vasil_io 26 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα σας. Είμαι νέο μέλος στην ομάδα. Ο λόγος είναι πως θα χρειαστώ ταφώτα σας. Βρήκα στην αποθήκη του σπιτιού ένα παλιό ενυδρείο που είχε κάνει πριναπό πολλά πολλά χρόνια ο πατέρας μου. Αφού το καθάρισα (χωρίς τη χρήση κάποιωνφαρμάκων ή χημικών) αφαίρεσα την εξωτερική διακόσμησή του και έκανα μια καινούργιαμε ξύλο. Το ενυδρείο είναι 300ltκαι πρέπει να ομολογήσω πως είναι η πρώτη απόπειρα μου να ασχοληθώ με το συγκεκριμένοθέμα. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας όσο αφορά τον εξοπλισμό που θα χρειαστώ. Δενθα αρχίσω με ‘’δύσκολα’’ ψάρια. Ότι πιο εύκολο γίνεται. Να αναφέρω πως τοενυδρείο το γέμισα νερό σχεδόν μέχρι επάνω και το άφησα για 2 μέρες για να ελέγξωγια τυχών διαρροές λόγω ηλικίας της κατασκευής. Μέχρι στιγμής όλα καλά. Έφτιαξακαι μια βάση με αποθηκευτικό χώρο από κάτω για τα παρελκόμενα, όπως τροφή και κάποιαεξαρτήματα συντήρησης στο ένα ντουλαπάκι και μετασχηματιστές, τροφοδοτικά από ταμηχανήματα που θα λειτουργούν στο ενυδρείο στο δεύτερο. Η κατασκευή είναιπραγματικά πολύ γερή. Την έφτιαξα υπόψη του συνολικού βάρους του ενυδρείου καιμετά από μια δεύτερη δοκιμή και η βάση είναι έτοιμη. Το όλο κόλλημα τώρα είναι πωςδε γνωρίζω απολύτως τίποτα από τα φίλτρα που θα χρειαστώ, ή για την κυκλοφορίατου νερού αλλά και για την θερμοκρασία του. Και μια ακόμη ερώτηση, θα ήταν λάθοςαν βάλω στο πίσω μέρος του αντί για κάποια ‘’φωτό’’ ένα καθρέφτη; Θα με βοηθούσεπραγματικά οποιαδήποτε πληροφορία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπερα φιλε και καλως ηρθες. Κατ αρχην σαν τι εχεις υποψην σου να φτιαξεις; αν εχεις τα ψαρακια που θες στο νου σου ολα τα αλλα θα ερθουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Καλως ηρθες στο φορουμ μας. Ξεκινα διαβασμα εδω τα αρθρα για τους αρχαριους και δωσε ιδιαιτερη προσοχη στον κυκλο του αζωτου που ειναι πολυ σημαντικο κομματι. Διαβασε αυτα και οτι απορια εχεις την συζηταμε εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2013 θα ήταν λάθος αν βάλω στο πίσω μέρος του αντί για κάποια ‘’φωτό’’ ένα καθρέφτη; ...ακριβώς όπως το είπες, ναι θα είναι λάθος διότι όλες αυτές τις αντανακλάσεις που θα δημιοργεί ο καθρέφτης θα είναι επιζήμιες για τα ψάρια σου στα οποία θα δημιουργείται στρες!! Προτείνεται να βάλεις ένα μαύρο ή σκουρόχρωμο χαρτόνι ως φόντο για πιο φυσικό αποτέλεσμα, για να δίνεται στον παρατηρητή του ενυδρείου σου η ψευδαίσθηση του βάθους και για να τονίζονται τα φυτά και το όλο aquascape σου... αλήθεια έχεις σκεφτεί πόσο πιο όμορφο θα δείχνει το ενυδρείο σου με την προσθήκη/διατήρηση αληθινών ενυδρειακών φυτών? Διάβασε τα άρθρα που σου παράθεσε ο Rastafarian και μιλάμε για οτιδήποτε απορία έχεις (είναι το μόνο σίγουρο ότι θα έχεις και μάλιστα αρκετές!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 27 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 27 Φεβρουαρίου 2013 καλώς ήρθες στην παρέα μας. ξεκίνησε με πολύ διάβασμα στα άρθρα και εδώ είμαστε.καλή συνέχεια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 27 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 27 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα και από μένα! Μακάρι να έβρισκα και εγώ τέτοια πράγματα στην αποθήκη!μόνο κατσαρίδες και αράχνες βρίσκω !!!τεσπα Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου? Τι ψαράκια θα σου άρεσε να έχεις μέσα? Για τον καθρέπτη θα συμφωνήσω και εγώ με αυτό που σου είπανε! Για το εξοπλισμό θα σου πούμε μόλις μάθουμε τι ψαράκια θέλεις! Καπάκι έχει το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος