boner 6 Μαρτίου 2013 #1 Share 6 Μαρτίου 2013 Μετα απο 2-3 χρονια στη λιμνη malaui(saulosi) σκεφτομαι να κανω μια αλλαγη(αν μπορω)σε λιμνη victoria(haplocromis sp 44 η yelow belly κ.τ.λ)!!!Το ενυδρειο που εχω σπιτι ειναι του καρφουρ γυρω στα 100 λιτρα!!!Μπορει καποιος φιλος να μου πει ποσα ψαρια μπορω να βαλω σε αυτα τα λιτρα???Εγω σκεφτομαι για χαρεμακι(οπως ειχα τα saulosi) αλλα θα μου αρεσε και 2-3 διαφορετικα ειδη haplocromis σε ζευγαρια,δηλαδη καμια 6-7 ψαρακια!!Αν και ο φιλος που θα τα παρω(πετ σοπ)μου ειπε οτι υπαρχει περιπτωση υβριδισμου!!!!!!Ευχαριστω!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Μαρτίου 2013 #2 Share 7 Μαρτίου 2013 Εξαιρετικά ψάρια και αρκετά σπάνια για την χώρα μας και όχι μόνο αφού τα περισσότερα έχουν εξαφανιστεί απο την λίμνη, λόγο την εισαγωγή της πέρκας του Νείλου. Τα sp.44 δυστυχώς δεν μπαίνουν σε τόσα λίτρα. Είναι αρκετά επιθετικά ψάρια και μπαίνουν σε χαρέμια σαν τα mbuna. Ενημερωτικά τα πετρόψαρα της Victoria λέγονται mbipi(είναι στην διάλεκτο των ντόπιων). Νομίζω οτι αν θες να ασχοληθείς με την συγκεκριμένη λίμνη θα πρέπει πρώτα να βρεις κάποιο ψάρι που έρχετε Ελλάδα και μετά να το ψάχνεις/ψάχνουμε να δούμε αν μπαίνει στα λίτρα σου γιατί κακά τα ψέμματα, λίγοι έχουν αρκετή εμπειρία με τα ψάρια αυτής της λίμνης. Αν και έχω την εντύπωση οτι ελάχιστα είδη θα μπορούσαν να μπουν σε τόσα λίτρα γιατί αν και το μέγεθος μερικές φορές είναι μικρό, το ταμπεραμέντο είναι που μετράει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 7 Μαρτίου 2013 Author #3 Share 7 Μαρτίου 2013 Τα συκγεκριμενα ψαρια και σε αρκετες ρατσες τα φερνει πετσοπας ψαγμενος στη Σαλονικη!!!Το θεμα ειναι τι και ποσα μπορω να βαλω!!!!!Ενας λογος που θελω να ασχοληθω με αυτα τα ψαρια ειναι και η σπανιοτητα τους!!!!!Αλλα αυτο εχει και τα καλα εχει και τα κακα του!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Μαρτίου 2013 #4 Share 7 Μαρτίου 2013 Δυστυχώς τα περισσότερα απο αυτά δεν μπαίνουν σε τόσα λίτρα. Μπαίνουν όπως σου είπα σε χαρέμι, αλλά έχεις πολύ λίγα λίτρα τουλάχιστον για τα sp. 44. Τι άλλα είδη έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 7 Μαρτίου 2013 #5 Share 7 Μαρτίου 2013 Μια ωραία πρωτοβουλία κατ εμέ να στήσεις κάτι σε λίμνη Victoria..... καλό θα ήταν βέβαια να είχες λίγο περισσότερα λίτρα για να κάνεις όμορφα πράγματα.. τα sp.44 τρομερά ψάρια και αρκετά σπάνια θα λεγα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 7 Μαρτίου 2013 Author #6 Share 7 Μαρτίου 2013 Ο συκγεκριμενος φιλος πετσοπας ειναι πολυ ψαγμενος και εχει 3-4 διαφορετικα ειδη haplocromis!!!!!!Τωρα ποια ακριβως................να μην σου πω ψεματα!!!!Εμενα μου αρεσε ενα χαρεμακι που εχει yellow belly(μαλλον)το οποιο ο αρσενικος ειναι ολα τα λεφτα .Ειναι και ο βασικος λογος που θελω να παρω αυτα!!!!!Τα θυλικα ειναι λιγο σαν σαρδελες αλλα τι να κανουμε(?)Το οτι ειναι σπανια θα εχει ενδιαφερον για την αναπαραγωγη τους!!Αυτα χρειαζονται πετρες για φωλιες??Ειναι φυτοφαγα??Δεν μπορεσα να βρω καποιο site που να εχει αναλυτικα τα χαρακτηριστικα τους!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Μαρτίου 2013 #7 Share 7 Μαρτίου 2013 Πρόκειται για παμφάγα ψάρια. Θέλουν ισορροπημένη διατροφή, αυτό σημαίνει οτι η δίαιτα τους πρέπει να περιέχει φυτικές αλλά και πρωτεϊνικές τροφές. Διάφορα φλέικς, σπιρουλίνα κ.τ.λ. Είναι τα αντίστοιχα mbuna της Malawi, οπότε θέλουν πέτρα και άμμο. Αν ψάξεις λίγο καλύτερα θα δεις οτι προτείνονται για αρκετά λίτρα. Απο εκεί και πέρα εσύ κρίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 7 Μαρτίου 2013 Author #8 Share 7 Μαρτίου 2013 Σε ευχαριστω φιλε adlib!!Θα δω τι θα γινει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 7 Μαρτίου 2013 #9 Share 7 Μαρτίου 2013 Προχωρα το,σε βασιζομαι!!!Ξερω οτι η σχολαστικοτητα σου,το μερακι σου κ η πραγματικη σου αγαπη για το χομπι θα υπερνικησουν τα λιγοστα σου λιτρα.Εξαλλου κ με τα Saulosi,που κ αυτα ειναι κανονικα για περισσοτερα λιτρα,τα πηγες μια χαρα κ μας γεμισες πανεμορφα σαουλοσακια!Πιστευω η ενασχοληση σου με Βικτορια μερια θα βοηθειση στην διασωση του ειδους!Εξαλλου ειμαι σιγουρος οτι αν δεις κ δεν την παλευουν στα λιτρα σου,θα φροντισεις γι αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 8 Μαρτίου 2013 Author #10 Share 8 Μαρτίου 2013 Τελικα μετα απο μελετη και σκεψη βγηκε η αποφαση!!!!!!!!!!!!!!!!!!μολις εριξα στο ενυδρειο μου haplocromis yellow belly!!!! τα ψαρακια ειναι 4-5-6cm, με ποιο μεγαλοσωμο το αρσενικο περιπου 7-8 cm!!!1 τρομερο αρσενικο(εχει πανω του οτι χρωμα θελεις΄μαυρο-κοκκινο-κιτρινο-ροζ- πρασινο.....πανεμορφο!!!3 θυλικα εκ των οποιων το πιο μικροσωμο ειναι μπουκομενο!?!?!?!?!?(απο οτι βλεπω 2-3 αυγουλακια)!!!Τελικα και τα θυλικα δεν ειναι και τοσο ασχημα(?)Εκτος και αν τα συγκεκριμενα(yellow belly) ειναι ετσι!!Καποια αλλα haplocromis που εχω δει τα θυλικα τους ειναι τελειως αχρωμα,αυτα εχουν και μαυρα σημαδακια και ψιλο-ομορφαινουν λιγο !!!!!Φυσικα με την πρωτη ευκαιρια(οταν βρω καποιον να αγγαρεψω) θα ενεβασω βιντεακι.Αποφασισα τελικα αυτα τα ψαρακια γιατι απο οτι διαβασα ειναι σχετικα απο τα πιο "μικροσωμα" haplocromis!!!!!Ευχαριστω τον φιλο adlib για τις σημαντικες πληροφοριες που μου εδωσε!! και το φιλο και συμπολεμιστη johnbaggio για τα καλα του λογια!!!!(Σε περιμενω σπιτι για την πρωτη εντυπωση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Μαρτίου 2013 #11 Share 8 Μαρτίου 2013 Μερικές πληροφορίες για το ψάρι. Το συγκεκριμένο ψάρι δεν κατάγεται απο την Victoria αλλά απο τις λίμνες περιμετρικά της(Edward, Albert, George και στο κανάλι Kazinga) . Το σύμπλεγμα αυτό είναι γνωστό ως "Victoria basin"(λεκάνη της Βικτώρια). Απ΄ότι διάβασα πρόκειται για σχετικά ήρεμη κιχλίδα(μην το παίρνεις πολύ στα σοβαρά αυτό, γιατί για Αφρικάνες μιλάμε), η οποία φυσικά γίνεται αρκετά επιθετική όταν προστατεύει τον γόνο της. Ο αρσενικός φτάνει τα 12 εκ. και το θηλυκό τα 9. Μπαίνει σε χαρέμια και είναι πετρόψαρο και παμφάγο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά φίλε μου γιατί στα λίτρα πάλι είσαι πιο κάτω. Το θηλυκό ήταν μπουκωμένο απο το πετσοπ? Να μας ενημερώνεις με φωτογραφίες και συμπεριφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 8 Μαρτίου 2013 Author #12 Share 8 Μαρτίου 2013 Ναι το θυλικο ητανε μπουκομενο!!!Το περιεργο ειναι οτι ειναι το πιο μικρο απο τα 3 θυλικα!!Και παλι ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες!!!Εχει καμια ωριτσα που τα εριξα και ολα βαινουν καλως(ακομα)!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 28 Μαρτίου 2013 #13 Share 28 Μαρτίου 2013 Φιλε boner νομιζω οτι πρεπει να κανεις ενα κοπο και να περιγραψεις την πραγματικα απιστευτη συμπεριφορα που εχουν τα νεογεννητα οταν πλησιαζει την γεννηστρα η μητερα τους κ οταν πλησιαζει καποιο απ τα υπολοιπα θυληκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 29 Μαρτίου 2013 #14 Share 29 Μαρτίου 2013 φωτο δεν εχει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boner 29 Μαρτίου 2013 Author #15 Share 29 Μαρτίου 2013 Φιλε τζον αν δεν ησουν μπροστα να το εβλεπες μπορει και να μην με πιστευες που στο ειχα πει εεεε???Στα σαουλοση δεν ειχα δει τετοια συμπεριφορα στη μανα με τα μικρα!!!Για να εξηγησω στους φιλους συνχομπιστες για τι πραγμα μιλαμε με τον φιλο τζον!!!Ξεμπουκωσε η θυλικια χαπλοχρομις που εχω εβαλα τα μικρα στη γεννηστρα και παρατηρωντας τα,σε καποια φαση οταν πλησιαζε η μανα στη γεννηστρα (απο τα πλαγια) τα ψαρακια γινοτανε σαν μικρη μπαλιτσα και πηγαιναν προς το στομα της μανας τους!!!!!!!!!!!!!!!Οταν πλησιαζε αλλο θυλικο τα ψαρακια φευγανε πισω .Στα σαουλοσι που ετυχε να φυγει ενα μικρο απο την γεννηστρα η ιδια η μανα το "τσαλακωσε"(εφαγε)!!!!!Το ανεφερα στο συμπολεμιστη τζον αλλα πιστευα οτι δεν θα με πιστεψε!!Οταν ηρθε και το ειδε,αυτος επεμενε να το γραψω στο φορουμ μιας και ητανε κατι που δεν ειχε ξαναδει(ουτε εγω φυσικα!!!!!!).Φωτο-βιντεο ενυδρειου-βιντεο ζευγαρωματος ολα μαζι οταν βρω καποιον να αγγαρεψω(γιατι ειμαι και λιιιιιιιιιιγο σκραπας)!!!!Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 30 Μαρτίου 2013 #16 Share 30 Μαρτίου 2013 Ειλικρινα απιστευτο!Πιθανολογω οτι τα μικρα δεν καταλαβαινουν το ποια ειναι η μητερα τους αλλα μαλλον την κινηση του σωματος της οταν τα πλησιαζει.Εννοω οτι μαλλον καταλαβαινουν ποια τα πλησιαζει για να τα φιλοξενισει στο στομα της κ ποια για να τα "τσαλακωσει".Παντως ειναι εντυπωσιακο θεαμα το να τα βλεπεις να γινονται μια μπαλα κ να προσεγγιζουν την μητερα τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος