεπε να τα μεταφερω απο το 120λιτρο λογο του οτι το εκανα θαλασσινο ... μολις συνειδητοποίησα το λαθος μου τα πηγα πισω .... οπως και να εχει απο τα λαθη μαθαινουμε και σου ειπα δυο πραγματα να μην την πατήσεις αλλα και για το καλο των ψαριων σου ! απο εκει και περα βλεπεις και κανεις ... η επιλογη ειναι δικη σου .... :)

Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη στην αρχή.... και ο στόχος είναι να μαθαίνουμε από αυτά, να μην τα ξαναεπαναλάβουμε και να αποφύγουμε άλλα μελλοντικά...

Γι αυτό το λόγο υπάρχει και το φόρουμ με τα τόσα άρθρα συγκεντρωμένα για να ενημερωνόμαστε και να πράττουμε σωστά, τόσο για 'μας όσο και για τα ζωντανά που φιλοξενούμε.. :)

Το θεωρώ αμαρτία από το Θεό να έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε τόσο πολλές και χρήσιμες πληροφορίες και να συνεχίζουμε να κάνουμε αδικαιολόγητα λάθη μόνο και μόνο επειδή βαρεθήκαμε ή επιλέξαμε να μη διαβάσουμε πιο αναλυτικά την αρθρογραφία του φόρουμ...

Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη στην αρχή.... και ο στόχος είναι να μαθαίνουμε από αυτά, να μην τα ξαναεπαναλάβουμε και να αποφύγουμε άλλα μελλοντικά...

Γι αυτό το λόγο υπάρχει και το φόρουμ με τα τόσα άρθρα συγκεντρωμένα για να ενημερωνόμαστε και να πράττουμε σωστά, τόσο για 'μας όσο και για τα ζωντανά που φιλοξενούμε.. :)

Το θεωρώ αμαρτία από το Θεό να έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε τόσο πολλές και χρήσιμες πληροφορίες και να συνεχίζουμε να κάνουμε αδικαιολόγητα λάθη μόνο και μόνο επειδή βαρεθήκαμε ή επιλέξαμε να μη διαβάσουμε πιο αναλυτικά την αρθρογραφία του φόρουμ...

+ 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...