Jump to content

Αποδοση Diy Co2

math01141

Recommended Posts

Στο γνωστο μειγμα ζαχαρη μαγια εχω αποδοση 40-45 φυσαλιδων το λεπτο. Ειναι ικανοποιητικη αποδοση? Μπορω να την ανεβασω αν ανεβασω την θερμοκρασια του μειγματος?

Οχι δεν μπορεις να την ανεβασεις ετσι,την ανεβαζεις αν βαλεις πιο πολυ μαγια στο μειγμα αλλα μπορει να εχεις σαν αποτελεσμα να πνηξεις τα ψαρια σου στο πολυ co2....

Δεν νομιζω οτι θα σε καλυψει το diy σε τοσα λιτρα.Το diy κανει για μεχρι 100 λιτρα ενυδρειο,μετα απο κει και περα πας σε ολοκληρομενο συστημα co2.

Τουλαχιστον ειναι καλυτερο απο το τιποτα.... Παλι για εξοδα ειμαστε.... ακριβο χομπι το ενυδρειο....

Ετσι απο περιεργεια ποσες φυσαλιδες θα επρεπε να βγαζει για να καλυπτω τα λιτρα μου?

σε τι θερμοκρασια εχεις το μπουκαλι του δωματιου εννοω;

Τωρα το εχω στους 21 βαθμους. Στην αρχη στους 28 εβγαζε πολυ περισοοτερες αλλα ανησυχησα μηπως επηρεασει τα ψαρια και χαμηλωσα την θερμοκρασια για να μειωθουν, ελλατωθηκαν αλλα ισως ειναι και τυχαιο.Τωρα που θα παω σπιτι θα την παω παλι 28 να δω αν θα αυξηθουν.

εγω τα δυο που χρησιμοποιω στο ιδιο ενυδρειο τα εχω μεσα σε ενα κουβα με θερμοστατη στους 25 βαθμους και παει σφαιρα 3-5 φυσαλιδες το δευτερολεπτο.τα ψαρια δεν δειχνουν να εχουν θεμα εξαλλου το DIY δεν εχει την αποδοση που εχει η μπουκαλα!!

εχουμε κανενα νεο;;

ανεβασα την θερμοκρασια συνεχιζω να εχω γυρω στις 40 το λεπτο

το μειγμα το εχω 2 μερες.Να προσθεσω λιγη μαγια?

το μιγμα οταν το εφτιαξες εκανε αντιδραση αφρισε μεσα στο μπουκαλι χοντρικα στο λεω;;

Δεν αφρισε αλλα ειχε πολυ μεγαλυτερη αποδοση.Ισως και να εφτανε τις 3-4 φυσαλιδες το δευτερολεπτο που ειπες. Ειναι και το πρωτο που φτιαχνω οποτε δεν εχω μετρο συγκρισης.

Έγινε επεξεργασία - math01141

Οσο παει η αποδοση πεφτει,ειναι φυσιολογικο.Μην ανοιξεις το μπουκαλι και μην ριξεις μαγια.

Την διαχυση πως την κανεις?Πως μετρας τις φυσαλιδες?

την διαχυση με κυκλοφορητη και ποτιστρακι για πουλια οπως αυτο που εχεις προτεινει.Για τις φυλαλιδες εχω φτιαξει μια πατεντα. Σε γυαλινο μποuκαλακι της sera με νερο, 2 τρυπες στο καπακι μια εισοδο του co2 μια εξοδο και μπορω να μετρησω τις φυσαλιδες...

Έγινε επεξεργασία - math01141

Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι παραπανω αυτη τη στιγμη.Ισως κατι δεν εκανες καλα στο μειγμα.Οταν ριχνεις το ζαχαρονερο και το νερο με την μαγια να κουνας καλα το μπουκαλι ωστε να αφρισει και να γινει το μειγμα ομοιομορφο.Επεισης παιζει πολυ μεγαλο ρολο και η θερμοκρασια του νερου που φτιαχνεις το ζαχαρονερο και το αλλο με την μαγια,θελει να ειναι χλυαρο,γυρω στους 22-23 βαθμους.

Τσεκαρε μηπως εχεις πουθενα και καμια διαροη.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

μια ευκολη πατεντα για τις φυσαλιδες http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php/21661-DIY-CO2-bubble-counter-and-checkvalve

Καλο αυτο με τη συριγγα αλλα και με το μπουκαλακι που εφτιαξα εγω ειναι κομπλε ομως δεν το εχω δει καπου να σου δωσω λινκ αυριο θα βγαλω μια φωτο ομως. Διαρροη δεν παιζει να εχω. Το μειγμα το εφτιαξα στους 28 βαθμους δυστυχως εχω ανοιξει πολλες φορες το μπουκαλι για να μετρησω την θερμοκρασια του μειγματος. Εχω κανει το κολπο που ελεγα τις προαλλες με τον θερμοστατη μεσα στο μπουκαλι και δουλευει μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...