Jump to content

Altolamprologus Calvus--Πρώτο Στήσιμο!!!

velos

Recommended Posts

σε ευχαριστω για τις αποψεις σου!Σκουροχρωμες λοιπον!Ο λογος που δεν ταιριαζει το αλλο ψαρακι?

Το άλλο ψαράκι επειδή δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία , υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό ή στην albino μορφή του ;

Φίλε μου εκτός απο το στησιμο που έκανες και θέλεις γνώμες διόρθωσης, εφόσον άνοιξες το θέμα οφείλουμε για το καλό σου να σε πληροφορήσουμε κάποια λάθος πράγματα που έκανες. Οπότε δεν είναι εκτός θέματος.

Ο ancistrus που έβαλες 1ον δεν ταιριάζει με κάλβους, 2ον, καλό είναι να μην μπλέκουμε ψάρια διαφορετιλών ηπείρων, 3ον δεν θέλει τέτοιο διάκοσμο, 4ον, δεν θέλει μεγάλες σκληρότητες που θέλουν οι κάλβοι, και 5ον υπάρχει περίπτωση να τον σκοτώσουν στο μέλλον για θέματα κυριαρχίας, ή λόγω ζευγαρώματος.

Όσον αφορά το χώρο, ειναι σχετικά μικρός, αν λάβεις υπόψην σου ότι οι κάλβοι θέλουν 1 μέτρο μήκος. Επίσης πρέπει να δημιουργήσεις 2 νταμάρια δεξιά και αριστερά του ενυδρείου κάτι που το μέγεθος του ενυδρείου δεν σε βοηθάει.

Αυτά. Ελπίζω να τα δεις καλοπροαίρετα και όχι αρνητικά. Όλοι είμαστε ατελείς και κάνουμε λάθη. Γι'αυτό δεν πρέπει να είμαστε κλειστόμυαλοι και να εμένουμε στις απόψεις μας.

το ψαρι ειναι αυτο ακριβως στην φωτο και μου δοθηκε απο εναν φιλο.Θεωρησα πως δεν θα χαλασει την ηρεμια του ενυδρειου.Μιας και διαβασα τις πληροφοριες καταλαβα τελικα πως δεν

ταιριαζει με τους καλβους και σημερα θα επιστραφει.Εχω σκοπο να δημιουργησω ενα ενιαιο νταμαρι μιας και 2 νταμαρια δεν θα βολευαν λογω χωρου.

ευχαριστω για τις επιπλεον πληροφοριες!συντομα θα εχω νεα απο τον διακοσμο!

είσαι τυχερός που ο φίλος σου δεν σου πρότεινε να βάλεις frontozes σε αυτό το ενυδρείο !!!

αυτο το ειδος μου το απεκλεισε απλα!

Καλημέρα και από μένα!

Προσπάθησε επειδή έχεις λίγα λίτρα να κανείς ένα πολύ καλό νταμάρι ώστε να αποφύγεις όσο μπορείς τους τσαμπουκαδες!

Με πολλές σπηλιές μικρές μεγάλες και κάποια περάσματα! Συνήθως βαζουμε σκούρες πέτρες για να τονίζονται τα ψάρια για αυτό άλλωστε βάζουμε και σκούρα πλάτη όπως έκανες ήδη!

Εγώ πραγματικά θα ήθελα να μας λες και μελλοντικά πως πάει το ενυδρείο σου! Διότι θα είναι μια ακόμη εμπειρία που θα είναι χρήσιμη για όλους!

Τι φίλτρο έχεις?

Πως το στρώσεις το ενυδρείο?

είσαι τυχερός που ο φίλος σου δεν σου πρότεινε να βάλεις frontozes σε αυτό το ενυδρείο !!!

Παρακαλώ πολύ, όποιος έχει να πει κάτι, να το λέει χωρίς ειρωνείες και υποτιμητικά σχόλια, αλλιώς να σιωπά!

Καλημέρα και από μένα!

Προσπάθησε επειδή έχεις λίγα λίτρα να κανείς ένα πολύ καλό νταμάρι ώστε να αποφύγεις όσο μπορείς τους τσαμπουκαδες!

Με πολλές σπηλιές μικρές μεγάλες και κάποια περάσματα! Συνήθως βαζουμε σκούρες πέτρες για να τονίζονται τα ψάρια για αυτό άλλωστε βάζουμε και σκούρα πλάτη όπως έκανες ήδη!

Εγώ πραγματικά θα ήθελα να μας λες και μελλοντικά πως πάει το ενυδρείο σου! Διότι θα είναι μια ακόμη εμπειρία που θα είναι χρήσιμη για όλους!

Τι φίλτρο έχεις?

Πως το στρώσεις το ενυδρείο?

Σε ευχαριστω για τις πολυτημες αποψεις σου!Θα κανω οτι ειναι δυνατον ωστε να δημιουργησω πολλες κρυψωνες και περασματα!το φιλτρο ειναι αυτο που φενεται στην φωτο,οσο για το στρωσιμο φοιλοξενουσα αλλους κατοικους τους οποιους εδωσα και ηταν ηδη στρωμενο το νερο~!Με χαρα μου θα παρουσιαζω τις εξελιξεις οταν εμφανιζωντε και σε εμενα.Μεχρι στιγμης τα ψαρακια καβατζονοντε μεσα στα 2 κοχυλια που υπαρχουν και το ενα αναμεσα στις σπηλιες που δημιουργουντε!κοινουντε φυσιολογικα,σκαβουν την αμμο και προσπαθουν να μετακοινησουν τα κοχυλια δαγκωνοντας τα!

Έγινε επεξεργασία - velos

Πατριώτη καλησπέρα! :)

Οι καλβοι ειναι ντροπαλά ψαρια....με το στησιμο που έχεις κάνει, στις σπηλιές αυτές στην ουσία τα ψαρια δεν κρύβονται....δηλαδή ασχετα με το οπτικό αποτελεσμα σημασία εχει να είναι λειτουργικό το στήσιμο.

Κάνοντας μια βόλτα στο δρομο προς Κριεκούκι θα βρεις αρκετές όμορφες πέτρες (σκουρόχρωμες κατά προτίμηση όπως αναφέρθηκε) απο τη μητερα φύση!Ενα καλό πλύσιμο ειναι αρκετό και μετα στήνεις όμορφα το ενυδρείο σου ωστε να μοιάζει πιο φυσικό, έχοντας αρκετές σπηλιές και βέβαια να σου αρέσει, αφού εσυ θα το βλέπεις καθε μέρα!

Επίσης εχε υπόψη στο αμεσο μελλον να τα μετακομίσεις σε λιγα λιτρα παραπάνω...θα δεις θα το εκτιμήσουν και τα ζωντανά!

Ευχομαι καλή συνέχεια!

όταν προσαρμοστούν και ξεστρεσαριστούν τα ψαράκια από το νέο τους σπίτι και αρχίζουν να βγάζουν συμπεριφορές, θα καταλάβεις γιατί είναι λίγα τα λίτρα σου.

στο δικό μου σε 120 μήκος ενυδρείο με κάλβους οι κυνηγημένοι είναι περιορισμένοι, φαντάσου τι θα γίνεται σε 60 εκ.

φιλικά.

Ποιοι κάλβοι είναι αυτοί φίλε μου ; Εμένα μου φαίνονται για compressiceps.

Το στήσιμο είναι λάθος κατά τη γνώμη μου και μπορείς να το δεις το γιατί εδώ.

Μακάρι να μπορέσεις να χαρείς τα ψαράκια σου, αλλά αν ξεκινάμε λάθος και δεν έχουμε τη διάθεση να αλλάξουμε κάποια πράγματα συνήθως βιώνουμε και τις όποιες επιπλοκές. :)

+10

Πρέπει να προσθέσω ότι στο χόμπυ πρέπει να διαβάζουμε και να σεβόμαστε κάποιες ελάχιστες πληροφορίες που ξέρουμε η που μας παραθέτουν οι εμπειρότεροι

για ορισμένους οργανισμούς και πάντα να κάνουμε τα πάντα για την δική τους ομαλή βιωσιμότητα και όχι για να χορταίνει απλά το μάτι μας....άποψη μου για τους κάλβους

είναι να φτιάξεις πιό μεγάλο ενυδρείο η να αλλάξεις σύνθεση και ψάρια για να μην παντρευτείς προβλήματα στο πολύ κοντινό μέλλον και γιατί κάνεις κακό στα ψαράκια.

Tι λετε τωρα ρε παιδια.....

Αφηστε τον ανθρωπο να τραβηξει οσα τραβηξαμε καποιοι αλλοι πολυ παλιοτερα για να μαθει κι αυτος με τον δυσκολο τροπο.

Και δεν το λεω αυτο με καμια δοση ειρωνιας για να μην παρεξηγηθω,απλα η εννοια του φορουμ δεν ειναι μονο απλα η μεταδοση γνωσης,αλλα και η παραθεση εμπειριας και προσπαθεια αποτροπης καποιου νεοτερου να αποφυγει λαθη που ταλαιπωρησαν καποιους στο παρελθον.

:)

Tι λετε τωρα ρε παιδια.....

Αφηστε τον ανθρωπο να τραβηξει οσα τραβηξαμε καποιοι αλλοι πολυ παλιοτερα για να μαθει κι αυτος με τον δυσκολο τροπο.

Και δεν το λεω αυτο με καμια δοση ειρωνιας για να μην παρεξηγηθω,απλα η εννοια του φορουμ δεν ειναι μονο απλα η μεταδοση γνωσης,αλλα και η παραθεση εμπειριας και προσπαθεια αποτροπης καποιου νεοτερου να αποφυγει λαθη που ταλαιπωρησαν καποιους στο παρελθον.

:)

+10!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...