SPYROS81 23 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 Γειας σας παιδια και συγχαρητηρια για το foroum και την προσπαθεια σας!Ειμαι τελειως αρχαριος στο θεμα των ενυδριων και ευελπιστω στην βοηθεια σας....Λοιπον μετα απο αρκετα χρονια ετοιμαζομαι να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα...να αγορασω το πρωτο μου ενυδρειο!!!!Θα ηθελα λοιπον απαντησεις σε καποιες (και ισως χαζες) ερωτησεις μου: 1ον: Προσανατολιζομαι σε ενυδρειο διαστασεων 50 μηκος 30-35 βαθος και 40 υψος.Υπαρχουν ετοιμα σε αυτες τις διαστασεις ή μπορω να κανω παραγγελια?? 2ον:Ενα τετοιο ενυδρειο στα ποσα λιτρα βγαινει?Παιζουν μαρκες κτλ να προσεξω? 3ον:Επειδη ειμαι ασχετος τι μηχανισμους χρειαζεται ενα ενυδρειο για να ειναι βιωσιμο και λειτουργικο? 4ον: Τι ψαρια μπορω να βαλω μεσα και ποσα ετσι ωστε να μην παθουν κατι απο εναν αρχαριο?Σκεφτομαι για γλυκου νερου και χρυσοψαρα που ειναι πιο ευκολα?Σωστα? Σιγουρα το θελω για ομορφια και γιατι με χαλαρωνει παρα πολυ ενα ενυδρειο αλλα με σεβασμο γιατι δεν παυει να ειναι ενας βιοτοπος για αυτο ζητω την δικη σας αντικειμενικη βοηθεια καθως δεν εμπιστευομαι τα λογια των πωλητων petshop που θα παω να το αγορασω. Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το μεγαλο post! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 23 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 Γειας σας παιδια και συγχαρητηρια για το foroum και την προσπαθεια σας!Ειμαι τελειως αρχαριος στο θεμα των ενυδριων και ευελπιστω στην βοηθεια σας....Λοιπον μετα απο αρκετα χρονια ετοιμαζομαι να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα...να αγορασω το πρωτο μου ενυδρειο!!!!Θα ηθελα λοιπον απαντησεις σε καποιες (και ισως χαζες) ερωτησεις μου: 1ον: Προσανατολιζομαι σε ενυδρειο διαστασεων 50 μηκος 30-35 βαθος και 40 υψος.Υπαρχουν ετοιμα σε αυτες τις διαστασεις ή μπορω να κανω παραγγελια?? 2ον:Ενα τετοιο ενυδρειο στα ποσα λιτρα βγαινει?Παιζουν μαρκες κτλ να προσεξω? 3ον:Επειδη ειμαι ασχετος τι μηχανισμους χρειαζεται ενα ενυδρειο για να ειναι βιωσιμο και λειτουργικο? 4ον: Τι ψαρια μπορω να βαλω μεσα και ποσα ετσι ωστε να μην παθουν κατι απο εναν αρχαριο?Σκεφτομαι για γλυκου νερου και χρυσοψαρα που ειναι πιο ευκολα?Σωστα? Σιγουρα το θελω για ομορφια και γιατι με χαλαρωνει παρα πολυ ενα ενυδρειο αλλα με σεβασμο γιατι δεν παυει να ειναι ενας βιοτοπος για αυτο ζητω την δικη σας αντικειμενικη βοηθεια καθως δεν εμπιστευομαι τα λογια των πωλητων petshop που θα παω να το αγορασω. Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το μεγαλο post! http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2332 μόνο αυτό βρήκα σε έτοιμο , η diy κατασκευή στις διαστάσεις που θέλεις ( 40 λίτρα το έτοιμο ή diy στις διαστάσεις που θέλεις 60 λίτρα φίλτρο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2571 , θερμοστάτη http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2617, χαλίκι 1 με 3 mm σκουρόχρωμο ( όχι βαμμένο), θερμόμετρο , χρονοδιακόπτης , μια λάμπα Τ8 ( αν πάρεις το έτοιμο) ή αυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2321 αν πάς σε diy κατασκευή αν και αυτό έχει μήκος 60 cm πριν βάλεις ψάρια μέσα πρέπει να το στρώσεις πρώτα ( διάβασε σχετικά θέματα) επισης θα αγοράσεις αντχλώριο πχ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=551 και βακτήρια πχ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=550 και φυσικά υγρά τεστ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=190&ManufID=&show=rows από ψάρια όχι χρυσόψαρα ( θέλουν από 100 λίτρα και πάνω) μπορείς να βάλεις 1 χαρέμι γκάπυ ή 1 χαρέμι πλάτυ αλλά θα το συζητήσουμε πάλι όταν θα είσαι έτοιμος, θερμή παράκληση μη βάλεις κανένα ψάρι μέσα πριν μας ενημερώσεις. ελπίζω να σε βοήθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 24 Φεβρουαρίου 2013 Author #4 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστω για την απαντηση!!!Αν και να ειμαι ειλικρινης αγχωθηκα λιγο καθως ολα αυτα μου φαινονται 'βουνο' σαν απειρος....Εγω πιστευα οτι θα παω σε ενα καταστημα και θα το παρω ολα ετοιμα π.χ στρωσιμο και προετοιμασια για να βαλω ψαρια μεσα και επειτα απλα θα το συντηρω......Δεν ειναι ετσι ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 24 Φεβρουαρίου 2013 Author #5 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Το 'αγχος' μου ειναι μηπως παω στο καταστημα και εκει βλεποντας την αγνοια μου με εξαπαατησουν οχι μονο οικονομικα αλλα και σε οτι αφορα και την συνθεση του ενυδρειου(π.χ διαβαζω εδω οτι πολλους εχετε 'μαλωσει' για την λαθος συνθεση των ψαριων ) για αυτο λοιπον οι τοσες ερωτησεις μου.Αρα οταν παω καταστημα απαιτω τι λοιπον για να εχω ενα ενυδειο με τις διαστασεις που ανεφερα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 24 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 καλως ηρθες σπυρο........ εγω σαν καινουργιος στο χομπι κ σαν παθων θα σου προτεινα καλυτερα να δεις πρωτα τι σου αρεσει κ τι σκεφτεσαι να βαλεις μεσα κ μετα να αποφασισεις εκτος κ αν δεν εχεισ χωρο για κατι παραπανω (παντα υπαρχει λιγος χωρος παραπανω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 24 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Σπύρο δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι , τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Αποψή μου είναι 1)αμα μπορείς να πάρεις ένα ενυδρείο τουλάχιστον 60lt δλδ περιπου 60 cm μήκος διοτι το μικρότερο θα σε περιορίσει γρήγορα. 2)πάρε ενα έτοιμο ενυδρείο που περιέχει και το φίλτρο του 3)χρειάζεσαι ένα θερμοστάτη στα 100w 4)από υγρά πρέπει να πάρεις ένα αντιχλώριο και ένα για δημιουργία βακτηρίων (γράφουν οδηγίες για το πως θα κάνεις το στρώσιμο του ενυδρείου) 5)χαλίκι 2-4mm για να μπορείς να βάλεις και γατόψαρα μελλοντικα. Όσο για ψάρια τα platy είναι οτι πρέπει για αρχάριο , υπάρχουν σε πολλά χρώματα και το σημαντικότερο είναι ζωοτοκα, που συμαίνει οτι γεννουν ψαρακια και οχι αυγά. Αναλογία 1 αρσενικό για 3 θηλυκα.Σταδιακα μπορεί να φθασεις μέχρι τα 10-12 ψαρακια.Καλή αρχή...ελπίζω να βοήθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Υπολόγισε και κάποια υγρά τεστ που θα χρειαστεις για να ελεγχεις τις παραμέτρους του νερου! Και στα ενυδρεία ισχύει ο κανόνας όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Όπως ακριβώς είπαν τα παιδιά, μόνο μια παρέμβαση. Αν πάρεις βακτήρια, πρέπει να βάλεις ψαράκια μέσα σε 24 ώρες και να ταΐζεις με φειδώ. Η καλύτερη λύση φυσικά είναι να προμηθευτείς μπόλι από κάποιον χομπίστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 24 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Καλώς ήρθες φίλε μου. Ρίξε μια ματιά εδώ να πάρεις μια ιδέα γύρω απο το ενυδρείο. Θα σε βοηθήσει σε πολλές απορίες σου. Μετά ότι απορία έχεις, ανοίγεις ένα θέμα στην ανάλογη κατηγορία και το συζητάμε εκτενέστερα. Καλή διαμονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 24 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις και την βοηθεια σας....Απο αυτα που διαβαζω εδω μεσα και τις απαντησεις σας προσανατολιζομαι να ζητησω απο το καταστημα ενυδρειο στις διαστασεις που ανεφερα παραπανω γιατι υπαρχει ελλειψη χωρου και να εχει πανω το φιλτρο,θερμοστατη στα 100w που μου ειπατε,να μου το στρωσουν χαλίκι 2-4mm ,και για αρχη ψαρια platy ή guppy που ειναι για αρχαριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 24 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Όταν λες να σου το στρώσουν το ενυδρείο φίλε μου τι εννοείς? Εννοείς το χαλίκι ή οτι θα στρώσουν το ενυδρείο για να δεχτεί ψάρια? Αν σου είπαν οτι θα μπορείς να βάλεις ψάρια απο την πρώτη μέρα, να ξέρεις οτι αυτό γίνεται ή με μπόλι(παίρνεις έτοιμο στρωμένο βιολογικό υλικό απο κάποιο φίλτρο και το βάζεις στο δικό σου) ή με συγκεκριμένα βακτήρια. Μην εμπιστευθείς κάποιο προϊόν χωρίς να σιγουρευτείς οτι μπορεί να κάνει αυτό που σου λένε. Αν διαβάσεις τις οδηγίες πρέπει να λέει οτι σε 24 ώρες μπορείς να βάλεις ψάρι. Αλλιώς μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε άλλο προϊόν στρωσίματος. Στο λινκ που σου έδωσα πιο πάνω λέει και τους τρόπους στρωσίματος που υπάρχουν. Κατά τ'άλλα, τα ψάρια που διάλεξες είναι εξαιρετική επιλογή. Πιστεύω οτι θα τα χαρείς στο έπακρο. Επειδή εδω είναι κατηγορία καλωσορίσματος, άνοιξε ένα θέμα στα ζωοτόκα, αφού εκεί θα πας, για να σε βοηθήσουμε περαιτέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 24 Φεβρουαρίου 2013 #13 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 αν μπορεις να παρεις ενα φιλτρακι εξωτερικο θα ηταν ακομη καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Καλως ηρθες στο φορου μας! Επειδη εδω ειναι η κατηγορια του καλωσορισματος και μετα απο καποιες μερες κλεδωνει το θεμα σου ανοιξε ενα νεο θεμα στο γενικα γλυκου νερου να συζητησουμε οτι αποριες εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 24 Φεβρουαρίου 2013 Καλώς όρισες στο aquazone και καλή διαμονή! Ξεκίνα διάβασμα και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 25 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 καλώς ήρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 25 Φεβρουαρίου 2013 #17 Share 25 Φεβρουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 26 Φεβρουαρίου 2013 Author #18 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Καλως σας βρηκα παιδια και ευχαριστω για το ενδιοαφερον.Λοιπον επειδη οντως ειμαστε σε λαθος κατηγορια θα ανοιξω αλλο θεμα για το στησιμο του ενυδρειου γιατι εχω νεα απο τα 2 καταστηματα της περιοχης μου......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 26 Φεβρουαρίου 2013 Author #19 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Η συζητηση ας συνεχιστει εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83721. Ευχαριστω για την φιλοξενια και ας κλειδωσει το παρων θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts