Jump to content

Diy Καπακι Απο Πλεξιγκλας? Βοηθεια

yonigrn

Recommended Posts

Αποφασισα να αγορασω ενα φωτιστικο Glo T5 HO Lighting System 2x24w για το ενυδρειο μου αφου ο φωτισμος που εχει απο κατασκευης του δεν επαρκει και για πολλα πολλα. Αφου το φωτιστικο αυτο ειναι overtank εχω δυο επιλογες: 1) να αφησω το ενυδρειο χωρις καπακι (το οποιο δεν θελω) και 2) να κατασκευασω ενα καπακι απο πλεξιγκλας στις ιδιες διαστασεις με το μαμα-καπακι με καποια εξτρα ανοιγματα στο πλαι για να κουμπωνει το GLO (δυστυχως απο τζαμι δεν γινεται αφου η κατασκευη του καπακιου ειναι λιγο περιεργη). Γνωριζει κανεις τιμες για να μου φτιαξουν ενα τετοιο custom καπακι απο πλεξιγκλας ή τι εργαλεια θα χρειαστω και εαν ειναι δυνατο να το φτιαξω μονος μου (δεν εχω προηγουμενη εμπειρια στο αντικειμενο)?

Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό. Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία DIY και θα εκπλαγείς. ;)

κάτι άλλο εύκολο, είναι να πάρεις 2 κομμάτια πλέξι(αν το ενυδρείο σου είναι ακρετά μακρύ και χρειαστείς μεγάλα κομμάτια πλέξι υπάρχει περίπτωση απο την θερμοκρασία να σκεβρώσουν ) ή πολυκαρβονικό, ακόμα και τζάμι και να τα βάλεις να πατήσουν στις κόντρες του ενυδρείου σου. Θα αφήσεις χώρο και για να πατάει το φωτιστικό και είσαι έτοιμος.

Έγινε επεξεργασία - adlib

Ένα καλό άρθρο που μπορεί να σου λύσει κάποιες απορίες είναι αυτό: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4387&p=30304

Το φωτιστικο θέλω να το αγοράσω αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα γιατί δεν έχω βρει λύση για το καπάκι

Εγω σου προτεινω να μην το παρεις. Φτιαξε ενα μονος σου. Εγω εφτιαξα ενα 2χ35 watt με ανακλαστηρα ανοξειδωτο για 4 λαμπες και ξυλινο πλαισιο με 70 ευρω.

Μη βαλεις πλεξι, θα πετσικαρει

Πολυκαλμπον η τζαμι να παταει στις κοντρες ειναι η καλυτερη λυση

Σε 2 κομματια για ευκολια, οχι μονοκομματο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...