Jump to content

Sub Πανω Απο Το Ενυδρειο

math01141

Recommended Posts

Προς το παρων εχω στο ενυδρειο μου 180 περιπου λιτρων το http://www.scribd.com/doc/59760325/Dolphin-Internal-Filter επειδηθεωρω οτι η φιλτρανση του δεν ειναι αρκετη (το διαπιστωσα βαζοντας ενα σφουγκαρι στην εξοδο του το οποιο βρωμισε) σκεφτομαι να κανω ενα sub πανω ομως απο το ενυδρειο στο χωρο αναμεσα στισ κοντρες και το καπακι. Θα δουλεψει κατι τετοιο, το εχει δοκιμασει κανεις?

Η λογικη ειναι να αφαιρεσω ολα τα υλικα απο το φιλτρο να αφησω μονο την τρομπα η οποια θα ανεβαζει το νερο στο sub θα φιλτραρεται εκει και θα πεφτει παλι στο ενυδρειο... Επειδη το ενυδρειο ειναι προσωρινο θελω να το κανω και σαν δικιμη μιας και στο επομενο σκεφτομαι να βαλω sub και οχι εξωτερικο φιλτρο.

Ο κενος χωρος που εχω μου επιτρεπει να φτιαξω ενα μακροστενο sub περιπου 70χ15χ10, χωραει αρκετο παραπανω υλικο απο το φιλτρο που εχω τωρα.

Αξιζει τον κοπο η να μεινω με το φιλτρο που εχω?

καλησπέρα φίλε μου.

Μπορεί να γίνει κατι τέτοιο, όμως το πρόβλημα είναι οτι απο την αντλία που θα στέλνει πάνω το νερό, θα περνάνε όλα τα σκουπίδια, με φόβο να την μπουκώσουν. Στα περισσοτερα φίλτρα, πρώτα φιλτράρεται το νερό και μετά πάει στην αντλία. Επίσης ένα άλλο θέμα είναι αν μπορεί το φίλτρο σου να δεχτεί με κάποια μετατροπή το λάστιχο για να μεταφέρει το νερό.

Προσωπικά πιστεύω οτι δεν αξίζει το παίδεμα, αλλά απο την άλλη κατανοώ πλήρως την όρεξη για DIY κατασκευές. :)

Σίγουρα με 10 λίτρα ωφέλιμο χώρο θα είσαι πολύ καλύτερα όσον αφορά την φίλτρανση και την βιολογία.

Απλά θέλει προσοχή στην κατασκευή (αντοχές, αντλίες, μετρήσεις κλπ), όπως σου γράφει και ο Στάθης.

Αφού το ενυδρείο που έχεις είναι προσωρινό όπως λες. δοκίμασε το, βλέπεις τι έγιεν και ενημερώνεις κει εδώ για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι τόσο απο τις επιτυχίες όσο και ( όποτε συμβαίνουν) απο τις αποτυχίες.

Καλή επιτυχία.

Λαστιχο μπορω να συνδεσω στην εξαγωγη του φιλτρου αυτο που απασχολει ειναι οντως αν θα εχει προβλημα η τρομπα μιας και θα τραβα βρωμικο νερο....

Μιας και απ' ότι καταλαβαίνω, σκέφτεσαι να κρατήσεις το εσωτερικό σου φίλτρο, έχεις δύο επιλογές:

- το χρησιμοποιείς άδεια σαν αντλία που θα στέλνει το νερό στο sub οπότε εκεί θα γίνει η μηχανική και η βιολογική φίλτρανση, ή

- το γεμίζεις με ενυδρειακό υαλοβάμαβακα και έτσι στέλνεις το νερό στο sub καθαρό απο τις όποιες ακαθαρσίες.

Και στις δύο περιπτώσεις η αντλία δεν έχει πρόβλημα, μιας που έτσι και αλλιώς βρώμικο νερό τραβάει, όπως και πριν.

Κ

πολύ καλή ιδέα Κωνσταντίνε. Μπορείς να κάνεις το εσωτερικό σου φίλτρο μόνο μηχανικό ή κάτι σαν πρόφιλτρο το οποίο θα καθαρίζεις σχετικά συχνά για να μην έχεις θέμα. :)

πολύ καλή ιδέα Κωνσταντίνε. Μπορείς να κάνεις το εσωτερικό σου φίλτρο μόνο μηχανικό ή κάτι σαν πρόφιλτρο το οποίο θα καθαρίζεις σχετικά συχνά για να μην έχεις θέμα. :)

Δημοσιεύουμε μόνον καλές ιδέες κύριε μου. :bigemo_harabe_net-134:

Τις άσχημες τις στέλνουμε στα πολιτικά κόμματα.

Κ

Κρατα και καμια ασχημη ιδεα για σενα το κομματα εχουν ηδη πολλες απο μονα τους....

Τα υλικα που θα βαλω στο sub ειναι http://www.sera.de/gr/pages/sera-produktwelt/in_category/2650/product/sera-filterwool.html και http://www.sera.de/gr/pages/sera-produktwelt/in_category/2650/product/sera-biofibres-fine.html

Πρωτα το πρασινο μετα το βαμβακι και στο τελος το βιολογικο?

Έγινε επεξεργασία - math01141

χαχαχαχαχαχαχα!! Γεια σου ρε Κωνσταντίνε!! :D

Το πράσινο δεν χρειάζεται φίλε μου. Στο εσωτερικό μπορείς να βάλεις ενυδρειακό βαμβάκι, το οποίο θα ανοίγεις συχνά για καθάρισμα και στο σαμπ, πρώτα σφουγγάρι και μετά η βιολογία. Στο τέλος αν θές βάζεις λίγο βαμβάκι ακόμα. Το νερό θα είναι κρύσταλλο.

χαχαχαχαχαχαχα!! Γεια σου ρε Κωνσταντίνε!! :D

Το πράσινο δεν χρειάζεται φίλε μου. Στο εσωτερικό μπορείς να βάλεις ενυδρειακό βαμβάκι, το οποίο θα ανοίγεις συχνά για καθάρισμα και στο σαμπ, πρώτα σφουγγάρι και μετά η βιολογία. Στο τέλος αν θές βάζεις λίγο βαμβάκι ακόμα. Το νερό θα είναι κρύσταλλο.

+1

Δημοσιεύουμε μόνον καλές ιδέες κύριε μου. :bigemo_harabe_net-134:

Τις άσχημες τις στέλνουμε στα πολιτικά κόμματα.

Κ

σωστός ο Κωνσταντίνος!!!χαχαχα

Καλησπέρα η γνώμη μου είναι οτι το sump από πάνω θα κάνει καλή δουλειά. Αν θες πριν προχωρήσεις στο κόλλημα βάλε στο google τη λέξη ενυδρειοπονία και διάβασε κάποια πράγματα. Ίσως αποφασίσεις να πας το ενυδρείο σου ένα βήμα παρα πέρα... Ότι θες συζητάμε.

Μια ερωτηση? Εαν σταματηση η αντλεια το νερο που εχει το σαμπ δεν θα πεσει στο ενυδρειο και θα κανει υπερχειληση να πλυμηρισει?

Εννοείτε οτι αυτό το έχεις σκεφτεί είτε αφήνοντας τον κατάλληλο χώρο στο ενυδρείο, είτε δεν αφήνεις το σαμπ να αδειάσει το νερό του, που είναι και το πιο σωστό για να μην μείνουν εκτός νερού τα υλικά.

Εχεις κανει ενα ειδος υπερχιλησης δηλ. στο σαμπ?

Επειδη φτιαχνω καινουριο καπακι, νεο φωτιστικο , συστημα co2 και το sub, δεν εχω αρχισει ακομα με αυτο αλλα το σχεδιο ειναι να δουλευει σαν υπερχειλιση. Επισης θελω να κανω το πανω μερος του αφαιρουμενο για να μπορω να το καθαριζω εευκολοτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...