Jump to content

Νεο Μελος Με Προβλημα Σε Χρυσοψαρο

Recommended Posts

Κι εγω τα εχω εννια μηνες κ δεν θελω να τα δωσω τα λυπαμαι αλλα τα εξηντα λιτρα με τρια χρυσοψαρα αν τελικα ολα πανε καλα κι επιβιωσει κ με ενα πεκο μηπως παραειναι λιγα;

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κι εγω τα εχω εννια μηνες κ δεν θελω να τα δωσω τα λυπαμαι αλλα τα εξηντα λιτρα με τρια χρυσοψαρα αν τελικα ολα πανε καλα κι επιβιωσει κ με ενα πεκο μηπως παραειναι λιγα;

Πάλι πολλά είναι φίλε μου. Στα 60 λίτρα εγώ θα διατηρούσα ένα χρυσόψαρο μόνο ή θα στρεφόμουν σε άλλα είδη.

Ο πλέκο αν έχεις διαβάσει το προφίλ του, γίνεται αρκετά μεγάλος και χρειάζεται πολλά περισσότερα λίτρα από αυτά που διαθέτεις. :)

Τα διαβασα αλλα δυστυχως οταν ειδα τα φορουμ για ψαρια το κακο ειχε γινει

Shame στον πετσοπα

Τεσπα θα τα παλεψω κι οτι γινει. Δεν εχω αυτη τη στιγμη πολλες επιλογες.

Θα δώσεις τον Πλέκο και 1 χρυσόψαρο και θα κρατήσεις 2 χρυσόψαρα. Έτσι θα έκανα στην περίπτωσή σου. Διαφορετικά βρες κάτι άλλο και μην ασχολείσαι με Γκάπυ. Δεν είναι "ανθεκτικά" ψάρια

Θα δώσεις τον Πλέκο και 1 χρυσόψαρο και θα κρατήσεις 2 χρυσόψαρα. Έτσι θα έκανα στην περίπτωσή σου. Διαφορετικά βρες κάτι άλλο και μην ασχολείσαι με Γκάπυ. Δεν είναι "ανθεκτικά" ψάρια

αρα τα πιο ανθεκτικα ψαρια ειναι τα χρυσοψαρα για σκληρο νερο βρυσης;

Με αστρωτο ενυδρείο δεν νομίζω πως θα ζούσαν πολλά ψάρια!

Τα χρυσόψαρα αποδείχτηκαν κομάντος !!!

Διάλεξε 2 κρατά τα και πήγαινε πίσω πλεκο και το 1 χρυσόψαρο!

Και όλοι μαζί μετά θα το στήσουμε χωρίς πλαστικά κ.Α.

Και όλα θα πάνε καλά!

Κωνσταντίνε η εμπειρία σου με τα συγκεκριμένα ψαράκια ήταν άσχημη και δεν έφταιγες εσύ. Τα ψαράκια είναι άρρωστα από τη στιγμή που τα πήρες. Καλό είναι να μην "αφορίζουμε" έτσι τα guppies και "τρομάζουμε" τους νέους χομπίστες. :)

Κωνσταντίνε η εμπειρία σου με τα συγκεκριμένα ψαράκια ήταν άσχημη και δεν έφταιγες εσύ. Τα ψαράκια είναι άρρωστα από τη στιγμή που τα πήρες. Καλό είναι να μην "αφορίζουμε" έτσι τα guppies και "τρομάζουμε" τους νέους χομπίστες. :)

Η αλήθεια είναι πως τα Γκάπυ είναι πολύ συμπαθητικά ψαράκια, αλλά και όμορφα. Η προσωπική μου εμπειρία όπως πολύ σωστά υπογράμμισες και ανέφερα και πιο πάνω ήταν αρνητική, όπως και άλλων συγ-χομπιστών που έγραψαν στο θέμα μου. Τα Γκάπυ είναι καλά ψαράκια, αλλά δε θα τα πρότεινα με τίποτα σε κάποιον αρχάριο. Γι'αυτό είπα στον φίλο μας να μείνει με τα χρυσόψαρα, τουλάχιστον για την ώρα

Τα χρυσόψαρα είναι όντως ''κομάντος''. Πολύ ανθεκτικά ψάρια. Το δικό μου είχε ''αντέξει'' σε 5λιτρο (χωρίς φίλτρο), για 1 περίπου χρόνο και στη συνέχεια σε 15λιτρο για άλλο 1 χρόνο, με πολλά λάθη από μέρος μου.

Έβαλα παρελθόντα χρόνο γιατί το έδωσα ΖΩΝΤΑΝΟ στο πετ σοπ. Όταν το είδα 1 εβδομάδα μετά, είχε γίνει ... τέρας (είχε ... μεγαλώσει αρκετά).

Καταρχας ευχαριστω ολη την παρεα για την βοηθεια της

Σας ενημερωνω για τα εξης:

Λοιπον αν και αρρωστος ο μικρος βγηκα και πηρα

http://www.petsupermarket.gr/2603/%C...ime-100ml.html

http://www.petsupermarket.gr/2482/%C...%B1%CF%82.html

http://usa.hagen.com/Aquatic/Media-I...External/11301

http://www.petsupermarket.gr/2461/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%BCarina-multi-vac-aquarium-cleaner-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-3-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD.html

10 μετρα λαστιχο 13Φ ( μου ειπαν απο το καταστημα για την σκουπα οτι παιρνει λαστιχο 12-16 αλλα εκει που πηγα να παρω μου ειπαν οτι εννοουν απο 12 εως 16Φ και πηρα 13Φ ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα )

Διαθετω επισης μεσα στο ηδη υπαρχον νερο οπου εχει πεσει 5 μερες φαρμακο ενα eheim 2012 εσωτερικο κι ενα eheim 2008 εσωτερικο στην αποθηκη το οποιο εχει παροπλιστει με το σφουγγαρακι του και δεν ξερω εαν πρεπει πριν το χρησιμοποιησω να το ξεβγαλω

Αρα με αυτα τα υλικα τι πρεπει να κανω και με ποια σειρα για να στρωσω το ενυδρειο;

μπορειτε με συντομια μην σας κουραζω τι πρεπει να κανω βημα προς βημα με την σειρα;( ας πουμε πρωτα καθαρισμα με την σκουπα και αλλαγη νερου, μετα ξεπλυμα φιλτρων μετα τοποτετηση στο ταδε τον ανθρακα με κατω το σφουγγαρι πρωτα και μετα τον ανθρακα στο αλλο μονο με το σφουγγαρι αστο που απο αποθηκη το ξεπλενεις στο νερο βρυσης, μετα γεμισμα με νερο μετα αντιχλωριο μετα ριξε αμμωνια τοση(60 λιτρα ενυδρειο εχω) μετα antibacter μετα φαγητο κτλ) και για ποσο καιρο ολα αυτα και ποσο συχνα;

συγνωμη που σας κουραζω αλλα ειμαι λιγο πελαγομενος και δυστυχως επεσα στον πολεμο ( αρρωστιες κτλ ) χωρις να ειμαι διαβασμενος...βοηθησε με λιγο να βγω απο την κριση και μετα δεν θα σας πρηζω...

Πρέπει να κανείς μετρήσεις αμμωνία νιτρικά και νιτρώδη και να μας πεις τα αποτελέσματα!

Ότι άλλο πω θα είναι σαν να το λέω στην τυχη!

Ριχνε το αντιαμωνικο όπως λένε η οδηγίες! Αν πήρες βακτήρια ρίξε και από αυτό!

Για αλλαγή νερού τι να σου πω αν δενξερω από τα τεστ αν χρειάζεται η όχι

Επίσης, το νερό το αποχλωριώνουμε πριν μπει στο ενυδρείο και καταστρέψει (το χλώριο) τις όποιες αποικίες βακτηρίων έχουν αναπτυχθεί. Αντιχλώριο στον κουβά και όχι στο ενυδρείο! Με τη σκούπα με το μαλακό, ε;; Μην ανακατέψεις πολύ τον βυθό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...