audiodrum 4 Μαρτίου 2013 #1 Share 4 Μαρτίου 2013 Καλησπερα σημερα πριν κανω την αλλαγη μου εκανα τις μετρισεις μου και παρατηρησα ψιλες τιμες στα ΝΟ2 και ελαχιστα τσιμπιμενες στα ΝΟ3!χεσ......κα πανω μου εκανα μια γενναια αλλαγη περπου 40% και τωρα θελω βοηθεια guys!!!!!!!!!!! 1)το ενυδρειο τρεχει περιπου 4 εβδομαδες χρεισιμοποισα μπολι απο το παλιο (ολο το βιολογικο υλικο που χα στο παλιο προσθεσα και καινουργιο και το αφησα να μουλιασει αρκετες ωρες μαζι με το gel τις microbe lift)εβαλα και το περισσοτερο νερο απο το παλιο ενυδρειο! 2)γιατι τις προηγουμενες εβδομαδες τα ΝΟ2 ηταν μια χαρα και σημερα πολυ επανω??? 3)αυτο σημαινει οτι δεν εχω στρωσει καλα ???(εχω κανει λαλακια δηλαδη και βιαστικα) Εχω βαλει ενα εχτρα φιλτρακι τωρα μεσα με siporax απο το μαμα φιλτρο και δουλευει για βοηθεια!!! ειμαι στα 110 λιτρα μικτα!!SOS GUYS!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 4 Μαρτίου 2013 #2 Share 4 Μαρτίου 2013 Τι έχεις μέσα από ζωντανά? Τι εννοείς τα NO2 ηταν μα χαρά. Ηταν >0,1 Ολο αυτό το διάστημα δεν είχες μετρήσει NO3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 4 Μαρτίου 2013 Author #3 Share 4 Μαρτίου 2013 ναι ναι ηταν μια χαρα 0.0!τα νιτρικα 2 φορες που μετρισα την προηγουμενη εβδομαδα ηταν 0.5mg/L ενω σημερα 0.10 3 Angelfish 4 corydoras 2 zebra danio 1 cae 1 comon pleco! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2013 #4 Share 4 Μαρτίου 2013 Θα σου πω για αλλη μια φορα οτι τα ψαρια που εχεις δεν κανουν για το ενυδρειο σου το οποιο ειναι μικρο γι αυτα! Το φιλτρο σου μαλλον δεν σηκωνει την ιχθυοφορτωση που εχεις και γι αυτο μαλλον μετρας νο2,συν οτι το φωρτωσες πολυ γρηγορα και τωρα εχεις ασταθης μετρησεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 4 Μαρτίου 2013 Author #5 Share 4 Μαρτίου 2013 οποτε αν βγαλω ψαρια θα κατεβουν οι τιμες ?πρπει να κανω κατι αλλο!?ευχαριστω και παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2013 #6 Share 4 Μαρτίου 2013 Καταρχην θα πρεπει να αποφασησεις με τι ψαρια θα ασχοληθεις.Τα ψαρια σου (καποια απο αυτα) δεν κανουν για το ενυδρειο σου.Πρεπει να φτιαξεις μια σωστη ψαροσυνθεση συμφωνα με τα λιτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 4 Μαρτίου 2013 Author #7 Share 4 Μαρτίου 2013 οκ το πιασα ετσι θα κανω !επειδη εκανα αλλαγη καλη σημερα αυριο φισιολογικα θα ειναι καλητερες τιμες!? και γω μαθαινω ο ανθρωπος ευτυχως δεν εχω χασει κανενα ψαρακι αλλα για να μην χασω ρωταω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 4 Μαρτίου 2013 #8 Share 4 Μαρτίου 2013 ναι ναι ηταν μια χαρα 0.0!τα νιτρικα 2 φορες που μετρισα την προηγουμενη εβδομαδα ηταν 0.5mg/L ενω σημερα 0.10 3 Angelfish 4 corydoras 2 zebra danio 1 cae 1 comon pleco! Εαν ήμουν στη θέση σου τα αγγελόψαρα και τον πλέκο δεν θα τα κρατούσα και θα σχεδίαζα μια άλλη ψαροσύνθεση. οποτε αν βγαλω ψαρια θα κατεβουν οι τιμες ?πρπει να κανω κατι αλλο!?ευχαριστω και παλι! Το θέμα δεν είναι να πέσουν πρόσκαιρα οι τιμές, αλλά το φίλτρο σου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο φορτίο που του βάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2013 #9 Share 4 Μαρτίου 2013 (edited) Εγω φιλαρακι θα κραταγα η τα danio η τα cory. Στην πρωτη περιπτωση θα εβαζα αλλα 5-6 για να κανουν κοπαδι και ισως αλλο ενα μικρο κοπαδι της ιδιας ηπειρου και στην δευτερη περιπτωση αλλα 2-3 με ενα μικρο κοπαδι ροδοστομους η cardinal. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 4 Μαρτίου 2013 Author #10 Share 4 Μαρτίου 2013 αυριο με το καλο θα ξανακανω τεστ και πρεπει να παρω αποφασεις γυα την συνθεση !θα σας κραταω ενημερους αν δεν γινομαι κουραστικος!!!ευχαριστωωωωωω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2013 #11 Share 4 Μαρτίου 2013 Εγω φιλαρακι θα κραταγα η τα danio η τα cory. Στην πρωτη περιπτωση θα εβαζα αλλα 5-6 για να κανουν κοπαδι και ισως αλλο ενα μικρο κοπαδι της ιδιας ηπειρου και στην δευτερη περιπτωση αλλα 2-3 με ενα μικρο κοπαδι ροδοστομους η cardinal. Για την πρωτη περιπτωση σε τοσο μικρο ενυδρειο καλητερα να κρατησει ενα κοπαδοψαρο σε μεγαλητερο αριθμο παρα 2 κοπαδια,θα δει καλητερες συμπεριφορες ετσι. Στην δευτερη περιπτωση δεν συμφωνω με τους ροδοστομους και το μικρο κοπαδι.Οι ροδοστομοι ειναι το καλητερο κοπαδοψαρο κατα την γνωμη μου και θελουν μεγαλο μηκος γιατι ειναι πολυ γρηγοροι κολυμβητες και μεγλο κοπαδι για να χαρεις το κοπαδιασμα που κανουν.Οπωτε στο ενυδρειο του προτεινω ενα καλο κοπαδι απο αρκετα ατομα νεον η καρδιναλιων.Με την προιποθεση οτι θα εχει μαλακο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 4 Μαρτίου 2013 Author #12 Share 4 Μαρτίου 2013 ολα καλα τ ακουω αυτα αλλα αλλα τωρα προβληματιζομαι περισσοτερο!!σιγουρα θα φυγουν ψαρια παντως!!!τοσο καιρο στο 50λιτρο τα τετρακια και τα danio μια χαρα ηταν!τωρα που πηρα μεγαλητερο και ειπα να παιξω με τα σκαλαρια τρωω τα μουτρα μου!! :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Μαρτίου 2013 #13 Share 4 Μαρτίου 2013 ολα καλα τ ακουω αυτα αλλα αλλα τωρα προβληματιζομαι περισσοτερο!!σιγουρα θα φυγουν ψαρια παντως!!!τοσο καιρο στο 50λιτρο τα τετρακια και τα danio μια χαρα ηταν!τωρα που πηρα μεγαλητερο και ειπα να παιξω με τα σκαλαρια τρωω τα μουτρα μου!! :bigemo_harabe_net-111: Δεν διαβασες γι αυτο τρως τα μουτρα σου...Τα σκαλαρια θελουν τα διπλασια λιτρα τουλαχιστον απο αυτα που εχεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiodrum 4 Μαρτίου 2013 Author #14 Share 4 Μαρτίου 2013 με ολο το σεβασμο εχω διαβασει παρα πολυ για αυτο ειχα πει οτι ρισκαρω κιολας!!αν δεν παθεις δεν μαθαινεις ασφαλως!! ψαρια δεν εχω χασει εδω και παρα πολυ καιρο παντως!!!καλο βραδυ και καλο ξημερωμα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαρτίου 2013 #15 Share 5 Μαρτίου 2013 Συγνωμη φιλε μου αλλα αν ειχες διαβασει οπως λες δεν θα ρισκαρες γιατι θα ηξερες οτι τα ψαρια που βαζεις ειναι τελειως λαθος για το ενυδρειο σου και δεν θα ειχες αυτα τα προβληματα που εχεις τωρα!Το οτι δεν εχεις χασει ψαρι δεν σημαινει τιποτα,μπορει τα ψαρια που εχεις να ζησουν λιγοτερο απ οτι θα ζουσαν καννονικα εως και να παθουν νανισμο..Αν θελεις να χαρεις ενα ομορφο και σωστο ενυδρειο,θα πρεπει να προχωρησεις στην απομακρυνση αρκετων ψαριων. Καλημερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος