Jump to content

Καλησπέρα Σας

Guest moufas1973

Recommended Posts

Την καλησπέρα μου παιδιά και τα συγχαρητήρια μου για την πρσπάθεια που κάνετε να διατηρείτε αυτό που αγαπάτε και να βοηθάτε και άλλους προς αυτό τον τομέα.

Ειμαι κατοχος εδω και ενα εξαμηνο ενος ενυδρειου 60 λιτρων με φιλτρο εσωτερικο χωρις ανθρακα.

Μεσα εχει δυο ψευτικα φυτα και ενα παλιο καμπαναριο. ( ειπα μπας και φτιαξω στα ψαρια θρησκευτικο στυλ χαχα )

Ξεκινησα με 2 χρυσοψαρα πριν κανενα ετος ( απο ενα μικρουλι κουτακι-ενυδρειο στο εξαμηνο τα πηγα στο σημερινο ) και στο εξαμηνο τους εβαλα παρεα κι αλλα δυο.

Εβαλα γλυφτη μεσα δουλευτης ο πρωτος τρελλος...τον εφαγε η μαρμαγκα...μια μερα δεν τον εβρισκα και βρηκα το σκελετο του στα χαλικακια κατω...

Εβαλα δευτερο ο οποιος ομως τεμπλελαρας..γεμισε πρασιναδα το ενυδρειο και αυτος τιποτα....τα πηρα βαζω κι ενα μικρουλι μεσα...τρελλος δουλευτης..αλλα τον βρηκα σε μια εβδομαδα νεκρο τον μικρο...ο μεγαλος αν και αχρηστος ( χαχα ) ακομα ζει...

Πριν κανενα διμηνο βρηκα το ενα ψαρι σχεδον διαφανες - ασπρο πεθαμενο αναμεσα στα φυτα...το εβγαλα χωρις να κανω κατι για τα αλλα...

Πριν 5 μερες παρατηρησα στο ενα χρυσοψαρο στο σημειο οπως κολυμπαει εκει που ενωνονται τα πλαγια του κοντα στο κεφαλι κατι ασπρο σαν βαμβακι..πως κανεις πληγη στο δερμα και ριχνεις οξυζενε και αφριζει...

Ενημερωσα μετα απο δυο μερες το pet shop και μου εδωσε το general tera ενα ισχυρο αντιβιωτικο...μου ειπε 5 Ml ανα 20 lt για τρεις μερες...αρα 15 Ml καθε βραδυ για το ενυδρειο μου

Πριν το ριξω αλλαξα τα 2/3 του νερου εριξα αυτο περι χλωριου και βακτηριδιων και για τρεις μερες ακολουθησα την θεραπεια...

Δεν βλεπω να εχει φυγει το προβλημα ( ισως ομως παει καλυτερα γιατι ενω πριν φαινοταν σαν να του τρωει προς τα κατω το δερμα τωρα δειχνει σαν να βγαινει απο κατω λεπι και απλα απο πανω μενει το ασπρο βαμβακι ) και οι μερες θεραπειας εκλεισαν τις τρεις...

Υπαρχει καποια προταση παιδια ? καποιο hint? ( δεν εχω μετρησεις αμμωνιας κτλ μονο ενα θερμομετρο εχω μεσα ενα φιλτρο εσωτερικο και μια αντισταση στους 24 βαθμους ρυθμισμενη )

Ευχαριστω προκαταβολικα

Καλώς ήρθες στην παρέα μας !

Αρκετά τα προβληματάκια που έχεις αλλά θα τα λύσουμε όλα.

Κάνε έναν κόπο και παρουσίασέ μας το ενυδρείο σου συμπληρώνοντας την φόρμα, στην κατηγορία του γλυκού νερού και θα τα πούμε από εκεί. :)

Οπως σου ειπε το παληκαρι συμπληρωσε την φορα αναλυτικα. Απλα για αρχη να σου πω οτι αν καταλαβα καλα εχεις σε 60λιτρα 4 χρυσοψαρα το οποιο ειναι λαθος (διορθωσε με αν δεν επιασα τι εγραψες). Ακομα, δεν υπαρχουν ουτε γλειφτες ουτε δουλευταραδες μιας και δεν ειναι η δουλεια αυτων των ψαριων το καθαρισμα. Ελπιζω να τα ταιζεις και να μη νομιζεις οτι η τροφη τους ειναι η αλγη του ενυδρειου σου

Καλώς όρισες.

:welcome:

Καλως ηρθες στο φορουμ μας.Επειδη αυτη η κατηγορια ειναι καλοσορισμα σου μετεφερα το ποστ σου με την φορμα διαγνωσης εδω μιας και εκει ειναι η σωστη κατηγορια για τις ασθενιες και το νεο θεμα σου ειναι αυτο.

Καλη συνεχεια!:)

Καλως ηρθες!!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...