Jump to content

Βορεια Αμερικη Και Χομπυ Ενυδρειου

Recommended Posts

*Ελπιζω να ειναι το σωστο μερος για αυτο θεμα, αν οχι μπορειτε να το μετακινησετε.

Ειπα λοιπον μετα απο 3 μηνες που μενω στον Καναδα πια να μοιραστω μερικα πραγματακια που εχω δει οσο αφορα το χομπυ μας αλλα και γενικοτερα τα κατοικιδια. Δυστυχως φωτογραφιες ακομα δεν εχω αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα ποσταρω.

Διαφορες στην σταση και στη συντηρηση του ενυδρειου

Ενα πραγμα που εχω παρατηρησει ειναι οι διαφορες που βλεπω για την συντηρηση του ενυδρειου. Εδω πανε πολυ χαλαρα και κανεις δεν αγχωνεται για "μικροπραγματα" κατα τα λεγομενα τους. προσφατα καποιος επλυνε ολο το φιλτρο με νερο βρυσης και απλα του ειπαν οτι "δεν πειραζει, απλα τσεκαρε μια δυο μερες την αμμωνια σου. Δεν εγινε και τιποτα". Ακομα, Κανεις δεν αφηνει το νερο να "καθησει" πριν τις αλλαγες και πολλοι κανουν απευθειας αλλαγες απο τη βρυση χψρις προετοιμασια σε κουβα. Ολα αυτα συμβαινουν με εμπειρους χομπυστες και οχι με τον καθε τυχαιο.

ψαρια

Ειναι απιστευτο αυτο που βλεπω εδω! Σχεδον καμια προσοχη στη συνθεση των ψαριων. Ειναι πολυ περιεργο να βλεπεις ενυδρειο 120 λιτρων με 6 διαφορετικες αφρικανες (μπουνα, χαπ κτλ) μεσα και ολα τα σχολια που να παιρνει να ειναι θετικα και πολυ ομορφα τα ψαρια σου! Η τιμες των ψαριων εδω ειναι πολυ ακριβες. Το καλο ειναι οτι εχουν αγρια ψαρια παντου τα οποια τα επιασαν πριν μερικους μηνες αλλα μια μπουνα ας πουμε κανει 60+ δολλαρια.

ενυδρεια

τα ενυδρεια τους ειναι φυσικα πολλων μεγεθων αλλα τα πιο κοινοτυπα ειναι των 38. 114, 190 λιτρων. Η δομη των ενυδρειων ειναι λιγο διαφορετικη μιας και υπαρχει μια ταση για πιο ψηλα ενυδρεια απο τα δικα μας. Ακομα, χρησιμοποιουν πολυ τις λαμπες pPETS-9625342t300x300.jpg αυτες.

Οσο αφορα αλλα ζωακια, υπαρχουν καταστηματα (πολλα και αλυσιδας) που πουλανε τα παντα, απο 5-6 ειδη τρωκτικων, φιδιων, πουλιων χελωνες, σαυρες, κουναβια, πουλανε τις τροφες τους (κατεψυγμενα ποντικια, ζωντανους γρυλους και πολλα αλλα). Φαινεται να τους παρεχουν πολυ καλη ζωη και να ειναι αρκετα εμπειροι για τις αναγκες τους. Φυσικα δε χρειαζεται να αναφερω το ποσο πιο μπροστα ειναι στα θεμετα σκυλου.

Αυτα προς το παρον, θα βρω κι αλλες πληροφοριες και φωτογραφιες να ποσταρω.

Ολα αυτα που λες για τα ενυδρεια τα ξερω και τα εχω δει γιατι ειμαι γραμμενος σε Καναδικο φορουμ,μιας και ψαχνομουν να φυγω για Καναδα.Ενα αλλο που εχω δει ειναι οτι εχουν τρελα με τις γαριδες και δεν τους νοιαζουν οι υβριδισμοι,ισα ισα το καμουν επιτηδες για να βγαλουν νεα ηδη και χρωματα..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Οσο περισσότερος κόσμος ασχολείται τοσο χαλαρώνουν τα πράγματα

ενδιαφερουσα αποψη αυτη. η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ χαλαρη. Τα φορουμ τους ας πουμε δεν εχουν τους κανονες και το αγχος των δικων μας (θετικα η αρνητικα)

Ολα αυτα πο λες για τα ενυδρεια τα ξερω και τα εχω δει γιατι ειμαι γραμμενος σε Καναδικο φορουμ,μιας και ψαχνομουν να φυγω για Καναδα.Ενα αλλο που εχω ει ειναι οτι εχουν τρελα με τις γαριδες και δεν του νοιαζουν οι υβριδισμοι,ισα ισα το καουν επιτηδες για να βγαλουν νεα ηδη και χρωματα..

Εχουν πολλες γαριδες αν και δεν εχω δει πολλα σαλιγγαρια! Οσο για τους υβριδισμους, δεν ξερω αν τους προσπαθουν αλλα σιγουρα δε σκανε να τους αποφυγουν. ξερω οτι τα παπαγαλοψαρα ας πουμε ειναι πολυ συχνα εκει οπως και τα βαμμενα ψαρια.

Επειδη οπως σου ειπα παρακολουθω Καναδκο φορουμ,αυτο με τον υβριδισμο στις γριδες το κανουν για να βγαλουν νεα ειδη και χρωματα.Μαλιστα βγαζουν φωτογραφιες τις γαριδες τους και γραφουν απο ποια ειδη τις εχουν βγαλει.

Επειδη οπως σου ειπα παρακολουθω Καναδκο φορουμ,αυτο με τον υβριδισμο στις γριδες το κανουν για να βγαλουν νεα ειδη και χρωματα.Μαλιστα βγαζουν φωτογραφιες τις γαριδες τους και γραφουν απο ποια ειδη τις εχουν βγαλει.

ναι δεν αντιλεγω, απλα εγω δεν το εχω δει ακομα

Είπες ότι ειναι ακριβά τα ψάρια . Δηλαδή τους δίσκους εκει ποσο τους έχουν ; Η μια φροντοζα ποσο στοιχίζει ;

Είπες ότι ειναι ακριβά τα ψάρια . Δηλαδή τους δίσκους εκει ποσο τους έχουν ; Η μια φροντοζα ποσο στοιχίζει ;

Δυστυχως εν εχω συγκρατησει τιμες απο ολα. πιο πολυ εντυπωση μου εκαναν οι τιμες στις αφρικανες που ειναι σχετικα φθηνες στην Ελλαδα. μια τιμη που θυμαμαι ειναι ενος καρχαρια 1+ μετρο στα $3800

Αν επιτρέπεται σε ποια πόλη του Καναδά είσαι

Εχω κατι συγγενείς της γυναίκας μου στο γουινδσορ

Ενδιαφέρων πληροφορίες, ο κάθε λαός έχει διαφορετική κουλτούρα στα ενυδρεία αυτό που κάνουν οι καναδοί δεν πάει να πει ότι είναι και σωστό. Μπορεί εκεί να έχουν λεφτά και να μην τους ενδιαφέρει αν το ψάρι τους ψοφήσει σε 2-3 χρόνια, μπορεί και να το θεωρούν φυσιολογικό.

Εμείς εδώ ακόμη είμαστε λίγο σφιχτοί και σιγά σιγά διαμορφώνουμε την δικιά μας ενυδρειακη κουλτούρα που είναι κάτι το ενδιάμεσο μεταξύ των καναδών και των γερμανών.

Να σημειώσω πως οι γερμανοί είναι πολύ μισμιζιδες στις συνθήκες επιβίωσης και στην σύνθεση των ψαριών.

Καλή η πληροφορία πους μας δίνεις αλλά δεν θέλω να υιοθετήσω αυτήν την φιλοσοφία τους, εμείς εδώ δημιουργούμε την δικιά μας φιλοσοφία.

Ενδιαφέρων πληροφορίες, ο κάθε λαός έχει διαφορετική κουλτούρα στα ενυδρεία αυτό που κάνουν οι καναδοί δεν πάει να πει ότι είναι και σωστό. Μπορεί εκεί να έχουν λεφτά και να μην τους ενδιαφέρει αν το ψάρι τους ψοφήσει σε 2-3 χρόνια, μπορεί και να το θεωρούν φυσιολογικό.

Εμείς εδώ ακόμη είμαστε λίγο σφιχτοί και σιγά σιγά διαμορφώνουμε την δικιά μας ενυδρειακη κουλτούρα που είναι κάτι το ενδιάμεσο μεταξύ των καναδών και των γερμανών.

Να σημειώσω πως οι γερμανοί είναι πολύ μισμιζιδες στις συνθήκες επιβίωσης και στην σύνθεση των ψαριών.

Καλή η πληροφορία πους μας δίνεις αλλά δεν θέλω να υιοθετήσω αυτήν την φιλοσοφία τους, εμείς εδώ δημιουργούμε την δικιά μας φιλοσοφία.

Δεν ειπε κανεις να υοθετησετε την κουλτουρα τους, ουτε αυτος ειναι ο λογος που τα εγραψα! Το θεμα ειναι να μαθαινουμε απο παντου. Οσο σημαντικοι ειμαστε οι Ελληνες αλλα τοσο ειναι και οι Καναδοι και οι Γερμανοι και η Ουγκαντα στο χομπυ. Το ενδιαφερον ειναι να μορφωνομαστε και να βλεπουμε τι γινεται γυρω μας κι απο κει και περα κανει ο καθενας αυτο που θεωρει σωστο.

Βαγγελη απο τιμες στον εξοπλισμο ειδες διαφορα;;(μην γραψεις αν δεν θυμασε ακριβος ποσα τωρα, πανω κατω)

Απο εξυπηρετισει;;

Τους μονομαχους τους πουλανε σε ποτηρια;;

Ποικηλια;;

Σορυ αν σε ζαλισα, για την συγκρισει τωρα...

Καταρχην δε με ζαλισες. Για αυτο το ανοιξα το τοπικ, για να γραφουμε πληροφοριες κι ερωτησεις.

λοιπον

τιμες εξοπλισμους, οριστε μερικα παραδειγματα

API® FILSTAR xP3 Canister Filter = $161.49

EHEIM Classic 2211 External Canister = $99.99

CaribSea® Aragamax Select Aragonite 7 κιλα = $17.99

αν εχεις κατι αλλο συγκεκριμενο στο μυαλο σου μπορεις ειτε να με ρωτησεις ειτε να googlareis "fish store toronto". Στα παραπανω +13% φπα

Απο εξυπηρετηση υπαρχουν καποια αρνητικα. Σε αντιθεση με την Ελλαδα που στα 4 πετ σοπ που εχω παει (ναι δεν εχω παει σε πολλα!) δουλευουν 30αρηδες, οι καταστηματαρχες κτλ εδω δουλευουν απο 17 χρονων και δεν εχουν συχνα ιδεα απο τα ζωα. βεβαια ειναι εξυπηρετικοι. Στο Τοροντο βεβαια επειδη υπαρχουν πολλοι Ινδοι, Ασιατες και ειναι δυσκολο να καταλαβεις τι λενε, υπαρχουν δυσκολιες.

Ναι, με τους μονομαχους υπαρχει προβλημα. βεβαια παει με το μαγαζι. Αυτο που ειδα εγω ειναι σε ποτηρακια 200-300 μλ

Απο ποικιλια εχει να κανει με το καταστημα. Θα προσπαθησω αν με αφησουν τις επομενες μερες να ανεβασω φωτο. Κοντα μου υπαρχουν 2 πετ σοπ. Το ενα ειδικευεται πιο πολυ σε σκυλια και αλλα ζωα κι ετσι δεν εχουν μεγαλη ποικιλια. Το αλλο που ειναι μονο με ψαρια, νομιζω δεν υπαρχει κατι που δεν εχουν. Ισως απο σαλαχια να μην τα πανε καλα!

Οι τιμές είναι σε Καναδέζικα δολάρια?... έχουν διαφορά με τα Αμερικάνικο?

τον τελευταιο καιρο ειναι σχεδον ιδια.

Ακομα οσο αφορα τις τιμες εχουν εξτρα χρεωση 13% φπα ο οποιος δεν συμπεριλαμβανεται στις τιμες που βλεπετε σε καποιο σαιτ κτλ αλλα προστιθεται αργοτερα. Δεν ισχυει για τροφιμα και δεν ξερω αν ισχυει για τροφες ζωων η για ζωα

60+ δολλαρια για ενα ψαρι???

καταρχην υπαροχυν πολλα τετοια ψαρια ακομα και στην ελλαδα. Αν πας σε καποια πετ σοπ θα δεις ψαρια με 700-1000 ευρω ανετα!

Απλα σε αυτην την περιπτωη που λεω εγω ειναι ψαρια που κανονικα κανουν 5-6 δολλαρια απλα επειδη ειναι αγρια (δηλαδη κατευθειαν απο την λιμνη τους πιασμενα) οι τιμες ειναι ψηλα

Καταρχην δε με ζαλισες. Για αυτο το ανοιξα το τοπικ, για να γραφουμε πληροφοριες κι ερωτησεις.

λοιπον

Απο εξυπηρετηση υπαρχουν καποια αρνητικα. Σε αντιθεση με την Ελλαδα που στα 4 πετ σοπ που εχω παει (ναι δεν εχω παει σε πολλα!) δουλευουν 30αρηδες, οι καταστηματαρχες κτλ εδω δουλευουν απο 17 χρονων και δεν εχουν συχνα ιδεα απο τα ζωα. βεβαια ειναι εξυπηρετικοι. Στο Τοροντο βεβαια επειδη υπαρχουν πολλοι Ινδοι, Ασιατες και ειναι δυσκολο να καταλαβεις τι λενε, υπαρχουν δυσκολιες. είδαμε και εδώ οι οποίοι: είναι και 30άρηδες, και δεν έχουν οι περισσότεροι ιδέα από ζώα και από τα προϊόντα-αξεσουάρ που πουλάνε και δεν είναι εξυπηρετικοί!! Δε νομίζω να υπάρχει χειρότερο από αυτό το ελληνικό φαινόμενο!

Ναι, με τους μονομαχους υπαρχει προβλημα. βεβαια παει με το μαγαζι. Αυτο που ειδα εγω ειναι σε ποτηρακια 200-300 μλ τα ίδια χάλια δυστυχώς και εκεί :thumbdown: :thumbdown:

Απο ποικιλια εχει να κανει με το καταστημα. Θα προσπαθησω αν με αφησουν τις επομενες μερες να ανεβασω φωτο. Κοντα μου υπαρχουν 2 πετ σοπ. Το ενα ειδικευεται πιο πολυ σε σκυλια και αλλα ζωα κι ετσι δεν εχουν μεγαλη ποικιλια. Το αλλο που ειναι μονο με ψαρια, νομιζω δεν υπαρχει κατι που δεν εχουν. Ισως απο σαλαχια να μην τα πανε καλα! ...αναμένουμε φίλε μου αναλυτικό photo-report!!

Έγινε επεξεργασία - nospanos

κοιτα, εγω στην Ελλαδα εχω παει μονο σε 3 πετσοπ. 2 για ολα τα ζωα και ενα μονο με ψαρια. Το ενα ηταν τραγικο. Το αλλο ηταν ενας ανθρωπακος με πολλα χρονια στο επαγγελμα που προσπαθουσε πολυ και στο τριτο ηταν πολυ επαγγελματιας με σωστες αλλα και λαθος (οπως ολοι μας) αποψεις.

Εδω εχω παει σε 2, ενα για ολα τα ζωα κι ενα μονο με ψαρια. Στο πρωτο ειναι στον κοσμο τους, το ψαρι δεν το πολυεχουν αλλα προσπαθουν. Εκει ειναι το προβλημα με τους νεους και ανιδεους, που ομως μαθαινουν μερα με τη μερα. Στο δευτερο φαινεται να εχουν γνωσεις αλλα δεν υπαρχει καθολου εξυπηρετηση. Στα ενυδρεια με τα ψαρια ειναι 3-4 τη φορα που με το ζορι μιλανε αγγλικα και ειναι εκει για να καθαριζουν, προσεχουν τα ψαρια κτλ

κοιτα, εγω στην Ελλαδα εχω παει μονο σε 3 πετσοπ. 2 για ολα τα ζωα και ενα μονο με ψαρια. Το ενα ηταν τραγικο. Το αλλο ηταν ενας ανθρωπακος με πολλα χρονια στο επαγγελμα που προσπαθουσε πολυ και στο τριτο ηταν πολυ επαγγελματιας με σωστες αλλα και λαθος (οπως ολοι μας) αποψεις.

Εδω εχω παει σε 2, ενα για ολα τα ζωα κι ενα μονο με ψαρια. Στο πρωτο ειναι στον κοσμο τους, το ψαρι δεν το πολυεχουν αλλα προσπαθουν. Εκει ειναι το προβλημα με τους νεους και ανιδεους, που ομως μαθαινουν μερα με τη μερα. Στο δευτερο φαινεται να εχουν γνωσεις αλλα δεν υπαρχει καθολου εξυπηρετηση. Στα ενυδρεια με τα ψαρια ειναι 3-4 τη φορα που με το ζορι μιλανε αγγλικα και ειναι εκει για να καθαριζουν, προσεχουν τα ψαρια κτλ

Μάλιστα, κατάλαβα στο περίπου πως εχει το όλο πράγμα εκεί....

Πάντως από τη μια χαίρομαι που η χώρα μας δεν είναι η μόνη η οποία είναι σε τραγική κατάσταση στον τομέα εμπόριο καταστημάτων-ποιότητα-εξυπηρέτηση αλλά από την άλλη δεν είναι δικαιολογία αυτή για να μένουμε στάσιμοι στην κακή ποιότητα της αγοράς και να μην προσπαθούμε για το καλύτερο και για να δώσουμε στον πελάτη την προσοχή που του αρμόζει....

Ενδιαφερων θεμα ανοιξες φιλος!Κατι διαφορετικο.Δηλαδη εκει τα περισσοτρα ψαρια που εχουν προς πωληση ειναι αγρια?Τουλαχιστον οι κιχλιδες.Πες μας πως λεγεται το πετ σοπ της γειτονιας σου με τα ψαρια να το γκουγκλαρουμε.Καλη τυχη στην ξενιτια...Φανταζομαι τα π.μ. απο αλλους φιλους που σκεφτοντε να σε ακολουθησουν κ θελουν τις πρωτες εμπειριες σου πεφτουν βροχη.

Μάλιστα, κατάλαβα στο περίπου πως εχει το όλο πράγμα εκεί....

Πάντως από τη μια χαίρομαι που η χώρα μας δεν είναι η μόνη η οποία είναι σε τραγική κατάσταση στον τομέα εμπόριο καταστημάτων-ποιότητα-εξυπηρέτηση αλλά από την άλλη δεν είναι δικαιολογία αυτή για να μένουμε στάσιμοι στην κακή ποιότητα της αγοράς και να μην προσπαθούμε για το καλύτερο και για να δώσουμε στον πελάτη την προσοχή που του αρμόζει....

Ενδιαφερων θεμα ανοιξες φιλος!Κατι διαφορετικο.Δηλαδη εκει τα περισσοτρα ψαρια που εχουν προς πωληση ειναι αγρια?Τουλαχιστον οι κιχλιδες.Πες μας πως λεγεται το πετ σοπ της γειτονιας σου με τα ψαρια να το γκουγκλαρουμε.Καλη τυχη στην ξενιτια...Φανταζομαι τα π.μ. απο αλλους φιλους που σκεφτοντε να σε ακολουθησουν κ θελουν τις πρωτες εμπειριες σου πεφτουν βροχη.

Τα θετικα για την Ελλαδα ειναι οτι ενω στο πετσοπ της Αθηνας ειδα απο ενα ψαρι ψοφιο τις 2 φορες που πηγα, εδω πηγα 2 φορες και ειδα καμια 5αρια ψοφια κι αλλα τοσα ετοιμοθανατα. Βεβαια ειχαν και συνολο 10πλασια ψαρια αλλα και παλι.

Ειναι αρκετα τα πετ σοπ εδω γυρω https://maps.google.ca/maps?hl=en&ie=UTF-8&q=fish+pet+shop+toronto&fb=1&gl=ca&hq=fish+pet+shop&hnear=0x89d4cb90d7c63ba5:0x323555502ab4c477,Toronto,+ON&ei=cyEkUYWvLOWp2gX6pIHACw&ved=0CNQBELYD

Βαγγελη καλη τυχη και καλη σταδιοδρομια σου ευχωμαι....

Μαλιστα, ωραια ακουγονται ολα μπορω να πω, δεν περιμενα κατι παραπανω γιατι παρακολουθω μερικα ξενα φορα χωρις να ειμαι μελος και τα εχω διαβαση, αλλα για τις τιμες νομιζω οτι ειναι καλητερα και εξηγουμε, δεν γινεται στην μεταφορα των προιοντων η τιμη να αλλαζει μονο στο συμβολο/νομισμα (δηλαδη $~€), και επισης δεν περνουμε τα ιδια στο τελος του μηνα....

Τεσπα, πιο πολυ στεναχωριθηκα που ενας Ελληνας εφυγε απ την χωρα του παρα τα των ψαριων......

Τον νου σου Βαγγο!!!

Βαγγελη καλη τυχη και καλη σταδιοδρομια σου ευχωμαι....

Μαλιστα, ωραια ακουγονται ολα μπορω να πω, δεν περιμενα κατι παραπανω γιατι παρακολουθω μερικα ξενα φορα χωρις να ειμαι μελος και τα εχω διαβαση, αλλα για τις τιμες νομιζω οτι ειναι καλητερα και εξηγουμε, δεν γινεται στην μεταφορα των προιοντων η τιμη να αλλαζει μονο στο συμβολο/νομισμα (δηλαδη $~€), και επισης δεν περνουμε τα ιδια στο τελος του μηνα....

Τεσπα, πιο πολυ στεναχωριθηκα που ενας Ελληνας εφυγε απ την χωρα του παρα τα των ψαριων......

Τον νου σου Βαγγο!!!

Δεν αλλαζει μονο το $ συμβολο! σε οτιδηποτε μη ζωντανο να βαλετε κι εξτρα 13% απο τις τιμες που βλεπετε! Παντως απο κατωτατους μισθους κι εδω τα πραγματα δεν ειναι σουπερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...