Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) Οπως σου ειπε το παληκαρι συμπληρωσε την φορα αναλυτικα. Απλα για αρχη να σου πω οτι αν καταλαβα καλα εχεις σε 60λιτρα 4 χρυσοψαρα το οποιο ειναι λαθος (διορθωσε με αν δεν επιασα τι εγραψες). Ακομα, δεν υπαρχουν ουτε γλειφτες ουτε δουλευταραδες μιας και δεν ειναι η δουλεια αυτων των ψαριων το καθαρισμα. Ελπιζω να τα ταιζεις και να μη νομιζεις οτι η τροφη τους ειναι η αλγη του ενυδρειου σου Μια χαρα καταλαβες...εχω τρια πλεον χρυσοψαρα σε ενα ενυδρειο 60 λιτρων μαζι με εναν γλυφτη Και τωρα περναμε στα αναλυτικα βασει φορμας... Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): Συνολικά Λίτρα: 60 Sump (λίτρα): Δεν γνωριζω τι σημαινει αυτη η επιλογη Οργανισμοί Φυτά: Ψάρια: 3 χρυσοψαρα και ενας γλυφτης Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: οχι Πέτρες: κιτρινα χαλικι Ξύλα: οχι Άλλα διακοσμητικά : ενα πλαστικο ψευτικο φυτο, ενα επισης ψευτικο πανω σε εναν ψευτικο βραχο και ενα καμπαναριο Υπόστρωμα: Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): μια λαμπα ασπρη αλογονου μακροστενη Διάρκεια φωτισμού: 6 ωρες ημερησιως απο τις 17.30 εως 23.30 με χρονοδιακοπτη Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Θέρμανση/ Ψύξη: στους 22 βαθμους θερμοστατης Λίπανση: Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: καθε 4 μερες tropical vitality@color granulat και αραια και που για τον γλυφτη SERA wels-chips (αν προλαβει μια και πεφτουν λυσσασμενα τα χρυσοψαρα και τα τρωνε ) Παράμετροι Δεν εχω μετρησει ποτε pH: Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 22 Συντήρηση Αλλαγές νερού: καθε 40 μερες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: βγαζω τα 2/3 ριχνω 2/3 νερο βρυσης και μετα ριχνω με το ματι tropical ESKLARIN ALOE vera και μια ωρα μετα ριχνω επισης με το ματι TROPICAL BactoActive. Άλλες ρουτίνες συντήρησης: οποτε αλλαζω νερο ξεπλενω και καθαριζω και το εσωτερικο φιλτρο βγαζοντας το σφουγγαρι και ξεπλενοντας το με νερο βρυσης ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ( Το ενυδρειο εχει πρασινο χρωμα γιατι εδω και τρεις μερες με τριτη την χθεσινοβραδυνη ριχνω 15 ml GeneralTonic TetraMedica για το αρρωστο χρυσοψαρο. Η διαφορα που ειδα ειναι οτι ενω αρχικα στο σημειο που φαινεται ηταν μεν ετσι αλλα μετα ανοιξε λες και κατι προχωρουσε προς τα μεσα σαν υφαιστειο το σχημα σαν να το τρωει κατι..τωρα φαινεται απο κοντα κατω απο το ασπρο αυτο να εχει αναγεννηθει λεπι ) Παρακληση παιδια εαν μπορειτε διορθωστε με σε ο,τι εχω λαθος για το ενυδρειο και συμβουλεψτε με τι πρεπει να κανω με το αρρωστο χρυσοψαρο...θα μου πεις τα φαρμακα ειναι πιο ακριβα απο ενα χρυσοψαρο..σωστο, αλλα απο την αλλη το ψαρακι ειναι μια ζωη και οφειλω να την σωσω εαν μπορω... Σας ευχαριστω Φωτογραφίες: Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? εχω την εντυπωση πως εχεις πολλα ψαρια για 60 λιτρα! πρεπει να παρεις υγρα τεστ και να κανεις μετρησεις ! επισης το φιλτρο δεν το καθαριζουμε με νερο βρυσης αλλα με νερο ενυδρειου! ισως θα επρεπε να κανεις συχνοτερα αλλαγες νερου και οχι καθε 40 μερες! και βγαζεις τα πλαστικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #3 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? εχω την εντυπωση πως εχεις πολλα ψαρια για 60 λιτρα! πρεπει να παρεις υγρα τεστ και να κανεις μετρησεις ! επισης το φιλτρο δεν το καθαριζουμε με νερο βρυσης αλλα με νερο ενυδρειου! ισως θα επρεπε να κανεις συχνοτερα αλλαγες νερου και οχι καθε 40 μερες! και βγαζεις τα πλαστικα! το ενυδρειο το εχω κανενα εξαμηνο η ιστορια εχει ως εξης: Ξεκινησα με 2 χρυσοψαρα πριν κανενα ετος ( απο ενα μικρουλι κουτακι-ενυδρειο στο εξαμηνο τα πηγα στο σημερινο ) και στο εξαμηνο τους εβαλα παρεα κι αλλα δυο. Εβαλα γλυφτη μεσα δουλευτης ο πρωτος τρελλος...τον εφαγε η μαρμαγκα...μια μερα δεν τον εβρισκα και βρηκα το σκελετο του στα χαλικακια κατω... Εβαλα δευτερο ο οποιος ομως τεμπλελαρας..γεμισε πρασιναδα το ενυδρειο και αυτος τιποτα....τα πηρα βαζω κι ενα μικρουλι μεσα...τρελλος δουλευτης..αλλα τον βρηκα σε μια εβδομαδα νεκρο τον μικρο...ο μεγαλος αν και αχρηστος ( χαχα ) ακομα ζει... Πριν κανενα διμηνο βρηκα το ενα ψαρι σχεδον διαφανες - ασπρο πεθαμενο αναμεσα στα φυτα...το εβγαλα χωρις να κανω κατι για τα αλλα... Πριν 5 μερες παρατηρησα στο ενα χρυσοψαρο στο σημειο οπως κολυμπαει εκει που ενωνονται τα πλαγια του κοντα στο κεφαλι κατι ασπρο σαν βαμβακι..πως κανεις πληγη στο δερμα και ριχνεις οξυζενε και αφριζει.. ο,τι εχει μεσα ειναι απο pet shop αγορασμενο ( το λεω για τα πλαστικα φυτα κτλ )( πλαστικο ειναι το φυτο στην πρωτη φωτο μπροστα απο το καμπαναριο ενα μικρο ) το ενυδρειο τρεχει τουλαχιστον ενα εξαμηνο... Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #4 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 αν καταλαβα καλα εχεις χασει 3 ψαρια και τωρα εχεις μεσα αρρωστο ψαρι! το ενυδρειο το εστρωσες? ποιο φιλτρο εχεις? εχει βιολογικα υλικα μεσα? πρεπει να παρεις υγρα τεστ νερου -δεν μπορει να μην εχεις κανει ποτε τεστ - δεν αφηνουμε το ενυδρειο στην τυχη του!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 19 Φεβρουαρίου 2013 #5 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Εαν δεν έχεις δικά σου τεστ, καλό είναι να πάρεις λίγο από το νερό του ενυδρείου σου και να πας σε κάποιο pet για να σου κάνουν τις μετρήσεις η εαν μένεις κοντά με κάποιον συνχομπίστα να σε βοηθούσε λίγο με τις μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #6 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 αν καταλαβα καλα εχεις χασει 3 ψαρια και τωρα εχεις μεσα αρρωστο ψαρι! το ενυδρειο το εστρωσες? ποιο φιλτρο εχεις? εχει βιολογικα υλικα μεσα? πρεπει να παρεις υγρα τεστ νερου -δεν μπορει να μην εχεις κανει ποτε τεστ - δεν αφηνουμε το ενυδρειο στην τυχη του!! εχασα 2 γλυφτες κι ενα χρυσοψαρο αλλα σε διαστημα ενος ετους κατι που θεωρησα οτι ειναι λογικο... τωρα εχω ενα αρρωστο μαζι με 3 υγιη φαινομενικα ( 2 χρυσοψαρα κι εναν γλυφτη ) το φιλτρο ειναι εσωτερικο στην τελευταια φωτογραφια που βγαζει μπουρμπουληθρες και μεσα εχει ενα μακροστενο σφουγγαρι...χωρις βιολογικα υλικα ειναι το Τεχνικά στοιχεία EHEIM 2012: Για τα ενυδρεία μέχρι 100-200 λίτρα Παραγωγή αντλιών σε l/h: 220-570 Διαστάσεις: 275 x 75 x 96 χιλ. Κεφάλι παράδοσης: 0.82μ Κατανάλωση ισχύος: 230 V/50 Hz 6 W Εγγύηση 3 Χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #7 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 καταρχην πρεπει να κανεις τεστ αμεσα με οποιοδηποτε τροπο(οπως ειπε και ο φιλος απο πανω) το φιλτρο σου δεν ειναι και οτι καλυτερο διοτι δεν παιρνει βιολογικο υλικο! εχει ενα σφουγγαρι και οτι βιολογια καταφερνει να δημιουργησει την σκοτωνεις αφου το πλενεις με νερο βρυσης! μην το ξαναπληνεις με νερο βρυση, μονο με νερο ενυδρειου! πιστευω οτι το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο ! ακολουθησες καποια διαδικασια οταν το λειτουργησες πρωτη φορα? αν και οπως σου ειπα παραπανω απο την στιγμη που πλενεις με νερο βρυσης σκοτωνεις τα βακτηρια που χρειαζοντε για να σου μηδενιζει την αμμωνια! και οχι δεν ειναι λογικο να χανουμε ψαρια και ειδικα 3 σε ενα ετος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #8 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) καταρχην πρεπει να κανεις τεστ αμεσα με οποιοδηποτε τροπο(οπως ειπε και ο φιλος απο πανω) το φιλτρο σου δεν ειναι και οτι καλυτερο διοτι δεν παιρνει βιολογικο υλικο! εχει ενα σφουγγαρι και οτι βιολογια καταφερνει να δημιουργησει την σκοτωνεις αφου το πλενεις με νερο βρυσης! μην το ξαναπληνεις με νερο βρυση, μονο με νερο ενυδρειου! πιστευω οτι το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο ! ακολουθησες καποια διαδικασια οταν το λειτουργησες πρωτη φορα? αν και οπως σου ειπα παραπανω απο την στιγμη που πλενεις με νερο βρυσης σκοτωνεις τα βακτηρια που χρειαζοντε για να σου μηδενιζει την αμμωνια! και οχι δεν ειναι λογικο να χανουμε ψαρια και ειδικα 3 σε ενα ετος! οκ για το παραπανω λοιπον ενυδρειο πεστε μου ( δεδομενου του δυσκολου καιρου για εξοδα περιττα ) τι προτεινετε για φιλτρο και τι πρεπει να αγορασω συγκεκριμενα για να κανω τους ελεγχους και να σας τα μεταφερω τα αποτελεσματα για να με βοηθησετε να το φτιαξω... Στρωσιμο δεν εκανα οταν το αγορασα αλλα μιλαμε για ενα εξαμηνο πριν... εαν γνωριζετε απο τις φωτο και τι μπορω να κανω με το χρυσοψαρο εαν θα το συνεχισω το φαρμακο ή οχι με ενημερωνετε, δηλαδη εαν το ενυδρειο ηταν οπως το βλεπετε με αυτα τα στοιχεια δικο σας τι θα κανατε εσεις που το κατεχετε το αθλημα Θερμα ευχαριστω ( μην τα λεω και συνεχεια και σας κουραζω αλλα πραγματικα με βοηθατε πολυ ) υ.γ. τρια χρυσοψαρα και εναν γλυφτη εχω εκ των οποιων το ενα χρυσοψαρο ειναι αρρωστο Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #9 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Πρεπει να παρεις υγρα τεστ αμμωνιας-νιτρικων-νατρικων (επειδη εχουν κοστος αν δεν μπορεις να αγορασεις βαλε νερο απο το ενυδρειο σου σε ενα μπουκαλακι και πηγενε το στο pet-shop και ζητα τους να σου κανουν τα τεστ!) αλλα επειδη θα τα χρειαστεις τα τεστακια καλο θα ειναι να τα παρεις για να ελεγχουμε το νερο καθημερινα! ειναι sos για να ξερουμε αν το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο η οχι? (για να μην λεμε και θεωριες) αν σκεφτεις την αλλαγη φιλτρου δες κατι τετοιο ή παρομοιο που να εχει χωρο για βιολογικα υλικα και οχι μονο σφουγγαρια! http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2569 ή αλλιως καποιο εξωτερικο φιλτρο για να σου αφησει και χωρο μεσα στο ενυδρειο! και μολις κανεις τα τεστ που θα δουμε καποια πραγματα, θα σου πουμε πραγματικα τι χρειαζεσαι! οσον αφορα το ειδος τις ασθενειας περιμενε να σου απαντηση καποιος αλλος διοτι δεν ειμαι ειδικος για τετοια πραγματα εγω!!! μην ανησυχεις αν υπαρχει θεληση θα τα φτιαξουμε ολα και θα εχεις ενα ομορφο και υγιες ενυδρειο που θα χαιρεσαι να το βλεπεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Φεβρουαρίου 2013 #10 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Πρεπει να παρεις υγρα τεστ αμμωνιας-νιτρικων-νατρικων (επειδη εχουν κοστος αν δεν μπορεις να αγορασεις βαλε νερο απο το ενυδρειο σου σε ενα μπουκαλακι και πηγενε το στο pet-shop και ζητα τους να σου κανουν τα τεστ!) αλλα επειδη θα τα χρειαστεις τα τεστακια καλο θα ειναι να τα παρεις για να ελεγχουμε το νερο καθημερινα! ειναι sos για να ξερουμε αν το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο η οχι? (για να μην λεμε και θεωριες) αν σκεφτεις την αλλαγη φιλτρου δες κατι τετοιο ή παρομοιο που να εχει χωρο για βιολογικα υλικα και οχι μονο σφουγγαρια! http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2569 ή αλλιως καποιο εξωτερικο φιλτρο για να σου αφησει και χωρο μεσα στο ενυδρειο! και μολις κανεις τα τεστ που θα δουμε καποια πραγματα, θα σου πουμε πραγματικα τι χρειαζεσαι! οσον αφορα το ειδος τις ασθενειας περιμενε να σου απαντηση καποιος αλλος διοτι δεν ειμαι ειδικος για τετοια πραγματα εγω!!! μην ανησυχεις αν υπαρχει θεληση θα τα φτιαξουμε ολα και θα εχεις ενα ομορφο και υγιες ενυδρειο που θα χαιρεσαι να το βλεπεις!!! Διορθώνω επειδή έκανες τυπογραφικό. Αμμωνία , νιτρώδη και νιτρικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #11 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Διορθώνω επειδή έκανες τυπογραφικό. Αμμωνία , νιτρώδη και νιτρικά. οποιος βιαζεται ..... πατει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #12 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) εγινε θα παω αμεσα να παρω σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση παιδια... μακαρι να μην χασω το ψαρακι μου μηπως ομως τωρα λογω του φαρμακου αλλοιωθουν τα νιτρωδη νιτρικα κτλ; υ.γ. το πλεονεκτημα του φιλτρου του απλου απο το βιολογικο ποιο ειναι και αξιζει να μπω σε μια τετοια διαδικασια αγορας; επισης το πλεονεκτημα του εξωτερικου φιλτρου απο το εσωτερικο εκτος απο τον χωρο κερδιζω κατι αλλο; και για να ειναι εξωτερικο θα πρεπει να ειναι ανοιχτο υποθετω απο επανω το ενυδριο..μηπως πηδηξει κανενα ψαρι απεξω; λεμε τωρα..χαχα Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #13 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 μεσα στο φιλτρο βαζουμε βιολογικο υλικο (συνηθως κατι μπιλακια ασπρα ή κατι σαν κοφτο μακαρονι) εκει μεσα δημιουργουντε αποικιες βακτηριων τα οποια μετατρεπουν την αμμωνια σε νιτρωδη και τα νιτρωδη σε νιτρικα που ειναι το λιγοτερο επιβλαβες για τα ψαρια!(αυτος ειναι και ο κυκλος της αζωτου) ενα στρωμενο ενυδρειο που λεμε πρεπει να εχει 0 αμμωνια και νιτρωδη και λιγα νιτρικα!με τις αλλαγες νερου που κανουμε αποβαλουμε και τα νιτρικα! οταν πλενουμε με νερο βρυσης (που κανεις εσυ) σκοτωνουμε αυτες τις αποικιες ....και ετσι αποκταμε παλι αμμωνια που ειναι θανατηφορα για τα ψαρια μας! αρα επιβαλεται το ενυδρειο να εχει φιλτρο με χωρο για βιολογικο υλικο! το εξωτερικο ειναι καλυτερο διοτι συνηθως εχει μεγαλυτερο χωρο για βιολογικο υλικο! + οτι ειναι εξω οποτε ουτε χωρο πιανει μεσα στο ενυδρειο αλλα μπορουμε να το καθαρισουμε και πιο ευκολα! στο εξωτερικο εχει κατι σωληνες που τραβαει και επαναφερει το νερο στο ενυδρειο που αυτοι περνανε απο το καπακι (δλδ δεν χρειαζετε να βγαλεις ολο το καπακι) αυτα τα ολιγα για την ωρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 19 Φεβρουαρίου 2013 #14 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Από το φίλτρο που έχεις βγάλε το μεγάλο σφουγγάρι. Κόψτο και άσε μέσα λιγότερο από 1/3, και στη θέση του σφουγγαριού πρόσθεσε βιολογικό υλικό. Το καλύτερο είναι το siporax. Καλό είνα να βαλεις μια αγγελία και να ζητήσεις μπόλι από κάποιον συνχομπίστα μιας και χρειάζεσαι την βιολογία άμεσα αφού έχεις ψάρια μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #15 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 δες αν μενει κανεις κοντα σου και στειλε του pm για μπολι! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76469&hl=%EC%F0%EF%EB%E9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 19 Φεβρουαρίου 2013 #16 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Για ρίξε μια ματιά τι ακριβώς είναι. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36712&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #17 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ μενω... Σε μιση ωρα παω να παρω φιλτρο εξωτερικο ή εσωτερικο ( θα δω τιμες και μεγεθη ) με χωρο για βιολογικο υλικο και τα υλικα που λετε για τα τεστ... εχετε να μου προτεινετε καποια φιλτρα δοκιμασμενα κοιτωντας και το μεγεθος του ενυδρειου μου; κι αν υπαρχει και καποιο αξιοπιστο pet shop που να εμπιστευεστε χωρις να σημαινει αυτο οτι θα κανετε δημοσιευση...απλα δοκιμασμενο με καλες τιμες υ.γ. πω πω επιστημη ολοκληρη ειναι το ενυδρειο...και να φανταστειτε το πηρα για τα μικρα και εχω κολλησει αλλα δεν περιμενα τοση επιστημη ... Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #18 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 αυτο εδω εχει και σφουγγαρια και υλικα μεσα (για εσωτερικο) το γνωριζω επειδη το εχω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2569 αυτο δεν το γνωριζω αλλα εμπιστευομαι την εταιρια http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2069 για εξωτερικο αλλα οπως θα δεις ειναι λιγο πιο ακριβο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1256 οπως και αυτο το οποιο εχει μεσα τα υλικα και τα σφουγγαρια του http://www.aquamasters.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=75&virtuemart_category_id=7&Itemid=264 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #19 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ μενω... Σε μιση ωρα παω να παρω φιλτρο εξωτερικο ή εσωτερικο ( θα δω τιμες και μεγεθη ) με χωρο για βιολογικο υλικο και τα υλικα που λετε για τα τεστ... εχετε να μου προτεινετε καποια φιλτρα δοκιμασμενα κοιτωντας και το μεγεθος του ενυδρειου μου; κι αν υπαρχει και καποιο αξιοπιστο pet shop που να εμπιστευεστε χωρις να σημαινει αυτο οτι θα κανετε δημοσιευση...απλα δοκιμασμενο με καλες τιμες υ.γ. πω πω επιστημη ολοκληρη ειναι το ενυδρειο...και να φανταστειτε το πηρα για τα μικρα και εχω κολλησει αλλα δεν περιμενα τοση επιστημη ... χαχαχαχαχχα ε τι το περασες κλουβι για καναρινια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #20 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Αααα και υγρα τεστ γλυκου νερου να παρεις αμμωνίας , νιτρώδη και νιτρικά. ποιο σημαντικο απο το φιλτρο για την ωρα!!! μαρκα πολλοι εμπιστευοντε την API Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 19 Φεβρουαρίου 2013 #21 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 φιλε μουφα, καταρχην κανεις δε θα σου πει οτι μην παρεις φαρμακα γιατι αξιζουν πιο πολυ απο ενα χρυσοψαρο! παμε σε μερικα πραγματακια τωρα. 1) Σε παρακαλω μη τους λες γλειφτες! δες τι ειδος ειναι και ονομαζετο ετσι! θα σου κανει κι εσενα καλο γιατι θα μαθεις! 2) Μην βαλεις καποιο αλλο ψαρι με χρυσοψαρα, μονο προβληματα θα δημιουργουνται. 3) για τις αλλαγες σου... αλλαγες κανουμε καθε 7 μερες και οχι καθε 40! 30% ειναι μια χαρα αλλαγη νερου ΑΛΛΑ το αντιχλωριο το ριχνουμε ΠΡΙΝ το νερο... 4) μην πλενεις τιποτα με νερο βρυσης. Αν θες να ξεβγαλεις τα υλικα του φιλτρου σου καντο μονο με νερο απο το ενυδρειο. και οχι πολυ, απλα ενα βουτηγμα στη λεκανη και τελος. 5) οταν κανουμε θεραπεια σε καποιο ψαρι δεν το αφηνουμε μαζι με τα αλλα γιατι ταλαιπωρουνται. Το απομονωνουμε καπου και την κανουμε εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #22 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 φιλε μουφα, καταρχην κανεις δε θα σου πει οτι μην παρεις φαρμακα γιατι αξιζουν πιο πολυ απο ενα χρυσοψαρο! παμε σε μερικα πραγματακια τωρα. 1) Σε παρακαλω μη τους λες γλειφτες! δες τι ειδος ειναι και ονομαζετο ετσι! θα σου κανει κι εσενα καλο γιατι θα μαθεις! 2) Μην βαλεις καποιο αλλο ψαρι με χρυσοψαρα, μονο προβληματα θα δημιουργουνται. 3) για τις αλλαγες σου... αλλαγες κανουμε καθε 7 μερες και οχι καθε 40! 30% ειναι μια χαρα αλλαγη νερου ΑΛΛΑ το αντιχλωριο το ριχνουμε ΠΡΙΝ το νερο... 4) μην πλενεις τιποτα με νερο βρυσης. Αν θες να ξεβγαλεις τα υλικα του φιλτρου σου καντο μονο με νερο απο το ενυδρειο. και οχι πολυ, απλα ενα βουτηγμα στη λεκανη και τελος. 5) οταν κανουμε θεραπεια σε καποιο ψαρι δεν το αφηνουμε μαζι με τα αλλα γιατι ταλαιπωρουνται. Το απομονωνουμε καπου και την κανουμε εκει. Βαγγελη καλα τα λες αλλα για το 1) αρχαριος ειμαι γλυφτη μου τον εμαθαν και απο το pet shop...να εισαι σιγουρος οτι θα το κοιταξω ομως τι ειδος ειναι 2) δεν βαζω αλλα....εναν τετοιον γλυφτη ειπα να βαλω ( ε οκ δεν το κοιταξα ακομα το ειδος ) για τα μικρα να σπασουνε πλακα που καθαριζει και καλα..και πραγματι ο πρωτος τα εγλυφε ολα..ο δευτερος που ακομα επιβιωνει δεν κανει τιποτα και πηρα και τριτο μικρο που πεθανε...και μετα...το μαγνητακι και πανω κατω το χερακι μας να ειναι καλα τα καθαριζει τζαμι χαχαχα 3) απο το pet shop μου ειπανε καθε μηνα...και ο,τι εκανα με τα αντιχλωρια τα εκανα με την σειρα που εκει μου ειπανε...αν το ανανεωνω τοσο συχνα το νερο δεν θα χαλαω την βιολογια που λετε του ενυδρειου; 4) δεν ξαναπλενω τιποτα με νερο της βρυσης, το εμαθα το μαθημα μου 5) το ξερω αλλα ηδη ηταν δυο μερες ετσι το ψαρι με τα αλλα οποτε σκεφτηκα οτι ο,τι ηταν να κολλησουν το κολλησαν τωρα θα παρουνε ολα μαζι το φαρμακο οποτε κοινη θεραπεια μια και κοινο μικροβιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 19 Φεβρουαρίου 2013 #23 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Βαγγελη καλα τα λες αλλα για το 1) αρχαριος ειμαι γλυφτη μου τον εμαθαν και απο το pet shop...να εισαι σιγουρος οτι θα το κοιταξω ομως τι ειδος ειναι 2) δεν βαζω αλλα....εναν τετοιον γλυφτη ειπα να βαλω ( ε οκ δεν το κοιταξα ακομα το ειδος ) για τα μικρα να σπασουνε πλακα που καθαριζει και καλα..και πραγματι ο πρωτος τα εγλυφε ολα..ο δευτερος που ακομα επιβιωνει δεν κανει τιποτα και πηρα και τριτο μικρο που πεθανε...και μετα...το μαγνητακι και πανω κατω το χερακι μας να ειναι καλα τα καθαριζει τζαμι χαχαχα 3) απο το pet shop μου ειπανε καθε μηνα...και ο,τι εκανα με τα αντιχλωρια τα εκανα με την σειρα που εκει μου ειπανε...αν το ανανεωνω τοσο συχνα το νερο δεν θα χαλαω την βιολογια που λετε του ενυδρειου; 4) δεν ξαναπλενω τιποτα με νερο της βρυσης, το εμαθα το μαθημα μου 5) το ξερω αλλα ηδη ηταν δυο μερες ετσι το ψαρι με τα αλλα οποτε σκεφτηκα οτι ο,τι ηταν να κολλησουν το κολλησαν τωρα θα παρουνε ολα μαζι το φαρμακο οποτε κοινη θεραπεια μια και κοινο μικροβιο 1) φυσικα και δε φταις εσυ. Απλα το σημαντικο ειναι να μαθαινουμε. Κι εγω ετσι τους ελεγα. 2) Αυτος ο "γλειφτης" αν τελικα μιλας για καποιο πλεκο μιας και δεν προσεξα τις φωτο, το βραδυ θα κολλησει και σκοτωσει καποιο χρυσοψαρο σου (αν δεν ειναι ηδη η αιτια για τους θανατους σου). Α και ειπαμε, ΔΕΝ γλειφει καν το ψαρι! 3) Θα σου δωσω μια πολυ σημαντικη συμβουλη! ΟΤΙ σου λενε απο πετ σοπ, ακουσε το κι ελα εξακριβωσε το εδω. τα 95% που λενε στα πετ σοπ ειναι ********. καθε βδομαδα κανουμε αλλαγη του νερου ειδικα στα χρυσοψαρα που βγαζουν πολυ "βρωμα"! Και 2 φορες τη βδομαδα να ειχες χρονο και ορεξη, ακομα καλυτερα! 4) σωστος 5) Καλη σκεψη απλα δεν ειναι παντα σιγουρο οτι το κολλησαν. Ασε που δεν ειναι ολες οι αρρωστιες κολλητικες. Οπως και στους ανθρωπους δηλαδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 19 Φεβρουαρίου 2013 #24 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 Βαγγελη καλα τα λες αλλα για το 1) αρχαριος ειμαι γλυφτη μου τον εμαθαν και απο το pet shop...να εισαι σιγουρος οτι θα το κοιταξω ομως τι ειδος ειναι 2) δεν βαζω αλλα....εναν τετοιον γλυφτη ειπα να βαλω ( ε οκ δεν το κοιταξα ακομα το ειδος ) για τα μικρα να σπασουνε πλακα που καθαριζει και καλα..και πραγματι ο πρωτος τα εγλυφε ολα..ο δευτερος που ακομα επιβιωνει δεν κανει τιποτα και πηρα και τριτο μικρο που πεθανε...και μετα...το μαγνητακι και πανω κατω το χερακι μας να ειναι καλα τα καθαριζει τζαμι χαχαχα 3) απο το pet shop μου ειπανε καθε μηνα...και ο,τι εκανα με τα αντιχλωρια τα εκανα με την σειρα που εκει μου ειπανε...αν το ανανεωνω τοσο συχνα το νερο δεν θα χαλαω την βιολογια που λετε του ενυδρειου; 4) δεν ξαναπλενω τιποτα με νερο της βρυσης, το εμαθα το μαθημα μου 5) το ξερω αλλα ηδη ηταν δυο μερες ετσι το ψαρι με τα αλλα οποτε σκεφτηκα οτι ο,τι ηταν να κολλησουν το κολλησαν τωρα θα παρουνε ολα μαζι το φαρμακο οποτε κοινη θεραπεια μια και κοινο μικροβιο ο γλυφτης δεν ειναι σκλαβος αλλα ζωακι και αυτο!δεν φταις εσυ αλλα τα πετσοπαδικα που τον προτεινουν και τον ονομαζουνε ετσι! η βασικη βιολογια αναπτυσετε στο φιλτρο πχ 90% στο φιλτρο και ενα 10% παντου με τις αλλαγες νερου που σου ειπα καθαριζεις το ενυδρειο απο τα νιτρικα! και ξεχασα να σου πω μεχρι να παρεις τεστ να δουμε τι παιζει ταιζε ελαχιστα και οταν λεμε ελαχιστα το εννοουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest moufas1973 19 Φεβρουαρίου 2013 #25 Share 19 Φεβρουαρίου 2013 (edited) παιδια ειστε καταπληκτικοι.. παω σε λιγο σε pet shop ρωταω για εσω - εξω φιλτρα βιολογικα και αγοραζω και πανω απο ολα τα τεστ νιτρικα αμμωνια και νιτρωδη και σας τα ποσταρω αμεσα τα αποτελεσματα..απο οτι καταλαβα ενα εξωτερικο φιλτρο ειναι must για ενα ενυδρειο αρα εκει θα καταληξω..καμια 50 βλεπω να κανουν... μετα μου λετε τι κανω με το φιλτρο κτλ ... σας ευχαριστω παιδες υ.γ. ξερετε ειναι μεγαλη υποθεση καποιος να πνιγεται να σωσει κατι δικο του ειτε ψαρι ειτε ανθρωπο ακομα χειροτερα ( το λεω γιατι ειμαι στον κλαδο και εχω ζησει τετοιες στιγμες ουκ ολιγες ) και να βρισκεται ενα χερι βοηθειας να τον βοηθαει μηπως σωθει.... Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2013 - moufas1973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος