Jump to content

Αντιφωσφορο!

omilos heraklion

Recommended Posts

Eco - Phos (σιδηρούχο υλικό αφαίρεσης φωσφορικών αλάτων καλημέρα φίλοι μου θέλω να ρωτήσω το συγκεκριμένο προϊόν είναι καλό έχω ένα ενυδρείο 120 λ fish only !! είναι της εταιρίας water waves!! Tο έχει δοκιμάσει κανείς ???

Έγινε επεξεργασία - omilos heraklion

Λογικά αν κρίνω από τον προηγούμενο πρέπει να είναι το ίδιο καλός...

Σε παρακαλώ φίλε μου να ανοίγονται τα θέματα στην ανάλογη κατηγορία και όχι όπου βρούμε...

Mod Note:To θέμα θα μεταφερθεί στην αντίστοιχη κατηγορία.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

το ειχα δοκιμασει φιλε μου και δεν τρελλαθηκα,λιγα πραγματα.

εαν θες αμεσα αποτελεσματα καλυτερα να δοκιμασεις το phosguard της seachem η' εαν θες πιο αργα αλλα σταθερα

αποτελεσματα καποιο με βαση το σιδηρο .Της tunze για παραδειγμα η καποιας αλλης εταιριας. :bigemo_harabe_net-64:

Ο παλιός της ww σε ριάκτορα παίδες κάνει παπάδες...φοβερό υλικό και το δουλεύω φανατικά...άσχετο αν δεν χρησιμοποιώ GFO εδώ και 3-4 μήνες...

Ο καινούργιος αντιφώσ που λέει ο φίλος έχει 15-20 μέρες που βγήκε...αν είναι το ίδιο καλός όσο ο λεπτός πρέπει να είναι καλό το υλικό και με 12-13 ευρώ το κιλό σε πάρα πολύ καλή τιμή...

πολλες φορες δυστυχως βαζουμε σαν κριτηριο για την αγορα το κοστος και οχι την αποτελεσματικοτητα ενος προιοντος.

το να ειναι φθηνοτερο δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερο η εξισου καλο...

οι εταιριες που προτειναν και τα υπολοιπα παιδια δουλευουν μια χαρα φιλε omilos heraklion και χωρις να μπουν σε σε ριακτορα.

εχεις ριακτορα?

Ο παλιός της ww σε ριάκτορα παίδες κάνει παπάδες...φοβερό υλικό και το δουλεύω φανατικά...άσχετο αν δεν χρησιμοποιώ GFO εδώ και 3-4 μήνες...

Ο καινούργιος αντιφώσ που λέει ο φίλος έχει 15-20 μέρες που βγήκε...αν είναι το ίδιο καλός όσο ο λεπτός πρέπει να είναι καλό το υλικό και με 12-13 ευρώ το κιλό σε πάρα πολύ καλή τιμή...

+1000

Την επομένη μέρα έχει κατεβάσει τα φωσφορικά.

μακη αυτο δεν ειναι παντα καλο.

εχουν στεσαριστει απλα(στην καλυτερη) η' εχουν χαθει και ενυδρεια απο την αποτομη μειωση στα φωσφορικα.

ο καλυτερος τροπος να πεφτουν τα φωσφορικα ειναι σταδιακα και γι'αυτο τον λογο πολλοι

ανα τον κοσμο προτιμουν αντιφως με βαση το σιδηρο γνωστων εταιριων η οταν χρησιμοποιουν κατι αλλο σε ριακτορα ξεκινανε με

μικρες ποσοτητες.

μακη εσυ τον εβαζες σε καλτσα και σου κατεβαζε τα φωσφορικα μεσα σε μια μερα?

αλεξ οποιας εταιριας αντιφως και να βαλεις μεσα σε ριακτορα θα δουλεψει καλυτερα απ'οτι σε καλτσα

μακη αυτο δεν ειναι παντα καλο.

εχουν στεσαριστει απλα(στην καλυτερη) η' εχουν χαθει και ενυδρεια απο την αποτομη μειωση στα φωσφορικα.

ο καλυτερος τροπος να πεφτουν τα φωσφορικα ειναι σταδιακα και γι'αυτο τον λογο πολλοι

ανα τον κοσμο προτιμουν αντιφως με βαση το σιδηρο γνωστων εταιριων η οταν χρησιμοποιουν κατι αλλο σε ριακτορα ξεκινανε με

μικρες ποσοτητες.

Συμφωνω και για αυτο ειναι παντα καλο να βαζεις την μιση ποσοτητα.

μακη εσυ τον εβαζες σε καλτσα και σου κατεβαζε τα φωσφορικα μεσα σε μια μερα?

Σε ενα universal filter της Grotech τον εχω.Σε καλτσα ηταν μειωμενη η αποδοση του.

αλεξ οποιας εταιριας αντιφως και να βαλεις μεσα σε ριακτορα θα δουλεψει καλυτερα απ'οτι σε καλτσα

αυτο θελω να πω και εγω μακη και σε αυτο που ειπε και ο αλεξ.

σε ριακτορα η σε μηχανικο φιλτρο ολα τα αντιφως δουλευουν καλα η καλυτερα.

εαν χρησιμοποιεις καλτσα υπαρχουν πολλες αλλες εταιριες(ολες αυτες που αναφερθηκαν παραπανω) οι οποιες δουλεουν πολυ πολυ πολυ καλυτερα απο

αυτον που αναφερθηκε στο πρωτο ποστ

Μιχάλη τον έχεις δοκιμάσει τον συγκεκριμένο?

Όπως έχω γράψει παραπάνω είναι καινούργιο υλικό...τον σερβίρουν σε 2 κοκκομετρίες....και έχει 20 μέρες που μπήκε στο site της WW.

γι αυτόν ρωτάει ο φίλος όχι για τον ψιλόκοκκο που είχε χρόνια τώρα...που τον θεωρώ αρκετά τίμιο υλικό σε σχέση με όλους όσους έχω δοκιμάσει απο το 2004 μέχρι σήμερα...

τον προηγουμενο αλεξ τον ειχα δοκιμασει προσωπικα και σου λεω απο πρωτο χερι οτι δεν μου εκανε καλη δουλεια!

σου θετω σαν δεδομενο οτι δεν τον δουλεψα σε ριακτορα απλα σε καλτσα με πολυ κυκλοφορια πανω της.

το θεμα ειναι πως με τον ιδιο τροπο τοποθετησης και λειτουργιας μερικες αλλες εταιριες μου εδωσαν πολυ καλυτερα αποτελεσματα

ο παλιος ψιλοκοκος θελει ριακτορα η μηχανικο φλιτρο για να δουλεψει καλα αλλιως δεν κανει απολυτως τιποτα.

για τον καινουργιο,εχω περιπου τις ιδιες πληροφοριες απο φιλο που εμπιστευομαι απολυτα αλλα επειδη δεν ειναι προσωπικη μου εμπειρια(δεν χρησιμοποιω πλεον αντιφως) δεν μπορω να βαλω το χερι μου στη φωτια :bigemo_harabe_net-64:

τι διαφορες εχει ο καινουργιος με τον παλιο που τον κανει βελτιωμενο?

και λογικα να το δεις σε μια καλτσα(ειδικα διχτακι) το αντιφως της tunze για παραδειγμα το οποιο ειναι σαν πετραδακια θα εχει καλυτερη κυκλοφορια αναμεσα στο διχτυ γιατι ειναι πιο δυνατο και χρειαζεται μικροτερη ποσοτητα(αρα και μικροτερη επιφανεια και ευκολοτερη η ροη αναμεσα στα "πετραδακια") απο τον λεπτοκοκο το οποιο σε διχτακι δεν μπαινει και σε καλτσα γινεται μια μπαλιτσα και δεν περναει καθολου νερο αναμεσα στο υλικο

και η ιδια η καλτσα βουλωνει με τον καιρο αφου πιανει αλγη η βρωμα.

Έχει περίπου ένα χρόνο που 10-15 άτομα αγοράσαμε τους phosban και πραγματικά από τότε δεν μιλάμε για άλγες...φοβερή οικονομία στο υλικό αλλά και το αποτέλεσμα ενημερωτικά και μόνο απο 3 ΡΟ4 πήγε στο 0 σε 10 μέρες.. και όχι μόνο σε μένα αλλά σε πολύ κόσμο...με διάφορα υλικά...

Ο αντιφώς της WW περίπου μισό λίτρο έχω στο μπαλκόνι και τον μισό τον έδωσα..άρα δουλεύει σίγουρα..

Απλά σε κάλτσα δεν...

Ο aqualight είναι αρκετά καλός για κάλτσα και αυτόν τον καινούργιο της WW που είναι χοντρός τον βλέπω και στα ίδια κυβικά..θα τον αγόραζα για δοκιμή γιατί η τιμή του είναι αστεία...

Για αλουμινίου όμως με τίποτα...ούτε με σφαίρες...

Το νέο Eco-Phos προσφερεται σε δυο κοκκομετριες (ψιλη,χοντρη) αναλογα με το φιλτρο που θα τοποθετηθει .... ετσι, ο καθενας μπορει να επιλεξει την κοκκομετρια που τον βολευει.

Και φυσικα, ο καθενας μπορει να επιλεξει ελευθερα ποιο προιον θα βαλει στο ενυδρειο του... αλλοι χομπιστες χρησιμοποιουν πχ rowaphos (κατεξοχην ψιλοκοκκο υλικο) και αλλοι πχ χοντρο Aqualight ή Fauna Marin

... το αν ομως ενα προιον δουλευει ή οχι (ή αν το ιδιο προιον περιεργως δουλευει λιγοτερο επειδη δε φερει συγκεκριμμενο εταιρικο λογοτυπο στη συσκευασια) ,αυτο ειναι αντικειμενο επιστημονικης αναλυσης :sarcasm: (της επιστημης της χημειας, της φυσικης αλλα και της ψυχολογιας ... :) )

Το νέο Eco-Phos προσφερεται σε δυο κοκκομετριες (ψιλη,χοντρη) αναλογα με το φιλτρο που θα τοποθετηθει .... ετσι, ο καθενας μπορει να επιλεξει την κοκκομετρια που τον βολευει.αρα συμφωνειτε και εσεις οτι για να δουλεψει σωστα θα χρειαστει να μπει σε φιλτρο?

Και φυσικα, ο καθενας μπορει να επιλεξει ελευθερα ποιο προιον θα βαλει στο ενυδρειο του... αλλοι χομπιστες χρησιμοποιουν πχ rowaphos (κατεξοχην ψιλοκοκκο υλικο) και αλλοι πχ χοντρο Aqualight ή Fauna Marin

... το αν ομως ενα προιον δουλευει ή οχι (ή αν το ιδιο προιον περιεργως δουλευει λιγοτερο επειδη δε φερει συγκεκριμμενο εταιρικο λογοτυπο στη συσκευασια) ,αυτο ειναι αντικειμενο επιστημονικης αναλυσης :sarcasm: (της επιστημης της χημειας, της φυσικης αλλα και της ψυχολογιας ... :) )

σωστο....και μερικοι απο ψυχολογικα ειναι φουλ :thumbup:

αλεξ σε γενικες γραμμες συμφωνουμε,απλα εγω ενημερωνω πως χωρις φιλτρο δεν θα δει καποιος καλα αποτελεσματα

σε τι σημεια μπορει να τοποθετηθει δηλ?

καλτσα και ριακτορα

χοντροκοκκο για καλτσα και λεπτοκοκκο για ριακτορα απλα μασηματικα

μιας και το θεμα ανοιξε λιγο οσο αναφορα την χρηση του αντιφωσφορου να ρωτησω και εγω κατι.χρησιμοποιουσα τον aqualight(χοντρο) μεχρι τωρα και πλεον πηρα τον eco-phos μεσα στο σκιμερ.μεχρι το πρωτο εξαμηνο λειτουργειας του ενυδρειου ειχα φωσφορικα μετρησιμα (0,3) και παρολο τις τακτικες μεγαλες αλλαγες νερου και την χρηση αντιφ. δεν πεφταν.πλεον εχω μη μετρησιμα νιτρικα και φωσφορικα αλλα αυτο ειναι επακολουθο της αναπτυξης πρασινης τριχοειδους αλγης που καταναλωνει τα παραπανω.ο αντιφωσφορος δεσμευει πλεον καθολου φωσφορικα η τα ρουφαει ολα η αλγη οποτε και που βαζω δωρο-αδωρο?μηπως πρεπει να χρησιμοποιησω αλουμινιου για πιο δραστικα αποτελεσματα?

Ακριβως το ίδιο θέμα/πρόβλημα έχω κι εγώ Κώστα, μια έμπειρη γνώμη θα βοηθούσε...

αλεξ σε γενικες γραμμες συμφωνουμε,απλα εγω ενημερωνω πως χωρις φιλτρο δεν θα δει καποιος καλα αποτελεσματα

Υπαρχουν επι πολλα ετη τοσο λεπτοκοκκοι οσο και χονδροκοκκοι αντιφωσφοροι στην αγορα και το καθε προιον δουλευει καλυτερα υπο συγκεκριμμενο σετ απ ...

Οι Fluidised reactors προφανως δεν κυκλοφορησαν στην ενυδρειακη αγορα ωστε να φιλοξενησουν το δικο μας AntiPhos και μονο (που ειναι οντως ψιλοκοκκο υλικο και αποδιδει καλυτερα σε reactor) ... προφανως υπαρχουν και πολλοι αλλοι ''επωνυμοι'' αντιφωσφοροι με κοκκομετρια ιδια με το AntiPhos (οι οποιοι θα παρουσιαζουν τα ιδια πλεονεκτηματα αλλα και μειονεκτηματα με το ΑntiPhos αναλογα με το φιλτρο ή τη διαταξη που θα τοποθετηθουν).

Θεωρω σωστοτερο λοιπον να συγκρινουμε το καθε υλικο με τα απολυτως αντιστοιχα (δηλαδη λεπτοκοκκους με λεπτοκοκκους) ... και τα ιδια αυτα υλικα, με τον ιδιο τροπο λειτουργιας (πχ συγκριτικη δοκιμη δυο λεπτοκοκκων υλικων μεσα στον ιδιο ριακτορα και στο ιδιο ενυδρειο καθε φορα)

Το ερωτημα βεβαια που μπορει να τεθει ειναι γιατι καποιος να μπλεξει με reactors και ψιλοκοκκα υλικα αν μπορει να κανει την ιδια δουλεια με ενα χονδροκοκκο υλικο απλα πεταμμενο μεσα στο σαμπ σε μια καλτσα ... αυτο μπορει να απαντηθει απο χομπιστες που εχουν δουλεψει αντιφωσφορους και με τους δυο τροπους (ανεξαρτητως μαρκας)

Τωρα, οσο αφορα το νεο μας προιον Eco-Phos , αυτο διατιθεται σε δυο κοκκομετριες , ψιλη και χοντρη , ωστε να καλυψει περισσοτερες αναγκες και ειναι διαφορετικο προιον απο το ΑntiPhos.

- Αν καποιος εχει reactor , προφανως θα προτιμησει την ψιλη κοκκομετρια του Eco-Phos (οπως πχ θα προτιμουσε την ψιλη κοκκομετρια του Αquaphos και οχι την χοντρη του Αquaphos - ειναι καθαρα θεμα υδραυλικης) .

- Αν καποιος θελει να το βαλει σε καλτσα στο sump , καλυτερα να διαλεξει την χοντρη κοκκομετρια.

ΜΦΧ,

WaterWaves.gr

ωραιες πληροφοριες :thumbup:

ειναι πολυ καλο να ξεκαθαριζετε πως δουλευει καλυτερα το αντιφως εσεις που δινετε το προιον και οχι

εγω π.χ που απλα εχω ενα ενυδρειο

ετσι θα αποφευγονται η θα ειναι ελαχιστες οι ερωτησεις

-εβαλα αντιφως και δεν εγινε τιποτα με τα φωσφορικα,τι κανω?

-εβαλα δεν εγινε τιποτα και το αντιφως ειναι για πεταμα κτλ κτλ

δεν ειναι και λιγα τα παραδειγματα συνχομπιστων που ειχαν προβλημα με φωσφορικα και εβαλαν λεπτοκοκο απλα μεσα σε μια καλτσα

με αποτελεσμα να μην γινει το παραμικρο οσον αφορα στα φωσφορικα.

αρα καλο ειναι να χρησιμοποιουμε το καθε υλικο με το σωστο τροπο για να δουμε τα σωστα αποτελεσματα

απο την εικονα που εχω ομως η πλειοψηφια δεν εχει ριακτορες για ανθρακα η αντιφως

μιας και το θεμα ανοιξε λιγο οσο αναφορα την χρηση του αντιφωσφορου να ρωτησω και εγω κατι.χρησιμοποιουσα τον aqualight(χοντρο) μεχρι τωρα και πλεον πηρα τον eco-phos μεσα στο σκιμερ.μεχρι το πρωτο εξαμηνο λειτουργειας του ενυδρειου ειχα φωσφορικα μετρησιμα (0,3) και παρολο τις τακτικες μεγαλες αλλαγες νερου και την χρηση αντιφ. δεν πεφταν.πλεον εχω μη μετρησιμα νιτρικα και φωσφορικα αλλα αυτο ειναι επακολουθο της αναπτυξης πρασινης τριχοειδους αλγης που καταναλωνει τα παραπανω.ο αντιφωσφορος δεσμευει πλεον καθολου φωσφορικα η τα ρουφαει ολα η αλγη οποτε και που βαζω δωρο-αδωρο?μηπως πρεπει να χρησιμοποιησω αλουμινιου για πιο δραστικα αποτελεσματα?

ειχα σταματησει να μετραω φωσφορικα λογω της αλγης μιας και μου εδειχνε 0,αλλα σημερα που μετρησα μου εδειξε αναμεσα 0,03 με 0,1.γιατι μπορει να συμβαινει αυτο?δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα το κυπελο του σκιμμερ ειχε μαζεψει πολυ πραμα και λογω υπερχειλησης,χωρις να το καταλαβω εγκαιρως,ξαναεπεσε ολο μεσα στο ενυδρειο πριν 2-3 μερες.

Έγινε επεξεργασία - Κωστας Τ

κωστα εννοεις οτι αυτο που ειχε μαζεψει το σκιμμερ επεσε ξανα μεσα στο ενυδρειο?

αν ναι δεν το βρισκω τοσο κακο,μην ανησυχεις θα το ξαναβγαλει.

εχει και λογικη να ανεβηκαν εστω και λιγο τα φωσφορικα απο το skimmate που ξαναγυρισε στο ενυδρειο.

αυτα τα φωσφορικα που μετρας δεν ειναι κατι το ανησυχητικο σε σημειο καταστροφης,απλα κωστα να ξερεις οτι με αυτη την αλγη(τριχοειδης) θα

πρεπει δυστυχως φιλε μου να βαλεις χερι μαζι με το αντιφως.

οποτε απο τη μια να την πεινασεις και απο την αλλη να της μειωνεις το πληθυσμο χειροκινητα.

εαν δεν ειχες τοσα πολλα sps θα σου ελεγα να βαλεις αντιφως αλουμινιου να τραβηξει γρηγορα τα υπαρχοντα φωσφορικα(θα το εβγαζες μετα απο 5-6 μερες γιατι μετα τα γυρναει πισω) και ταυτοχρονα βγαλσιμο με το χερι της αλγης και μια καλη αλλαγη νερου που παντα βοηθαει(εκτος εαν εχουν παλιωσει τα φιλτρα και θελουν αλλαγη και το προβλημα ειναι απο την οσμωση)

επειδη ομως εχεις πολλα sps και η αποτομη μειωση θα τους κανει κακο,καλο θα ειναι να ξεκινησεις με βγαλσιμο οσης αλγης μπορεις με το χερι και μετα μια καλη αλλαγη νερου.

τωρα στο κομματι του αντιφως το τι θα κανεις εξαρταται απο το εαν εχεις ριακτορα η οχι.

οτι και να κανεις ομως καντο σταδιακα και η μειωση να γινεται σιγα σιγα

εχεις ριακτορα?

Waterwaves ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για εμάς τόσα χρόνια...

Δεν θέλω να θυμάμαι τις μαύρες εποχές που αγόραζα ωσμώσεις από τον Ολλανδό...και περίμενα 1 μήνα μέχρι να παραλάβω,πλέων έχουμε εσάς και σας στηρίζουμε γιατί είστε χομπίστες σαν εμάς και μας εξυπηρετείτε.

Για όσους δεν έχουν ριάκτορα ο χοντρόκοκος eco-phos που εισάγατε πιστεύω ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσατε να κάνετε.

Απλά κατόπιν παρατήρησις έχω διαπιστώσει οτι ο αντιφώσφορος σε ριάκτορα με πολύ χαμηλή ροή είναι κλάσεις ανώτερη μέθοδος απομάκρυνσης ΡΟ4 σε ένα ενυδρείο...έχει σωθεί κόσμος με αυτό το τσουμπλέκι...και όντως φτάνει σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα σε διάστημα 5-10 ημερών ανάλογα τον όγκο του ενυδρείου και τα επίπεδα ΡΟ4 στο νερό κάτι που με ανάλογο GFO άλλης κοκκομετρίας απλά είναι αδύνατο ή θέλει συνδυαστικές εντατικές βακτηριακές μεθόδους.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...