g6rtrd 21 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 Καλησπέρα,σήμερα παρατήρησα κάτι σαν φάγωμα σε ένα φύλλο της anubia που έχω.Ξέρετε τι μπορεί να είναι?Μέσα έχω 6 neon,3 glowlight,1 guppy,2 black tetra και 2 amano γαρίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 21 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 Απ οτι μπορώ να διακρίνω και σε άλλα φύλλα ανούμπιας έχεις σημάδια που θα ανοίξουν κ άλλες τρύπες. Και πιστεύω πως είναι έλλειψη καλίου. Περίμενε να ακούσεις κ άλλες γνώμες όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 22 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Αν ήταν έλλειψη καλίου δεν θα κιτρίνιζαν γυρω γύρω από την τρύπα? σαν αποσύνθεση δηλαδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 22 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Είναι έλλειψη καλίου και ενδεχομένως και σιδήρου. Οι παραπάνω ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα φυτά να παρουσιάζουν τρύπες, κιτρίνισμα (chlorosis), ζάρωμα μέχρι και νέκρωση των παλιότερων φύλλων που συνοδεύεται με τα να "κόβονται" και να αποδεσμεύονται από το ίδιο το φυτό... Όπως το κάθε ενυδρείο αποτελεί ξεχωριστό οικοσύστημα έτσι και το κάθε φυτό επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω ως ξεχωριστό οργανισμό, το οποίο σημαίνει ότι τα παραπάνω συμπτώματα έχουνε διαφορετική σειρά εμφάνισης και εξέλιξης στο κάθε φυτό. Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που το παρατηρώ σε anubia, και αν σκεφτούμε ότι η anubies θεωρούνται σκληροτράχηλα φυτά ιδανικά για αρχάρια επίπεδα χομπιστών, πολυ πιθανό η τροφοπενία καλίου ή/και σιδηρού να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για να φτάσει σε σημείο να επηρεάσει και την anubia... Φίλε μου τι άλλα φυτά έχεις στο ενυδρείο σου και έχεις διαπιστώσει παρόμοια σημάδια πάνω τους ή κάποια ιδιαιτερότητα στην ανάπτυξή τους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
g6rtrd 22 Φεβρουαρίου 2013 Author #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Είναι έλλειψη καλίου και ενδεχομένως και σιδήρου. Οι παραπάνω ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα φυτά να παρουσιάζουν τρύπες, κιτρίνισμα (chlorosis), ζάρωμα μέχρι και νέκρωση των παλιότερων φύλλων που συνοδεύεται με τα να "κόβονται" και να αποδεσμεύονται από το ίδιο το φυτό... Όπως το κάθε ενυδρείο αποτελεί ξεχωριστό οικοσύστημα έτσι και το κάθε φυτό επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω ως ξεχωριστό οργανισμό, το οποίο σημαίνει ότι τα παραπάνω συμπτώματα έχουνε διαφορετική σειρά εμφάνισης και εξέλιξης στο κάθε φυτό. Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που το παρατηρώ σε anubia, και αν σκεφτούμε ότι η anubies θεωρούνται σκληροτράχηλα φυτά ιδανικά για αρχάρια επίπεδα χομπιστών, πολυ πιθανό η τροφοπενία καλίου ή/και σιδηρού να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για να φτάσει σε σημείο να επηρεάσει και την anubia... Φίλε μου τι άλλα φυτά έχεις στο ενυδρείο σου και έχεις διαπιστώσει παρόμοια σημάδια πάνω τους ή κάποια ιδιαιτερότητα στην ανάπτυξή τους?? Καλημέρα,άλλη μια ανούμπια έχω η οποία έχει σε κανα δυό φύλλα της τρυπούλε μικρές.Δεν ξέρω αν φταίει οτι τις έχω φυτέψει σε χαλίκι σχετικά χοντρό.Όταν τις πήρα ο πετσοπας μου έδωσε λίπασμα σε μορφή μπαλίτσας (kugeln της JBL) για να βάλω στη ρίζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 22 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Φταίει ότι τις έχεις φυτέψει,η ανούμπια δεν φυτεύεται αλλά δένετεται σε πέτρες ή ρίζες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Τις ανουμπιες τις δενουμε σε πετρα η ξυλο αλλιως αν τις φυτεψουμε και ειναι ο κεντρικος κορμος του ριζωματος θαμενος τοτε το φυτο σαπιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g6rtrd 22 Φεβρουαρίου 2013 Author #8 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Τις ανουμπιες τις δενουμε σε πετρα η ξυλο αλλιως αν τις φυτεψουμε και ειναι ο κεντρικος κορμος του ριζωματος θαμενος τοτε το φυτο σαπιζει. Ο κορμός είναι έξω,μόνο τις ρίζες έχω μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος