stayroslcd 19 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 μολις αγορασα πρωτη φορα test νερου και εχω δισκους εδω και 1 1/2 χρονο ξερω θα φαω κραξιμο τα αποτελεσματα σας τα δινω και περιμενω απαντησεις σε τη καταστασει βρισκομαινερο βρυσης με προφιλτρο---------------νερο ενυδρειου με αλλαγει νερου πριν 5 μερεςph------------------7.6-----------------------------7.6 NH3/NH4---------0.25---------------------------0.25NO2---------------0------------------------------0NO3---------------5------------------------------40GH----------------18-----------------------------18KH-----------------13-----------------------------11τα τεστ ειναι api freshwater master test kit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 19 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 επειδη λιγο με μπερδεψε ο πινακας σου. Αριστερα ειναι οι μετρησεις σου του νερου βρυσης και δεξια του ενυδρειου? Αν ναι, ξανακανε το τεστ αμμωνιας αλλα το πρωι στο φως του ηλιου και δες τι βγαζει. Αν ειναι ενδιαμεσα στο 0 και στο 0,25 τοτε μαλλον ειναι μηδενικο αλλα κοιτα το καλα. τα νιτρικα σου ειναι στο Θεο. Βεβαια δεν ξερω απο δισκους αλλα υποθετω οτι δεν ειναι καθολου καλο ουτε για αυτους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Για το NH3/NH4 έχω τις αμφιβολίες μου για το 0.25. Δες το σε φως ημέρας και θα διαπιστώσεις ότι είναι 0. Τα νιτρικά σου είναι όντως τσιμπημένα , όχι μόνο για δίσκους. Πες μας λίγο τις ρουτίνες σου. Δεν διατηρώ δίσκους, αλλά γνωρίζω ότι είναι από τα ψάρια που θέλουν "καθαρό" νερό και χαμηλά νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 19 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Έχετε και σκληρούτσικο νερό εκεί στην Κοζάνη βλέπω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 20 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Έχετε και σκληρούτσικο νερό εκεί στην Κοζάνη βλέπω.... κι εγω στην Αθηνα παντως τοσο ειχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #6 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Για το NH3/NH4 έχω τις αμφιβολίες μου για το 0.25. Δες το σε φως ημέρας και θα διαπιστώσεις ότι είναι 0. Τα νιτρικά σου είναι όντως τσιμπημένα , όχι μόνο για δίσκους. Πες μας λίγο τις ρουτίνες σου. Δεν διατηρώ δίσκους, αλλά γνωρίζω ότι είναι από τα ψάρια που θέλουν "καθαρό" νερό και χαμηλά νιτρικά. η ρουτινα ειναι τωρα που εβαλα 8 μικρα δισκακια θελουν ταισμα 2-3 την ημερα, νερο αλλαξω καθε 7 μερες απο βρυση με προφιλτρο εχω δυο φιλτρα ενα sumb εσωτερικο με βιολογια και ενα εξωτερικο μονο σφουγγαρια το 0,25 το βρηκα και στο νερο της βρυσης γιαυτο και ειναι περιεργο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 20 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Από τη στιγμή που τα δισκάκια είναι μικρά και θέλουν καλό και συχνό τάισμα, ίσως πρέπει να αυξήσεις τη συχνότητα των αλλαγών σου. Θα σου τα πουν και οι έμπειροι δισκάδες του φόρουμ λογικά. Για το NH3/NH4 διατηρώ ακόμα τις αμφιβολίες μου ότι είναι 0,25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 20 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 (edited) η ρουτινα ειναι τωρα που εβαλα 8 μικρα δισκακια θελουν ταισμα 2-3 την ημερα, νερο αλλαξω καθε 7 μερες απο βρυση με προφιλτρο εχω δυο φιλτρα ενα sumb εσωτερικο με βιολογια και ενα εξωτερικο μονο σφουγγαρια το 0,25 το βρηκα και στο νερο της βρυσης γιαυτο και ειναι περιεργο o,25 στο ενυδρειο δειχνει προβλημα.Στην βρυση ξαναμετρα... Επισης με 2-3 ταισματα σε μικρους δισκους(ποσο ειναι αληθεια; ) δεν κανεις και πολλα πραγματα.Ανεβασε τα τα ταισματα σου και κατ'αναλογια τις αλλαγες σου. Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2013 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 20 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 μολις αγορασα πρωτη φορα test νερου και εχω δισκους εδω και 1 1/2 χρονο ξερω θα φαω κραξιμο τα αποτελεσματα σας τα δινω και περιμενω απαντησεις σε τη καταστασει βρισκομαι νερο βρυσης με προφιλτρο---------------νερο ενυδρειου με αλλαγει νερου πριν 5 μερες ph------------------7.6-----------------------------7.6 NH3/NH4---------0.25---------------------------0.25 NO2---------------0------------------------------0 NO3---------------5------------------------------40 GH----------------18-----------------------------18 KH-----------------13-----------------------------11 τα τεστ ειναι api freshwater master test kit 1) ποτε αλλαξες τελευταία φορα προφιλτρα ;2) θες ποιο συχνές αλλαγές νερού και σε μεγαλύτερο ποσοστό πχ 30-40% 2φορες τη βδομάδα και ανάλογα τα ταισματα που κανεις θα δεις μήπως χρειαστούν μεγαλύτερες η ποιο συχνές αλλαγές 3) το νερό της περιοχής σου ειναι αρκετά σκληρό για δίσκους , σκέψου τη χρήση οσμωσης η κάποιου σκευασματος όπου θα σου χαμηλώνει τις σκληροτητες ( πχ preis mineral ) 4) ποσα λίτρα ειναι το ενυδρειο σου , πόσους δίσκους έχεις μέσα και σε τι μέγεθος ; 5) εάν έχεις την δυνατότητα να κανεις μέτρηση αμμωνιας και με κάποιο αλλο τεστ ( εχει τύχη να βγάλει ) κουλες μετρήσεις ακόμα και το ποιο αξιόπιστο τεστ !!! 6) δοκίμασε να μετρήσεις μια μέρα μετα την αλλαγη σου και όχι 5 για να δεις που βρίσκεσαι και αν η αλλαγή σου εποιασε τόπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolo 20 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Σε τι λιτρα εισαι με 8 δισκακια??? Κι εγω αυτο που εχω να πω ειναι να αυξησεις τις αλλαγες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 20 Φεβρουαρίου 2013 Author #11 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 1) ποτε αλλαξες τελευταία φορα προφιλτρα ; 2) θες ποιο συχνές αλλαγές νερού και σε μεγαλύτερο ποσοστό πχ 30-40% 2φορες τη βδομάδα και ανάλογα τα ταισματα που κανεις θα δεις μήπως χρειαστούν μεγαλύτερες η ποιο συχνές αλλαγές 3) το νερό της περιοχής σου ειναι αρκετά σκληρό για δίσκους , σκέψου τη χρήση οσμωσης η κάποιου σκευασματος όπου θα σου χαμηλώνει τις σκληροτητες ( πχ preis mineral ) 4) ποσα λίτρα ειναι το ενυδρειο σου , πόσους δίσκους έχεις μέσα και σε τι μέγεθος ; 5) εάν έχεις την δυνατότητα να κανεις μέτρηση αμμωνιας και με κάποιο αλλο τεστ ( εχει τύχη να βγάλει ) κουλες μετρήσεις ακόμα και το ποιο αξιόπιστο τεστ !!! 6) δοκίμασε να μετρήσεις μια μέρα μετα την αλλαγη σου και όχι 5 για να δεις που βρίσκεσαι και αν η αλλαγή σου εποιασε τόπο το φιλτρο ειναι 4 μηνων και κραταει Δυσάρεστη Γεύση και Οσμή - 99% Χλώριο - 99% Μόλυβδος - 94% Υδράργυρος - 95% Χαλκός - 97% Ψευδάργυρος - 95% Κύστες - 93% Ίνες Αμιάντου - 95% Στερεά Σωματίδια, Άμμος - 99% Συνθετικά Οργανικά Χημικά - 92% Βακτήρια-Ιούς-Παθογόνους μικροοργανισμούς - 98% το ενυδρειο μου ειναι 350 λιτρα και αλλαξω τα 180 και 7 μερες οσο για την οσμωση εχω και ειναι 3 σταδιων και δεν την δουλευω γιατι πεταει πολυ νερο εχω 4 δισκους 10-12 εκατοσ και εχει 1 εβδομαδα που εβαλα 8 μικρα δισκακια 4 εκατοστα 5 ροδοστομους 3 καρδιναλιοι 2 γλυφτες τωρα απο φαει Ocean Nutrition Discus Flake Ocean Nutrition BrineShrimpPlus Flake Ocean Nutrition Discus Formula Pellet TROPICAL DISCUS GRAN D-50 PLUS BABY Seachem GarlicGuard TROPICAL SUPER SPIRULINA FORTE CHIPS Sera discus granules Fishtamin Βιταμίνες 15ml εαν εχω χρονο θα κανω αλλαγη νερου σημερα και αυριο θα μετρησω ξανα\ πρεπει να ειναι λιγη η βιολογια μου την παρασκευει περιμενω το φιλτρο το 2080 και θα δω αντιδραση του ενυδρειου μου την αλλη εβδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 20 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 παιδια η αμμωνια του δεν ειναι 0,25 παντως. Ειναι το συνηθισμενο προβλημα με τα τεστ της ΑΠΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 20 Φεβρουαρίου 2013 #13 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 To μονο που εχω να σου πω ειναι οτι εχεις ψηλα νιτρικα NO3.Μονο με αλλαγες μπορεις να το αντιμετωπισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 20 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 To μονο που εχω να σου πω ειναι οτι εχεις ψηλα νιτρικα NO3.Μονο με αλλαγες μπορεις να το αντιμετωπισεις. καλα τα λες, αλλα το παληκαρι πρεπει να βρει και το λογο για τον οποιο εχει ψηλα νιτρικα ωστε να μην ξανα ανεβασει στο μελλον Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 20 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Η συσσώρευση των νιτρικών οφείλεται στα αρκετά ταΐσματα και στη χαμηλή συχνότητα αλλαγών. Μόνο με συχνότερες αλλαγές μπορεί να το αντιμετωπίσει μιας και η βρύση του βγάζει ήδη νιτρικά. Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2013 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 20 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης και τα σφουγγάρια με τον καιρό ανεβάζουν τα νιτρικά, αν έχεις αρκετά, κάνε τους σχολαστική καθαριότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 22 Φεβρουαρίου 2013 #17 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω πως 2-3 ταϊσματα την ημέρα είναι πολύ λίγο, ακόμη για τους μεγάλος δίσκους. Για τα μικρά είναι θέμα. Πρασπάθησε να αυξήσεις τον αριθμό των ταϊσμάτων σου τουλάχιστον σε 5-6 (απο όσο ποσότητα καταναλώνουν σε 2-3 λεπτά), ειδικά για να βοηθήσεις την ανάπτυξη των μικρών. Φιλικά, Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 22 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 η ρουτινα ειναι τωρα που εβαλα 8 μικρα δισκακια θελουν ταισμα 2-3 την ημερα, νερο αλλαξω καθε 7 μερες απο βρυση με προφιλτρο εχω δυο φιλτρα ενα sumb εσωτερικο με βιολογια και ενα εξωτερικο μονο σφουγγαρια το 0,25 το βρηκα και στο νερο της βρυσης γιαυτο και ειναι περιεργο Φίλε μου το ίδιο τεστ έκανα και γω πριν λίγες μέρες. Αμμωνία είσαι σίγουρα 0. Αποκλείεται να έχει η βρύση αμμωνία. Το χρώμα μεταξύ 0-0,25 μπερδεψε και μενα. Κάνε οτι σου λένε τα παιδια και θα δεις οτι εισαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι αποκλειεται να εχει η βρυση αμμωνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 22 Φεβρουαρίου 2013 #20 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης και τα σφουγγάρια με τον καιρό ανεβάζουν τα νιτρικά, αν έχεις αρκετά, κάνε τους σχολαστική καθαριότητα Συγνώμη που θα βγω εκτός θέματος, αλλά γιατί ισχύει το παραπάνω; Ρωτάω γιατί στο φίλτρο μου (juwel) έχω μόνο σφουγγάρια. Ξανά συγνώμη, αλλά με ανησύχησε αυτό που είδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 22 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Με τη μακροχρόνια χρήση σφουγγαριών, αν αυτά δεν καθαρίζονται επαρκώς , παρατηρείτε, τα ιζήματα που επικάθονται να προκαλούν την άνοδο των νιτρικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 22 Φεβρουαρίου 2013 #22 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Με τη μακροχρόνια χρήση σφουγγαριών, αν αυτά δεν καθαρίζονται επαρκώς , παρατηρείτε, τα ιζήματα που επικάθονται να προκαλούν την άνοδο των νιτρικών. Στο σφουγγάρι που κρατά τη βιολογία, το καλό καθάρισμα φυσικά θα διώξει τη βιολογία. Πρέπει δηλαδή να το αντικαταστήσω οπωσδήποτε με βιολογικό υλικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Φεβρουαρίου 2013 #23 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Στο σφουγγάρι που κρατά τη βιολογία, το καλό καθάρισμα φυσικά θα διώξει τη βιολογία. Πρέπει δηλαδή να το αντικαταστήσω οπωσδήποτε με βιολογικό υλικό; θα το καθαρισεις με νερο απο το ενυδρειο σου , οχι με νερο βρυσης . Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 22 Φεβρουαρίου 2013 #24 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Μπορείς π.χ. κάθε δίμηνο ή τρίμηνο να καθαρίζεις σχολαστικά και 1 σφουγγάρι απο το φίλτρο, έτσι να μην χάνεις μεγάλο ποσοστό απο τη βιολογία σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΒασίληςΓ 22 Φεβρουαρίου 2013 #25 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Το φίλτρο μου είναι το juwel compact το οποίο έχει από πάνω προς τα κάτω: 1. filter wood 2. άνθρακας (το αντικατέστησα με μπλε σφουγγαράκι) 3. πράσινο σφουγγάρι (για την απονιτροποίηση) 4. μπλε σφουγγάρι ψιλό (για τη βιολογία) Ουσιαστικά δηλαδή βιολογία έχω μόνο στο τελευταίο σφουγγάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος