kid4ever 28 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Καλησπέρα φίλοι μου...πριν 1 εβδομάδα έκανα δώρο στην κοπέλα μου ένα ενυδρείο 60 lt με το χρυσοψαράκι που της άρεσε (ενα με 2 ουρές δεν ξέρω πως το λένε...δεν τα πάω καλά με του κρύου νερού,ο pet-shopας μου είπε οτι δεν μεγάλωνε και πολύ) αλλά σήμερα το πρωί το βρήκα ανάσκελα...ενώ μέχρι χθες βράδυ όλα καλά!!!Πριν 1 εβδομάδα λοιπόν έχοντας το ενυδρείο πήγα στο pet-shop να πάρω τα υγρά για να το στρώσω και να βάλω το ψαράκι,στο μαγαζί λοιπόν ζητάω το sera nitrivec και το aquatan...δεν είχαν κανένα από τα 2 και βασικά είχαν έλλειψη σε αντιχλώριο ενώ για βακτήρια μου έδωσαν ένα σκεύασμα της εταιρίας Waterlife που ονομάζεται Bacterlife friendly bacteria,το οποίο θα έριχνα στο ενυδρείο για 1 εβδομάδα (όπως και έκανα) και θα μπορούσα από την ίδια μέρα να βάλω το ψάρι μέσα και να ρίχνω κανονικά αυτά τα βακτήρια (στρώσιμο με χρυσόψαρο μέσα)!!! Στο θέμα με το αντιχώριο τώρα μου λέει οτι μπορώ να βάλω εμφιαλωμένο νερό αντί για βρύσης με αντιχλώριο όπως και έκανα επίσης και αφού σε λίγες μέρες έπερνα και αντιχλώριο να έβαζα με την πρώτη αλλαγή νερού....την κατάληξη την είπα πιο πάνω..dead το ψαράκι!!! Το πρωί του το πήγα το πεθαμένο ψάρι για να μου πεί για ποιο λόγο πέθανε...και η απάντηση που πήρα ήταν οτι το είδε αδυνατισμένο στο πίσω μέρος της κοιλιάς (στον πρωκτό σχεδόν) και ότι οφείλεται σε κάποιο εσωτερικό βακτήριο και απλά συμβαίνει πολλές φορές...!!!! Φυσικά δεν μπορώ να πω οτι με έπεισε και για αυτό θέλω την γνώμη σας.....Υ.Γ. Τεστ θα αγόραζα σήμερα που πληρώθηκα,και τάιζα με flakes για χρυσόψαρα της εταιρίας King British!!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.... Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2013 - kid4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 28 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Τα επιπεδα τις αμμωνιας ανεβαινουν ακομα και αν εχουμε ριξει βακτιρια στο ενυδρειο! Καποιες εταιριες λενε οτι μπορεις απο την επομενη η ακομα και απο την ιδια μερα μπορεις να βαλεις ψαρια! Το θεμα ειναι οτι εφοσων το κανεις αυτο πρεπει να προσεξεις ποσο θα ταιζεις! Φιλτρο ειχε το ενυδρειο? Αν ναι τ υλικα ειχε μεσα? Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2013 - Savou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 Αστρωτο ενυδρειο + ψαρι = Το χρυσοψαρο ειναι ψαρι που ανεβαζει πολυ αμμωνια. Γιατι δεν πηγες και σε να αλλο pet να παρεις αυτα που χρειαζοσουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 28 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 Τα επιπεδα τις αμμωνιας ανεβαινουν ακομα και αν εχουμε ριξει βακτιρια στο ενυδρειο! Καποιες εταιριες λενε οτι μπορεις απο την επομενη η ακομα και απο την ιδια μερα μπορεις να βαλεις ψαρια! Το θεμα ειναι οτι εφοσων το κανεις αυτο πρεπει να προσεξεις ποσο θα ταιζεις! Φιλτρο ειχε το ενυδρειο? Αν ναι τ υλικα ειχε μεσα? Φίλτρο είχε το εργοστασιακό...ένα με μικρό κάδο βασικά με μαύρο σφουγγάρι και με μία μικρή ποσότητα άνθρακα και εγώ πρόσθεσα και υαλοβάμβακα... Αστρωτο ενυδρειο + ψαρι = Το χρυσοψαρο ειναι ψαρι που ανεβαζει πολυ αμμωνια. Γιατι δεν πηγες και σε να αλλο pet να παρεις αυτα που χρειαζοσουν; Φίλε μου είμαι στο Ηράκλειο Κρήτη και βασικά έξω από το Ηράκλειο....3 μαγαζιά έχει όλα κ όλα...και κοντά σε μένα μόνο αυτό που σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι μακράν το καλύτερο....(φαντάσου τα άλλα)!!! Ε δεν μπορώ να πω...σκέφτηκα και λίγο επιπόλαια,και επειδή γενικά ψωνίζω απ αυτόν τον εμπιστεύτηκα...βέβαια αν ήξερα την κατάληξη χαλάλι και η βενζίνη θα κατέβαινα Ηράκλειο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 Στο φιλτρο σου χρειαζεσαι και βιολογικο υλικο. siporax mini. αστο να στρωσει και ξαναπροσπαθησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 28 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 Το ξέρω ρε συ...αλλά έλεγα μήπως κρατούσα την βιολογία στο μαύρο σφουγγάρι προς το παρόν και θα πήγαινα σε εξωτερικό φίλτρο ή σε κάτι με μεγαλύτερο κάδο....αν μπει και siporax σ αυτό μάλλον θα μπουκώσει για τα καλά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 28 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 μαλλον το ψαρακι οπως ειπανε οι φιλοι απο αμμωνια θα πηγε! το ενυδρειο αστρωτο, δεν ειχες και βιολογικο υλικο να δημιουργησει βακτηρια, δεν εκανες και μετρισεις με τεστ να βλεπεις την κατασταση του νερου μπας και εκανες συχνοτερες αλλαγες νερου μεχρι να γινει ο κυκλος του αζωτου! κοιτα να παρεις ενα φιλτρακι που να εχει χωρο για βιολογικο υλικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 το σγουγγαρι θα κρατησει αλλα οχι τοσο πολυ οσο το βιολογικο. δεν εχει καθολου χωρο για siporax; τελοσπαντων αστο να τρεξει λιγο μεχρι να στρωσει και μετα το ψαρι. τωρα βεβαια μπορει να ειναι και κατι αλλο που γνωριζουν καλυτερα τα παιδια του κρυου νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 28 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 Μάλιστα...με το nitrivec και το aquatan στο κοινωνικό μου στην Αθήνα όλα ήταν πιο εύκολα μπορώ να πω,βέβαια εκεί είχα και το 2213 από την αρχή....anyway θα κοιτάξω να κάνω καμία πατέντα να χωρέσω και siporax και θα πάρω τα συγκεκριμένα σκευάσματα που τα ξέρω και τα εμπιστεύομαι....γιατί για άλλο φίλτρο τώρα λίγο αδύνατο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 28 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 αν το φιλτρο εχει καδο και εκει μεσα εχει το σφουγγαρι μπορεις να κοψεις στην μεση το σφουγγαρι και να βαλεις και λιγο βιολογικο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kid4ever 28 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 28 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό σκέφτομαι να κάνω...σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...θα ξαναπροσπαθήσω και να προκύψει κάτι άλλο εδώ είμαστε....καλό σας απόγευμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος