Jump to content

Νεα Αρχη Σε Ενυδρειο 250-300 Λιτρα

Recommended Posts

Γεια σας παιδια θα ήθελα να σας δείξω το ενυδρείο μου και να συζητήσουμε μερικά πράγματα για το πως να το φτιάξω.

το ενυδρειο υπολογιζετε περιπου στα 280-300 λιτρα αλλα με τα στολιδια και την αμμο (χαλικι) πιστευω οτι θα παμε κοντα στα 220-250 λιτρα

b8ca91f801654269bb45a44.png00fe2883aedc4019b132298.png342f0a7a337d4ac6b263af4.png

Αυτο εδω ειναι το ενυδρείο μου αποτι βλεπετε εχει 8 ποντους περιτιλιγμα

αυτο σκοπευω να το βαλω ειτε χαλικακι ειτε αμμο ειτε χώμα για φυτα

το φιλτρο που επελεξα να βαλω ειναι Εheim 2073

ο θερμοστατης Fluval A774 300watt

εχω ενα μηχανημα για αερα noname

(αυτα προς το παρων απο μηχανηματα)

θα ηθελα να σας ρωτησω

α) αν χρειάζομαι περα απο ενα θερμομετρο κατι αλλο;

β) αμα παρω ασπρη αμμο απο την παραλια και την βρασω μετα θα μπορεσω να την χρησιμοποιήσω;

θελω οσο μπορω να μου βγει φτυνα.

σκεφτομαι να βαλω guppies,molly, καμια γαριδουλα, και κανα γατόψαρο

μου φερανε κατι πετρες παιδια ειναι σαν την spaghetti στονε αλλα και μια αλλη σαν την natural stone κανει να τις βαλω μεσα;

εχω παρει ενα φαρμακο για το χλωριο και ενα αλλο που προσθετει βακτιρια

εγω θελω να βαλω και κανα φυτο μεσα (διαβασα το ποστ σχετικα με την αμμο και το χαλικι )

θελω να ρωτησω ακομα πως να ξεκινήσω;

Δηλαδη θα ξεβγαλω με νερο ολα τα πραγματα που θα βαλω στο ενυδρειο πρώτα μετα θα το γεμισω μεχρη την μεση θα βαλω τα φυτα τα φαρμακα για το νερο; δεν ξερω τι σειρα να ακολουθησω και ποτε να βαλω τα ψαρακια μεσα!!

βοηθηστε με :))

Καλως ηρθες στο φορουμ μας.

Ξεκινα διαβασμα εδω στα υπομνηματα των αρχαριων και ειδικα δωσε βαση στον κυκλου του αζωτου γιατι ειναι πολυ σημαντικο.

Την αμμο απο την παραλια μπορεις να την βαλεις αφωου την ξεπλυνεις παρα πολλα χερια και να ειναι απο καθαρη παραλια.Αν βαλεις αμμο δεν μπορεις να βαλεις υποστρωμα απο κατω για φυτα.Αν θες να βαλεις υποστρωμα θα πρεπει να βαλεις απο πανω ψιλοκοκο χαλικακι με μια ιδανικη κοκομετρια1-2mm.

τι χωμα μπορω να βαλω;

τελικα πειρα ενα χαλικακι 1-2μμ

Το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο και μπορείς να κάνεις καταπληκτικά πράγματα με αυτό.

Τώρα στην αρχή ξόδεψε λίγο από το χρόνο σου για να ενημερωθείς για το στρώσιμο, και στη συνέχεια έχεις πολλές επιλογές για το στησιμό του.

Θα βάλεις υπόστρωμα για να το κάνεις φυτεμένο?

Σε ευχαριστω :) διαβασα και συμβουλευτηκα το αυτο το αρθρο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697

και αγορασα χαλικακι 1-2 mm

αυτο εδω

απο την μια λυπαμε το κρυψω και θελω γρηγορα να βαλω ψαρακια... αλλα απο την αλλη οταν διαβασα το παρακατω αρθρο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=81171

ειπα οτι θα κανω υπομονη και θα το κανω το ενυδρειο μου ολο πρασιναδα κατο (γραδισι)

το ερωτημα μου ειναι θα μπορεσω να φυτεψω Hemianthus callitrichoides ή glossostigma ??

Αν θελεις να ακολουθησεις αυτη τη μεθοδο θα χρειαστεις οπωσδηποτε υποστρωμα κατω απο το χαλικι σου,καλο φωτισμο και διοξειδιο οταν γεμισεις με νερο γιατι το ενυδρειο σου ειναι μεγαλο για να ριχνεις οργανικο ανθρακα τυπου excel.

στο παρακατω ποστ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697 λεει οτι μπορεις να βαλεις Eleocharis, Glossostigma, Lilaeopsis

αρα το glosostigma ειναι μεσα...

ετσι οπως ειναι σκετο το χαλικακι χωρις χωμα απο κατω δεν θα μπορεσω λες να καλλιεργήσω φυτα ώστε να μην χρειάζομαι συχνές αλλαγές του νερου και γενικά ολα τα καλα που παρεχει το ζωντανό φυτο;

ας μην ειναι οπως ηταν το αλλο αλλα θελω να εχω αρκετη πρασιναδα

Με την dry start δεν θα μπορεσεις να το κανεις και τις αλλαγες νερου δεν τις αποφευγεις οταν το γεμισεις νερο.

Τα γρασιδια ειναι απαιτητικα φυτα σε φωτισμο και co2.

Διαβασε καλα το αρθρο της dry start γιατι τα εχεις μπερδεψει τα πραγματα..

το Glossostigma ειναι στην κατηγορια γρασιδι; αφου λεει οτι Δουλεύει αυτή η μέθοδος σε φυτεμένα ενυδρεία που δεν έχουν CO2 ? Ναι ! Σε ενυδρεία με CO2 ? Ναι !Σε όσα χρησιμοποιούν οργανικές πηγές άνθρακα? Ναι !

Φιλε μου,απο την στιγμη που δεν εχεις βαλει υποστρωμα απο κατω την ξεχνας αυτη τη μεθοδο.Το ενυδρειο σου ειναι πολλα λιτρα και θα χρειαστεις πολυ καλο φωτισμο και co2 οταν θα το γεμισεις.Θα μπορουσες να ριχνεις excel αλλα θα χρειαστεις κυβωτια οχι μπουκαλια..

τελικα με το χαλικακι που πειρα θα μπορω να βαλω Glossostigma??

επισεις τι αλλα φυτα μπορω να βαλω; εχω μια λιστα που μαζεψα απο εδω και απο εκει που λενε οτι ειναι (ευκολα φυτα)

cryptocoryne, hygrophila, valisneria, javamoss, anubiac, barteri nana, java fern, moss, ceratophyllum demersum

Τα φυτα της λιστας σου μπορεις να τα βαλεις,καποια δενονται ομως.

Για Glossostigma δυστοιχος οχι..

τι ενοεις δενονται;

ποπο κριμα και μου αρεσε το glossostigma

αμα βαλω σε μια γονια λιγο χωμα και το φυτεψω θα γεινει δουλεια με το glossostigma?

Από την στιγμή που σου αρέσει το φυτεμένο, πρέπει να εχεις χώμα(υπόστρωμα)και
από πάνω το χαλίκι. αν δεν θες κανονικά φυτά άσε μόνο το χαλίκι!!

Γενικά πρέπει να το αποφασίσεις πριν γεμίσεις το ενυδρείο
σου γιατί μετά θα μπαίνεις στην διαδικασία να αδειάζεις και μετά να ξαναγεμίζεις
και να χαλάς την όποια βιολογία έχεις δημιουργήσει.

Από την στιγμή που σου αρέσει το φυτεμένο, πρέπει να εχεις χώμα(υπόστρωμα)και

από πάνω το χαλίκι. αν δεν θες κανονικά φυτά άσε μόνο το χαλίκι!!

Γενικά πρέπει να το αποφασίσεις πριν γεμίσεις το ενυδρείο

σου γιατί μετά θα μπαίνεις στην διαδικασία να αδειάζεις και μετά να ξαναγεμίζεις

και να χαλάς την όποια βιολογία έχεις δημιουργήσει.

Δηλαδη αν δεν βαλει υποστρωμα δεν μπορει να φυτεψει?

Μπορεί αλλά καταλαβαίνω ότι ο φίλος μας θέλει να το φυτέψει σχεδόν
όλο οπότε του προτείνω υπόστρωμα

Μπορεί αλλά καταλαβαίνω ότι ο φίλος μας θέλει να το φυτέψει σχεδόν

όλο οπότε του προτείνω υπόστρωμα

Δεν εχεις διαβασει τα μαθηματα σου...μπορει να φυτεψει ολο το ενυδρειο αν θελει και χωρις υποστρωμα.

Απλα δε μπορει να βαλει δυσκολα φυτα,μπορει ομως να βαλει ευκολα.

Όπως τα λες είναι!! Αλλά αφού ξεκινά τώρα και με πολλά λίτρα καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει
από τώρα τι θέλει για να μην τρέχει μετά. Νομίζω ότι να έχεις στήσει τα πάντα και μετά να θελήσεις κάτι ποιο απαιτητικό απλά είναι μεγάλη
μανουρα.

Αν θελει να βαλει αργοτερα μετρια και δυσκολα φυτα θα πρεπει να περιμενει αρκετο καιρο για να μαζεψει το χαλικι του ιζηματα απο τα περιτωματα των ψαριων και τα υποληματα των τροφων.Μιλαμε για κανενα χρονο μετα ομως.Βεβαια για να βαλει μετρια και δυσκολα φυτα απαιτουνται και καλος φωτισμος,λιπασματα και co2,αλλιως οτι και να κανει δεν θα τα καταφερει!

το θεμα ειναι ρε παιδια οτι εχουν αρχησει να μου φευγουν πολα λευτα... σημερα εδωσα αλλα 25 ευρω για τα χαλικια

εχθες εδωσα 200 ευρω για φιλτρο φαρμακα τροφες και τεστ

προχθες παλυ κατι εδωσα...

αμα βαλω μια στρώσει χαλικακι και μετα βιολογικο χωμα κυπου

θα ειναι το ιδιο με το υπόστρωμα που λετε;

γιατι αμα κοιταξω να παρω κατι τετοιο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=964

τοτε θα μπω φυλακή.. θα θελω τουλαχιστον 8-10 κουβαδες....

προτεινετε κατι οικονομικο ρε παιδια που να εχει αποτελεσμα

το θεμα ειναι ρε παιδια οτι εχουν αρχησει να μου φευγουν πολα λευτα... σημερα εδωσα αλλα 25 ευρω για τα χαλικια

εχθες εδωσα 200 ευρω για φιλτρο φαρμακα τροφες και τεστ

προχθες παλυ κατι εδωσα...

αμα βαλω μια στρώσει χαλικακι και μετα βιολογικο χωμα κυπου

θα ειναι το ιδιο με το υπόστρωμα που λετε;

γιατι αμα κοιταξω να παρω κατι τετοιο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=964

τοτε θα μπω φυλακή.. θα θελω τουλαχιστον 8-10 κουβαδες....

προτεινετε κατι οικονομικο ρε παιδια που να εχει αποτελεσμα

Αν το κανεις αυτο θα εχεις προβληματα...

Θα έχεις έξαρση άλγεων φίλε μου, συν οτι αν τολμήσεις να βγάλεις κάποιο φυτό απο το χώμα το ενυδρείο σου θα γίνει χάλια!

Εγώ θα σου προτείνω αυτό που είχα κάνει εγώ. Να βάλεις για βυθό χαλίκι ή άμμο(εγω είχα άμμο) και να βάλεις εύκολα φυτά. Με ένα σχετικά νορμάλ φωτισμό, μπορείς να έχεις ένα φουλ φυτεμένο με εύκολα φυτά και θα γίνει ζούγκλα! Λίγο υγρό λιπασματάκι, αλλαγές νερού και όλα θα πάνε καλά. :)

Θα έχεις έξαρση άλγεων φίλε μου, συν οτι αν τολμήσεις να βγάλεις κάποιο φυτό απο το χώμα το ενυδρείο σου θα γίνει χάλια!

Εγώ θα σου προτείνω αυτό που είχα κάνει εγώ. Να βάλεις για βυθό χαλίκι ή άμμο(εγω είχα άμμο) και να βάλεις εύκολα φυτά. Με ένα σχετικά νορμάλ φωτισμό, μπορείς να έχεις ένα φουλ φυτεμένο με εύκολα φυτά και θα γίνει ζούγκλα! Λίγο υγρό λιπασματάκι, αλλαγές νερού και όλα θα πάνε καλά. :)

Συμφωνω απολυτα! Σε τοσα λιτρα δεν μπορεις να εχεις high-tech ενυδρειο με δυσκολα φυτα και με λιγα λεφτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...