Jump to content

Έχω Απογοητευτεί!

Δον Κι-Φώτης

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες! Το ενυδρείο μου έχει θέσεις για 2 λάμπες φθορισμου Τ8 και ήρθε η ώρα να τις αλλάξω αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα...δεν βρίσκω αυτές που θέλω...δηλαδη:

1 λάμπα φθορισμού Τ8 25W 6.500Κ
1 λάμπα φθορισμού Τ8 25W 4.500Κ

Θα μου πειτε...και που είναι το δύσκολο?!
Το δύσκολο φίλοι μου είναι στο μήκος! Για να μην πολυλογώ το επιθυμητό μήκος είναι 73cm!

Ναι έχω διαβάσει το άρθρο με τον φωτισμό φυτεμένου ενυδρειου...ναι έχω ψάξει σε καταστήματα με λάμπες...με λίγα λόγια δεν ρωτάω επειδή δεν ψάχνω μόνος μου..ρωτάω επειδή δεν βρίσκω! και ρωτάω μπας και έχετε κανενα φιλο ξαδελφο κουμπαρο μπατζανακη που να μπορεί να βοηθήσει...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...ο μελλοντικός ηλεκτρολόγος που δεν βρίσκει λάμπες.. :bigemo_harabe_net-82:

Καλησπέρα παίδες! Το ενυδρείο μου έχει θέσεις για 2 λάμπες φθορισμου Τ8 και ήρθε η ώρα να τις αλλάξω αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα...δεν βρίσκω αυτές που θέλω...δηλαδη:

1 λάμπα φθορισμού Τ8 25W 6.500Κ

1 λάμπα φθορισμού Τ8 25W 4.500Κ

Θα μου πειτε...και που είναι το δύσκολο?!

Το δύσκολο φίλοι μου είναι στο μήκος! Για να μην πολυλογώ το επιθυμητό μήκος είναι 73cm!

Ναι έχω διαβάσει το άρθρο με τον φωτισμό φυτεμένου ενυδρειου...ναι έχω ψάξει σε καταστήματα με λάμπες...με λίγα λόγια δεν ρωτάω επειδή δεν ψάχνω μόνος μου..ρωτάω επειδή δεν βρίσκω! και ρωτάω μπας και έχετε κανενα φιλο ξαδελφο κουμπαρο μπατζανακη που να μπορεί να βοηθήσει...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...ο μελλοντικός ηλεκτρολόγος που δεν βρίσκει λάμπες.. :bigemo_harabe_net-82:

Γειά σου συνχομπίστα και συνφυτεμένε :D

Στα καταστήματα Λέντζος ρώτησες?? το λέω γιατί είναι καταστήματα εξειδικευμένα σε λάμπες μονο, είανι πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί και το κυριότερο ότι φέρνουν γενικά μεγάλη ποικιλλία σε λάμπες, μάρκες και σε δυσεύρετα μοντέλα. Πολύ πρόσφατα βρήκα Sylvania Grolux 28W 590mm για το ενυδρείο μου της Juwel Rio125, τις οποίες με διαβεβαίωναν ότι είναι δυσεύρετες και ότι δεν έρχονται συχνά στην Ελλάδα, κι όμως τις βρήκα εκεί!!

Επίσης αν είναι εύκολο να μας πεις τι μάρκα ενυδρείο και φωτιστικό έχεις και οι μέχρι πρότινως λάμπες που χρησιμοποιούσες τι μάρκα ήτανε??

φιλαρακι κανε ενα τηλεφωνο στο Σταυρο στην αβυσσο μηπως http://www.abyssos.gr/

Αν δεν βρείς πάντως λάμπες μπορείς να μετακινήσεις λίγο τα ακροφύσια και να βάλεις ότι λάμπα θέλεις...απλά λίγο ταλαιπωρία..όχι τίποτα δύσκολο.

Το ενυδρείο δεν είναι μάρκας, το ίδιο και το φωτιστικό...θα κοιτάξω και στα 2 που μου είπατε απλά θα προτιμούσα να μην πληρώσω 20 και 30 ευρώ την κάθε λάμπα...

Αν δεν βρείς πάντως λάμπες μπορείς να μετακινήσεις λίγο τα ακροφύσια και να βάλεις ότι λάμπα θέλεις...απλά λίγο ταλαιπωρία..όχι τίποτα δύσκολο.

εχεις ενα δικιο σε αυτό...θα μπορούσα...

• 1 month later...

Κύριοι! λοιπόν!!! Νέα δεδομένα!! ...ή τουλαχιστον έτσι λέει εδώ: http://www.aquariumguys.com/diy-aquarium-lighting.html

Kelvin Rating:

• Fish: 5,500K to 20,000K depending on the species. Deeper tanks need actinics, especially saltwater tanks.
  • Plants: 6,500K to 18,000K.
  • Reefs: 9,000K to 20,000K with Actinics, and depending on the particular organisms.
  • 10,000K lights are the all-around safest choice for any tank. These lights provide an excellent crisp bright white that looks amazing. Most aquarium owners I have talked to feel this is the best choice for viewing.
  • Choosing an aquarium background that compliments the colors of your organisms under your lighting gives a nice personal touch.
  • Remember to always research your intended inhabitants to learn what spectrum ranges have the best effect!

Κατα πόσον ισχύει...ειδικά το κομμάτι για τα 10.000Κ?

Επίσης...το φωτιστικό μου είναι για λάμπες μήκους 30" ή αλλιώς 742mm. Έχω βρεί την Sylvania Grolux 25W 8500K και θεωρώ πως είναι αρκετά καλή...τώρα όμως ψάχνω τι να βάλω για την άλλη λάμπα...τι χρώμα? πόσα Kelvin? λογικά κατι σε Daylight/Cool White φαντάζομαι για χρώμα...αλλά με τα Kelvin?

Μην ξεχνάμε οτι έχω φυτεμένο με έυκολα φυτα αλλά θέλω να έχω φωτισμό και για λίγο πιο απαιτητικα.

Επίσης...το φωτιστικό μου είναι για λάμπες μήκους 30" ή αλλιώς 742mm. Έχω βρεί την Sylvania Grolux 25W 8500K και θεωρώ πως είναι αρκετά καλή...τώρα όμως ψάχνω τι να βάλω για την άλλη λάμπα...τι χρώμα? πόσα Kelvin? λογικά κατι σε Daylight/Cool White φαντάζομαι για χρώμα...αλλά με τα Kelvin?

Μην ξεχνάμε οτι έχω φυτεμένο με έυκολα φυτα αλλά θέλω να έχω φωτισμό και για λίγο πιο απαιτητικα.

Φίλε Φώτη, τη Sylvania Grolux στον Λέντζο τη βρήκες που σου είχα πει??

Πάντως για daylight που ψάχνεις σου προτείνω μία από τις παρακάτω:

http://www.petsupermarket.gr/3279/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sera-tropic-sun-royal-t8-25-w-75-cm-295-in.html

http://www.petsupermarket.gr/3267/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sera-daylight-brilliant-t8-25-w-75-cm-295-in.html

http://www.petsupermarket.gr/3255/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hagen-life-glo-t8-25watts742mm.html

http://www.petsupermarket.gr/3223/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hagen-sun-glo-t8-25watts742mm.html

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Οχι μεσω ιντερνετ...το θεμα του προηγουμενου ποστ ηταν κυριως το κειμενο που βρηκα στο ξενο σαιτ...θελετε να το μεταφρασω και να το ξαναανεβασω;

Βασικα η αλλη λαμπα (οχι η grolux) θελω να παραγει ενα φυσικό φως οπως αυτο που βλπουμε απο τον ηλιο...επειδη το τελειως λευκο δεν μου αρεσει οπτικα. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν το "θερμο" φως ειναι καταλληλο για φωτοσυνθεση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...