Jump to content

Νέος Και Αμαθος

giwrgos26

Recommended Posts

καλησπερα παιδια. ονομαζομαι γιωργος και ειμαι απο χαλκιδα.

μολις πριν 3 εβδομαδες απεκτησα το πρωτο μου ψαρι. (χωρις να ψαξω, να διαβασω τιποτα για το ειδος) εναν μονομαχο. το ειχαν μεσα σε ενα ποτηρακι.

ο βλ@κ@ς καθησα και ακουσα οτι μου ειπαν στο πετ σοπ. 

τον πηρα σε μια γυαλα 3 λιτρων μαζι με ενα διακοσμητικο καραβακι και φυσικο χαλικι.

μετα διαβαζοντας μερικα πραγματα για το ειδος καταλαβα οτι με αυτο που εκανα ειναι σαν να τον καταδηκασα.

ετσι προχωρησα στην αντικατασταση της γυαλας με μια μεγαλυτερη (ηταν διακοσμητικη για το σπιτι μου) συνολο 19 λιτρα.

πηγα και πηρα ενα φυσικο φυτο και ξυλο και εκανα αμεσα την αλλαγη. τα οικονομικα μου δεν μου επιτρεπουν την αγορα ενυδρειου.

αλλαγη νερου του κανω καθε 3 μερες το 80%. με αναροφηση γιατι τρομαζει πολυ ο μικρουλης. τροφη του δινω καθε 2 μερες μπιλακια betta bio-gold.

ξερει κανενας εαν μπορω να βαλω στην γυαλα καπιο εξωτερικο φιλτρο? και καπιον θερμοστατη? γιατι κανα δυο μετρισεις που εκανα στο νερο εδειξαν 20-22 βαθμους θερμοκρασια. 

αργοτερα εαν τα οικομικα μου το επιτρεψουν θα παρω ενα ενυδρειο. ελπιζω να ειναι συντομα!!!

Καλημερα και καλως ηρθες.

Πιθανον αν χωρανε να μπορεις. Δεν γνωριζω το μεγεθος και το κατα ποσο θα φαινεται ωραιο. Αν ψαχτεις στις αγγελιες μας αλλα ακομη και στα πετ ενα μικρο ενυδρειακι 30 λτ δεν ειναι και τοσο ακριβο.

σε ευχαριστω για την απαντηση.

το εχω ψαξει. στην περιοχη που μενω ενα αξιοπρεπες ενυδρειο 30 λιτρα μαζι με φιλτρο, θερμοστατη εχει 80 ευρω. αυτη την στιγμη δυστυχως δεν μπορω να δωσω.

γιαυτο εαν ξερει καπιος να μου προτεινει ενα καλο φιτρο (εξωτερικο) μεχρι 20 ευρω

Δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να βαλεις φιλτρο σε μια γυαλα γιατι ο μονομαχος ειναι ψαρι που θελει πολυ χαμηλη ροη γιατι αλλιως δυσκολευεται να κολυμπησει.Εξωτερικο φιλτρο με 20 ευρω δεν υπαρχει και εσωτερικο δεν νομιζω οτι μπορεις να βαλεις στην γυαλα.Επεισης τα ψαρια σε γυαλα στρεσσαρονται απιστευστα λογο του στρογγυλου σχηματος.Κανε μια αναζητηση στις αγγελιες του φορουμ και μπορει να βρεις καποιο φθηνο ενυδρειακι 20-30 λιτρα.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ στην υπευθυνότητα που έδειξε ο φίλος μας Γιώργος και άμεσα προχώρησε στην αλλάγη αυτή, έστω και μικρή. Δείχνει νομίζω ότι έχει όρεξη και σοβαρότητα. Μπράβο από εμένα φίλε μου.

καλησπερα και παλι.

απο εχθες εβγαλα τον μονομαχο απο την γυαλια. (την ακουσε με την αποτομη αλαγη) και τον εβαλα σε ενα ενυδρειακι 20 λιτρα που μου εδοσε πρωσορινα ενας γνωστος μου. με φιλτρο και θερμοστατη. δεν εχω βαλει τιποτα αλλο μεσα μονο τον μονομαχο και το φυτο. εχω κανει κανα δυο μετρισεις στην θερμοκρασια και ειναι 26 βαθμους. ειναι καλα?

ψαχνω να βρω ενα ενυδρειο 60αρη για να το κανω μονιμη κατοικια για τον ψαρη :sarcasm:

εδω θελω την βοηθεια σας στο στησιμο. και γενικα στην προετιμασια.

τι μπορω να βαλω για βυθο? αμμο? χαλικακι?

τι ειδους φυτα μπορω να βαλω? και σε πια σημεια? (το φυτο που εχω ειναι ανουμπια)

σε ευχαριστω πολυ παρασκευα. για τα καλα σου λογια. θα προσπαθησω να κανω το καλυτερο και για αυτον.

οπως τοσο καιρο κανω για το αλλο μου κατοικιδιο. ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΡΟ!!!

καλησπερα και παλι.

απο εχθες εβγαλα τον μονομαχο απο την γυαλια. (την ακουσε με την αποτομη αλαγη) και τον εβαλα σε ενα ενυδρειακι 20 λιτρα που μου εδοσε πρωσορινα ενας γνωστος μου. με φιλτρο και θερμοστατη. δεν εχω βαλει τιποτα αλλο μεσα μονο τον μονομαχο και το φυτο. εχω κανει κανα δυο μετρισεις στην θερμοκρασια και ειναι 26 βαθμους. ειναι καλα?

ψαχνω να βρω ενα ενυδρειο 60αρη για να το κανω μονιμη κατοικια για τον ψαρη :sarcasm:

εδω θελω την βοηθεια σας στο στησιμο. και γενικα στην προετιμασια.

τι μπορω να βαλω για βυθο? αμμο? χαλικακι?

τι ειδους φυτα μπορω να βαλω? και σε πια σημεια? (το φυτο που εχω ειναι ανουμπια)

σε ευχαριστω πολυ παρασκευα. για τα καλα σου λογια. θα προσπαθησω να κανω το καλυτερο και για αυτον.

οπως τοσο καιρο κανω για το αλλο μου κατοικιδιο. ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΡΟ!!!

Καλησπέρα και από εμένα !

Ρίξε μια ματιά στο προφίλ του μονομάχου για να πάρεις μια πρώτη ιδέα.

Η θερμοκρασία είναι μια χαρά, μπορείς να την κατεβάσεις και στου 25 βαθμούς αν θέλεις.

Το φιλτράκι τι υλικά έχει μέσα μπορείς να μας πεις ;

Επειδή οι μονομάχοι θέλουν χαμηλή ροή νερού, μπορείς να στρέψεις την έξοδο του φίλτρου προς το τζάμι, ώστε να μειώσεις τη ροή.

Για βυθό μπορείς να βάλεις άμμο, ή χαλίκι με μικρή κοκκομετρία ώστε να μπορέσεις να φυτέψεις διάφορα φυτά.

Εδώ, υπάρχουν τα προφίλ μερικών φυτών στα οποία μπορείς να ρίξεις μια ματιά.

Μπράβο για το μεράκι σου και την επιθυμία σου να φτιάξεις ένα σωστό παλατάκι για τον μονομάχο σου.

Την ανουμπια θα την δεσεις πανω σε ενα ξυλο η μια πετρα. Μπραβο και απο μενα.

ετσι ακριβως ειναι. οταν την αγορασα μου την δοσανε πανω σε ενα ξυλακι. θα την βαλω στο κεντρο του ενυδρειου γιατι διαβασα οτι απλονετε.

το κερατοφυλο θελει φυτεμα? η να το αφησω απλως στην επιφανεια?

για βυθο τελικα θα βαλω λεπτοκοκο χαλικακι.

ετσι ακριβως ειναι. οταν την αγορασα μου την δοσανε πανω σε ενα ξυλακι. θα την βαλω στο κεντρο του ενυδρειου γιατι διαβασα οτι απλονετε.

το κερατοφυλο θελει φυτεμα? η να το αφησω απλως στην επιφανεια?

για βυθο τελικα θα βαλω λεπτοκοκο χαλικακι.

Μπορείς να το βάλεις ίσα ίσα στο χαλικάκι αν δεν θέλεις να επιπλέει. Ρίξε και μια ματιά στο προφίλ του εδώ. :)

Έγινε επεξεργασία - dpap

ευχαριστω για την απαντηση.

επειδει δεν εχω καθολου εμπειρεια με το αθλημα. σε ενα 60αρη ενυδρειο θα ειναι καλα 2 ανουμπια και 2 κερατοφυλο?

μπορει καποιος να μου προτεινει κατι ευκολο και ομορφο για να προσθεσω ακομα?

Η hygrophila polysperma είναι ένα από τα εύκολα φυτά και με χαμηλές απαιτήσεις σε φως φίλε Γιώργο.Και με λίγο κλάδεμμα θα γεμίσεις και το ενυδρείο σου σύντομα.

παιδια το παλικαρι που μου εφερε το πρωσορινο ενυδρειο για το μανομαχο μου ειπε να κανω το εξις.

να παω στην θαλλασα και να μαζεψω αμμο και χαλικακι.

να τα βρασω για 1 ωρα και μετα ξεπλιμα με καθαρο νερο. (να κανω 5 φορες αυτο τον κυκλο)

ετσι θα μπορω να τα στρωσω στο καινουργιο ενυδρειο χωρις κανενα προβλημα. και θα γλυτωσω χρηματα.

ξερει κανενας εαν ειναι ασφαλες αυτο?

παιδια το παλικαρι που μου εφερε το πρωσορινο ενυδρειο για το μανομαχο μου ειπε να κανω το εξις.

να παω στην θαλλασα και να μαζεψω αμμο και χαλικακι.

να τα βρασω για 1 ωρα και μετα ξεπλιμα με καθαρο νερο. (να κανω 5 φορες αυτο τον κυκλο)

ετσι θα μπορω να τα στρωσω στο καινουργιο ενυδρειο χωρις κανενα προβλημα. και θα γλυτωσω χρηματα.

ξερει κανενας εαν ειναι ασφαλες αυτο?

Εξαρτάται με το τι εννοεί όταν λέει τη λέξη "στρώσιμο", γιατί αυτό που περιέγραψες ότι έκανες είναι η απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε για να εισάγουμε χαλίκι ή άμμο στο ενυδρείο μας, δηλαδή σχολαστικός καθαρισμός.

Άλλο στρώσιμο του ενυδρείου (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79787) και τελείως διαφορετικό πράγμα είναι το στρώσιμο του βυθού, ο οποίος χρειάζεται από 2 μήνες σε χρήση και άνω για να θεωρήσουμε ότι είναι ώριμος...

Εξαρτάται με το τι εννοεί όταν λέει τη λέξη "στρώσιμο", γιατί αυτό που περιέγραψες ότι έκανες είναι η απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε για να εισάγουμε χαλίκι ή άμμο στο ενυδρείο μας, δηλαδή σχολαστικός καθαρισμός.

Άλλο στρώσιμο του ενυδρείου (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79787) και τελείως διαφορετικό πράγμα είναι το στρώσιμο του βυθού, ο οποίος χρειάζεται από 2 μήνες σε χρήση και άνω για να θεωρήσουμε ότι είναι ώριμος...

οταν λεω στρωσιμο εννοω τον βυθο. η αληθεια ειναι οτι το τυποσα λαθος. :rolleyes:

για το βιολογικο "στροσιμο" γνωριζω καπια πραγματα απο αυτα που εχω διαβασει.

οταν λεω στρωσιμο εννοω τον βυθο. η αληθεια ειναι οτι το τυποσα λαθος. :rolleyes:

για το βιολογικο "στροσιμο" γνωριζω καπια πραγματα απο αυτα που εχω διαβασει.

Άρα όπως σου έγραψα και παραπάνω, για να θεωρηθεί ώριμος και στρωμένος καποιος βυθός θα πρέπει να βρίσκεται εν ζωή μέσα σε ενυδρείο σε χρήση για 2 μήνες το λιγότερο.

Μετά το πέρασμα αυτού του διαστήματος θα μπορείς να βάλεις και γαρίδες, αν κι εφ' όσον το θέλεις κι αν το "επιτρέψει" κι ο μονομάχος σου ;)

Εσύ άρα έκανες αυτό που έπρεπε από πλευράς σου, τον έπλυνες καλά και τον τοποθέτησες... τώρα θα περιμένεις ο βυθός να στρώσει... όλα στο χόμπυ μας χρειάζονται υπομονή κι όχι βιασίνες :)

Το πιο πιθανό (αν όχι σίγουρο) είναι η άμμος και οι πέτρες από την παραλία να σου επηρρεάζουν τις παραμέτρους του νερού οπότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Ας περιμένουμε να απαντήσει όμως και κάποιος εμπειρότερος πάνω σε αυτό.

Το πιο πιθανό (αν όχι σίγουρο) είναι η άμμος και οι πέτρες από την παραλία να σου επηρρεάζουν τις παραμέτρους του νερού οπότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Ας περιμένουμε να απαντήσει όμως και κάποιος εμπειρότερος πάνω σε αυτό.

Αυτο ειναι αληθεια.Καλητερα να πας σε μη ασβεστολυθικα υλικα γιατι οι μονομαχοι θελουν λιγο μαλακο νερο.Αν βαζεις βρυσης και βαλεις και πετρες-αμμο απο παραλια τοτε οι σκληροτητες θα σου πανε στο θεο γιατι τα υλικα αυτα ειναι ασβεστολυθικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...