bmois 1 Μαρτίου 2013 #1 Share 1 Μαρτίου 2013 Γεια σας Έχω ξεκινήσει το χόμπυ πριν από 3 μήνες με ένα μικρό ενυδρείο 30 λίτρα με δύο χρυσόψαρα. Φίλτρο έχω ένα εξωτερικό EHEIM Aquacompact 60 (Είναι για ενυδρείο 60 λίτρων) Για διακόσμηση έχω βάλει 1 μικρό ξύλο μαζί με δύο nana anubias. το ξύλο το πήρα από Petshop, το είχα τρίψει και το είχα βάλει αρκετές φορές σε βραστό νερό για 4-5 ημέρες πριν το βάλω στο ενυδρείο. Μετά από 2.5 μήνες το χρώμα του νερού συνεχίζει να είναι κιτρινωπό από το ξύλο. Αλλαγές κάνω κάθε 10 ημέρες το 20%. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να καθαρίσει το νερό από το χρώμα ποιο σύντομα ή απλώς χρειάζεται υπομονή αρκετούς μήνες. Αν προσθέσω λίγο άνθρακα στο φίλτρο θα κάνει δουλειά καθαρισμού.. ή όταν χάσει την δράση του θα έχω το ίδιο θέμα. Σήμερα πρόσθεσαν λίγο βαμβάκι στην είσοδο της αντλίας μήπως και κάνει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Μαρτίου 2013 #2 Share 1 Μαρτίου 2013 Φιλε καλησπερα. Εξαρταται απο την ποιοτητα του ξυλου αλλα βαλε λιγο ανθρακα και πιστευω θα καθαρισει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Μαρτίου 2013 #3 Share 1 Μαρτίου 2013 (edited) Συμφωνώ κι εγώ με τα λεγόμενα του φίλου Sturm... Πληροφοριακά πάντως το ενυδρείο σου είναι ακατάλληλο για χρυσόψαρα, λόγω του ότι είναι αρκετά ρυπογόνα ψαράκαι και χρειάζονται το λιγότερο 40 λίτρα το καθένα για να επιβιώνουν σωστά... κάτι θα πρέπει να κάνεις με αυτό Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 1 Μαρτίου 2013 #4 Share 1 Μαρτίου 2013 Αν μπορείς βαλε μας μια φωτογραφία από το ενυδρείο! Πρέπει να ετοιμαστείς για μεγαλύτερο, αυτό είναι μικρό για δυο χρυσόψαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmois 1 Μαρτίου 2013 Author #5 Share 1 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..... οπότε θα δοκιμάσω με άνθρακα... Το ξέρω ότι είναι μικρό το ενυδρείο... το φίλτρο πάντως είναι για 60 litra ... ελπίζω να βοηθάει λίγο. στο μέλλον έχω σκοπό να πάω σε ένα αρκετά μεγαλύτερο... Απλά για αρχή και λόγω χώρου αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ίσως δεν μου πήγαινε το χόμπι είπα να ξεκινήσω με κάτι απλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Μαρτίου 2013 #6 Share 1 Μαρτίου 2013 Δυστυχως φιλε μου ετσι την παταμε ολοι. Οσο πιο μικρο το ενυδρειο τοσο πιο πολυπλοκα τα πραγματα. Τοσο πιο λιγα λαθη συγχωρει ενας μικροτερος βιοτοπος απ οτι ενας μεγαλυτερος. Γνωμη μου ειναι οτι το ιδανικοτερο ενυδρειο για εναν αρχαριο ειναι τα 120 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmois 1 Μαρτίου 2013 Author #7 Share 1 Μαρτίου 2013 και μία φωτογραφία.... δυστυχώς είναι από κινητό και δεν φαίνεται καλά.. Το ενυδρείο είναι DIY... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 1 Μαρτίου 2013 #8 Share 1 Μαρτίου 2013 Το χρυσοψαρο γιατι ειναι ξαπλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmois 1 Μαρτίου 2013 Author #9 Share 1 Μαρτίου 2013 Φάση της στιγμής.... καλά κολυμπάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Μαρτίου 2013 #10 Share 2 Μαρτίου 2013 Μετρήσεις έχεις? Αύξησε την ποσότητα και την συχνότητα των αλλαγών σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmois 2 Μαρτίου 2013 Author #11 Share 2 Μαρτίου 2013 Σημερινή μέτρηση NH3 = 0 NO2 = 0 NO3 = 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος