Jump to content

Στησιμο Νεου Ενυδρειου-Αρχαριος

SPYROS81

Recommended Posts

Φιλε μου εμεις δεν μπορουμε να σου προτεινουμε εδω μαγαζι για να το αγορασεις γιατι θεωρητε διαφημιση.Αυτο θα το κρινεις εσυ αναλογα με την τιμη και το τι δινει το καθε ενυδρειο. :)

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

• Απαντήσεις 161
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωχ ok!Sorry εχεις δικιο!Παντως απο τα γενικοτερα λεγομενα, ασχετα με το μαγαζι αγορας, θεωρειται αξιοπιστο ενυδρειο(?) με ολο τον εξοπλισμο πανω που θα χρειαστω.

Τώρα που τα είδα στις Ελληνικές σελίδες του, το ένα λέει φωτισμό 36W και το άλλο 24W. Εκεί είναι η μόνη διαφορά τους, οπότε εκεί να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Δηλαδή να ρωτήσεις το κάθε μαγαζί τι λάμπες έχει το καθένα. Είναι PL, είναι Τ5, Τ8? Είναι 2 λάμπες ή μια? Βρίσκεις εύκολα άλλες λάμπες με διαφορετικά Κέλβιν κ.τ.λ.?

Πάντως και τα 2 ενυδρεία μια χαρά φαίνονται και απο τιμές και απο εξοπλισμό.

Θα προσπαθησω να το ξεκαθαρισω ετσι οπως ακριβως μου το εθεσες το ερωτημα με τις λαμπες.

Τώρα που τα είδα στις Ελληνικές σελίδες του, το ένα λέει φωτισμό 36W και το άλλο 24W. Εκεί είναι η μόνη διαφορά τους, οπότε εκεί να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Δηλαδή να ρωτήσεις το κάθε μαγαζί τι λάμπες έχει το καθένα. Είναι PL, είναι Τ5, Τ8? Είναι 2 λάμπες ή μια? Βρίσκεις εύκολα άλλες λάμπες με διαφορετικά Κέλβιν κ.τ.λ.?

Πάντως και τα 2 ενυδρεία μια χαρά φαίνονται και απο τιμές και απο εξοπλισμό.

+ 1.000

Λοιπον εχω πληροφοριες για το ενυδρειο HAILEA F400-B:Το καθαρό ύψος του τζαμιού είναι 33 εκ. και το
πλάτος είναι 36εκ καθαρά. Ο φωτισμός αποτελείτε από 1 (μια) λάμπα τύπου PL 24W . Ειναι δυσκολο να βρεθει φωτισμος με διαφορετικα κελβιν(οχι αδυνατο μου ειπαν).Ποια η γνωμη σας λοιπον?

Για το άλλο ενυδρείο έμαθες τίποτα? Για να μπορούμε να συγκρίνουμε.

Για το αλλο ενυδρειο δεν ειχα καμια επισημη ενημερωση αλλα απο οτι καταλαβα απο αυτην εδω την συζητηση http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82817#entry760636 πρεπει να εχει 2 λαμπες.(το μελος tepe νομιζω το εχει στην κατοχη του και θα ξερει καλυτερα)

Απλα μου φαινεται οτι προτιμω το FA400-B γιατι οι πλευρες του δεν εχουν τοσα πλαστικα οσο το FA400 και λογικα εχει καλυτερη ορατοτητα. Ετσι πιστευω τουλαχιστον....

Εχει μεγαλη σημασια οι λαμπες?

Έγινε επεξεργασία - SPYROS81

Αν θες να βάλεις πιο απαιτητικά φυτά, αν θες να το κάνεις θαλασσινό κ.τ.λ.

Γενικά είναι καλό να έχεις επιλογές.

Παιδια τελικα εχω αποφασισει να παρω το hailea FA400-B http://www.hailea.com/e-hailea/product1/FA400B.htm. Δεν βρισω κατι καλυτερο στις διαστασεις που θελω και οπως το βλεπω μου αρεσει.Τωρα για να ανοιξω την συζητηση της ψαροσυνθεσης,τι ψαρακια να βαλω?Μονο guppie ή platty?

Θα μπορουσα να βαλω Mikrogeophagus ramirezi (Meyers and Harry 1948) ,Hypancistrus zebra (Isbrucker & Nijssen, 1991) Danio margaritatus (Roberts, 2007) ή θα γινει 'ψαροσουπα'?? :bigemo_harabe_net-82: Μπορω αυτα μαζι ή μονο ενα ειδος?

Σε 65 λίτρα μικτά , δεν θα σου το πρότεινα. :)

Για να καταλαβω οταν λεει αυτο το ψαρι ζει σε 60 λιτρα νερο π.χMikrogeophagus ramirezi σημαινει οτι δεν μπορουμε να βαλουμε αλλα ψαρια??

Σε 60 λίτρα θα το διαμόρφωνα σωστά και θα έβαζα μόνο ένα ζευγάρι. Τα ramirezi είναι ευαίσθητα ψαράκια και θέλουν πειθαρχία στις ρουτίνες και διατήρηση χαμηλών νιτρικών.

Λογικα το ενυδρειο θα το εχω σε 2 με 3 μερες.Παρηγγειλα και αντλια αερος,εκανα σωστα?

Δεν βιαζομαι να βαλω ψαρια οποτε τι να κανω για να το διαμορφωσω σωστα?Θα ηθελα να το φυτεψω,οποτε ποια φυτα ειναι ανθεκτικα για αρχαριο?

H αεραντλία δεν χρειάζεται αν έχεις σωστή ανατάραξη απο το φίλτρο, αλλά χρειάζεται να υπάρχει σαν back up αν χαλάσει το φίλτρο ή μπορεί να μπει σε μια καραντίνα, μέχρι και αν κοπεί το ρεύμα μπορείς να κάνεις πατέντα να λειτουργεί με μπαταρίες.

Για να φτιάξεις σωστό ενυδρείο για ραμ θα το κάνεις blackwater χωρίς ή ελάχιστα φυτά, αλλιώς θα πας σε φυτεμένο.

Ρίξε μια ματιά για blackwater ενυδρεία στο νετ να πάρεις μια ιδέα και μετά συζητάμε και για φυτά. ;)

Ωχ δεν μου αρεσαν καθολου τα blackwater ενυδρεια που ειδα στο ιντερνετ. :bigemo_harabe_net-127: Προτιμω ενα ομορφο ενυδρειο φυτεμενο γιατι θα το εχω στο σαλονι.Προφανως δεν μπορω να βαλω ramiz αλλα δεν ηξερα οτι θελει blackwater.

Σου είπα Σπύρο οτι μπορείς να βάλεις ραμ σε φυτεμένο, απλά ο βιότοπος τους είναι blackwater. Γούστα είναι αυτά, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι, απλά ήμουν υποχρεωμένος να σου το πω. :)

Εύκολα φυτά είναι η valisneria, το κερατόφυλλο, η anubia, η μοςς, το πολύσπερμα κ.α.

Ευχαριστω για την απαντηση.Λογικα αυριο θα το εχω στα χερια μου το ενυδρειο.Δεν θα βιαστω να βαλω ψαρια.Θα το παω σε πετσοπ να μου το στρωσουν και φυτεψουν.Τι να τους πω να προσεξουν και να μην γινουν λαθη στο στρωσιμο?(Δεν τους εχω εμπιστοσυνη...)

Αφου δεν τους εχεις εμπιστοσυνη γιατι δεν το κανεις μονος σου;

Γιατι ειμαι τελειως αρχαριος και φοβαμαι μην τα κανω χαλια....

E νταξει ειπαμε αρχαριος αλλα μην το παρακανεις! :P Αστο να τρεξει κανα μηνα και ριχνε καθε μερα 1-2 φυλλαρακια τροφη χωρις να υπαρχει ψαρι μεσα. Καθε τελος βδομαδας ριχνε βακτηρια (sera, seachem κλπ) μολις τελειωσει ο μηνας κανε τις μετρησεις σου και αν ειναι σωστες ριχνεις τα πρωτα ψαρακια σου. Τα ψαρια πρεπει να μπουν σταδιακα πχ αν σκοπευεις να βαλεις μονο ενα ειδος απο 20 ατομα ανα 3 μερες 5! Καπως ετσι, χοντρικα στα λεω.

Εγω αυτη την μεθοδο ακολουθω και δεν ειχα καποιο προβλημα! Δεν ξερω αν εχει καποιος αλλος να πει η να προσθεσει κατι!

Το ενυδρειο θα το φυτεψω οπως προειπα και προσανατολιζομαι σε ευκολα ψαρια οπως guppy και καποιο γατοψαρο και αντε ram αν γινεται και αν βρω,Τι υποστρωμα να αγορασω????

Gyppy με ραμ και κορυ δεν παει! Τα κορυ ασε πρωτα να στρωσει ο βυθος κανα 2μηνο και μετα βαλτα αν θες και καλυτερα να βαλεις αμμο γιατι το χαλικι πληγωνει τα μουστακια τους. Τα γκαπυ θελουν σκληρο νερο. Οποτε εγω θα ελεγα cardinal tetra με cory και ram. Ή σκετα γκαπυ!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Ολα τα χαλικια πληγωνουν τα μουστακια τους?Αμμος φανταζομαι υπαρχει σκουροχρωμη?Γιατι διαβαζα οτι το λευκο στεσαρει τα ψαρια κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...