Jump to content

Μια Ερώτηση Για Co2

Δον Κι-Φώτης

Recommended Posts

http://sklep-akwarystyczny.pl/pl/filtracja/912-turbo-filter-500.html

Έχω στην κατοχή μου το παραπάνω φίλτρο (φρέσκο). Και ήθελα να ρωτήσω...αν αντί για αέρα βάλω το σωληνάκι του Co2 (και το φίλτρο χτυπάει προς τα κάτω) θα έχω αποτέλεσμα ή θα είναι σαν να μήν υπάρχει καν Co2??? Δηλαδή το φίλτρο να προωθει το CO2...

Να σημειωθεί οτι οι φυσαλίδες που βγάζει το φίλτρο (από το σωληνάκι αέρος) είναι πολύ πολύ ψιλές οπότε με το ίδιο σκεπτικό και το Co2 θα διασπάται κατα τον ίδιο τρόπο. Με την φορά προς τα κάτω που παίρνουν οι φυσαλίδες φτάνουν μέχρι τα 2/3 του μήκους του ενυδρείου (αυτές που φαίνονται με γυμνό ματι).
Οπότε η αρχική μου ερώτηση γίνεται ως εξής...Πειράζει αν αντί για σκάλα διαχυσης (έτοιμη ή DIY) χρησιμοποιήσω τη διάσπαση που κάνει το φίλτρο μου??

Δεν θα έχεις πρόβλημα. Το co2 είναι φιάλη η diy?

diy! θα φτιάξω και νέο θέμα με παρουσίαση της κατασκευής! ;)

diy! θα φτιάξω και νέο θέμα με παρουσίαση της κατασκευής! ;)

Φώτη για να δουλέψει σωστά το diy αυτή την εποχή πρέπει να εξασφαλίσεις θερμοκρασία χώρου πάνω απο 22 C.

Α ειμαι καλυμενος απο αυτο! Εχουμε θερμανση!!!! Εισοδος 10 ευρω με ποτο και παρουσιαση ενυδρειου! :Ρ χαχαχα

Λοιπόν!...κατασκέυασα το μίγμα και το τοποθέτησα σε δοχείο με νερό και θερμοστάτη! Το μίγμα λειτουργεί απο το πρώτο 20λεπτο που το έφτιαξα και μέχρι τωρα λειτουργέι με απόλυτη επιτυχία! Με περίπου 3 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο! (σε 100 λίτρα ενυδρείου αραιοφυτεμένο προς το παρών). Συνέδεσα το σωληνάκι απευθείας στο εσωτερικό φίλτρο το οποίο το διασπάει σε πολύ ψιλές φυσαλίδες με φορά προς τα κάτω (η εξοδος του φίλτρου αναγκαστικά ειναι ψηλά). Παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες της μπουκάλας με το δοχείο και αν δω απόδοση του Co2 με τη διάχυση του φίλτρου θα ανεβάσω και βίντεο!

Λυπάμαι που είναι λίγο θολό. Ρωτήστε με οτι θέλετε...Προσωπικά πιστεύω οτι υπάρχει καλή διάχυση

Φώτη για να δουλέψει σωστά το diy αυτή την εποχή πρέπει να εξασφαλίσεις θερμοκρασία χώρου πάνω απο 22 C.

SOTIRIS τι θερμοκρασια πρεπει να εχουμε σταθερη για να εχουμε καλο μιγμα,ρωταω γιατι εδω παιζει κρυο δωματιο!!! :bigemo_harabe_net-84:

Καταρχην Φωτη,εχεις κανει ενα σοβαρο λαθος...το μειγμα δεν το βαζουμε ποτε σε μπουκαλι νερου αλλα σε μπουκαλι αναψυκτικου που ειναι πιο χοντρο και αντεχει στην πιεση..αυτο που εβαλες μπορει να κανει μπαμ και να μαζευεις μειγματα απο ολο το σπιτι.Οσο για το φιλτρο,ετσι νομιζω οτι δεν κανεις καλη διαχυση,αν θες να κρατησεις το φιλτρο τοτε θα πρεπει να βαλεις το σωληνακι στην φτερωτη του φιλτρου για σπαει τις φυσαλιδες.

Φιλε polyagkistro η θερμοκρασια του μεγματος δεν πρεπει να πεσει κατω απο 19-20 βαθμους γιατι το μειγμα σταματαει.Η καλητερη λυση ειναι κουβας με νερο και θερμοστατης.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

ευχαριστω πολυ φιλε μου :bigemo_harabe_net-117: δηλαδη αν εχω μια θερμοκρασια στους 25 βαθμους θα ειμαι οκ πιστευω;γιατι τωρα εχω μεσα στο δωματιο 17 :bigemo_harabe_net-133: ,βγαζει αλλα οχι οσο θα επρεπε!!

Η καλητερη θερμοκρασια για το μειγμα ειναι 22-27,αντεχει και παραπανω αλλα αυτες οι θερμοκρασιες ειναι οι ιδανικες και το μειγμα δουλευει πολυ καλα!:)

Να συμφωνήσω και εγώ με τον Κώστα για την επιλογή μπουκαλιού. Αυτά του αναψυκτικού είναι κατασκευασμένα για αντέχουν την πίεση του co2.

Όταν τα αγοράζουμε και είναι γεμάτα, έχεις παρατηρήσει ότι είναι "πέτρα" ; :)

Η καλητερη θερμοκρασια για το μειγμα ειναι 22-27,αντεχει και παραπανω αλλα αυτες οι θερμοκρασιες ειναι οι ιδανικες και το μειγμα δουλευει πολυ καλα! :)

:bigemo_harabe_net-108:

Τον θερμοστατη τον εχω στους 24,5 βαθμους. Το μπουκαλι δεν εχει προβλημα γιατι υπαρχει άνετη προσβαση του αεριου και δεν σκληραινει αρκετα το μπουκαλι...το ελεγχω πολυ τακτικα και οσο η θερμοκρασια παραμενει σταθερη δεν θα αλλαξει πολυ και η παραγωγη του αεριου. Ισως σρο επομενο να αλλαξω μπουκαλι παντως. Περαν αυτου rastafarian το να βαλω το σωληνακι στη φτερωτη δεν εχει απολυτως καμια διαφορα! Το μονο που σκεφτηκα ειναι να το βαλω στην ΕΙΣΟΔΟ του φιλτρο εται ωστε μεσα απο το σφουγγαρι και το βιολογικο "μακαρονι" να διασπαται ακομα πιο πολυ με αποκορυφωμα την εξοδο του φιλτρου με τη φτερωτη για να δινει φορά προς τα κατω...δεν το εχω δοκιμασει ακομα...θελω να δω πως θα παει για μια δυο μερες οπως ειναι.

Αληθεια...αν είναι όλα σωστα πότε θα δω διαφορα;;;

(μην ξεχνατε οτι ακομα πειραματιζομαι με τον τροπο διαχυσης γιατι θελω οικονομια χωρου)

Φωτη για το μπουκαλι στο ειπα γιατι πολλοι εδω εχουν αντιμετωπησει co2-σαμπανια με αποτελεσμα να γεμισει ολο το σπιτι μειγματα..Εγω προσωπικα δεν θα το ρισκαρα ουτε για 1%

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Χαχαχα ΦΛΟΠ! Χαχα εγω λεω να το ρισκαρω για πρωτη φορα...μιγμα στο ενυδρειο δεν προκειται να παει οποτε λιγο καθαρισμα στο υπολοιπο δωματιο δεν βλαπτει :Ρ

Χαχαχα ΦΛΟΠ! Χαχα εγω λεω να το ρισκαρω για πρωτη φορα...μιγμα στο ενυδρειο δεν προκειται να παει οποτε λιγο καθαρισμα στο υπολοιπο δωματιο δεν βλαπτει :Ρ

Φωτη εγω επρεπε να σου το πω φιλε για να το ξερεις,ελπιζω να μην γινει και τρεχεις να καθαριζεις τα παντα μεσα στο δοματιο.:)

Θα το σιγουρεψω να μην γινει. :) επισης θα ενγμερωσω για οποιαδηποτε εξελιξη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...