ore 25 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα σας, Όπως λέει και ο τίτλος, νομίζω οτι το butterfly koi μου είναι άρρωστο. Έχει εμφανίσει ένα μεγάλο άσπρο εξόγκωμα πάνω απο το κεφάλι. Το Κoi ζει σε μια λιμνούλα 700 λίτρων με επαρκές φιλτράρισμα (τρόμπα 2800 λίτρων που δρομολογεί το νερό σε βαρέλι 60 λίτρων γεμάτο με "μακαρόνι", πλαστικά σφαιρίδια και σφοθγγάρια). Μετρήσεις για το νερό δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάρω τώρα μιας και χθες έκανα γενική καθαριότητα επομένως το νερό είναι ακόμα άστρωτο. Το Butterfly Koi μήκους 25 πόντων συγκατοικεί με άλλα δυο Koi (20 και 10 πόντων) καθώς και με ένα sarasa commet των 15 πόντων. Εχετε καμία ιδέα τι ακριβώς μπορεί να είναι αυτό το εξόγκωμα και πώς θα φύγει? Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 σαν φουνγκους μοιαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ore 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 σαν φουνγκους μοιαζει. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και δει στο internet το fungus είναι σαν βαμβάκι (τρίχες) πάνω στο ψάρι. Στο δικό μου, η στάμπα αυτή είναι σαν πέτρα και δεν έχει κάτι να εξέχει που να μοιάζει με ίνες (τρίχες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ore 25 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Σύμφωνα με αυτό (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=907) θα μπορούσε να είναι και velvet... Tι πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Υπάρχει κάποιο φάρμακο δοκιμασμένο να βάλω? Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2013 - ore Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 καποιο γενικο αντιβιωτικο σκευασμα.πχ bactopur direct by sera Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 25 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 Που βρίσκετε το ψάρι αυτή την στιγμή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ore 26 Φεβρουαρίου 2013 Author #7 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 το ψάρι βρίσκεται στη λίμνη. Κάνουμε όμως παράλληλη συζήτηση εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83231 Ας κλείσει ενα απο τα δυο θέματα ο admin (sorry for the mess!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 26 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Δεν χρειάζεται να κλίσει κανένα από τα δυο θέματα απλά από την στιγμή που τίθεται θέμα ασθένειας μπορούμε να συνεχίσουμε εδώ! Συμπλήρωσε σε παρακαλώ πολύ όσο πιο αναλυτικά μπορείς την φόρμα διάγνωσης ασθένειας http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 με ένα όσο πιο αναλυτικό ιστορικό για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε! Από μια πρώτη ματιά το ψάρι θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε κάποιο ενυδρείο ώστε να το παραχθει η σωστή θεραπεία αλλά δώσε μας περισσότερα στοιχεία! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ore 26 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Έγινε! Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω μετρήσεις νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος