rastafarian 4 Μαρτίου 2013 #26 Share 4 Μαρτίου 2013 (edited) Φιλε μου εμεις δεν μπορουμε να σου προτεινουμε εδω μαγαζι για να το αγορασεις γιατι θεωρητε διαφημιση.Αυτο θα το κρινεις εσυ αναλογα με την τιμη και το τι δινει το καθε ενυδρειο. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 4 Μαρτίου 2013 Author #27 Share 4 Μαρτίου 2013 Ωχ ok!Sorry εχεις δικιο!Παντως απο τα γενικοτερα λεγομενα, ασχετα με το μαγαζι αγορας, θεωρειται αξιοπιστο ενυδρειο(?) με ολο τον εξοπλισμο πανω που θα χρειαστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Μαρτίου 2013 #28 Share 4 Μαρτίου 2013 Τώρα που τα είδα στις Ελληνικές σελίδες του, το ένα λέει φωτισμό 36W και το άλλο 24W. Εκεί είναι η μόνη διαφορά τους, οπότε εκεί να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Δηλαδή να ρωτήσεις το κάθε μαγαζί τι λάμπες έχει το καθένα. Είναι PL, είναι Τ5, Τ8? Είναι 2 λάμπες ή μια? Βρίσκεις εύκολα άλλες λάμπες με διαφορετικά Κέλβιν κ.τ.λ.? Πάντως και τα 2 ενυδρεία μια χαρά φαίνονται και απο τιμές και απο εξοπλισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 4 Μαρτίου 2013 Author #29 Share 4 Μαρτίου 2013 Θα προσπαθησω να το ξεκαθαρισω ετσι οπως ακριβως μου το εθεσες το ερωτημα με τις λαμπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Μαρτίου 2013 #30 Share 4 Μαρτίου 2013 Τώρα που τα είδα στις Ελληνικές σελίδες του, το ένα λέει φωτισμό 36W και το άλλο 24W. Εκεί είναι η μόνη διαφορά τους, οπότε εκεί να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Δηλαδή να ρωτήσεις το κάθε μαγαζί τι λάμπες έχει το καθένα. Είναι PL, είναι Τ5, Τ8? Είναι 2 λάμπες ή μια? Βρίσκεις εύκολα άλλες λάμπες με διαφορετικά Κέλβιν κ.τ.λ.? Πάντως και τα 2 ενυδρεία μια χαρά φαίνονται και απο τιμές και απο εξοπλισμό. + 1.000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 6 Μαρτίου 2013 Author #31 Share 6 Μαρτίου 2013 Λοιπον εχω πληροφοριες για το ενυδρειο HAILEA F400-B:Το καθαρό ύψος του τζαμιού είναι 33 εκ. και τοπλάτος είναι 36εκ καθαρά. Ο φωτισμός αποτελείτε από 1 (μια) λάμπα τύπου PL 24W . Ειναι δυσκολο να βρεθει φωτισμος με διαφορετικα κελβιν(οχι αδυνατο μου ειπαν).Ποια η γνωμη σας λοιπον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Μαρτίου 2013 #32 Share 6 Μαρτίου 2013 Για το άλλο ενυδρείο έμαθες τίποτα? Για να μπορούμε να συγκρίνουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 6 Μαρτίου 2013 Author #33 Share 6 Μαρτίου 2013 (edited) Για το αλλο ενυδρειο δεν ειχα καμια επισημη ενημερωση αλλα απο οτι καταλαβα απο αυτην εδω την συζητηση http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82817#entry760636 πρεπει να εχει 2 λαμπες.(το μελος tepe νομιζω το εχει στην κατοχη του και θα ξερει καλυτερα) Απλα μου φαινεται οτι προτιμω το FA400-B γιατι οι πλευρες του δεν εχουν τοσα πλαστικα οσο το FA400 και λογικα εχει καλυτερη ορατοτητα. Ετσι πιστευω τουλαχιστον.... Εχει μεγαλη σημασια οι λαμπες? Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2013 - SPYROS81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Μαρτίου 2013 #34 Share 6 Μαρτίου 2013 Αν θες να βάλεις πιο απαιτητικά φυτά, αν θες να το κάνεις θαλασσινό κ.τ.λ. Γενικά είναι καλό να έχεις επιλογές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 8 Μαρτίου 2013 Author #35 Share 8 Μαρτίου 2013 Παιδια τελικα εχω αποφασισει να παρω το hailea FA400-B http://www.hailea.com/e-hailea/product1/FA400B.htm. Δεν βρισω κατι καλυτερο στις διαστασεις που θελω και οπως το βλεπω μου αρεσει.Τωρα για να ανοιξω την συζητηση της ψαροσυνθεσης,τι ψαρακια να βαλω?Μονο guppie ή platty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 8 Μαρτίου 2013 Author #36 Share 8 Μαρτίου 2013 (edited) Θα μπορουσα να βαλω Mikrogeophagus ramirezi (Meyers and Harry 1948) ,Hypancistrus zebra (Isbrucker & Nijssen, 1991) Danio margaritatus (Roberts, 2007) ή θα γινει 'ψαροσουπα'?? Μπορω αυτα μαζι ή μονο ενα ειδος? Έγινε επεξεργασία 8 Μαρτίου 2013 - SPYROS81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Μαρτίου 2013 #37 Share 8 Μαρτίου 2013 Σε 65 λίτρα μικτά , δεν θα σου το πρότεινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 9 Μαρτίου 2013 Author #38 Share 9 Μαρτίου 2013 (edited) Για να καταλαβω οταν λεει αυτο το ψαρι ζει σε 60 λιτρα νερο π.χMikrogeophagus ramirezi σημαινει οτι δεν μπορουμε να βαλουμε αλλα ψαρια?? Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2013 - SPYROS81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 10 Μαρτίου 2013 #39 Share 10 Μαρτίου 2013 Σε 60 λίτρα θα το διαμόρφωνα σωστά και θα έβαζα μόνο ένα ζευγάρι. Τα ramirezi είναι ευαίσθητα ψαράκια και θέλουν πειθαρχία στις ρουτίνες και διατήρηση χαμηλών νιτρικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 12 Μαρτίου 2013 Author #40 Share 12 Μαρτίου 2013 Λογικα το ενυδρειο θα το εχω σε 2 με 3 μερες.Παρηγγειλα και αντλια αερος,εκανα σωστα? Δεν βιαζομαι να βαλω ψαρια οποτε τι να κανω για να το διαμορφωσω σωστα?Θα ηθελα να το φυτεψω,οποτε ποια φυτα ειναι ανθεκτικα για αρχαριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 12 Μαρτίου 2013 #41 Share 12 Μαρτίου 2013 H αεραντλία δεν χρειάζεται αν έχεις σωστή ανατάραξη απο το φίλτρο, αλλά χρειάζεται να υπάρχει σαν back up αν χαλάσει το φίλτρο ή μπορεί να μπει σε μια καραντίνα, μέχρι και αν κοπεί το ρεύμα μπορείς να κάνεις πατέντα να λειτουργεί με μπαταρίες. Για να φτιάξεις σωστό ενυδρείο για ραμ θα το κάνεις blackwater χωρίς ή ελάχιστα φυτά, αλλιώς θα πας σε φυτεμένο. Ρίξε μια ματιά για blackwater ενυδρεία στο νετ να πάρεις μια ιδέα και μετά συζητάμε και για φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 15 Μαρτίου 2013 Author #42 Share 15 Μαρτίου 2013 (edited) Ωχ δεν μου αρεσαν καθολου τα blackwater ενυδρεια που ειδα στο ιντερνετ. Προτιμω ενα ομορφο ενυδρειο φυτεμενο γιατι θα το εχω στο σαλονι.Προφανως δεν μπορω να βαλω ramiz αλλα δεν ηξερα οτι θελει blackwater. Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2013 - SPYROS81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 15 Μαρτίου 2013 #43 Share 15 Μαρτίου 2013 Σου είπα Σπύρο οτι μπορείς να βάλεις ραμ σε φυτεμένο, απλά ο βιότοπος τους είναι blackwater. Γούστα είναι αυτά, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι, απλά ήμουν υποχρεωμένος να σου το πω. Εύκολα φυτά είναι η valisneria, το κερατόφυλλο, η anubia, η μοςς, το πολύσπερμα κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 18 Μαρτίου 2013 Author #44 Share 18 Μαρτίου 2013 Ευχαριστω για την απαντηση.Λογικα αυριο θα το εχω στα χερια μου το ενυδρειο.Δεν θα βιαστω να βαλω ψαρια.Θα το παω σε πετσοπ να μου το στρωσουν και φυτεψουν.Τι να τους πω να προσεξουν και να μην γινουν λαθη στο στρωσιμο?(Δεν τους εχω εμπιστοσυνη...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Μαρτίου 2013 #45 Share 18 Μαρτίου 2013 Αφου δεν τους εχεις εμπιστοσυνη γιατι δεν το κανεις μονος σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 18 Μαρτίου 2013 Author #46 Share 18 Μαρτίου 2013 Γιατι ειμαι τελειως αρχαριος και φοβαμαι μην τα κανω χαλια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Μαρτίου 2013 #47 Share 18 Μαρτίου 2013 E νταξει ειπαμε αρχαριος αλλα μην το παρακανεις! Αστο να τρεξει κανα μηνα και ριχνε καθε μερα 1-2 φυλλαρακια τροφη χωρις να υπαρχει ψαρι μεσα. Καθε τελος βδομαδας ριχνε βακτηρια (sera, seachem κλπ) μολις τελειωσει ο μηνας κανε τις μετρησεις σου και αν ειναι σωστες ριχνεις τα πρωτα ψαρακια σου. Τα ψαρια πρεπει να μπουν σταδιακα πχ αν σκοπευεις να βαλεις μονο ενα ειδος απο 20 ατομα ανα 3 μερες 5! Καπως ετσι, χοντρικα στα λεω. Εγω αυτη την μεθοδο ακολουθω και δεν ειχα καποιο προβλημα! Δεν ξερω αν εχει καποιος αλλος να πει η να προσθεσει κατι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 19 Μαρτίου 2013 Author #48 Share 19 Μαρτίου 2013 (edited) Το ενυδρειο θα το φυτεψω οπως προειπα και προσανατολιζομαι σε ευκολα ψαρια οπως guppy και καποιο γατοψαρο και αντε ram αν γινεται και αν βρω,Τι υποστρωμα να αγορασω???? Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2013 - SPYROS81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Μαρτίου 2013 #49 Share 19 Μαρτίου 2013 (edited) Gyppy με ραμ και κορυ δεν παει! Τα κορυ ασε πρωτα να στρωσει ο βυθος κανα 2μηνο και μετα βαλτα αν θες και καλυτερα να βαλεις αμμο γιατι το χαλικι πληγωνει τα μουστακια τους. Τα γκαπυ θελουν σκληρο νερο. Οποτε εγω θα ελεγα cardinal tetra με cory και ram. Ή σκετα γκαπυ! Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 19 Μαρτίου 2013 Author #50 Share 19 Μαρτίου 2013 Ολα τα χαλικια πληγωνουν τα μουστακια τους?Αμμος φανταζομαι υπαρχει σκουροχρωμη?Γιατι διαβαζα οτι το λευκο στεσαρει τα ψαρια κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος