idealtraxer 3 Μαρτίου 2013 #1 Share 3 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα. Ξεκίνησα την διαδικασία στρωσίμαστος εδώ και 20 μέρες και βλέπω ότι στα τζάμια έχει μαζευτεί σε όλα τα σημεία κάτι σαν χορταράκι το οποίο έχει πράσινο χρώμα. Μέσα στο ενυδρείο έχω για αρχή , 6 κιλά ζωντανό βράχο , μέχρι πριν 2 μέρες είχα το skimmer σε λειτουργία ( προέκυψε μια βλάβη ) οπότε για λίγες μέρες δεν θα λειτουργεί, και στο φίλτρο του ενυδρείου δεν έχω βάλει ακόμα άνθρακα- αντιφώσφορο , μόνο 2 μπλέ σφουγγάρια να κρατάνε τα πολλά, τα οποία τα καθαρίζω πολύ συχνά. Πιστέυω πως είναι άξιο να σημειωθεί , πώς είχε εμφανιστεί και κατα τη λειτουργία του skimmer! Σε τι μπορεί να οφείλετε?? Είναι κάποιο είδος άλγης? Δεν ξέρω αν θα γίνω πιο κατανοητός με αυτη τη λεπτομέρεια, όταν την καθάρισα με σφουγγάρι , το σφουγγάρι μύριζε όπως η πρασινάδα που μαζέυουν οι πεταλίδες στη θάλασσα αν κάποιος γνωρίζει και καταλαβαίνει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 3 Μαρτίου 2013 #2 Share 3 Μαρτίου 2013 Λογικό μου φαίνεται.Στο τέλος του κύκλου πάντα παίζει λίγη πράσινη τριχοειδή άλγη όπως έχουμε γράψει πολλές φορές. ..κάνε πρώτα μια αναγνώριση από το αντίστοιχο θέμα του ΑΖ για να δεις πάνω κάτω τι αντιμετωπίζεις. Αντιφώσφορος τώρα και υπομονή....καλύτερα και σε κάποιον ριάκτορα για γρήγορα αποτελέσματα. Δεν μας είπες νερό χρησιμοποιείς οσμωτικό απιονισμένο ή βρύσης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idealtraxer 4 Μαρτίου 2013 Author #3 Share 4 Μαρτίου 2013 Δυστυχώς χρησιμοποιώ νερό βρύσης.Εριξα μια ματιά στο link που μου έδωσες, νομίζω πως έχω και διάτομα, διατομική άλγη σε διάφορα σημεία στον αραγωνίτη, όσο για την πρασινάδα πάνω στο τζάμι δεν μπορώ να αναγνωρίσω με σιγουριά το είδος της, μάλλον επειδή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Οπότε τώρα βάζω αντιφώσφορο και καθαρίζω τα τζάμια με ένα μαγνήτη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 4 Μαρτίου 2013 #4 Share 4 Μαρτίου 2013 Ξεκίνα με αντι φώσφορο και βαλε προτεραιότητα να πάρεις μια όσμωση!! Μετά για καλύτερα αποτελέσματα καλό θα είναι ναπάρεις ένα ριακτορακι για τον αντιφώσφορο γιατί θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος