pan_Oz 20 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 παίδες Please τα φώτα σας! επισυνάπτω φώτο. παρατήρησα στο clamακι οτι το ¨στόμα¨ του, η εισαγωγή δηλαδή έχει αλλάξει χρώμα και καφετίζει.. ανοίγει κανονικά.. απο μετρήσεις είμαι ΝΟ3: 0 Ca: 395 Mg: 1260 Kh: 9,3 Ph : 8 Sal.: 1025 temp.: 26,8 C το μόνο πρόβλημα που είχα τελαυταία ηταν μια πτώση στο Kh τοοποίο και διόρθωσα με σόδα.. sorry για τη φώτο αλλα δεν μπορεί να γίνει κατο καλύτερο με το κινητό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 20 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό το ΝΟ3 0 νομίζω ότι είναι το ουσιαστικό σου πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #3 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 μου το χουν πει αυτό για το clam.. τι να κάνω!? τι μπορώ να κάνω??? γυρνάει η κατάσταση?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 20 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω βάλει ακόμη, βαρύ χέρι στο τάισμα είναι μια λύση, αλλά απότι λένε όταν αρχίσει την κάτω βόλτα το κλαμ δεν επανέρχεται, από την μεριά μου πάντως σου εύχομαι να είναι κάτι περαστικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #5 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 μακάρι...thank u πάντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 20 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 ειναι φρεσκο το συστημα σου? γενικα Νο3 0 δεν ειναι καλο ... σκοπος ειναι να προσπαθουμε να ειναι χαμηλα αλλα οχι σε απολυτο μηδεν... εγω απο την εμπειρεια μου παντως αυτο που τα κλαμ την ακουνε ειναι στα σκαμπανεβασματα του ΚΗ δεν προκειτε να στο συνχωρησουν αν αρχισει και δεν ανοιγει καλα , ξεχνα το... το αλλο που λες για το στομα του ως προς την αλλαγη χρωματος δεν νομιζω οτι εχει θεμα εκει που εχει ειναι αν δεις να ανοιγει υπερβολικα ...εκει ψαξου μηπως υπαρχει καποιο snail και το τρωει απο κατω σιγα σιγα... γενικα ειναι ευθραυστο ζωντανο με πολους εχθρους-θηρευτες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα! Μια χαρά είναι το clam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Πόσο καιρό το έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #9 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 ειναι φρεσκο το συστημα σου? γενικα Νο3 0 δεν ειναι καλο ... σκοπος ειναι να προσπαθουμε να ειναι χαμηλα αλλα οχι σε απολυτο μηδεν... εγω απο την εμπειρεια μου παντως αυτο που τα κλαμ την ακουνε ειναι στα σκαμπανεβασματα του ΚΗ δεν προκειτε να στο συνχωρησουν αν αρχισει και δεν ανοιγει καλα , ξεχνα το... το αλλο που λες για το στομα του ως προς την αλλαγη χρωματος δεν νομιζω οτι εχει θεμα εκει που εχει ειναι αν δεις να ανοιγει υπερβολικα ...εκει ψαξου μηπως υπαρχει καποιο snail και το τρωει απο κατω σιγα σιγα... γενικα ειναι ευθραυστο ζωντανο με πολους εχθρους-θηρευτες ... το έχω ξεκινήσει απο τον Αύγουστο στα 30 λίτρα και ανέβηκα στα 70 τα Χριστούγεννα μεταφέροντας βράχο και νερό. Κh ήμουνα πάντα σταθερός 8,3- 9,3 ΝΟ3 δεν είχα ποτέ κατέβει κάτω απο 5-10 αλλα εδώ και 2 βδομάδες δεν ξεκολλάω απο το 0..λέω σε πρώτη φάση να βγάλω απο τις ρουτίνες τα βακτήρια.. πάντως προς το παρόν το άνοιγμα του και τα χρώματα στο μανδύα είναι μια χαρά ελπίζω να είναι οπως τα λες και με το στόμα με τους θηρευτές άσε..έχω ήδη στείλει 2 αστερίες σε φίλο επειδή ανακάλυψα οτι το έχουν για μεζε.. σ΄ ευχαριστώ για τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Πόσο καιρό το έχεις? alex 5/2 το έβαλα στο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 20 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα! Μια χαρά είναι το clam. Ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #12 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα! Μια χαρά είναι το clam. μακάρι! η φώτο είναι χάλια και δεν φαίνεται η διαφορά.. γύρω-γύρο απο το στόμα έχει καφετίσει λίγο είναι η αλήθεια.. ελπίζω οτι είναι όλα καλά δεδομένου οτι ανοίγει μια χαρά και τα χρώματα στο μανδύα ειναι έντονα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #13 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 το έβαλα σε κύκλο.. φαίνεται η διαφορά χρώματος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Ε άστο να ηρεμήσει λίγο...φρέσκο είναι. Καλύτερα να το έχεις σε κάποιο βράχο και όχι στο υπόστρωμα.Εκεί προσκολλάται και νιώθει πιο άνετα... εύχομαι να σου πάει μια χαρά αν και τα Crocea δεν είναι και τα πιο ανθεκτικά κλαμάκια και δεν σηκώνουν και πολλά. Βακτήρια σταμάτα να ρίχνεις...δεν είναι και ότι καλύτερο για φρέσκα Tridahna...και πιο καλό τάισμα...ίσως και αμινοξέα με μέτρο το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 20 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Το ανοιγμα δεν ειναι οντως μεγαλο. Αν δεν ειναι καλα θα ανοιξει τελειως και δεν θα βλεπεις τις τριχες στις ακρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Αν δεν ήταν καλά το άνοιγμα του θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Φεβρουαρίου 2013 Author #17 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 ok! σας ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Φεβρουαρίου 2013 Author #18 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 Ε άστο να ηρεμήσει λίγο...φρέσκο είναι. Καλύτερα να το έχεις σε κάποιο βράχο και όχι στο υπόστρωμα.Εκεί προσκολλάται και νιώθει πιο άνετα... εύχομαι να σου πάει μια χαρά αν και τα Crocea δεν είναι και τα πιο ανθεκτικά κλαμάκια και δεν σηκώνουν και πολλά. Βακτήρια σταμάτα να ρίχνεις...δεν είναι και ότι καλύτερο για φρέσκα Tridahna...και πιο καλό τάισμα...ίσως και αμινοξέα με μέτρο το βράδυ. Alex, έχω θάψει ένα βραχάκι και το έχω τοποθετήσει πάνω. τα βακτήρια θα τα κόψω, για αμινοξέα δέν έχω ακούσει ποτέ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος