Jump to content

Ενυδρείο 180 Λίτρων Με Χρυσόψαρα.

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι και φίλες καλημέρα σας.

Θα ήθελα τις γνώσεις και τις συμβουλές σας σχετικά με το πρόβλημα που θα σας αναφέρω.

Εδώ και λίγο καιρό έφτιαξα το νέο μου ενυδρείο 180 λίτρων και εφόσον "στρώθηκε" με την απαραίτητη διαδικασία πέρασα τα 2 ενήλικα χρυσοψαρά μου 5 ετών (ένα common και ένα Comet) στο νέο τους σπίτι. Το προηγούμενο ενυδρείο ήταν 60 λίτρων.

Σχετικά με το πρόβλημα τώρα. Χθες μου χάρισε συγγενικό μου πρόσωπο ένα επίσης common χρυσόψαρο (λίγο μεγαλύτερο) από τα δικά μου επειδή ένα γειτονικό του pet shop έκλεινε. Γνώριζα τους κινδύνους αλλά μου είπε πως αν δεν το έπαιρνα θα το πέτούσε γιατί δεν είχε ενυδρείο ο ίδιος και το κρατούσε σε μια λεκάνη... Δεν άντεξα λοιπόν και το πήρα.

Το ψάρι προσαρμόστηκε άμεσα στο ενυδρείο μου και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα συμβίωσης με τα υπάρχοντα χρυσοψαρά μου. Όμως παρατήρησα οτι έχει:

1) Περίεργα μάυρα μάτια. Στα περισσότερα χρυσόψαρα (στην θέση του οφθαλμού τους) εμφανίζεται ένας πορτοκαλί δίσκος και μέσα σε αυτόν ένας ομόκεντρος μαύρος που είναι το μάτι του όπως εδώ το δικό μου commet (δες επισυναπτόμενη φώτο post-10810-0-15937900-1362291437_thumb.jpg). Αντίθετα αυτό έχει δίσκο και μάτι μαύρο (δες επισυναπτόμενη φώτο post-10810-0-92261100-1362291500_thumb.jpg). Υπάρχει κάποια ασθένεια ή είναι φυσιολογικό;

2) Τα βράγχια του νέου χρυσόψαρου μου φαίνονται ιδιαίτερα ερυθρά όπως μπορείτε να δείτε στην επισυναπτόμενη φώτο post-10810-0-92261100-1362291500_thumb.jpg αλλά και σε σύγκριση με το υπάρχον δικό μου χρυσόψαρο στην επισυναπτόμενη φώτο post-10810-0-23613300-1362291583_thumb.jpg. Υπάρχει πιθανότητα ασθένειας;

3) Χρώματα νωθρά. Φυσικά γνωρίζω πως το χρώμα στο χρυσόψαρο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως φως, τροφή, μέχρι και τα λίτρα του νερού. Ωστόσο μήπως αποτελεί συνολικό πρόβλημα μαζί με τα προαναφερθέντα θέματα που ανέπτυξα, κάποιας ασθένειας που δεν γνωρίζω; Δείτε μια φωτογραφία εδώ που είναι όλα μαζι επισυναπτόμενη φώτο post-10810-0-39611500-1362291661_thumb.jpg

Ξέρω οτι το καλύτερο θα ήταν να μην περάσω το νέο ψάρι στο ενυδρείο μου μην γνωρίζοντας συνθήκες και καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει πιο πριν. Ωστόσο το λυπήθηκα από τον σίγουρό του θάνατο. Όποιος γνωρίζει και μπορεί να με βοηθήσει παρακαλώ πάρα πολύ ας μου απαντήσει. Όσο και να έψαξα στο νετ για ασθένεις χρυσόψαρων δεν βρήκα κάτι σχετικό...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια σας απάντηση,

Χρύσανθος

Έγινε επεξεργασία - xperper

Μια χαρά είναι το ψαράκι. Απλά δεν είναι το γνωστό κίτρινο κοινό χρυσόψαρο αλλά το ματ.

Δες εδώ: http://goldfishgarage.blogspot.gr/2008/07/new-breed-yellow-matte-commons.html

Φίλε Σωτήρη,

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Ήταν πλήρως κατατοπιστική και ιδιαίτερη καθησυχαστική για εμένα!

Ειλικρινά δεν γνώριζα για το συγκεκριμένο είδος common χρυσόψαρου. Χαίρομαι πραγματικά που είναι έτσι και είναι μια χαρά το ψαράκι!

Και πάλι σε ευχαριστώ και την καλημέρα μ! :bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...