Jump to content

Βοηθεια Με Ενυδρειο

Jimz750

Recommended Posts

Φίλοι για σας χρειάζομαι τα φώτα σας,αγόρασαν χθες ένα μεταχειρισμένο ενυδρειο και θέλω να το μάζεψω κάπως, εκεί που έχει σιλικονη στις κολησεις έχει πιάσει βρώμα,πως μπορώ να το καθάρισω,αν ξυσω την σιλικονη?επισης στην πάνω μεριά που έχει κόντρες δεν εφαπτουν στα πλαινα τζάμια, θα έπρεπε να εφαπτουν.?

Σας ανέβαζω κ φωτό να δείτε.πως το βλέπετε το ενυδρειο?

http://img820.imageshack.us/img820/3354/imagexzse.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/5007/imagekipq.jpg

http://img441.imageshack.us/img441/7148/imagergd.jpg

το θεμα ειναι ποσο καιρο καθοτανε χωρις νερο......

δεν αγοραζουμε ετσι μεταχειρισμενο ενυδρειο φιλε μου.

Απο οτι μου είπε το παλικάρι γύρω στην βδομάδα έκατσε χωρίς νερό,αγόρασε μεγαλύτερο κ έκανε τούμπα αυτό στο καινούριο, τελικά δεν μου απάντησε κανείς να ξυσω την σιλικονη εκεί που έχει πιάσει βρωμια η υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η Ένωση ?

καλησπερα και απο μενα

νομιζω να ξυσεις την σιλικονη δεν ειναι και οτι καλυτερο!

με τι σκεφτεσαι να την ξυσεις?

με λιγο απαλο τριψιμο δεν γινεται τιποτα?

καλησπερα και απο μενα

νομιζω να ξυσεις την σιλικονη δεν ειναι και οτι καλυτερο!

με τι σκεφτεσαι να την ξυσεις?

με λιγο απαλο τριψιμο δεν γινεται τιποτα?

Οπως το βλέπω δεν νομίζω να φεύγει με τριψιμο, σκέφτομαι να το ξυσω λίγο με ξυραφακι.εχει συναντήσει κανείς παρόμοια κατάσταση να με διαφωτίσει?

Νομιζω πως με ξυραφακι ειναι λιγο επικινδυνο!

εγω παντως δεν θα το εκανα!διοτι δεν ξερεις και σε τι κατασταση ειναι και οι σιλικονες!

τριφτω με ενα σφουγγαρακι(χωρις αποριπαντικα εννοειται)

Την σιλικόνη προτείνω να μην την ξύσεις. Δοκίμασε να καθαρίσεις με σφουγγάρι (όχι την σκληρή πλευρά) και ξύδι.

Αυτή η μαυρίλα που φαινετε στην πρώτη φωτό ειναι η πάνω στην σιλικονη η έχει ποτίσει μέσα στη σιλικονη,όπως κ να έχει η σιλικονη εξεχει ,θα έχει πρόβλημα αν την διώξω? στο μικρό που έχω που ειναι εργοστασιακο δεν εξεχει η σιλικονη, δεν ξέρω μπορεί να λέω κ βλακείες,απλά τα ρωτάω να μαθαίνω

Αυτή η μαυρίλα που φαινετε στην πρώτη φωτό ειναι η πάνω στην σιλικονη η έχει ποτίσει μέσα στη σιλικονη,όπως κ να έχει η σιλικονη εξεχει ,θα έχει πρόβλημα αν την διώξω? στο μικρό που έχω που ειναι εργοστασιακο δεν εξεχει η σιλικονη, δεν ξέρω μπορεί να λέω κ βλακείες,απλά τα ρωτάω να μαθαίνω

μπορει να εχεις, μπορει και οχι! ποιος μπορει να ειναι σιγουρος?

εγω δεν θα εβαζα ξυραφι παντως!

θα προσπαθουσα με σφουγγαρι , μια τηλεκαρτα, ξυδι οπως σου ειπανε!

ξύδακι και τριψιματάκι φίλε μου και θα καθαρίσουν μια χαρά .αν φυσικά όπως σου είπαν είναι μια εβδομάδα χωρίς νερό .

το καλύτερο βέβαια αν θέλεις είναι να κόψεις προσεκτικά τις σιλικόνες με ένα ξυράφι να βάλεις χαρτοταινία και να περάσεις καινούριες σιλικόνες .

πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο ?

τις κόντρες επάνω μπορείς να τις βάλεις λίγο σιλικόνη .

Το ενυδρειο ειναι 220 λίτρα, ναι το σκέφτηκα κ εγώ να ξυστά κ να ξανά περάσω σιλικονη αλλά πόσο εύκολο να ειναι για έναν αρχάριο που δεν έχει ξανακάνει κάτι τέτοιο, μην πάω για καλύτερα κ τα κάνω χειροτερα

Βάλε νερο πρώτα να δεις μήπως έχει διαρροή ( μακάρι να μην έχει) και παιδευεσαι τζάμπα

Παιδιά το επλυνα και καθάρισε εύκολα και γρήγορα,στις σιλικονες το καθάρισα με τηλεκαρτα,η τηλεκαρτα έσπρωχνε την σιλικονη και έβγαζε την βρώμια με ένα πέρασμα,μετά ακολούθησα την συμβουλή σου δήμο και το γέμισα για να τσεκάρω τυχόν διαρροή , έκανα την βλακεία κ το γέμισα αρκετά πάνω απο τις πάνω κόντρες και άρχισαν να τρέχουν τα νερά απο πίσω που έχει τις τρύπες πάνω δεξιά αριστερά για σωληνωσεις και ξενερωσα, λέω παει τρυπιο μου έδωσαν,το άδειασα μέχρι τις κόντρες κ όλα Οκ.εριξα τα χρυσόψαρα που ήταν στην γυαλα και κάνουν βίλα πάρτυ στο 220αρι.τωρα ξεκιναω αναζητηση για φωτισμό φυτά , πέτρες , ξύλα κ αλλά για στήσιμο σιγά σιγά aquascape.μεχρι τότε θα αφήσω τα χρυσό ψαράκια να έχουν απλα.οποιος έχει κάτι απο αυτά που ψάχνω ας μου στείλει,θα ανοίξω βέβαια topic και στις αγγελίες.

Απο τη γυαλα θα έχουν τρομερή διάφορα

Ξεκινά τωρα να βάλεις εξοπλισμό

Απο φιλτρο τι έχεις ;

Φίλε μου απο φιλτρο έχω ένα εξωτερικό fluval 105 υπέρ αρκετό για το 40 λίτρο που τρέχω τώρα αλλά μικρό για το 220αρι,επίσης έχω κ ένα εσωτερικό elite το μαμισιο του μικρού μου ενυδρειου,σκέφτομαι να φτιάξω ένα DIY εξωτερικό φίλτρο, έχω ένα φίλτρο απο φουσκωτη πισίνα 2000 λίτρα/ώρα, θα βγάλω τα υλικά του απο μέσα και θα το χρησιμοποιήσω σαν αντλία για το φιλτρο, δεν έχω κάνει ακόμα καμία απόπειρα σε ενυδριακα DIY αλλά πιάνουν τα χέρια μου και απο αναζητηση εδώ μέσα ,σε ξένα φόρουμ και βίντεο στο YouTube πιστεύω να τα καταφερω,εσύ τι λες δήμο?

κοιτα αν σου αρεσoυν οι κατασκευες δοκιμασε να παρουμε και εμεις καμια ιδεα

παντως στο ιντερνετ εχει απειρα βιντεακια με diy φιλτρα

καλη επιτυχια σου ευχομαι

μια χαρά .καλή συνέχεια και οτι χρειαστείς εδώ είμαστε.

Όπως λέει και ο Δήμος , αν θέλεις να φτιάξεις εξωτερικό, μπορείς να το κάνεις για τη χαρά του diy.

Αν και πιστεύω ότι ένα εργοστασιακό εξωτερικό είτε καινούριο είτε από τις αγγελίες θα σου λύσει τα χέρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...