Bloster 4 Μαρτίου 2013 #1 Share 4 Μαρτίου 2013 Κατά καιρούς έχω ακούσει αυτές τις εκφράσεις χωρίς όμως να τιςκαταλαβαίνω ακριβώς! Οπότε όποιος μπορεί ας μας το εξηγήσει και να μας πει ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά από την κάθε μέθοδο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 4 Μαρτίου 2013 #2 Share 4 Μαρτίου 2013 αρχικα να σου πω πως δεν μπορουν να κανουν wet skimming ολα τα σκιμμερ. wet skimming θετικα -βγαζει σε γενικες γραμμες περισσοτερη βρωμα απο το ενυδρειο -βρωμιζει λιγοτερο το καπακι συλλογης με αποτελεσμα να καθαριζεται ευκολοτερα και γενικα να μυριζει λιγοτερο -θα καθαρισει ενα ενυδρειο σε περιπτωση αναγκης γρηγοροτερα αρνητικα -επειδη βγαζει πολυ περισσοτερο νερο απο τη στηλη θα πρεπει ανα διαστηματα να αντικαθιστας αλατι αφου μπορει να σου αλλαξει την αλατοτητα αναλογα και το ποσο δυνατο ειναι το σκιμμερ -επειδη βγαζει πολυ περισσοτερη βρωμα βγαζει και πολλα απο αυτα τα στοιχεια τα οποια αποτελουν ταυτοχρονα και τροφη για τα κοραλια ολων των ειδων,οποτε υπαρχει περιπτωση να σου "στεγνωσει" που λεμε το ενυδρειο απο οργανικα,πλανκτον και ιχνοστοιχεια -θελει συχνοτερο αδειασμα το καπακι συλλογης -ειδικα στην περιπτωση που το σκιμμερ ειναι πολυ δυνατο εξαγει τις τροφες που ριχνουμε στα κοραλια παρα πολυ γρηγορα με αποτελεσμα τα κοραλια να μην προλαβαινουν να τραφουν και το μεγαλυτερο ποσοστο απο αυτα που ριχνουμε να πηγαινουν χαμενα dry skimming θετικα -βγαζει βρωμα με νορμαλ ρυθμο οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να σου "στεγνωσει" αποτομα το ενυδρειο απο τροφη για τα κοραλια -αδειαζεις και καθαριζεις το καπακι πιο αραια -αφηνει τροφες σε οποια μορφη και αν τις ριχνουμε περσσοτερο χρονο στο ενυδρειο οποτε και τα κοραλια εχουν περισσοτερο χρονο για να τραφουν αρνητικα -σε περιπτωση αναγκης(coral η clam spawning,καποιος θανατος οργανισμου κτλ) θα του παρει περισσοτερο χρονο να καθαρισει το προβλημα -μυριζει πιο ασχημα το δοχειο συλλογης -καθαριζει δυσκολοτερα το δοχειο συλλογης και δεν αρκει ενα απλο ξεπλυμα αυτα ειναι τα βασικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 4 Μαρτίου 2013 #3 Share 4 Μαρτίου 2013 Συμφωνώ απόλυτα με ότι σου είπε ο απω πάνω!!! Εγώ είμαι της άποψης του dry skimming. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Μαρτίου 2013 #4 Share 4 Μαρτίου 2013 αν και εχεδι συζητηθει αρκετα στο παρελθον,εγω ειμαι οπαδος προς το υγρο σκιμμαρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 4 Μαρτίου 2013 #5 Share 4 Μαρτίου 2013 Εγω παλι θα ελεγα.Μεγαλυτερο σκιμερ αναλογικα με τα λιτρα σου παιζεις με dry skimming.Στην αντιθετη περιπτωση με wet skimming Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Μαρτίου 2013 #6 Share 4 Μαρτίου 2013 Εγω παλι θα ελεγα.Μεγαλυτερο σκιμερ αναλογικα με τα λιτρα σου παιζεις με dry skimming.Στην αντιθετη περιπτωση με wet skimming Αυτος εισαι.Ετσι το σκεφτομαι κι εγω Σταθη Απο την αλλη,επειδη καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο,ο κατοχος κρινει και πραττει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Μαρτίου 2013 #7 Share 4 Μαρτίου 2013 Εγώ μετά από βαρύ τάισμα το πάω σε wet για να βγάλει όλη την μούργα...όλη την υπόλοιπη μέρα dry....μου αρέσει η μαυρίλα που βγαίνει με βουρτσάκι πώς να το κάνουμε... Επίσης γίνονται και αλλαγές νερού με dry skimming....αν υπάρχει χρόνος είναι λουκούμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 5 Μαρτίου 2013 #8 Share 5 Μαρτίου 2013 Εγω παλι θα ελεγα.Μεγαλυτερο σκιμερ αναλογικα με τα λιτρα σου παιζεις με dry skimming.Στην αντιθετη περιπτωση με wet skimming Συμφωνώ και εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 5 Μαρτίου 2013 #9 Share 5 Μαρτίου 2013 να ρωτησω και γω σαν ασχετος και γω με την σειρα μου..για το υγρο ή στεγνο σκιμαρισμα δεν παιζει ρολο το μεγεθος του ενυδρειου και το ποσο ταιζεις(αν εχεις απαιτητικα ζωντανα)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Μαρτίου 2013 #10 Share 5 Μαρτίου 2013 να ρωτησω και γω σαν ασχετος και γω με την σειρα μου..για το υγρο ή στεγνο σκιμαρισμα δεν παιζει ρολο το μεγεθος του ενυδρειου και το ποσο ταιζεις(αν εχεις απαιτητικα ζωντανα)? Και βέβαια παίζει ρόλο όπως τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το σκίμερ. Η απάντηση του στάθη τα λέει όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 5 Μαρτίου 2013 #11 Share 5 Μαρτίου 2013 Και βέβαια παίζει ρόλο όπως τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το σκίμερ. Η απάντηση του στάθη τα λέει όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος