Jump to content

Kribensis

paul.asty

Recommended Posts

πριν 2 μερες απεκτησα ενα ζευγαρι kribensis

τα εχω σε ενα ενυδρειο 120 lt με 3 μικρα αγγελοψαρα τα οποια θα φυγουν και ενα μικρο ancistrus

απο φιλτρα εχω

aquael turbo 350

eheim pick up 2010

θερμοστατη εχω ενα εναν 100W

φωτισμο εχω μια λαμπα 25W 10000K

για βυθο εχω χαλικακι

και απο φυτα εχω vallisneria

θα ηθελα να μου πειτε:

1)την λαμπα να βαλω (ξερω οτι αυτη που εχω δεν κανει)

2)τι συγκατοικους μπορω να βαλω

3)για βυθο θελω να βαλω αμμο και εχω βρει -> http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=5177

κανει

4)τι θα πρεπει να προσεξω

5)το θελω full φυτεμενο τι αλλα φυτα να βαλω

1. αν βάλεις άλλη μία λάμπα 25 w syllvania grolux θα είσαι οκ

μόνο του το ζευγάρι ( γίνεται πολύ επιθετικό όταν ξεκινήσουν οι γέννες)

για την ποταμίσια δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι δεν κάνει

τις κλασικές ρουτίνες ( εβδομαδιαίες αλλαγές νερού 20% με 30% και όταν θα έχεις τα μικρά, δυο φορές την εβδομάδα )

βάλε εύκολα φυτά και θα το κάνεις ζούγκλα ( χωρίς co2 ) και με ελάχιστα λιπάσματα

σωστά στα είπε ο Κώστας και θέλω να σου τονίσω από προσωπική εμπειρία ότι πρέπει να βάλεις μόνο 1 ζευγάρι ( είχα και εγώ 1 ζευγάρι και μου σκότωσαν πόσα ψάρια σε 180 λύτρα ενυδρείο ) . θα δεις και γέννα και θα είσαι μια χαρά :bigemo_harabe_net-64:

Γεια σου φίλε μου. Η ποταμίσια άμμος υπάρχει περίπτωση να πετρώσει.

Και εγώ θα σου προτείνω να αφήσεις το ζευγαράκι μόνο του. Επίσης η λάμπα σου καλό θα ήταν να αλλαχτεί με μια λευκή στα 6500Κ και αφού θες να βάλεις αρκετά φυτάκια, καλό θα ήταν να προσθέσεις τουλάχιστον μια ακόμα. Μπορείς να αφήσεις το χαλικάκι γιατί βοηθάει τα φυτά, αν πάλι θες να βοηθήσεις περισσότερο τα ψάρια, θα προτείνω μια ψιλόκκοκη χαλαζιακή. Για αρχή επίσης καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με εύκολα φυτά που δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα(CO2, λιπάσματα) και με τον καιρό βλέπεις.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69345&hl=

Αυτή είναι μια παλιά μου προσπάθεια στα 140 λίτρα με κριμπένσις. Με 2 λάμπες, ελάχιστο λίπασμα και εύκολα φυτά εξελίχθηκε σε ένα αρκετά φυτεμένο ενυδρείο. :)

ωραια για αρχη θα κρατησω το χαλικακι και μετα βλεπουμε

τι φυτα μου προτενεται να βαλω?

θα χρειαστει να βγαλω και το ancinstrus?

Αν είναι κάποιο είδος που δεν μεγαλώνει πολύ και δεν πας για βιοτπικό ενυδρείο, τότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Φυσικά πάντα θα έχεις το νου σου.

Από φυτά οτι πιο εύκολο κυκλοφορεί, αφού όμως φτιάξεις τον φωτισμό. Με αυτό τον φωτισμό μόνο valisneria, anubia, κανα ceratophyllum και αυτά έτσι και έτσι. Αν βάλεις και 2η λάμπα τότε μεγαλώνεις λίγο το εύρος. :)

ancistrus cirrhosus ειναι αυτο που εχω

λαμπα εχεις να μου προτεινεις εσυ καποια ή συμφωνεις με την λαμπα που μου προτεναν?

και πριν εκανα ενα λαθος καθως το ενυδρειο ειναι 140lt

και ειναι ιδιες διαστασεις με αυτο το ενυδρειο που ειχες και εσυ τα kribensis

φυτα επιφανειας μπορω να βαλω (ειναι κλειστο το ενυδρειο)

και μπορω να προσφεσω κανενα apple snail?

Οπότε μιλάμε για 1 μέτρο ενυδρείο. Τον ανσιστρους μπορείς να το κρατήσεις και να κάνεις ζευγαράκι αν θες.

Την συγκεκριμένη λάμπα δεν την έχω δουλέψει. Γενικά προτείνεται αν έχουμε μια λάμπα να έχει 6500Κ, αν έχουμε 2 τότε μια 6500Κ και μια 4500Κ. Εγώ βέβαια είχα 2 Τ8 6500Κ αγορασμένες απο μαγαζί με ηλεκτρολογικά. Δεν ήταν ειδικές για ενυδρείο, όχι βέβαια οτι στερήθηκα κάποιο φυτό. Ότι και να έβαλα(ευκολα φυτα πάντα) έπιασε. Και απο τιμή, ούτε 5 ευρω αν θυμάμαι καλά.

Επιφανείας μπορείς να βάλεις αλλά θα σκιάζουν τα απο κάτω φυτά.

Όσο για τα σαλιγκάρια, τα κριμπενσις είναι παμφάγα οπότε ίσως να τσιμπήσουν κάποια κεραία απο μεγάλο σαλιγκάρι. Λέω ίσως γιατι δεν πείραξαν ποτέ κάποιο λαθρεπιβάτη μου και ποτέ δεν έβαλα όμως aple snail για να δοκιμάσω.

Πολλοί πάντως έχουν κρατήσει aple snail με κριμπένσις.

ψαχνοντας για λαμπα βρηκα την συγκεκριμενη και θα ηθελα να μου πειτε αν κανει για την χρηση που την θελω

http://www.petsupermarket.gr/3268/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sera-daylight-brilliant-t8-30-w-90-cm-354-in.html

Την πρώτη καλύτερα. Όταν προσθέσεις και άλλη βάζεις μια με λιγότερα κέλβιν ή και ίδια.

Έγινε επεξεργασία - adlib

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...