Jump to content

Επιτελους Αλλαξαμε Σπιτι!!

audiodrum

Recommended Posts

Kαλημερα στο foroum .μετα απο 2 χρονια στο 50 λτ και αφου μαθαμε και 5 πραγματα παρουσιαζω το νεο μου ενυδρειο με χαρα!!!!

Γενική κατηγορία
ενυδρείου

Κοινωνικο
,φυτεμενο

Γενικές
Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου
(ΜxΠxΥ):80Χ35Χ40
Συνολικά Λίτρα:100
Sump
(λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά:Cabomba
caroliniana ,Vallisneria spiralis
Ψάρια:

3 angelfish (1zebra2koi)

4 Corydoras (1aeneus 1albino 1Black Fin
1leopard)

3 lemon tetra

2 zebra danio (1albino)

1 common Pleco

1 chinese algae eater

Διακοσμητικά
υλικά

Φόντο: O τοιχος
προς το παρων

Πέτρες:λιγα παταμισια
πετραδακια
Ξύλα:2 ριζες
Άλλα
διακοσμητικά :--
Υπόστρωμα:--
Βυθός:Αμμος

Φωτισμός
Πηγές
φωτισμού (πλήθος και τύπος):1Χ18watt
Διάρκεια
φωτισμού:9 Ωρες

Υποστήριξη
οργανισμών

Φίλτρανση:BIOBOX
με 4 επιπεδα (2 με βιολογικο
υλικο 1 σφουγγαρι 1
filter
pad
)
Θέρμoστατης
100
watt
Λίπανση:flourish
iron(seachem)

Παροχή CO2:-----
Άλλες
τεχνικές ευκολίες ή/και
παρεμβάσεις:---
Διατροφή:
sera
vipan flakes,tropical spirulina chips,tropical super tablin
καθε
3 μερες,ο
mega one

natural protein και
μια φορα την εβδομαδα καθολου τροφη!!

1 φορα
την εβδομαδα
multivitamine
JBL

Παράμετροι
pH:7.5
Γενική
σκληρότητα (GH):-----
Ανθρακική σκληρότητα
(ΚΗ):-----
Αμμωνία (ΝΗ3):0.00
Νιτρώδη
(ΝΟ2):0.00
Νιτρικά (ΝΟ3):0.00
Φωσφορικά
(PΟ4):-----
Μέση Θερμοκρασία
(°C):26-27

Συντήρηση
Αλλαγές
νερού:1 φορα την εβδομαδα το 1/3 η το
1/4
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:

Stress coat Api,special
blend microbe-lift,denitrol JBL

Άλλες ρουτίνες
συντήρησης:

Σκουπα βυθου 1 ανα 2 εβδομαδες

1 φορα το μηνα πλισιμο
μιχανικων μερων αντλιας

Με την αλλαγη
του νερου ξεβγαλμα στο σφουγγαρι με
νερο ενυδρειου και αλλαγες στο filter
pad

post-49783-0-08309000-1361805771_thumb.jpg

post-49783-0-89925400-1361805808_thumb.jpg

post-49783-0-66684200-1361805841_thumb.jpg

post-49783-0-07467200-1361805885_thumb.jpg

post-49783-0-36045600-1361805926_thumb.jpg

post-49783-0-30916400-1361805953_thumb.jpg

post-49783-0-77233600-1361806029_thumb.jpg

Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου συγχαρητηρια μονο προσεχε με τα φυτα σου για να μην μπλεξεις με επιπλεον οξυγονο,ειδικα φωτα και ειδικα χωματα διοτι θα σου κοστισει και θα σου βγαλει το ολο προτζεκτ απο τη μυτη, κατα τα αλλα πολυ προσεγμενο το ενυδρειο σου.

Και δεν εννοω τις απλες συσκευες οξυγονου και απλο λιπασμα αλλα μηχανηματα που κοστιζουΝ πολυ.

ευχαριστω πολυ! με κοπο και πολυ οικονομια το κανα και δεν εχω να βαλω αλλα!τωρα μονο ταιζω κανω τεστ!!!

και πολυ αγαπη !!!

μαλλον επρεπε να το παρουσιασω στα ενυδρεια μελων ζητω συγγνωμη

μαλλον επρεπε να το παρουσιασω στα ενυδρεια μελων ζητω συγγνωμη

Σωστός!! δεν πειράζει... ;)

Καλώς ήρθες !

Μεταφέρω το θέμα στην σωστή κατηγορία!

Λίγο προσοχή για το που ανοίγουμε θέματα παρακαλώ!

Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου συγχαρητηρια μονο προσεχε με τα φυτα σου για να μην μπλεξεις με επιπλεον οξυγονο,ειδικα φωτα και ειδικα χωματα διοτι θα σου κοστισει και θα σου βγαλει το ολο προτζεκτ απο τη μυτη, κατα τα αλλα πολυ προσεγμενο το ενυδρειο σου.

Και δεν εννοω τις απλες συσκευες οξυγονου και απλο λιπασμα αλλα μηχανηματα που κοστιζουΝ πολυ.

Αυτα θελω να μου τα εξηγησεις!

Ποιο ειναι το επιπλεον οξυγονο?

Ποια ειναι τα μηχανηματα που θα κοστησουν πολυ και θα χαλασουν το προτζεκτ του φιλου?

Φιλε audiodrum,εχεις κανει ενα ομορφο στησιμο αλλα εχεις λαθη στην ψαροσυνθεση σου.Το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο για αγγελοψαρα,τα οποια θελουν περισσοτερα λιτρα,μεγαλητερο υψος ενυδρειου και κοπαδι,οπωτε θα πρεπει να φυγουν.Ο κοινος πλεκο γινετε τεραστιος και δεν κανει ουτε και αυτος για το ενυδρειο σου και θα πρεπει να φυγει.Αν θελεις καποιο πλεκο μπορεις να βαλεις ενα ζευγαρακι ancistrus sp3 που δεν μεγαλωνουν πολυ.Το cae που εχεις παλι μεγαλωνει πολυ και ειναι και κοπαδοψαρο.

Τα zebra danio και τα lemon tetra ειναι κοπαδοψαρα,οπωτε μιλαμε για 7-8 ατομα και πανω απο το καθε ειδος.Ομως,καλητερα να διαλεξεις ενα κοπαδοψαρο για το ενυδρειο σου για να δεις και καλητερες συμπεριφορες.Τα κορυ ειναι και αυτα κοπαδοψαρα οπωτε θα πρεπει να αυξησεις και τον αριθμο τους.

Αυτα θελω να μου τα εξηγησεις!

Ποιο ειναι το επιπλεον οξυγονο?

Ποια ειναι τα μηχανηματα που θα κοστησουν πολυ και θα χαλασουν το προτζεκτ του φιλου?

Φιλε audiodrum,εχεις κανει ενα ομορφο στησιμο αλλα εχεις λαθη στην ψαροσυνθεση σου.Το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο για αγγελοψαρα,τα οποια θελουν περισσοτερα λιτρα,μεγαλητερο υψος ενυδρειου και κοπαδι,οπωτε θα πρεπει να φυγουν.Ο κοινος πλεκο γινετε τεραστιος και δεν κανει ουτε και αυτος για το ενυδρειο σου και θα πρεπει να φυγει.Αν θελεις καποιο πλεκο μπορεις να βαλεις ενα ζευγαρακι ancistrus sp3 που δεν μεγαλωνουν πολυ.Το cae που εχεις παλι μεγαλωνει πολυ και ειναι και κοπαδοψαρο.

Τα zebra danio και τα lemon tetra ειναι κοπαδοψαρα,οπωτε μιλαμε για 7-8 ατομα και πανω απο το καθε ειδος.Ομως,καλητερα να διαλεξεις ενα κοπαδοψαρο για το ενυδρειο σου για να δεις και καλητερες συμπεριφορες.Τα κορυ ειναι και αυτα κοπαδοψαρα οπωτε θα πρεπει να αυξησεις και τον αριθμο τους.

+1

Eυχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες !!περνω τα ρισκα μου για λιγο καιρο το ξερω με καποια ψαρακια ειμαι συναισθιματικα δεμενος και δεν μπορω να τα δωσω !!!παντως το μονο που κανω ειναι να κανω τεστ για να βλεπω αν ειμαι ενταξει και παρατηρηση για να δω συμπεριφορες!! ολα καλα ουτε τσαμπουκαδες ουτε τιποτα !ειναι καλο παρεακι χωρις προβληματα.!Nα εισται καλα guys!σε οτι αλλες παρατηρησεις ειμαστε εδω και μαθαινουμε!!!

Eυχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες !!περνω τα ρισκα μου για λιγο καιρο το ξερω με καποια ψαρακια ειμαι συναισθιματικα δεμενος και δεν μπορω να τα δωσω !!!παντως το μονο που κανω ειναι να κανω τεστ για να βλεπω αν ειμαι ενταξει και παρατηρηση για να δω συμπεριφορες!! ολα καλα ουτε τσαμπουκαδες ουτε τιποτα !ειναι καλο παρεακι χωρις προβληματα.!Nα εισται καλα guys!σε οτι αλλες παρατηρησεις ειμαστε εδω και μαθαινουμε!!!

Μα εγω δεν μιλησα μονο απο πλευρα επιθετικοτητας αλλα και απο θεμα διαβιωσης μιας και το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο και εχεις ψαρια που μεγαλωνουν πολυ..πχ κοιταξε εδω το προφιλ απο τα σκαλαρια και θα καταλαβεις τι εννοω:)

παντως ο πλεκο αν μεγαλωσει πολυ θα παρει μεταγραφη και θα παει να παιξει με λατινους !κατι oscar ενως φιλου αλλα πρεπει να τρωει καλα!!!!

Και εδω το δες για τους πλεκο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83077&p=764555 . εμεις φιλε μου φυσικα και δεν θα σου επιβαλουμε τι να βαλεις και τι να βγαλεις απ το ενυδρειο σου, ετσι κι αλλιως καποια στιγμη θα το δεις και μονος σου. ουτε ειναι θεμα τσαμπουκαδων και ρισκων αλλα θεμα ζωών. εμεις προσπαθουμε να σου δειξουμε αυτο που ξερουμε ως σωστο για να ευχαριστηθεις τα ζωντανα σου και το ενυδρειο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...