Alexandros perama 3 Μαρτίου 2013 #1 Share 3 Μαρτίου 2013 Σκεφτομουνα να κοψω ενα κομμάτι γυαλί και να το ακουμπισω πάνω στο ενυδρειο μιας και το φωτιστικο κρέμεται ....μπορω η θα εχω πρόβλημα μήπως χαμηλώνει ο φωτισμός;;; Το φωτιστηκο ειναι led σε απόσταση 20 πόντων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 3 Μαρτίου 2013 #2 Share 3 Μαρτίου 2013 Θα ανεβαινει η θερμοκρασία Το φως για να μην μειώνεται θα πρέπει να καθαρίζεις το τζαμι όταν θα πιάνει αλατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pvavoulis 3 Μαρτίου 2013 #3 Share 3 Μαρτίου 2013 Επίσης το γυαλί δεν προσφέρει δυνατοτητα να κανείς καμία πατέντα με ανεμιστηρακια το καλοκαίρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros perama 3 Μαρτίου 2013 Author #4 Share 3 Μαρτίου 2013 Εχω ακριβώς δίπλα sump και απο πάνω aircontion που το καλοκαίρι θα δουλεύει..... Θα τα καθαρίζω τα αλατα..... Θέλω να ελαχιστοποίησω την εξατμηση του νερού.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 3 Μαρτίου 2013 #5 Share 3 Μαρτίου 2013 Τα LED δεν βγάζουν πολύ θερμότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros perama 3 Μαρτίου 2013 Author #6 Share 3 Μαρτίου 2013 Αρα πρόβλημα στο να βάλω το γυαλί δεν εχω.... Σωστά;;;; Με την προηποθεση να καθαριζεται συχνά..... Τώρα κάτι ακόμα για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα... Σκεφτομουνα να χαλασω ενα ψυγείο και τα χρησιμοποιήσω την σεπαρτηνα που έχει στην κατάψυξη η στην συντήρηση....θα περάσω ενα σωλήνα ώστε να μην έχει επαφή το αλουμηνιο με νερό και θα το βυθισω μέσα στο sump....μετα κλασικά θα βάλω τον ελεκτη.... Πως σας φαίνεται η μέθοδος;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 3 Μαρτίου 2013 #7 Share 3 Μαρτίου 2013 Νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο για να σπάσει!! Φαντάσου ότιειδικά τους πρώτους μήνες όλο κάτι θα πειράζεις μέσα στο ενυδρείο οπότε βαλε βγάλεθα γίνει η ζημία και θα σε κουράσει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 3 Μαρτίου 2013 #8 Share 3 Μαρτίου 2013 Φτιάξε ένα πλέξι προστατευτικό για το φωτιστικό σου και μην βάλεις γυαλί... Στα ενυδρεία ένα πολύ σημαντικό πράγμα είναι το οξυγόνο και η ανταλλαγή αερίων με την ατμόσφαιρα....θέλει καλό αερισμό και καθαρό αέρα...αν μονώσεις με γυάλινο καπάκι θα έχεις πολύ χαμηλό pH και παράλληλα μεγάλο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 3 Μαρτίου 2013 #9 Share 3 Μαρτίου 2013 Στο παλιό ενυδρείο είχα βάλει από πάνω πλεξιγκλάς. Το πάχος του ήταν περίπου 2mm, αλλά με τον metal-halide από πάνω είχα θέμα με την ζέστη και έκανε λακουβα προς τα κάτω! Πάρε λίγο πιο χοντρό και με τα LED δεν θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 3 Μαρτίου 2013 #10 Share 3 Μαρτίου 2013 Φτιάξε ένα πλέξι προστατευτικό για το φωτιστικό σου και μην βάλεις γυαλί... Στα ενυδρεία ένα πολύ σημαντικό πράγμα είναι το οξυγόνο και η ανταλλαγή αερίων με την ατμόσφαιρα....θέλει καλό αερισμό και καθαρό αέρα...αν μονώσεις με γυάλινο καπάκι θα έχεις πολύ χαμηλό pH και παράλληλα μεγάλο πρόβλημα. Συμφωνω απολυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Μαρτίου 2013 #11 Share 3 Μαρτίου 2013 σωστος ο αλεξ συμφωνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexandros perama 4 Μαρτίου 2013 Author #12 Share 4 Μαρτίου 2013 Το ξεχναω τότε.....σας ευχαριστω πολυ για τη βοήθεια σας...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος