panian 22 Φεβρουαρίου 2013 #26 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι αποκλειεται να εχει η βρυση αμμωνια? Δεν την καταπολεμα το χλώριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Φεβρουαρίου 2013 #27 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Δεν την καταπολεμα το χλώριο? αν λες το αντιχλωριο , δεν δεσμευουν ολα τα αντιχλωρια την αμμωνια , και εξαρταται για το τι ποσοστο αμμωνιας μιλαμε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 22 Φεβρουαρίου 2013 #28 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 (edited) θα το καθαρισεις με νερο απο το ενυδρειο σου , οχι με νερο βρυσης . Αυτό το ξέρω. Μπερδεύτηκα λίγο με αυτό που αναφέρει ο south για σχολαστικό καθάρισμα. Το ένα και μοναδικό σφουγγάρι (μπλε ψιλό) που κρατά τη βιολογία, εάν καθαρισθεί σχολαστικά (με νερό ενυδρείου) θα χαθεί η βιολογία. Σωστά; Έγινε επεξεργασία 22 Φεβρουαρίου 2013 - ΒασίληςΓ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Φεβρουαρίου 2013 #29 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό το ξέρω. Μπερδεύτηκα λίγο με αυτό που αναφέρει ο south για σχολαστικό καθάρισμα. Το ένα και μοναδικό σφουγγάρι (μπλε ψιλό) που κρατά τη βιολογία, εάν καθαρισθεί σχολαστικά (με νερό ενυδρείου) θα χαθεί η βιολογία. Σωστά; μερος της βιολογιας ( οχι ολη ) γρηγορα θα επανελθει στα φυσιολογικα της επιπεδα μιας και θα υπαρχει ήδη αποκια βακτηριων στο φιλτρο . εχεις προσεξει να μειωνετε αισθητα η ροη του φιλτρου σου ? εαν ναι τοτε ειναι ο καιρος που θελει καθαρισμα ( ασχετα και με τις μετρησεις σου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 22 Φεβρουαρίου 2013 #30 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Δεν έχει μειωθεί η ροή. Το ενυδρείο τρέχει 2+ μήνες. Απλά έχω διαβάσει ότι το σφουγγάρι πρέπει να πλένεται ελαφρά σε νερό ενυδρείου για να μη χαθεί η βιολογία Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Φεβρουαρίου 2013 #31 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Δεν έχει μειωθεί η ροή. Το ενυδρείο τρέχει 2+ μήνες. Απλά έχω διαβάσει ότι το σφουγγάρι πρέπει να πλένεται ελαφρά σε νερό ενυδρείου για να μη χαθεί η βιολογία σκοπος ειναι να μην στομοσει , εαν στομωσει θα θελει καλο καθαρισμα και θα εχει πεσει η ροη του φιλτρου , εφοσον δεν εχει πεσει η ροη του φιλτρου σου και δεν βλεπει ''μουργα'' τοτε θελει ενα απλο καθαρισμα . μπορεις να βαλεις βαμβακι ενυδρειακης χρησης και να το αλλαζεις συχνα για να τραβας τις πολλες βρωμιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 22 Φεβρουαρίου 2013 #32 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Στο post26 γράφω τι έχει μέσα το φίλτρο μου. Οπότε δηλαδή ένα απλό καθάρισμα κάθε 3 ίσως μήνες θα είναι αρκετό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Φεβρουαρίου 2013 #33 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Στο post26 γράφω τι έχει μέσα το φίλτρο μου. Οπότε δηλαδή ένα απλό καθάρισμα κάθε 3 ίσως μήνες θα είναι αρκετό. το καθε ποτε θα το καθαριζεις θα στο δειξει το φιλτρο σου και οι μετρησεις σου ( δεν υπαρχει στανταρ πχ 3-4μηνες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panian 22 Φεβρουαρίου 2013 #34 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 αν λες το αντιχλωριο , δεν δεσμευουν ολα τα αντιχλωρια την αμμωνια , και εξαρταται για το τι ποσοστο αμμωνιας μιλαμε . Συγνώμη, αντιχλώριο εννοούσα... Άν όμως την δεσμεύει? Θέλω να πώ πώς αν βάλουμε στο νερό της βρύσης ενα αντιχλώριο που δεσμεύει την αμμωνία και το αποτέλεσμα του τεστ είναι ίδιο χρώμα με αυτό του ενυδρείου, τότε έχουμε μηδενική αμμωνία παρόλο που μοιάζουν πιο πολύ στο χρώμα των τεστ με 0,25... Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα και έτσι βρήκα τη βάση μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Φεβρουαρίου 2013 #35 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Δεν την καταπολεμα το χλώριο? Συγνώμη, αντιχλώριο εννοούσα... Άν όμως την δεσμεύει? Θέλω να πώ πώς αν βάλουμε στο νερό της βρύσης ενα αντιχλώριο που δεσμεύει την αμμωνία και το αποτέλεσμα του τεστ είναι ίδιο χρώμα με αυτό του ενυδρείου, τότε έχουμε μηδενική αμμωνία παρόλο που μοιάζουν πιο πολύ στο χρώμα των τεστ με 0,25... Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα και έτσι βρήκα τη βάση μου. α) η ερωτηση ειναι αλλη : "γιατι ειναι αδυνατον να εχει αμμωνια στη βρυση" β) το τεστ γινεται αφου βαλει αντιχλωριο? γ) το αντιχλωριο που αποτοξικοποιει και αμμωνια (πχ prime) δεν μηδενιζει την τιμη στο τεστ, Η τιμη αμμωνιας παραμενει η ιδια, απλως δεν ειναι τοξικη. δ) Το νερο της βρυσης που εχει αμμωνια, πως το πινουμε? βαζοντας αντιχλωριο? Έγινε επεξεργασία 22 Φεβρουαρίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panian 22 Φεβρουαρίου 2013 #36 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 α) η ερωτηση ειναι αλλη : "γιατι ειναι αδυνατον να εχει αμμωνια στη βρυση" β) το τεστ γινεται αφου βαλει αντιχλωριο? γ) το αντιχλωριο που αποτοξικοποιει και αμμωνια (πχ prime) δεν μηδενιζει την τιμη στο τεστ, Η τιμη αμμωνιας παραμενει η ιδια, απλως δεν ειναι τοξικη. δ) Το νερο της βρυσης που εχει αμμωνια, πως το πινουμε? βαζοντας αντιχλωριο? Noμίζω η ερώτηση είναι πώς μπορούμε να έχουμε μια βάση για το τεστ... Απ' 'οτι καταλαβαίνω ο δικός μου τρόπος δεν είναι σωστός. Καμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 23 Φεβρουαρίου 2013 #37 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι αποκλειεται να εχει η βρυση αμμωνια? Υπάρχει περίπτωση να έχει? Αν έχει απο που μπορει να προέρχεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 απο που....?? λιπασματα χωραφιων κλπ κλπ..... η πιστευεις οτι το νερο που πινουμε ειναι καθαρα απο βροχινο πεντακαθαρο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 23 Φεβρουαρίου 2013 #39 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Υπάρχει περίπτωση να έχει? Αν έχει απο που μπορει να προέρχεται? Φυσικα και υπαρχει. Πχ απο μολυσμενο υδροφορο οριζοντα. Και οχι μονο αμμωνια. αλλα και πολυ χειροτερα. Δεν θελω να προκαλω πανικο, αλλα δεν παμε και με κλειστα τα ματια οτι ολα ειναι ονειρεμενα τελεια. Μια περιοχη με πολλες αναφορες προβληματων στο νερο του δικτυου ειναι πχ στην Χαλκιδα, Ευβοια. Καποιες στη Βορια Ελλαδα επισης. Ενα υγρο ενυδρειακο τεστ, φυσικα δεν αποτελει αντρανταχτη αποδειξη, αλλα οποιος εχει ενδειξεις οτι κατι δεν παει καλα με το νερο του δικτυου του. (πχ με ενυδρειακα τεστ, με ανεξηγητα προβληματα στα ψαρια του, με νερο με ασχημη γευση ή οψη κλπ κλπ) μπορει να παει ενα δειγμα σε ενα χημειο να του κανουν αξιοπιστο τεστ. Οχι μονο για το ενυδρειο του αλλα και για τον ιδιο, αν το πινει. Και ενα απο τα θεματα που ανεφερθηκε κατι τετοιο. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36303&page=1 (στην 3η σελιδα γινεται εμφανης η πηγη του προβληματος μετα απο τις μετρησεις στη βρυση) Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 23 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 Μακάρι να ξέραμε τι πίνουμε (αλλά και τι τρώμε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 23 Φεβρουαρίου 2013 #41 Share 23 Φεβρουαρίου 2013 Φυσικα και υπαρχει. Πχ απο μολυσμενο υδροφορο οριζοντα. Και οχι μονο αμμωνια. αλλα και πολυ χειροτερα. Δεν θελω να προκαλω πανικο, αλλα δεν παμε και με κλειστα τα ματια οτι ολα ειναι ονειρεμενα τελεια. Μια περιοχη με πολλες αναφορες προβληματων στο νερο του δικτυου ειναι πχ στην Χαλκιδα, Ευβοια. Καποιες στη Βορια Ελλαδα επισης. Ενα υγρο ενυδρειακο τεστ, φυσικα δεν αποτελει αντρανταχτη αποδειξη, αλλα οποιος εχει ενδειξεις οτι κατι δεν παει καλα με το νερο του δικτυου του. (πχ με ενυδρειακα τεστ, με ανεξηγητα προβληματα στα ψαρια του, με νερο με ασχημη γευση ή οψη κλπ κλπ) μπορει να παει ενα δειγμα σε ενα χημειο να του κανουν αξιοπιστο τεστ. Οχι μονο για το ενυδρειο του αλλα και για τον ιδιο, αν το πινει. Και ενα απο τα θεματα που ανεφερθηκε κατι τετοιο. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36303&page=1 (στην 3η σελιδα γινεται εμφανης η πηγη του προβληματος μετα απο τις μετρησεις στη βρυση) Εχετε δικιο παιδια και εδώ στο Βόλο το νερό επίσης είναι ακατάλληλο και απ οτι ξερω ρίχνουν πολλά χημικά για να καταστεί πόσιμο....Οπότε άκυρο αυτό που είπα για την αμμωνία. Βιάστηκα να δώσω απάντηση χωρίς να είμαι 100% σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος