Jump to content

Συμβουλες Για Υδροβια Φυτα

mrs

Recommended Posts

Και κάτι για γέλια και για κλάματα.....Πριν κανα δίμηνο πήγα στο μεγαλυτερο πετσοπ του Βόλου. Παω στα φυτα και βλέπω 2 ωραιες ανουμπιες και μια βαλισνερια. Του λέω οτι θα τα πάρω. Βάζει τις ανουμπιες στη σακουλα, οκ. Παει να βάλει και την βαλισνερια και του πέφτει στο πάτωμα το οποίο ειναι μεσα στη μπιχλα και κανα 2-3 μέτρα παραδίπλα είναι γεμάτο περιτώμματα απο κουνελια.....Και ο τύπος μου λέει: Δεν παθαίνει τιποτα μωρέ....Εννοειτε οτι δεν την πήρα και απο οτι είδα και ο ίδιος δεν την έβαλε πίσω στο ενυδρειο του... :bigemo_harabe_net-75:

Παιδια μη τα κανουμε ολα τραγικα..υπαρχουν καταστηματα που εχουν φυτα αστερια!Αυτο που παω εγω ειναι πασιγνωστο σε ολους μας αλλα παω μονο για φυτα και καμια φορα για ψαρια,για τιποτα αλλο!Μπορει να ειναι λιγο ακριβα αλλα ειναι σε τελεια κατασταση,χωρις αλγες,γεματα υγεια.Στην τελικη για την τιμη θα σας πω κατι,οτι πληρωσεις περνεις,θες να δωσεις λιγα?περνεις φυτα μαπα,θελεις να δωσεις λιγο περισσοτερα?περνεις πολυ καλητερα φυτα!

Οσο για το esersed ναι αυτο ειναι αληθεια,τα φυτα υπαρχουν σε φαρμες οπου καλλιεργουνται εκτος νερου (οχι ολα) αλλα οταν τα παιρνουμε εμεις,εχουν περασει απο το σταδιο του emersed σε sudmersed.Επεισης δεν καταλαβαινω γιατι σας ενοχλει αυτο?Δηλαδη αν φτιαχνατε ενα ταπερακι με φυτα emersed δεν θα τα βαζατε στο ενυδρειο σας?

Ας μην τα κανουμε ολα τραγικα,δεν ειναι ολα τα μαγαζια το ιδιο και καλος η κακος αυτα εχουμε.Σε ολα τα μαγαζια υπαρχει καλοι και κακοι επαγγελματιες,αυτο μη το ξεχνατε!

Μαζί σας και εγώ φίλοι μου...Σαφώς και δεν πρέπει να γενικεύουμε τα πράγματα αλλά κατά το πλείστον είναι έτσι. Προσωπικά έχω πάρει φυτα μόνο από τρία καταστήματα (το ένα ήταν και του Νιντάλ που ΔΥΣΤΥΧΩΣ κλείνει....). Ευτυχώς τα φυτά που πήρα ήταν όλα σε καλή κατάσταση και δεν είχα προβλήματα. Και θέλω να σημειώσω και κάτι άλλο. Στα περισσότερα μαγαζιά όταν ρωτας για φυτά ή σε κοιτάνε σαν εξωγήινο, ή έχουν κάτι τελειωμένα, άρρωστα χωρίς ποικιλία ή....τίποτα.... Τελος πάντων πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχουν πολύ καλοί επαγγελματίες στο χώρο αλλά πρέπει να ψάξουμε να τους βρούμε...

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι....

Είναι πραγματικά κρίμα που αντί να απαιτήσουμε ως κυρίαρχο ενυδρειακό φόρουμ που είμαστε να σοβαρέψουν οι κακοί επαγγελματίες, τους δίνουμε αέρα να συνεχίζουν να αισχροκερδούν εις βάρος μας, και το μόνο που συνιστούμε είναι "υπομονή", "κατανόηση" και αναζήτηση για τον σωστό επαγγελματία... λες και ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να κατανοεί και να ανέχεται όλα αυτά τα "σκουπίδια" που κυκλοφορούν στην αγορά εργασίας (μιλάω γενικά όχι μόνο για τα ενυδρειακά καταστήματα)... Αλλά μην παραπονιόμαστε, τέτοιοι είμαστε δυστυχώς σαν λαός και γι αυτό φτάσαμε τη χώρα μας σε αυτό το απροχώρητο σημείο, με την "υπομονή" και την "κατανόηση".... αλλά δεν είδα και κάποιον "επαγγελματία" ή "μεγαλοκαρχαρία" να μας τα ανταποδίδει με τη σειρά του....

Κρίμα - Αίσχος - Ντροπή!

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Είναι πραγματικά κρίμα που αντί να απαιτήσουμε ως κυρίαρχο ενυδρειακό φόρουμ που είμαστε να σοβαρέψουν οι κακοί επαγγελματίες, τους δίνουμε αέρα να συνεχίζουν να αισχροκερδούν εις βάρος μας, και το μόνο που συνιστούμε είναι "υπομονή", "κατανόηση" και αναζήτηση για τον σωστό επαγγελματία... λες και ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να κατανοεί και να ανέχεται όλα αυτά τα "σκουπίδια" που κυκλοφορούν στην αγορά εργασίας (μιλάω γενικά όχι μόνο για τα ενυδρειακά καταστήματα)... Αλλά μην παραπονιόμαστε, τέτοιοι είμαστε δυστυχώς σαν λαός και γι αυτό φτάσαμε τη χώρα μας σε αυτό το απροχώρητο σημείο, με την "υπομονή" και την "κατανόηση".... αλλά δεν είδα και κάποιον "επαγγελματία" ή "μεγαλοκαρχαρία" να μας τα ανταποδίδει με τη σειρά του....

Κρίμα - Αίσχος - Ντροπή!

Πες τα χρυσόστομε!!!! :bigemo_harabe_net-64:

Κρίμα - Αίσχος - Ντροπή!

Πανο σαν φορουμ δεν νομιζω οτι μπορουμε να απαιτησουμε απο κανεναν να κανει κατι!Ο καθενας κοιταει την δουλεια του και ο αγοραστης ειναι υποχρεωμενος να κανει την ερευνα αγορας του.Σε καθε ειδος πρεπει να γινετε αυτο και οχι μονο στα ενυδρειακα προιοντα.Αν ενα μαγαζι δεν σου κανει,απλα δεν ξαναπας,ειναι απλο το θεμα.Σε ολα τα επαγγελματα το ιδιο συμβαινει.

Νομιζω οτι το τραβιξαμε πολυ το θεμα με τα μαγαζια και το εχουμε εξαντλησει.Καιρος να δουμε και το θεμα του φιλου λιγο..

Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι σωστοί και οι σκάρτοι, οι μεγαλοκαρχαρίες και οι απατεώνες, οι ευσυνείδητοι και οι ασυνείδητοι. Ας το παρουμε απόφαση! Η ευθύνη είναι σε εμας, να διαλέγουμε τον σωστό και να τον στηρίζουμε(!!!!). Μεγαλύτερο πλήγμα για τον κακο επαγγελματία είναι να αδειάσει το μαγαζί του από πελάτες (εμας δλδ). Μάλον δεν το έχουμε καταλάβει αλλά εμείς έχουμε την (αγοραστική) δύναμη.

Τώρα όσον αφορά την υπομονή και την κατανόηση είναι δυο στοιχεία που νομίζω ότι θα έπρεπε να διέπουν τον καθένα μας! Και η χώρα μας δεν κατάντησε έτσι από την υπομονή και την κατανόηση αλλά από τον εγωισμό, την πολυξερία και την μ@λ@#ία (!) που δέρνει ορισμένους.

Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι σωστοί και οι σκάρτοι, οι μεγαλοκαρχαρίες και οι απατεώνες, οι ευσυνείδητοι και οι ασυνείδητοι. Ας το παρουμε απόφαση! Η ευθύνη είναι σε εμας, να διαλέγουμε τον σωστό και να τον στηρίζουμε(!!!!). Μεγαλύτερο πλήγμα για τον κακο επαγγελματία είναι να αδειάσει το μαγαζί του από πελάτες (εμας δλδ). Μάλον δεν το έχουμε καταλάβει αλλά εμείς έχουμε την (αγοραστική) δύναμη.

Τώρα όσον αφορά την υπομονή και την κατανόηση είναι δυο στοιχεία που νομίζω ότι θα έπρεπε να διέπουν τον καθένα μας! Και η χώρα μας δεν κατάντησε έτσι από την υπομονή και την κατανόηση αλλά από τον εγωισμό, την πολυξερία και την μ@λ@#ία (!) που δέρνει ορισμένους.

Σε μια υγιή κοινωνία, σύμφωνα και με τον Καρλ Μαρξ, χρειάζονται όλοι και από όλες τις κοινωνικές τάξεις για να υπάρχει μια ισορροπία.... το πρόβλημα όμως της σύγχρονης κοινωνίας μας είναι ότι έχουμε ξεχάσει μέχρι που έχουν θεσπιστεί τα όρια για το οτιδήποτε και έχουμε εκτροχιαστεί φτάνοντας να θεωρούμε σωστούς και νόμιμους αυτούς που δεν κάνουν και τόσο σωστά τη δουλειά τους... Σαφώς και δεν είναι όλοι οι σκάρτοι και εννοείται πως σε μια ελεύθερη αγορά όπως την Ελληνική επιβάλλεται να κάνουμε πρωτίστως έρευνα αγοράς..

Τώρα όσον αφορά την υπομονή και την κατανόηση δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει μόνο μια μερίδα της κοινωνίας να την ενστερνίζεται (μέσα σε αυτήν κι εμείς) και γιατί όχι όλοι οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των επαγγελματιών, επιχειρηματιών, πολιτικών, διανοούμενων, κ.ο.κ. ??

Νομιζω οτι πρεπει να επικεντρωθουμε στο θεμα του φιλου και να σταματησουμε ολα αυτα περι καταστηματων και κοινωνιας.

Φιλε mrs τελικα βρηκες κανενα φυτο?

Γενικότερα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, επειδή φυσικό είναι ότι όποιος δε με γνωρίζει προσωπικά να παρεξηγεί ή να παρερμηνεύει τα λεγόμενα και γραφόμενά μου:

Ισχύει ότι δε μου αρέσουν κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές και αν το θέλετε και κάποια συγκεκριμένα άτομα-"επαγγελματίες", οι οποίοι όμως μου έχουν δώσει αυτό το δικαίωμα για να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι ότι ξύπνησα μια ωραία πρωϊα και ψαχνόμουν με ποιον και με τι να τσακωθώ και να δημιουγήσω τσακωμούς και καταστάσεις...

Θλίβομαι και με πονάει η δύσκολη κατάσταση της χώρας μας και το ότι άνθρωποι συμπολίτες μας έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο και έχουν χάσει τη δουλειά τους και βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από το όριο της φτώχειας..

Άρα ως συμπέρασμα από τα παραπάνω μου λεγόμενα, δε μπορώ να ανεχθώ ως Πάνος και ως έντιμος και ενεργός Έλληνας πολίτης, οι σωστοί άνθρωποι και γνώστες του επαγγέλματός τους να βρίσκονται χωρίς δουλειά και από την άλλη να αλωνίζουν ελεύθεροι και χωρίς έλεγχο και κοινωνική κατακραυγή οι ασυνείδητοι καταστηματάρχες και ενώ θα έπρεπε να έχουν αυξήσει την ανταγωνιστικότητά - παραγωγικότητα - επαγγελματική συμπεριφορά τους, κάνουν το άκρως αντίθετο και μάλιστα χτυπάνε τις τιμές προς τα πάνω λες και ζούνε στη δεκαετία του '80 και του '90 όπου η Ελληνική οικονομία βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα...

Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα ή έφερα σε δύσκολη θέση κάποιους, απλά αυτή είναι η γνώμη μου, έχω μάθει να την εκφράζω ελεύθερα και θα συνεχίζω να το κάνω! δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι ανήθικο ή κάτι παράλογο απλά είπα την άποψή μου, η οποία τυγχάνει να συμφωνεί με τις απόψεις και αρκετών άλλων (δε νομίζω πως είναι υχαίο γεγονός) ...και το σημαντικότερο όλων στηρίζομαι σε βάσιμα επιχειρήματα και ξεκάθαρες αποδείξεις των λεγομένων μου...

Αν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος, με βάσιμα επιχειρήματα όμως κι όχι με θεωρείες, πολύ ευχαρίστως θα τα αποδεχθώ και στην περίπτωση που είμαι λάθος κάπου, άμεσα θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη... Το να μη μιλάει όμως κανένας και να κάνουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι τον Κινέζο, όπως συνέβη κι εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82875 στο θέμα των μονομάχων του φίλου Βασίλη bbetta, μήπως τότε - λέω μήπως - έχει αποκαλυφθεί για τα καλά η υπαιτιότητα κάποιων και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι κάποιοι έχουν δίκιο (συμπεριλαμβανομένου και εμού) ??

Εντελώς φιλικά,

Πάνος

Πανο,θα σε παρακαλεσω να μην συνεχιστει το θεμα εδω μεσα!Αν θελετε να συζητησετε κατι τετοιο υπαρχει η κατηγορια του καφε αλλα και αυτη των καταστηματων.Μη με αναγκασετε να αρχισω να σβηνω ποστ..

Γενικότερα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, επειδή φυσικό είναι ότι όποιος δε με γνωρίζει προσωπικά να παρεξηγεί ή να παρερμηνεύει τα λεγόμενα και γραφόμενά μου:

Ισχύει ότι δε μου αρέσουν κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές και αν το θέλετε και κάποια συγκεκριμένα άτομα-"επαγγελματίες", οι οποίοι όμως μου έχουν δώσει αυτό το δικαίωμα για να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι ότι ξύπνησα μια ωραία πρωϊα και ψαχνόμουν με ποιον και με τι να τσακωθώ και να δημιουγήσω τσακωμούς και καταστάσεις...

Θλίβομαι και με πονάει η δύσκολη κατάσταση της χώρας μας και το ότι άνθρωποι συμπολίτες μας έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο και έχουν χάσει τη δουλειά τους και βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από το όριο της φτώχειας..

Άρα ως συμπέρασμα από τα παραπάνω μου λεγόμενα, δε μπορώ να ανεχθώ ως Πάνος και ως έντιμος και ενεργός Έλληνας πολίτης, οι σωστοί άνθρωποι και γνώστες του επαγγέλματός τους να βρίσκονται χωρίς δουλειά και από την άλλη να αλωνίζουν ελεύθεροι και χωρίς έλεγχο και κοινωνική κατακραυγή οι ασυνείδητοι καταστηματάρχες και ενώ θα έπρεπε να έχουν αυξήσει την ανταγωνιστικότητά - παραγωγικότητα - επαγγελματική συμπεριφορά τους, κάνουν το άκρως αντίθετο και μάλιστα χτυπάνε τις τιμές προς τα πάνω λες και ζούνε στη δεκαετία του '80 και του '90 όπου η Ελληνική οικονομία βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα...

Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα ή έφερα σε δύσκολη θέση κάποιους, απλά αυτή είναι η γνώμη μου, έχω μάθει να την εκφράζω ελεύθερα και θα συνεχίζω να το κάνω! δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι ανήθικο ή κάτι παράλογο απλά είπα την άποψή μου, η οποία τυγχάνει να συμφωνεί με τις απόψεις και αρκετών άλλων (δε νομίζω πως είναι υχαίο γεγονός) ...και το σημαντικότερο όλων στηρίζομαι σε βάσιμα επιχειρήματα και ξεκάθαρες αποδείξεις των λεγομένων μου...

Αν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος, με βάσιμα επιχειρήματα όμως κι όχι με θεωρείες, πολύ ευχαρίστως θα τα αποδεχθώ και στην περίπτωση που είμαι λάθος κάπου, άμεσα θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη... Το να μη μιλάει όμως κανένας και να κάνουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι τον Κινέζο, όπως συνέβη κι εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82875 στο θέμα των μονομάχων του φίλου Βασίλη bbetta, μήπως τότε - λέω μήπως - έχει αποκαλυφθεί για τα καλά η υπαιτιότητα κάποιων και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι κάποιοι έχουν δίκιο (συμπεριλαμβανομένου και εμού) ??

Εντελώς φιλικά,

Πάνος

Συγνωμη δεν θα ζητας ποτε οταν αυτα που λες είναι μέσα απο την καρδιά σου. Ζητάμε συγνώμη μόνο όταν κάνουμε κακό στους ανθρώπους. Οχι όταν τους βοηθάμε :bigemo_harabe_net-64:Το να φέρεις κάποιον σε δύσκολη θέση ή ακόμα και να τον ''προσβάλεις'' ισως να τον κάνεις καλύτερο άνθρωπο. Αλλωστε πως μπορείς να προσβάλεις κάποιον όταν λές την αλήθεια?? Αυτοι που προσβαλονται με την αλήθεια έχουν κάτι να κρύψουν για το οποίο δεν είναι περηφανοι. Και οι κακοι επαγγελματιες κατα βάθος το ξερουν οτι δεν ειναι καλοι στη δουλεια τους και στις υπηρεσιες που προσφερουν

Έγινε επεξεργασία - Μιχάλης

Το να φέρεις κάποιον σε δύσκολη θέση ή ακόμα και να τον ''προσβάλεις'' ισως να τον κάνεις καλύτερο άνθρωπο. Αλλωστε πως μπορείς να προσβάλεις κάποιον όταν λές την αλήθεια?? Αυτοι που προσβαλονται με την αλήθεια έχουν κάτι να κρύψουν για το οποίο δεν είναι περηφανοι. Και οι κακοι επαγγελματιες κατα βάθος το ξερουν οτι δεν ειναι καλοι στη δουλεια τους και στις υπηρεσιες που προσφερουν

Τελικά αποδεικνύεται γι ακόμα μια φορά ότι η αλήθεια πονάει και δε μπορεί να ακουστεί... :)

Anyway, φίλε mrs σου κάναμε λίγο αχταρμά το θέμα, πάντως πιστεύω ότι ήταν για καλό, και δικό σου και όλων μας, για να μαθαίνουμε κάποια πράγματα... Ό,τι χρειαστείς και ό,τι απορίες έχεις γύρω από το φυτεμένο και γενικότερα γύρω από τα ενυδρειακά, είμαστε εδώ να στις λυσουμε :thumbup:

#spam_off#

εγω υποστηριζω ακραδαντα τη γνωμη του πανου.το 85% σου πιανουν και το ******* επειδη εισαι ασχετος (π.χ. εγω)και δεν ειναι μονο στα φυτα ειναι σε ολα.το προβλημα ειναι οτι η ταριφα πανω κατω ειναι ιδια το θεμα ειναι ποσο ******* ειναι ο καθενας.ακομα δεν εκανα τιποτα λογο εργασιας απο δευτερα που θα χαλαρωσω.σας ευχαριστο.οτιδιποτε ξαναστελνω!!

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Είναι ένας απ΄οτους λόγους που υπάρχει το φόρουμ μας φίλε μου, για να ενημερωνόμαστε σωστά και να ξέρουμε προπαντώς τι θέλουμε αλλά και τι ζητάμε!

Εγώ ευτυχώς είμαι από τους τυχερούς καθώς έριξα διάβασμα και χάζευα το φόρουμ πάνω από 1,5 μήνα πρωτού αποχτήσω και ετοιμάσω το ενυδρείο, αλλά και αφού το ετοίμασα συνεχίζω το διάβασμα... όσο ζεις μαθαίνεις περισσότερα xexe!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...