ataktoulis 19 Φεβρουαρίου 2013 #26 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Θα συμφωνήσω 100% με τον Vangelis21. Δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι το φίλτρο ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο το φίλτρο. Όλα έγιναν λάθος από την αρχή δυστυχώς. Η σύνθεση πρέπει να αλλάξει και ο γλυφτάκος να φύγει. Επίσης, οι αλλαγές να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση όπως έχει προταθεί. Για το καημένο το ψαράκι χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως πρόκειται για Μύκητες (Fungus) γεγονός που κάνει τα πράγματα αρκετά σοβαρά.. Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #27 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Θα συμφωνήσω 100% με τον Vangelis21. Δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι το φίλτρο ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο το φίλτρο. Όλα έγιναν λάθος από την αρχή δυστυχώς. Η σύνθεση πρέπει να αλλάξει και ο γλυφτάκος να φύγει. Επίσης, οι αλλαγές να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση όπως έχει προταθεί. Για το καημένο το ψαράκι χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως πρόκειται για Μύκητες (Fungus) γεγονός που κάνει τα πράγματα αρκετά σοβαρά.. τι να κανω για το ψαρι; του βαζω μεχρι και χθες βραδυ τρεις μερες τωρα 15 ml generaltonic tetra καμια ιδεα; Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 19 Φεβρουαρίου 2013 #28 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Αν υπάρχει η δυνατότητα καλύτερα απομόνωσε το ψαράκι σε άλλο ενυδρείο προκειμένου να ακολουθήσεις θεραπεία. Εάν είναι ασθένεια από Μύκητες, αύξησε την οξυγόνωση όσο μπορείς, αγόρασε ειδικά φάρμακα από το πετ μιας και θα πας για τα τεστ και σίγουρα λίγο ενυδρειακό αλάτι που θα κάνει τα ψαράκια να νιώσουν καλύτερα.. Δες και εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77238, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του ebenos για τα χρυσόψαρα.. Στο 2ο ποστ υπάρχουν πληροφορίες για τις ασθένειες.. Μακάρι να πάνε όλα καλά... Περιμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 19 Φεβρουαρίου 2013 #29 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Διόρθωση: 3ο ποστ, όχι 2ο. offtopic: ΑΛΛΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ! Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #30 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Θα συμφωνήσω 100% με τον Vangelis21. Δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι το φίλτρο ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο το φίλτρο. Όλα έγιναν λάθος από την αρχή δυστυχώς. Η σύνθεση πρέπει να αλλάξει και ο γλυφτάκος να φύγει. Επίσης, οι αλλαγές να γίνονται σε εβδομαδη όπως έχει προταθεί. Για το καημένο το ψαράκι χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως πρόκειται για Μύκητες (Fungus) γεγονός που κάνει τα πράγματα αρκετά σοβαρά.. σιγουρα δεν ειναι το προβλημα μονο το φιλτρο αφου το ενυδρειο δεν στρωθηκε και ακολουθηθηκαν και λαθος ενεργειες και μετα! αλλα για να κανει μια καλη αρχη θα χρειαστει ενα φιλτρο με βιολογικα υλικα οπως νομιζω στην γυαλα που εχει θα πρεπει να κρατησει 2 ψαρακια πιθανος να χρειαστει και βακτηρια αλλα περιμενουμε τις απαντησεις των τεστ! και αν εχει τον μυκητα που λες δες τα αιτια! Αίτια: Πρόκειται για μυκητιακη μόλυνση που προσβάλει το ψάρι σε διάφορα σημεία του σώματος του. Συνήθως η μύκητες βρίσκονται μέσα στο ενυδρείο μας και με κατάλληλες συνθήκες μπορεί να δραστηριοποιηθούν. Προέρχονται κυρίως από τα περιττώματα των ψαριών και την νεκρή οργανική υλη και σε συνδυασμό με την κακή ποιότητα του νερού και τα αυξημένα ποσοστά αμμωνίας και νιτρωδών μπορούν να προσβάλουν το άρρωστο ψάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #31 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Λοιπον παιδια γυρισα τα pet shop της περιοχης... 1) Για νιτρικα νιτρωδη και αμμωνια ειχαν 2 ειδων...ενα που ειναι στικ και κανει 18 ευρω και κοιτας το χρωμα ( κατι σαν στικ ουρων για ουρολοιμωξεις μου θυμιζει ) και μετα παμε σε αυτα που ειναι αυτονομα δηλαδη αλλο για νιτρικα αλλο για αμμωνια κι αλλο για νιτρωδη και κανει γυρω στα 18 ευρω το κουτι, και τα δυο της JBL ή JLB δεν θυμαμαι 2) απο βιολογικα εξωτερικα φιλτρα βρηκα το ENHEIM 2211 που λεει ο φιλος πιο πανω το 150 στα 65 ευρω αλλα δεν ξερω εαν εχει βανες και που χρησιμευουν αυτες... καποια βοηθεια στο τι να παρω; ειμαι στο μαγαζι ηδη υ.γ. λιγο ακριβα δεν ειναι ; μηπως να το παραγγειλω απο ενα αξιοπιστο site το εξωτερικο φιλτρο αυτο κι αν ναι απο ποιο γιατι στον χωρο αυτο δεν εχω ξαναπαραγγειλει ηλεκτρονικα και δεν ξερω ποιο ειναι αξιοπιστο..... Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 19 Φεβρουαρίου 2013 #32 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπον παιδια γυρισα τα pet shop της περιοχης... 1) Για νιτρικα νιτρωδη και αμμωνια ειχαν 2 ειδων...ενα που ειναι στικ και κανει 18 ευρω και κοιτας το χρωμα ( κατι σαν στικ ουρων για ουρολοιμωξεις μου θυμιζει ) και μετα παμε σε αυτα που ειναι αυτονομα δηλαδη αλλο για νιτρικα αλλο για αμμωνια κι αλλο για νιτρωδη και κανει γυρω στα 18 ευρω το κουτι, και τα δυο της JBL ή JLB δεν θυμαμαι 2) απο βιολογικα εξωτερικα φιλτρα βρηκα το ENHEIM 2211 που λεει ο φιλος πιο πανω το 150 στα 65 ευρω αλλα δεν ξερω εαν εχει βανες και που χρησιμευουν αυτες... καποια βοηθεια στο τι να παρω; ειμαι στο μαγαζι ηδη υ.γ. λιγο ακριβα δεν ειναι ; μηπως να το παραγγειλω απο ενα αξιοπιστο site το εξωτερικο φιλτρο αυτο κι αν ναι απο ποιο γιατι στον χωρο αυτο δεν εχω ξαναπαραγγειλει ηλεκτρονικα και δεν ξερω ποιο ειναι αξιοπιστο..... τα μεμονομενα θα παρεις που ειναι υγρα τεστ. οχι τα στικακια το τι εμπεριεχει καθε φιλτρο θα στο πει ο πετσοπας εκει στο μαγαζι. Γιατι δεν προσπαθεις να αγορασεις ειδικα τα ακριβα πραγματα απο αλλα παιδια απο τις αγγελιες? Αν ντε και καλα πρεπει να παρεις απο το μαγαζι, πες του πετ σοπα να οσυ εξηγησει τι εχει το καθε φιλτρο μεσα και πως λειτουργει ωστε να δεις αν σε βολευει Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #33 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 θα παρεις τα υγρα τεστ και οχι τα στικακια! φιλτρο απλα τσεκαρε τιμες μην παρεις ακομη αν ειναι! βανες για να βαλεις τα λαστιχα να σου φερνουν-παιρνουν το νερο απο το ενυδρειο!τις χρειαζεσαι μαζι και λαστιχα και υλικα βιολογικο , σφουγγαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #34 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 αρα δινω ενα 60ευρω μονο για τα τα ξεχωρα αμμωνια νιτρωδη νιτρικα 3 κουτακια ( δεν νομιζω να ειναι υγρα θα το δω ) και αν ειναι τα παιρνω εαν δεν ειναι δεν βρισκω αλλου πουθενα εδω τετοια ...αλλος μου ειπε οτι δεν πουλουσε και δεν φερνει ( ακου σοβαρο pet shop ) αλλος τελειωσαν κτλ..ελεος δηλαδη... και για το φιλτρο το ξανασυζηταμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #35 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 παρε τα τεστ μονο και πηγαινε σπιτι και πες μας τι τιμες νερου εχεις στο ενυδρειο και βλεπουμε για τα υπολοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #36 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Δυστυχως γυρισα με αδεια χερια σπιτι...μου ειπε η υπαλληλος οτι τελικα ειναι στικ κι αυτα... εψαξα κι αλλου και ειχαν σχεδον ολοι στικ.. θα ψαξω απο νετ που εχει κοντα μου να παω αυριο...ελεος .... εν τω μεταξυ ο τυπος που μου εδωσε το ενυδρειο μου ειπε οτι δεν φερνει πια τετοια υλικα γιατι λεει δεν πουλουσαν...ακου να δεις λογικη και να μην εχει ουτε ενα... πηρε τηλ για φιλτρο την eheim που λεει εδω ελλαδα την ανελαβε αλλος που συνεργαζεται και δεν μπορει λεει να βρει ουτε φιλτρο εξωτερικο που ζηταω..με δουλευει; παιδια δωστε μου απο ιντερνετ κανενα σοβαρο καταστημα που ψωνισατε να συνεννοηθω σας παρακαλω υ.γ. μου ειπε να ριξω αλλες δυο μερες το φαρμακο στο ψαρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #37 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Petcumulus.gr PetSupermarket.gr Κάνε και μια αναζήτηση στο google η στην πρώτη σελίδα του site έχει κάποια καταστηματα! Καλό θα είναι βέβαια να βρεις ένα μαγαζί όχι καμία αλυσίδα με pet γενικά Αν θες για δάφνη μπορώ να σου προτείνω μιας κ μένεις νέα Σμύρνη! Από νέα Σμύρνη λυπάμαι αλλά εγώ δεν ξέρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Petcumulus.gr PetSupermarket.gr Κάνε και μια αναζήτηση στο google η στην πρώτη σελίδα του site έχει κάποια καταστηματα! Καλό θα είναι βέβαια να βρεις ένα μαγαζί όχι καμία αλυσίδα με pet γενικά Αν θες για δάφνη μπορώ να σου προτείνω μιας κ μένεις νέα Σμύρνη! Από νέα Σμύρνη λυπάμαι αλλά εγώ δεν ξέρω! ναι πες μου Δαφνη...κοντα ειναι κανενα δεκαλεπτο με αμαξι να παω Δαφνη καποιο που εμπιστευεσαι και ξερεις πες μου τι να παρω ... να κοψω λες το μισο σφουγγαρι και να παρω να βαλω μεσα στο αλλο μισο χωριο βιολογικο υλικο; και αν το κανω αυτο μπορω λες να το δουλευω ετσι το φιλτρο ή πρεπει να παρω αλλο; Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #39 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Σίγουρα θα είναι μια πρόχειρη λύση αλλά δεν παύει να είναι λύση! Θέλω να πάρεις πρώτα τα τεστ γιατί μπορεί να χρειαστείς αν δεν έχεις βιολογία να πάρεις βακτήρια σε μπουκαλάκι είναι αυτά υγρό για να βελτιώσεις την βιολογία σου! Εγώ προτείνω να μην κανείς τίποτα μέχρι να πάρεις τεστ! Το μαγαζί λέγεται ωκεανός και είναι στην Λ.βουλιαγμένη μετά το μέτρο της δάφνης στα αριστερά σου πριν φτάσεις στην Παναγίτσα αν δεν κατάλαβες πεσ μου να βρω διεύθυνση Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Με 25 € παιρνεις εσωτερικό καινούργιο που έχει κ βιολογικό στην συσκευασία! Εγώ πήρα μόνο βιολογικό υλικο πριν μια εβδομάδα 14 € και δεν ήταν κ το καλυτερο! Τώρα για πόσο θα δουλέψει η πατέντα που σου πρότειναν δεν ξέρω ας μας πει κάποιος που το εχει κανει! Αλλά σίγουρα θα είναι μια σημαντική βοήθεια στο σύστημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 20 Φεβρουαρίου 2013 #41 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 (edited) να ενημερωσω οτι το ψαρι παει καλυτερα σημερα σας παραθετω λιγο την ιστορια ο ιδιοκτητης του πετ σοπ απο το οποιο αγορασα το ενυδρειο και γενικα ψωνιζω μου εδωσε το φαρμακο και μου ειπε βαλτο τρεις μερες πρεπει να ειναι οπως μου το περιγραφεις fungusτο εβαλα τρεις μερες βασει οδηγιων του φαρμακου και δικες του δηλαδη 5 Ml ανα 20 ml νερου συνεπως 15 ml ανα δοση καθε βραδυ χθες που τελειωσε το τριημερο τον ενημερωσα οτι το ψαρι παει λιγο καλυτερα αλλα δεν εχει στρωσει..μου λεει δυσκολα τα βλεπω βαλε αλλες δυο μερες και βλεπουμε.εβαλα λοιπον χθες το βραδυ την πρωτη απο τις αλλες 2 μερες που μου ειπε και σημερα το βραδυ ειναι η τελευταια δοση η πεμπτη συνεχομενη στο συνολο της θεραπειαςτο φαρμακο ειναι το TetraMedica GeneralTonic των 100Ml ενα απο οτι διαβασα στις οδηγιες πισω ευρεους φασματος αντιβιοτικο και πιανει και fungusΤο ψαρι σημερα που το βλεπω εχει υποχωρησει εμφανως το βαμβακοειδες αυτο υλικο και απο κατω δειχνει να εχει στρωμενο λεπι δηλαδη να κλεινει η πληγη... δεν ειναι καλα δεν το λες φυσιολογικο αλλα το λες προς ανακαμψη... εχει κανεις καμια ιδεα ποσο πρεπει να κρατησει η θεραπεια; σημερα μολις ξεμπερδεψω απο την εργασια θα παω να παρω και τα υγρα για τις μετρησεις γιατι ασχετως αποτελεσματος να στρωσει επιτελους το ενυδρειο σωστα. και οταν σταματησω την θεραπεια πρεπει να βαλω ανθρακα που καπου διαβασα; Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 20 Φεβρουαρίου 2013 #42 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Από ό,τι είδα με μια γρήγορη αναδρομή σε πηγές στο ίντερνετ, όντως χρειάζεται άνθρακας μετά. Για ό,τι ειπώθηκε πιο πάνω για το φίλτρο, η πατέντα του να βάλεις βιολογικό υλικό ανάμεσα στα σφουγγάρια είναι μια χαρά. Τη χρησιμοποιώ και στα 4 εσωτερικά μου φίλτρα στα 2 ενυδρεία που έχω και είναι μια χαρά. Εφόσον θα κάνεις εβδομαδιαίες αλλαγές προσπάθησε να βάλεις όσο πιο πολύ βιολογικό υλικό μπορείς και θυσίασε λίγο παραπάνω σφουγγάρι, αλλά μην το παρακάνεις.. Για τις διαστάσεις του φίλτρου σου νομίζω πως 1-2 κάλτσες Sera Siporax Mini είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις.. Για τα τεστ επικοινώνησε με τα καταστήματα που σου προτάθηκαν παραπάνω.. Από δική μου εμπειρία δε θα αγοράσω ποτέ ξανά από το 2ο, ενώ για το 1ο μόνο τα καλύτερα μπορώ να σκεφτώ και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι ελαφρώς ακριβότερο σε μερικά είδη, αλλά πίστεψέ με +2€ στο σύνολο των 50€ π.χ. μιας παραγγελίας αξίζουν.. Αν επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους ζήτα να σου πουν τις ημερομηνίες των τεστ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και προτίμησε όσο λήγουν το αργότερο δυνατό. Πολύ καλά τεστ εκτός των ΑΡΙ που προτάθηκαν είναι της Salifert που είναι και πολύ εύκολα στη χρήση. Ενημέρωσέ μας... Μακάρι να τα καταφέρει το ψαράκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 20 Φεβρουαρίου 2013 #43 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Από ό,τι είδα με μια γρήγορη αναδρομή σε πηγές στο ίντερνετ, όντως χρειάζεται άνθρακας μετά. Για ό,τι ειπώθηκε πιο πάνω για το φίλτρο, η πατέντα του να βάλεις βιολογικό υλικό ανάμεσα στα σφουγγάρια είναι μια χαρά. Τη χρησιμοποιώ και στα 4 εσωτερικά μου φίλτρα στα 2 ενυδρεία που έχω και είναι μια χαρά. Εφόσον θα κάνεις εβδομαδιαίες αλλαγές προσπάθησε να βάλεις όσο πιο πολύ βιολογικό υλικό μπορείς και θυσίασε λίγο παραπάνω σφουγγάρι, αλλά μην το παρακάνεις.. Για τις διαστάσεις του φίλτρου σου νομίζω πως 1-2 κάλτσες Sera Siporax Mini είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις.. Για τα τεστ επικοινώνησε με τα καταστήματα που σου προτάθηκαν παραπάνω.. Από δική μου εμπειρία δε θα αγοράσω ποτέ ξανά από το 2ο, ενώ για το 1ο μόνο τα καλύτερα μπορώ να σκεφτώ και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι ελαφρώς ακριβότερο σε μερικά είδη, αλλά πίστεψέ με +2€ στο σύνολο των 50€ π.χ. μιας παραγγελίας αξίζουν.. Αν επικοινωνήσεις τηλεφωνικά μαζί τους ζήτα να σου πουν τις ημερομηνίες των τεστ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και προτίμησε όσο λήγουν το αργότερο δυνατό. Πολύ καλά τεστ εκτός των ΑΡΙ που προτάθηκαν είναι της Salifert που είναι και πολύ εύκολα στη χρήση. Ενημέρωσέ μας... Μακάρι να τα καταφέρει το ψαράκι εννοεις σαν μονιμη λυση να εχω το εσωτερικο ehein με μισο σφουγγαρι μισο βιολογικο υλικο ή σαν προσωρινη μεχρι την αγορα του εξωτερικου φιλτρου; γιατι μιλαμε για αξιολογο ποσο εαν αυτο ειναι εφικτο να γλυτωσω τα 60++ του εξωτερικου φιλτρου εκτος κι αν χαλαει η ιστορια αυτη το εσωτερικο φιλτρο μου για ποιο μαγαζι λες οτι ειναι καλο γιατι μπερδευτηκα..ενα λινκ σε παρακαλω; αν πρεπει να παρω εξωτερικο φιλτρο σκεφτομαι για το ehein 2217 ειναι λιγο μεγαλο για το ενυδρειο των 60 λιτρων αλλα εαν δεν προκαλει πανικο για τοσο μικρο ενυδρειο σκεφτομαι μελλοντικα να το χρησιμοποιησω μην το πεταξω σε περιπτωση που παω σε μεγαλυτερο ενυδρειο η αποψη σου; Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 20 Φεβρουαρίου 2013 #44 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Σε κάθε περίπτωση το εξωτερικό φίλτρο είναι η καλύτερη λύση χωρίς καμία αμφιβολία. Ο όγκος του βιολογικού υλικού που μπορεί να χωρέσει σε ένα εξωτερικό φίλτρο είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από ότι σε κάποιο εσωτερικό. Οπότε, εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα αγοράζεις εξωτερικό φίλτρο. Σε διαφορετική περίπτωση, κόβεις το σφουγγάρι σου σε τρία κομμάτια, πετάς το μεσαίο και στη θέση του βάζεις Siporax Mini. Τα σφουγγάρια που θα είναι πάνω και κάτω από το Siporax μπορούν να είναι 3-5cm ώστε να έχεις και καλή σχετικά μηχανική φίλτρανση. Εγώ με την παραπάνω πατέντα δεν είχα ποτέ θέμα με αμμωνία ή νιτρώδη, φυσικά μετά το στρώσιμο. Στο θέμα του ενυδρείου, από όσα αντιλήφθηκα στη σύντομη ενασχόλησή μου με το χώρο, πολλά πράγματα είναι σχετικά. Εάν εσύ έχεις 2 ψαράκια στα 60 λίτρα και ταΐζεις με το ρυθμό που τάιζες τόσο καιρό, δεν ξέρω εάν είναι απαραίτητο το εξωτερικό φίλτρο. Εάν βάλεις για παράδειγμα 5 ψαράκια ή ταΐζεις κάθε μέρα την ίδια ποσότητα που τώρα δίνεις ανά τέσσερις, εεε τότε αλλάζουν τα πράγματα. Παίζει ρόλο βέβαια και τι εσωτερικό έχεις, αλλά άλλο θέμα αυτό. Για να μην πλατειάζω και ξεφεύγω, αν έχεις την οικονομική άνεση πάρε εξωτερικό φίλτρο χωρίς δεύτερη σκέψη, μόνο καλό θα κάνεις. Εάν αδυνατείς να διαθέσεις το όχι αμελητέο ποσό που απαιτείται για εξωτερικό φίλτρο, κάνε το εσωτερικό σου να λειτουργεί όπως είπαμε.. Για αγορές εγώ εμπιστεύομαι αμέριστα το petcumulus.gr Αλλά μην καθυστερείς άλλο με τα τεστ και ό,τι και να γίνει με τον φιλαράκο σου, από δω και πέρα να είσαι πιο τακτικός στις αλλαγές και όλα θα πάνε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 20 Φεβρουαρίου 2013 #45 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Οπως σου έγραψα και εχτές επειδή σε βλέπω να ταλαιπωριέσαι, εαν ήμουν στη θέση σου θα έκανα τα εξής: Θα τελείωνα τη θεραπεία με βάση τις οδηγίες του σκευάσματος που χρησιμοποιείς. Μια καλή αλλαγή νερού, χρησιμοποιώντας άνθρακα στο φίλτρο σου για 2-3 μέρες. Στη συνέχεια θα μπόλιαζα το υπάρχον φίλτρο μέχρι να πάρεις κάποιο άλλο. (το μεγάλο φίλτρο σίγουρα θα σε διευκολύνει) Θα βελτίωνα τις συνθήκες νερού (με ποιο συχνές αλλαγές) Και τέλος θα αποφάσιζα τι θα κάνω για την υπερφότριση του ενυδρείου μου. (3 χρυσόψαρα σε 60λτ είναι μεγάλο φορτίο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 20 Φεβρουαρίου 2013 #46 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Οπως σου έγραψα και εχτές επειδή σε βλέπω να ταλαιπωριέσαι, εαν ήμουν στη θέση σου θα έκανα τα εξής: Θα τελείωνα τη θεραπεία με βάση τις οδηγίες του σκευάσματος που χρησιμοποιείς. Μια καλή αλλαγή νερού, χρησιμοποιώντας άνθρακα στο φίλτρο σου για 2-3 μέρες. Στη συνέχεια θα μπόλιαζα το υπάρχον φίλτρο μέχρι να πάρεις κάποιο άλλο. (το μεγάλο φίλτρο σίγουρα θα σε διευκολύνει) Θα βελτίωνα τις συνθήκες νερού (με ποιο συχνές αλλαγές) Και τέλος θα αποφάσιζα τι θα κάνω για την υπερφότριση του ενυδρείου μου. (3 χρυσόψαρα σε 60λτ είναι μεγάλο φορτίο) σας ευχαριστω ολους θα παρω τα υγρα να κανω τα τεστ και θα σας ενημερωσω.. το μονο θεμα μου ειναι τωρα με το φαρμακο δεν θα αλλοιωθει το τεστ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 20 Φεβρουαρίου 2013 #47 Share 20 Φεβρουαρίου 2013 Οπως σου έγραψα και εχτές επειδή σε βλέπω να ταλαιπωριέσαι, εαν ήμουν στη θέση σου θα έκανα τα εξής: Θα τελείωνα τη θεραπεία με βάση τις οδηγίες του σκευάσματος που χρησιμοποιείς. Μια καλή αλλαγή νερού, χρησιμοποιώντας άνθρακα στο φίλτρο σου για 2-3 μέρες. Στη συνέχεια θα μπόλιαζα το υπάρχον φίλτρο μέχρι να πάρεις κάποιο άλλο. (το μεγάλο φίλτρο σίγουρα θα σε διευκολύνει) Θα βελτίωνα τις συνθήκες νερού (με ποιο συχνές αλλαγές) Και τέλος θα αποφάσιζα τι θα κάνω για την υπερφότριση του ενυδρείου μου. (3 χρυσόψαρα σε 60λτ είναι μεγάλο φορτίο) +100Θα προσθέσω μόνο την αγορά των τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 21 Φεβρουαρίου 2013 #48 Share 21 Φεβρουαρίου 2013 εχουμε κανενα νεο?? μηπως εμαθες τιποτα διαφορετικο απο αυτα που σου ειπαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 22 Φεβρουαρίου 2013 #49 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Λοιπον εχω κανει τα εξης: Χθες τελειωσε η θεραπεια βασει οδηγιων το βραδυ Το ψαρι ειναι καλυτερα δηλαδη τεινει να εξαφανιστει το βαμβακι αν κι εχει λιγο ακομα και απο κατω δειχνει οτι βγαζει λεπι Εχουν ομως ολα γινει πιο νευρικα ιδιαιτερα οταν τα πλησιαζω και συνεχεια ρουφανε χαλικι σαν να ψαχνουν κατι Επισης πανε συχνα στην επιφανεια ισως η αμμωνια αυξηθηκε Σημερα μου ερχετΑι ανθρακας και υγρο για την αμμωνια Αλλαζω νερο ξεπλενω το σφουγγαρι με υγρο απο το ενυδρειο βαζω νερο βαζω αντιχλωριο μετα απο μια ψρα αντιμπακτερ και βαζω και δευτερο εαωτερικο φιλτρο με ανθρακα Ριχνω κ για αμμωνια και σε δυο μερες βγαζω ανθρακα κ ξαναλλαζω νερο κτλ Πως τοβλεπετε; Για τις μετρησεις παρηγγειλα ενα πολυτεστ api αλλα δεν ξερω ποτε θα ερθει γιατι ατα γυρω μαγαζια api πουθενα Επισης ψαχνομαι για ecco pro 200 αντε και 300 σε καλη τιμη ή 2215 ή 2217 επισης σε καλη τιμη αν το βρω κομπλε ομως μπαστουνια απρει σωληνες βανακια κτλ Αυτα για την ωρα Μολις ολα πανε καλα και περασει κανενα διμηνο τα ψαρια δινονται και το γυρναω σε guppy που για εξηντα λιτρα ειναι ανεκτο Καπως ετσι τα σκεφτηκα με οσα μου ειπατε διαβασα δεξια κι αριστερα και ενημερωθηκα Τι λετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 22 Φεβρουαρίου 2013 #50 Share 22 Φεβρουαρίου 2013 Για τις ενέργειες που σκέφτεσαι να κάνεις συμφωνώ. Ίσως πρέπει να αυξήσεις την οξυγόνωση γιατί το ότι ανεβαίνουν στην επιφάνεια σημαίνει μάλλον πως θέλουν οξυγόνο... Για τα Γκάπυ θα έλεγα "ΜΑΚΡΥΑ"! Καθαρά από προσωπική εμπειρία. Επίσης, θα φροντίσεις με αγάπη τα ψαράκια σου, θα τα θεραπεύσεις και θα τα δώσεις; Δεν είναι κρίμα; 2 χρυσόψαρα είναι μια χαρά για το ενυδρείο σου, ειδικά κάνοντας τα βήματα που είπαμε/λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος