Jump to content

Βοηθητικο Φιλτρο

yonigrn

Recommended Posts

Αποφασισα να βαλω ενα δευτερο , μικρο, εσωτερικο βοηθητικο φιλτρο στο ενυδρειο μου. Το κυριως φιλτρο μου ειναι το JBL e700 και το μικρο ειναι το Fluval U1. Το μικρο ερχεται με σφουγγαρι-βιολογικο φιλτρο αλλα αναρωτιομουν τι πιστευετε οτι θα ηταν προτιμοτερο σαν μεσο φιλτρανσης: να διατηρησω το βιολογικο (σφουγγαρι) ή να βαλω υαλοβαμβακα?

οταν ενα φιλτρο εχει σφουγγαρι η χρηση που του κανουμε εμεις το καθοριζει αν θα ειναι για βιολογια η οχι

κρατα το σφουγγαρακι οπως ειναι να σου καθαριζει τα χοντρα και το ξεπλενεις καθε τοσο

αν βαλεις σε τετοιο φιλτρο υαλοβαμβακα θα ειναι συνεχεια μπουκομενο

Ευχαριστω!

Το έτρεξα μια εβδομάδα με υαλοβαμβακα και όντως μου μπούκωσε αλλά σκέφτηκα ότι ίσως έπρεπε να βάλω λιγότερο. Να βάλω βακτηρια στο σφουγγαρακι πριν το τοποθετησω ή να μην ασχοληθώ?

αν εχω καταλαβει σωστα αυτο ειναι το δευτερο φιλτρο ετσι?

το αλλο φιλτρο που εχεις εχει βιολογια ετσι?

αν ισχυουν τα παραπανω αυτο κρατα το ως μηχανικη φιλτρανση οποτε δεν χρειαζεται να βαλεις βακτηρια

Φυσικά το εξωτερικό είναι αυτό με την βιολογία. Οπότε απλά βάζω το σφουγγαρακι και λειτουργεί ως μηχανική φιλτρανση. Απορια: έτσι κι αλλιώς δεν θα αναπτυχθούν βακτηρια πάνω στο σφουγγαρακι και άρα θα γίνει στην ουσία βιολογικό??

βιολογια αναπτυσεται παντου στο ενυδρειο στα ξυλα στις πετρες στο υποστρωμα γενικα σε ολο το ενυδρειο

ο χειρισμος των υλικων ειναι αυτος που καθοριζει το ρολο τους

το σφουγγαρακι θα πιασει βιολογια αν ομως το καθαρισεις με νερο βρυσης σκοτωνεις την βιολογια αρα χαρακτηριζεται σαν μεσο μηχανικης φιλτρανσης που στην δικη σου περιπτωση αυτο επιδιωκεις αφου εχεις εξωτερικο φιλτρο οπου εκει εχεις την βιολογια σου

Το σφουγγαρι μπορει να κανει και και μηχανικη και βιολογικη φιλτρανση.Εαν το εξωτερικο φιλτρο καλυπτει την ιχθυοφορτωση

του ενυδρειου σου δεν χρειαζεται το εσωτερικο φιλτρο χανεις χωρο απο το ενυδρειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...