Jump to content

Γνωμες Για Στησιμο Reef Με Ή Χωρις .... Αραγωνιτη ! ! !

tuscani7

Recommended Posts

Εμένα αυτά τα "αποστειρωμένα" sps ενυδρεία μου φαίνεται ότι είναι σαν να τους λείπει κάτι...ίσως έχω κολλήσει στο Live sand bed&Live rock filtration...

Εμένα αυτά τα "αποστειρωμένα" sps ενυδρεία μου φαίνεται ότι είναι σαν να τους λείπει κάτι...ίσως έχω κολλήσει στο Live sand bed&Live rock filtration...

Μα τους λειπει,ο αραγωνιτης :D

Μα τους λειπει,ο αραγωνιτης :D

:hysterical: :hysterical: :hysterical:

στρατο για τη μεταφραση που ελεγες ο john ouverson(γιαννης ουβεροσον :P )ενας απλος χομπυστας οχι κανενας επιστημονας στο λινκ αναφερει-εστιαζω μονο σε αυτα που αφορουν το bare bootom κομματι-

"εκ των υστερων το πιο σημαντικο πραγμα που εκανα ηταν να επισκεφθω τα ενυδρεια των τοπικων μελλων της ενυδρειακης κοινοτητας.Αυτο μου επετρεψε να δω τα αποτελεσματα των συμβουλων που μου δινονταν.Η εμφανιση και η λογικη πισω απο εναν bare bottom υφαλο τον οποιο συντηρουσε ο brad bradish(dascharisma στο reefcentral) πραγματικα μου αρεσε και μεσα στις επομενες εβδομαδες κατεληξα να φτιαξω εναν υφαλο 500 λιτρων bare bottom εντοιχισμενο στο σπιτι μου.

Αυτο το πρωτο ενυδρειο δεν κρατησε πολυ αλλα μου διδαξε το ποσο σημαντικα ειναι η πολυ ροη,το πολυ φως και ενα μεγαλο σκιμμερ.Σε λιγοτερο απο ενα χρονο που ηταν στρωμενο το πρωτο μου ενυδρειο αποφασισα να το αναβαθμισω σε κατι καλυτερο και μεγαλυτερο.κτλ κτλ"

"προκειμενου να κρατησεις ενα επιτυχημενο bare bottom συστημα,πρεπει να στελνεις ολα τα detritus στο σκιμμερ.

ο μονος τροπος για να πτο πετυχεις αυτο ειναι με επαρκη,τυχαια ροη στα σωστα σημεια.Το πιο σημαντικο σημειο για τη ροη ειναι ο πατος του ενυδρειου,και στη συνεχεια ο βραχος.κτλ κτλ-αναφερεται στις αντλιες που εχει-"

εαν εκανα κανενα λαθος στα αγγλικα παρακαλω συγχωρεστε με...α ρε στραταρε :ranting2::hysterical:

αυτα απο τον κυριο john που το ενυδρειο του μιλαει απο μονο του :thumbup:

λεει και αλλα πραγματακια πολυ ενδιαφεροντα περα απο το κομματι του bare bottom.

θα μου πεις και ποιος ειναι αυτος....εγω προτιμαω να παιρνω και να διαβαζω κατι απο τετοια ατομα(που ειναι εκατονταδες) παρα απο επιστημονες που δεν ειχαν ποτε ενυδρειο :thumbup:

φιλε tuscani δεν θελω να σε επηρεασω στο πως θα φτιαξεις το ενυδρειο σου.

πρεπει πρωτα να δεις πολλες φωτο και βιντεο απο πολλα ενυδρεια bare bottom ωστε να δεις αν πραγματικα σου αρεσει γιατι οπως σου ειπα το αισθητικο ειναι πολυ μεγαλο κομματι :thumbup:

προσωπικα παντα με ελκυε το bare bottom αλλα αυτα φιλε μου ειναι γουστα...αλλοι στις ξανθιες αλλοι στις μελαχρινες :bigemo_harabe_net-148:

και περα απο αυτο οσο και ευκολη να κανει τη ζωη σου το bare botτom στηνεται πιο δυσκολα απ'οτι ενα με αμμο,θελει πιο πολυ δουλεια και απ'οτι αναφερεις εισαι στην αρχη του ταξιδιου σου στο ομορφο θαλασσινο οποτε ισως δυσκολευτεις

περισσοτερο.

οτι και να χρειαστεις παντως εδω ειναι ολα τα παιδια να βοηθησουμε οπου μπορουμε και αν μπορουμε :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - mad23

ok παμε για αλλα τωρα ...........

για εμενα το θεμα τελειωσε ....

σας ευχαριστω ολους .....

και μην νομιζεται πως θα γλυτωσετε .....

εχω και πιο κατω πολλες ερωτησεις........

πραγματικα σας ευχαριστω ολους !!!!!!!!

Καλημερα σε ολους

Ε, ναι λοιπον θα το κανω χωρις αραγωνιτη .

και στην πορεια βλεπουμε .

Αφου πιο ευκολα βαζεις τον αραγωνιτη παρα να τον βγαλεις.

Καλή συνέχεια σε ότι και αν επιλέξεις!

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Καλημερα σε ολους

Ε, ναι λοιπον θα το κανω χωρις αραγωνιτη .

και στην πορεια βλεπουμε .

Αφου πιο ευκολα βαζεις τον αραγωνιτη παρα να τον βγαλεις.

Ούτε εγώ είμαι φαν του bare bottom, αλλά η αλήθεια είναι οτι μετά απο αυτή την κουβέντα άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το οτι κατέληξες στο bare bottom φίλε μου και είμαι περίεργος να δω την συνέχεια. :)

συμφωνω με τα παιδια απο πανω φιλε tuscani

θα ηταν πολυ ωραιο να εφτιαχνες ενα ωραιο θεματακι με το ξεκινημα σου(πρωτα ο θεος) και να μας ενημερωνεις με φωτο

και πληροφοριες! :bigemo_harabe_net-64:

Το επομενο θα το στησω χωρις αραγωνιτη! :D

ωχ ωχ...

• 4 months later...

Εάν παίρναμε νεκρό βράχο και τον σπάγαμε σε κοκκομετρία 1cm έως 3cm

Και τον βάζαμε στον βυθό μόνο ένα στρώμα να μην φαίνετε το τζάμι θα

Είχαμε και κάπως βελτιωμένη εικόνα λόγου ελλείψεις τις άμμου αλλά και περισσότερη βιολογία με κυκλοφορία βέβαια που να χτυπήσει στον βυθό ώστε να μην μαζεύει τροφές και ακαθαρσίες.

(Χθες άδειασα το γλυκό και πάω δειλά δειλά στο αλάτι οπότε διαβάζω τα πάντα )

Δεν είναι γνώμη είναι ιδέα να χαμε να λέγαμε

Έγινε επεξεργασία - ilfot81

καλώς ήρθες δες και αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86754

επισης άνοιξε ένα θέμα με το τι έχεις τι σκέφτεσαι να κανεις; για να κανεις μια ωραία αρχη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...