Jump to content

N03

soxo1979

Recommended Posts

καλησπερα...

σε ενυδρειο διαστασεων 100χ50χ40 που τρεχει 4 χρονια ,δεν εχω καταφερει να ριξω τα ΝΟ3 κατω απο 50 ...

απο βραχο εχω γυρω στα 20+ κιλα ...ψαρια 5 .. μικρα σχετικα.. sub δεν εχω .. με φιλτρο εχω το gluval fx5 ..

με επαν οτι μπορει να προερχονται απο το φιλτρο.. με τον καιρο εχω αφερεθει σχεδον ολα τα υλικα του ,και πριν μια βδομαδα τοποθετισα τον ανθρακα και το φοσφωρο απευθειας στο ενυδρειο..

το φυλτρο τωρα τρεχει με το μπλε σφουγγαρι (σαν τριχες ) και με λιγες βιομπαλες..

να το βγαλω τελιως ???

Φίλε soxo1979 το πρόβλημα σου είναι πολύπλοκο.

Ο κάθε ένας θα σου πει για κάτι αλλά η αλήθεια είναι οτι είναι ο συνδυασμός απο όλα αυτά μαζί.

Πρώτα πρώτα το τάισμα...όσο ταΐζεις επιβαρύνεις το νερό σου...μικρά και ουσιαστικά ταΐσματα.

Εγώ πέρα από το φίλτρο που δεν βοηθάει και πολύ θα σου πρότεινα να έχεις μόνο βράχο μέσα σαν υλικό..κάποιο άλλο μικρό φίλτρο ή ριάκτορα για τα 2 υλικά (άνθρακα.GFO) αν κρίνεις ότι τα χρειάζεσαι.

Ο βράχος και το υπόστρωμα όλα αυτά τα χρόνια μαζεύει νιτρικά και φωσφορικά ε λογικό είναι κάποια στιγμή να τα βγάζει πίσω στο νερό σου...

Πολύ καλό καθάρισμα με σκούπα βυθού να κάνεις ένα Restart στο ενυδρείο σου.Εγώ θα κούραρα και τον βράχο μου στην θέση σου με ένα σταδιακό πρόγραμμα σε 2-3 μήνες.

Δεν αναφέρεις πουθενά για σκίμμερ..αν δεν έχεις πρέπει να προμηθευτείς γρήγορα ένα καλό σκίμμερ ή να φτιάξεις ένα μεγάλο algae scuber(φίλτρο άλγης)

Ο κάθε ένας θα σου πει για κάτι αλλά η αλήθεια είναι οτι είναι ο συνδυασμός απο όλα αυτά μαζί.

Πρώτα πρώτα το τάισμα...όσο ταΐζεις επιβαρύνεις το νερό σου...μικρά και ουσιαστικά ταΐσματα.

Εγώ πέρα από το φίλτρο που δεν βοηθάει και πολύ θα σου πρότεινα να έχεις μόνο βράχο μέσα σαν υλικό..κάποιο άλλο μικρό φίλτρο ή ριάκτορα για τα 2 υλικά (άνθρακα.GFO) αν κρίνεις ότι τα χρειάζεσαι.

Ο βράχος και το υπόστρωμα όλα αυτά τα χρόνια μαζεύει νιτρικά και φωσφορικά ε λογικό είναι κάποια στιγμή να τα βγάζει πίσω στο νερό σου...

Πολύ καλό καθάρισμα με σκούπα βυθού να κάνεις ένα Restart στο ενυδρείο σου.Εγώ θα κούραρα και τον βράχο μου στην θέση σου με ένα σταδιακό πρόγραμμα σε 2-3 μήνες.

Δεν αναφέρεις πουθενά για σκίμμερ..αν δεν έχεις πρέπει να προμηθευτείς γρήγορα ένα καλό σκίμμερ ή να φτιάξεις ένα μεγάλο algae scuber(φίλτρο άλγης)

skimmer εχω ... το ανθρακα και το φοσφωρο τα εχω σε καλτσακι χημα μεσα .? τον βυθο δεν τον εχω καθαρισει με σκουπα ποτε...

δηλαδη το φυλτρο το βγαζω ?

Βάλε και στο φίλτρο αν σε βολεύει αντιφώσφορο και άνθρακα.απλά θα πρέπει να το ανοίγεις και να τα αλλάζεις...

Τι σκίμμερ έχεις?

Βάλε μας να δούμε καμιά φώτο το ενυδρείο σου και μελέτησε καλά αυτά που έγραψα πιο πάνω...

Βάλε και στο φίλτρο αν σε βολεύει αντιφώσφορο και άνθρακα.απλά θα πρέπει να το ανοίγεις και να τα αλλάζεις...

Τι σκίμμερ έχεις?

Βάλε μας να δούμε καμιά φώτο το ενυδρείο σου και μελέτησε καλά αυτά που έγραψα πιο πάνω...

εχω το bluskimmer 500

φωτο ,,,,

post-6493-0-12960700-1361280003_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - soxo1979

Καταρχήν μπορείς σίγουρα να κάνεις πιο ωραίο aquascape να δείχνει πιο φυσικό και να μαζέψεις και την μούργα που έχει μαζευτεί κάτω από τον βράχο σου με μια σκούπα...

Προσπάθησε να χτίσεις σε ύψος και να ακουμπάνε τα κομμάτια σου όσο το δυνατόν λιγότερο στο υπόστρωμα.Έτσι θα πετύχεις καλύτερη κυκλοφορία και σίγουρα καλύτερη φίλτρανση.

Αντί να έχεις τα σακουλάκια να κρέμονται από το τζάμι μπορείς να τα έχεις μέσα στο φίλτρο.

Καταρχήν μπορείς σίγουρα να κάνεις πιο ωραίο aquascape να δείχνει πιο φυσικό και να μαζέψεις και την μούργα που έχει μαζευτεί κάτω από τον βράχο σου με μια σκούπα...

Προσπάθησε να χτίσεις σε ύψος και να ακουμπάνε τα κομμάτια σου όσο το δυνατόν λιγότερο στο υπόστρωμα.Έτσι θα πετύχεις καλύτερη κυκλοφορία και σίγουρα καλύτερη φίλτρανση.

Αντί να έχεις τα σακουλάκια να κρέμονται από το τζάμι μπορείς να τα έχεις μέσα στο φίλτρο.

τα σακουλακια τα ειχα μεσα αλλα τα εβγαλα πριν μια βδομαδα γιατι κουράστηκα να ανοίγω το φιλτρο .

τορα για τον βραχο ,αν τον κουνήσω δεν θα επηρεάσω βιολογία και ψαρια ?

με 50 νιτρικά μετά απο τόσα χρόνια ποια βιολογία να χαλάσεις...

Μετά καλό είναι να αρχίσεις σταδιακά με βακτήρια ή special blend ή ΜΒ7..

με 50 νιτρικά μετά απο τόσα χρόνια ποια βιολογία να χαλάσεις...

Μετά καλό είναι να αρχίσεις σταδιακά με βακτήρια ή special blend ή ΜΒ7..

θα κανω καθάρισμα με σκούπα βυθού και aquascape....

αν ο βράχος ακουμπάει στο τζάμι ειναι επίφοβο ?

Καλό είναι να αφήσεις κενό μπροστά και πίσω απο τον βράχο για να κυκλοφορεί το νερό ελεύθερα και να έχεις κυκλοφορία και κάτω απο τον βράχο...

Κάνοντας μια βόλτα στα ενυδρεία μελών του ΑΖ μπορείς να βρεις πολλά παραδείγματα Aquascape.Kράτα όσο βράχο σου κάνει...μπορείς να βάλεις και βράχο στο εξωτερικό σου φίλτρο.

Καλό είναι να αφήσεις κενό μπροστά και πίσω απο τον βράχο για να κυκλοφορεί το νερό ελεύθερα και να έχεις κυκλοφορία και κάτω απο τον βράχο...

Κάνοντας μια βόλτα στα ενυδρεία μελών του ΑΖ μπορείς να βρεις πολλά παραδείγματα Aquascape.Kράτα όσο βράχο σου κάνει...μπορείς να βάλεις και βράχο στο εξωτερικό σου φίλτρο.

το φίλτρο λεω να το αποσινδεσω ..

ευχαριστώ !

+ 1000000000

και επειγον νεο aquascape !!!

μπορω να προσθεσω αραγωνιτη ? και αν ναι ζωντανο η και νεκρο ? ?

και με την μετακινηση τον βραχων θα χαλασω την φωλια των clown μου.. δεν θα στρεσαριστουν πολυ?

Έγινε επεξεργασία - soxo1979

Κάνε μια αλλαγή νερού και μέσα στο νερό που θα βγάλεις τοποθέτησε όσο πιο πολύ βράχο μπορείς...βάλε και μια σκούπα στον αραγωνίτη σου τοποθέτησε τον βράχο μετά μαζεμένο και όχι χύμα και είσαι μια χαρά ... τι να τον κάνεις τον αραγωνίτη αν είναι να τον μπουκώσεις επάνω στον βρώμικο που έχεις...

Για τα ζωντανά σου μην φοβάσαι...εδώ τα κάνουμε αυτά με sps κοράλλια και clams...αρκεί να τα κάνεις σε 2-3 δόσεις και όχι όλα μια φορά μαζί...Τόσα χρόνια που το έχεις το ενυδρείο σου είμαι σίγουρος οτι τα ζωντανά σου είναι τα πλέων ανθεκτικά...εκτός αν έβαλες κάτι τον τελευταίο μήνα...

Άλγες πάντως δεν βλέπω,με τι τεστ μετρας;

της sera..... :(

αυριο θα καθαρισω αμμο και θα φτιακσω τον βραχο μου..

ο βραχος παντως ετσι που ειναι εχει αρκετα κενα και σπιλιες ...

το φηλτρο τελικα να το βγαλω ?????

Εμένα το Aquascape σου μου κάνει για τίποτα κιχλίδες αλλά όχι για Reef.

Χωρίς να έχω κάτι με τους Αφρικανούς της παρέας άλλωστε τα πάω πάρα πολύ μερικά αφρικανικά ψαράκια.

Αν θέλεις να βάλεις κανένα κοράλλι πρέπει να κάνεις αυτά που αναφέραμε πιο πάνω..αλλιώς με 50 νιτρικά θα είσαι...

Μπορείς να δεις μερικά ενυδρεία από τα μέλη του Aquazone στην στήλη της παρουσίασης...σίγουρα θα πάρεις πολλές ιδέες...

Μπορείς να βάλεις βράχο μέσα...ένα φίλτρο αν δεν έχεις σάμπ είναι πάντα χρήσιμο...ακόμα και άνθρακα αντιφώσφορο είναι πολύ καλύτερα να τα έχεις μέσα στο φίλτρο παρά να τα κρεμάς με μανταλάκια στο ενυδρείο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...