Jump to content

Altolamprologus Calvus--Πρώτο Στήσιμο!!!

velos

Recommended Posts

Γεια και χαρα!Ηρθε η ωρα και για μενα να σας παρουσιασω το πρωτο μου στησιμο με Altolamprologus calvus.

Το ενυδρειο ειναι 80 λιτρα και αυτα τα υπερωχα ψαρακια μπηκανε μωλις εχθες μετα απο τις απαραιτητες μετρησεις που εγειναν!Μεσα σε μια μερα με κερδισαν ετσι απλα!

Τα σχολια σας για το στησιμο θα ηθελα!

Δεν εχει ολοκληρωθει γτ περημενω ακομα περισσωτερα κοχυλια!

post-43254-0-42196900-1362247425_thumb.jpgpost-43254-0-64828500-1362247613_thumb.jpgpost-43254-0-01908200-1362247628_thumb.jpgpost-43254-0-94753000-1362247638_thumb.jpgpost-43254-0-77089500-1362247650_thumb.jpgpost-43254-0-12218700-1362247668_thumb.jpgpost-43254-0-85704200-1362247677_thumb.jpgpost-43254-0-14672300-1362247692_thumb.jpgpost-43254-0-66889700-1362247703_thumb.jpgpost-43254-0-05407900-1362247713_thumb.jpg

Tα ψαράκια πανέμορφα! Τα λίτρα είναι λίγα όμως για τα ψαρ'ακια αυτά.

Το στήσιμο δε δεν είναι καθόλου ωραίο! Σαν το stonehedge είναι!! Πάρε άλλες πέτρες με ακανόνιστα μεγεθη και προσπάθησε να φτιάξεις κάτι πιο βιοτοπικό.

Απο τιμές νερού πως πάς?

Εξοπλισμό?

Πές μας πράγματα για το ενυδρείο σου.

Ph:8,1
Gh:15
Kh :13

Αυτες ειναι οι τιμες!Εξοπλισμος ο θερμοστατης και το φιλτρο που φενεται!Οσο για τα λιτρα εμπηστευτικα τον ανθρωπο απο οπου και τα προμηθευτικα που ειναι αρκετα γνωστος του χορου και δεν με εχει απογοητευσει εδω και χρονια καθως εκεινος με παροτρηνε να φοιλοξενησω αυτο το ειδος στο ενυδρειο μου και τον εμπυστευωμαι τυφλα!!Το set up ειναι προχειρο μιας και τα ψαρια μπηκαν χθες και παραλληλα δημιουργηθηκε και το τοπιο το οποιο σε λιγες μερες θα αλαξει καθως περημενω αλλες πετρες και κοχυλια!Αν και σε οσους αρεσει το stonehedge θα το λατρεψουν! :bigemo_harabe_net-66:

Έγινε επεξεργασία - velos

Μηπως θα μπορουσες να μας πεις τις διαστασεις του ενυδρειου σου αν ειναι ευκολο;

οι χθεσινες μετρησεις

(ΝΗ3):0
(ΝΟ2):0
(ΝΟ3):1-5

(PΟ4):0

οι διαστασεις ειναι 60*40*40

Το ενυδρειο ασχετως λιτρων,αλλα λογω διαστασεων ειναι ακαταλληλο για τα ψαρια αυτα :)

3 calvus και εναν κιτρινο γλυφτακο!Τονιζω πως γνωστο μελος της κοινοτητας με επεισε να φοιλοξενησω αυτο το ειδος και τον συγκεκριμενο αριθμο ψαριων και

θα συνεχησω φυσικα να τον εμπιστευωμαι!Δεχτες ολες οι αποψεις φυσικα!Για διακοσμο τι προτηνετε?

3 calvus και εναν κιτρινο γλυφτακο!Τονιζω πως γνωστο μελος της κοινοτητας με επεισε να φοιλοξενησω αυτο το ειδος και τον συγκεκριμενο αριθμο ψαριων και

θα συνεχησω φυσικα να τον εμπιστευωμαι!Δεχτες ολες οι αποψεις φυσικα!Για διακοσμο τι προτηνετε?

Και για ποιο λογο δεν τον συμβουλευεσαι και για τα υπολοιπα που μας ρωτας;

:)

γιατι θελω να εχω μια γκαμα απο ιδεες πανω στο στησιμο που ειναι καθαρα θεμα εικωνας και φυσικου τοπιου των ψαριων!Για αυτο εξ αρχης ρωτησα συγκεκριμενα!

Α.....και ο αριθμος ψαριων που εβαλες ειναι λαθος για αρχη.Υποτιθεται πως πρεπει να βγαλεις ζευγαρι,αρα επρεπε να βαλεις παραπανω ψαρια :)

Επισης και ο κιτρινος "γλυφτακος" δεν ταιριαζει :)

Έγινε επεξεργασία - Δίας

σε ευχαριστω πολυ αλλα δυστηχος φιλε μου εισαι εκτος θεματος.αλλο εχω ρωτησει απ την αρχη!!!!!

Τα σχολια σας για το στησιμο θα ηθελα

Εκτος θεματος αγαπητε εισαι εσυ εξ'αρχης και οχι εγω.

Καλη συνεχεια!!!

Λογω του οτι το συγκεκριμενο θεμα το εχω δημιουργησει ο ιδιος ασε με να ξερω καλητερα ποιος ειναι εκτος θεματος.Οταν σας τιθεται μια ερωτηση να απαντατε πανω στην ερωτηση.Δοξα το θεο υπαρχουν ατομα που εχουμε ποιο πολυ εμπυστοσυνη.Για να ρωταω κατι συγκεκριμενο συμενει πως σε ολα τα αλλα ερωτηματα μου εχω παρει τις απαντησεις.Αν δεν ειστε διατεθημενοι να απαντησετε απλα μην το κανετε.Ρωτησα κατι συγκεκριμενο εξ αρχης και εχω φτασει να απανταω σε ασχετα πραγματα.Δεν αμφησβητω την γνωση κανενος αλλα ειμαι καθετος στο να μου την επιβαλει με το ετσι θελω.

Η ερωτηση ειναι απλη και οποιος θελει ας με βοηθησει πανω σε αυτην την ερωτηση.Ολες οι αλλες αποριες μου σχετικα με το συγκεκριμενο ειδος εχουν λυθει.

Τα σχολια σας για το στησιμο θα ηθελα

Θα προτιμησω να μην συνεχισω να σου απαντω,αν και το εκανα για καλο και μονο,γιατι δεν αξιζει τον κοπο!

Ποιοι κάλβοι είναι αυτοί φίλε μου ; Εμένα μου φαίνονται για compressiceps.

Το στήσιμο είναι λάθος κατά τη γνώμη μου και μπορείς να το δεις το γιατί εδώ.

Μακάρι να μπορέσεις να χαρείς τα ψαράκια σου, αλλά αν ξεκινάμε λάθος και δεν έχουμε τη διάθεση να αλλάξουμε κάποια πράγματα συνήθως βιώνουμε και τις όποιες επιπλοκές. :)

Με συχωρεις αλλα δεν απαντησες επι του θεματος.Σε ευχαριστω για τις αποψεις σου αλλα ειμει ηδη καλημενος.Θα παρακαλουσα τα υπολοιπα post να ειναι πανω στην ερωτηση που εκανα!

Ευχαριστω

Σου απάντησα για το στήσιμο αλλά δεν μπήκες να διαβάσεις. ;)

Ποιοι κάλβοι είναι αυτοί φίλε μου ; Εμένα μου φαίνονται για compressiceps.

Το στήσιμο είναι λάθος κατά τη γνώμη μου και μπορείς να το δεις το γιατί εδώ.

Μακάρι να μπορέσεις να χαρείς τα ψαράκια σου, αλλά αν ξεκινάμε λάθος και δεν έχουμε τη διάθεση να αλλάξουμε κάποια πράγματα συνήθως βιώνουμε και τις όποιες επιπλοκές. :)

τι εννωεις φιλε μου?

Διακόσμηση ενυδρείου: Όπως σε όλες τις

αφρικανικές κιχλίδες το υπόστρωμα πρέπει να είναι από άμμο. Απαραίτητη

είναι η τοποθέτηση αρκετών πετρών τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να

δημιουργούνται πολλές σπηλιές με στενά περάσματα, αφού τα σκληρά λέπια

αυτού του ψαριού το καθιστούν δύσκολο σε τραυματισμούς

η αμμος υπαρχει και επισης δημιουργουντε σπηλιες!Να χρησιμοποιησω ποιο ακανονηστες πετρες ισως?

Εννοώ ότι σου προτάθηκαν κάποια πράγματα αλλά δηλώνεις πως είσαι καλυμμένος. :)

τι μου προταθηκε και δεν το ειδα?

Θα σε παρακαλέσω να μην συνεχίσουμε έτσι το θέμα σου και το χαλάσουμε, συμφωνείς ; :)

δεν ειρωνευωμαι ειληκρινη ειναι η απορια μου!εκτος απ τις ακανονηστες πετρες που μου προταθηκαν στην αρχη δεν ειχα καποια αλλη απαντηση επι του θεματος!

Αν είναι κάλβοι , θέλουν πέτρες ακανόνιστου σχήματος για να δημιουργούνται κρυψώνες και περάσματα. Δεν χρειάζονται πολλά κοχύλια, παρά μόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής όπου χρειάζεσαι ένα κοχύλι που θα χωράει μόνο το θηλυκό.

Στα λίτρα σου δε νομίζω να μπορείς να κρατήσεις ένα ζευγάρι γιατί τα ψαράκια γίνονται 15 εκατοστά αν είναι κάλβοι.

Το άλλο ψαράκι δεν ταιριάζει και καλό είναι να το δώσεις.

Προσπάθησε να βρεις σκουρόχρωμες πέτρες γιατί έτσι ίσως τα ψαράκια δείξουν καλύτερα χρώματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...