Jump to content

Project 20 Λιτρα Θαλασσινό

giannisss

Recommended Posts

Καλησπέρα , έχοντας στην κατοχή μου ένα ενυδρείο γλυκού νερού φουλ φυτεμένο και λογο οτι κουράστηκα την ενασχόληση με αυτού του είδους ενυδρείο θέλω να το κάνω θαλασσινο όπως και το μέγαλο μου , γνωρίζω οτι από ψάρια δεν μπορούν να μπουν , σκεφτόμουν να έβαζα ένα .... Τα έξοδα του ενυδρείου θέλω να είναι σχεδόν μηδενικά και δεν θέλω να είναι πολλών απαιτήσεων ... Εχει δοκιμάσει κάνεις κατι αντίστοιχο ?

Αν κανεις αναζητηση στο φόρουμ θα βρεις το project nano reef έχουν κανει τρία διαφορετικά. Αλλα δεν είναι και ότι ποιο εύκολο. Ισα ίσα είναι και ποιο απαιτητικό απο ένα μεγαλύτερο της τάξεως των 100λιτ.

Αφού διαβάσεις το πολύ χρήσιμο θέμα που σου παρέθεσε ο αίολος ρίξε και εδώ μια ματιά σε ένα πολύ όμορφο μικρό! Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που σκέπτεσαι!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82705&page=1

πολυ ομορφο το reefaki εβενε και μου εδωσε και θαρος πως θα μπορουσα να βαλω και εγω ενα ψαρακι στο ενυδρειο μου .... και μπορω να πω οτι το συγκεκριμενο εγινε πολυ ομορφο ,,,,

το ενυδρειο δεν θα φιλοξενισει κοραλια μιας και με μια 11watt λαμπα δεν μπορει να σηκωσει το συστημα , ο φιλος aiolos καταλαβε ακριβως τι θελω να κανω ,,,,

το ενυδρειο ειναι της aquel https://www.google.gr/search?hl=el&q=aquel+shrimp&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42768644,d.d2k&biw=1280&bih=707&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EYIqUdKdJOLB0gXolIGoBg#um=1&hl=el&tbm=isch&spell=1&q=aquael+shrimp+20&sa=X&ei=F4IqUYvZIKWq0QXi0IDYBg&ved=0CEkQBSgA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42768644,d.d2k&fp=8a0b60e2778e6f1b&biw=1280&bih=707&imgrc=M3REOtRQ6B5KAM%3A%3BcJtGfiROxHjX0M%3Bhttp%253A%252F%252Fcityaquaticscardiff.co.uk%252Fimage%252Fcache%252FAquael_Shrimp_Kit_10-500x500.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fcityaquaticscardiff.co.uk%252Faquael-shrimp-kit-20-aquarium%3B500%3B500

φιλτρανση:στο ενυδρειο θα βαλω ενα pico φιλτρακι της sun sun εαν δεν κανω λαθος που βρηκα μιας και ειναι μικρο και εχει χορο για ανθρακα σε σχεση με το υπαρχον

κυκλοφορια: δεν ξερω , λογο των λιγων λιτρων ισως συμβιβαστω με την ροη του φιλτρου

φωτισμο : θα αφησω την υπαρχον λαμπα

βραχο θα βαλω 3-4 κιλα , αραγωνιτη 2-3 κιλα ( ολα αυτα θα ειναι ζωντανα )

θερμομετρο

θερμοστατη εχω αλλα δεν κανει δουλεια οποτε θα βρω κατι φθηνο

στο ενυδρειο θα μπουν 10 λιτρα νερου απο το μεγαλο ενυδρειο και οσα χρειαζονται ακομα να γεμισει θα τα ετοιμασω

αλλαγες ανα εβδομαδα 2 λιτρα με Α/Ο

απο διαφορα '' ζουμια '' δεν εχω ιδεα τι να βαλλω εδω θελω βοηθεια καθως και συμβουλες για το ''μεγαλο'' μου που ειναι reef σχετικα με τι συμπληρωματα να ριχνω

απο ζωντανα τι προτείνεται ?? ευχαριστω

Σε αυτα τα λιτρα με εβδομαδιαιες αλλαγες,δε σου χρειαζεται σκιμμερ

Λοιπόν,τα 20 λίτρα αν είσαι σωστός και τυπικός όσο δεν πάει μπορούν να γίνουν ένα πολύ ωραίο pico reef!Να ξέρεις όμως πως μόνο εύκολο δεν είναι!

Για skimmer ούτε λόγος,απλά 1-2 λίτρα αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα είναι αρκετό για να πάει σφαίρα!

Άποψη μου είναι να βάλεις και led,όχι τίποτε το ακριβό,ταινία θα κάνει την δουλειά και με το παραπάνω!

Μετά έναν pico κυκλοφορητή,της hydor είναι πολύ αξιόπιστοι και υποστιρίζουν τα λίτρα σου.

2 κιλά βράχος είναι υπεραρκετός,είναι που είναι μικρό,μην το μπουκώσεις και με βράχο!λίγος αραγωνίτης για ομορφιά και κομπλέ!

Φυσικά θα χρειαστείς και ένα mini κρεμαστό φιλτράκι για να βάλεις τον άνθρακα και τον αντιφώσφορο.Αντίσταση και έτοιμος.

Από ζουμιά τίποτε απολύτως,μιας και μόνο οι αλλαγές θα σε καλύπτουν στο έπακρο!Έτσι ακριβώς ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τα αλάτια κι εγώ,και κατάφερα να κρατήσω ένα κουκλί για 8 μήνες,μέχρι που έφτιαξα το μεγάλο!να και μια φωτογραφία του pico μου!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

φιλε κωστα το ενυδρειακι σουπερ !! αυτα που μου λες ειχα στο μυαλο μου ... αραγωνιτη εχω βαλει 2-3 κιλα ειναι καλα ?? οποτε αλλαγες καθε ευδομαδα .... επειδη εχει απο πανω τσαμακι και δεν θελω να το βγαλω επειδη φοβαμαι την εξατμιση να παρς ενα pico φιλτρακι ?? εσυ τι ειχες ??

φιλε λεζα πηγα και τα ειδα σημερα ... αλλα δεν ηξερα τι να παρω και ξαναγυρισα για να το μελετησω :Ρ

απο φωτιστικο εχει ενα http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=423_511&products_id=2878 σκεφτομουν με μια τετοια λαμπιτσα αλλα μιση μιση ασπρη μπλε http://www.fish-fish-fish.com/aquael-nano-reef-lamp-11w-blue θα με φθασει ?? για κανενα ευκολο sps ?

φιλε κωστα το ενυδρειακι σουπερ !! αυτα που μου λες ειχα στο μυαλο μου ... αραγωνιτη εχω βαλει 2-3 κιλα ειναι καλα ?? οποτε αλλαγες καθε ευδομαδα .... επειδη εχει απο πανω τσαμακι και δεν θελω να το βγαλω επειδη φοβαμαι την εξατμιση να παρς ενα pico φιλτρακι ?? εσυ τι ειχες ??

φιλε λεζα πηγα και τα ειδα σημερα ... αλλα δεν ηξερα τι να παρω και ξαναγυρισα για να το μελετησω :Ρ

απο φωτιστικο εχει ενα http://www.amazonios.gr/product_info.php?cPath=423_511&products_id=2878 σκεφτομουν με μια τετοια λαμπιτσα αλλα μιση μιση ασπρη μπλε http://www.fish-fish-fish.com/aquael-nano-reef-lamp-11w-blue θα με φθασει ?? για κανενα ευκολο sps ?

του πετσιτι ειναι αντιγραφη του σερα , θεωρητικα οποιο και να παρεις ειναι ιδιο , διαφορα εχουν στη τιμη ...

τα sun sun ειναι καλα ?? θα παω να παρω αυριο αν ειναι ... δεν ειναι οικονομικο το θεμα απλα θελω κατι καλο μικρο και να μου κανει την δουλεια μου ! :)

Σε αυτα τα λιτρα ειναι αχρειαστο εξοδο.Θα μπορουσες να διαθεσεις τα χρηματα αλλου.

Εκτος κι αν συντομα ανεβεις λιγο παραπανω σε λιτρα.

:)

που λες να διαθεσω ?? απο φιλτρο θα παω να παρω ενα μικρακι sun sun ...

αυτο το φτιαχνω για το δωματιο... σε λιτρα δεν θα ανεβω , εχω τωρα ενα 120 λιτρα ..το οποιο προσεχως θα σας το παρουσιασω ! :)

εαν ανεβω σε λιτρα θα ανεβω σε πολλα .... το σκεφτομαι καιρο και θα ανοιξω και θεμα να το συζητησουμε γιατι εχω πληρη αγνοια για το τι εξοπλισμο θα χρειαστω :)

Θα μπορουσες ας πουμε να παρεις εναν ελεγκτη θερμοκρασιας,ωστε να συνδεσεις επανω του θερμοστατη και ανεμιστηρακια.Θα σε βοηθησει πολυ.

:)

Εναλλακτικά υπάρχει και η κινέζικη εκδοχή. Stc-1000 με κανα 15 ευρώ απο ebay. ;)

Εναλλακτικά υπάρχει και η κινέζικη εκδοχή. Stc-1000 με κανα 15 ευρώ απο ebay. ;)

θα κανει δουλεια αυτο ?? επειδη δεν εχω ιδεα ... τι διαφορα εχει απο εναν θερμαντηρα με θερμοστατη ?? :)

ο stc-1000 είναι δοκιμασμένος απο πολλούς χομπίστες(είμαι και εγώ κάτοχος ενός) όπως και ο eliwell φυσικά.

Η διαφορά με τον θερμοστάτη μόνο του, είναι η αξιοπιστία του(αν είναι απο τους δοκιμασμένους ελεγκτές) σε σχέση με αρκετούς θερμοστάτες, βλέπεις την θερμοκρασία του ενυδρείου ανα πάσα στιγμή και το σημαντικότερο, μπορείς να συνδέσεις πάνω του τον θερμοστάτη αλλά και ανεμιστηράκια. Βάζοντας εσύ την επιθυμητή θερμοκρασία αυτός ξέρει πότε να ανάψει τον θερμοστάτη και πότε τα ανεμιστηράκια κρατόντας μια σταθερή θερμοκρασία χειμώνα/καλοκαίρι.

ο stc-1000 είναι δοκιμασμένος απο πολλούς χομπίστες(είμαι και εγώ κάτοχος ενός) όπως και ο eliwell φυσικά.

Η διαφορά με τον θερμοστάτη μόνο του, είναι η αξιοπιστία του(αν είναι απο τους δοκιμασμένους ελεγκτές) σε σχέση με αρκετούς θερμοστάτες, βλέπεις την θερμοκρασία του ενυδρείου ανα πάσα στιγμή και το σημαντικότερο, μπορείς να συνδέσεις πάνω του τον θερμοστάτη αλλά και ανεμιστηράκια. Βάζοντας εσύ την επιθυμητή θερμοκρασία αυτός ξέρει πότε να ανάψει τον θερμοστάτη και πότε τα ανεμιστηράκια κρατόντας μια σταθερή θερμοκρασία χειμώνα/καλοκαίρι.

φιλε μου ησουν κατατοπιστικότατος ,θα βαλω στο πλανο για αγορα ενος τετοιου μηχανηματος .... ;)

Τον stc-1000 τον έχω κάνα χρόνο αγορασμένο απο ebay και λειτουργεί άψογα και με τους θερμοστάτες και με τα ανεμιστηράκια, θα κάνεις πολύ καλή επιλογή αν τον πάρεις.

Τον stc-1000 τον έχω κάνα χρόνο αγορασμένο απο ebay και λειτουργεί άψογα και με τους θερμοστάτες και με τα ανεμιστηράκια, θα κάνεις πολύ καλή επιλογή αν τον πάρεις.

;) θα δω τι μπορω να κανω !! καταρχας πρεπει να μαθω επιτελους να αγοραζω απο e-bay ... :) :)

;) θα δω τι μπορω να κανω !! καταρχας πρεπει να μαθω επιτελους να αγοραζω απο e-bay ... :) :)

Αυτό πρέπει να το μάθω και εγώ επιτέλους!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...